Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, noviembre 22

El clàssic, la mateixa cançó de sempre.

Bé, amb permís de la champions pràcticament decidida ja es pot començar a parlar del clàssic. Un clàssic que com  tots els anys és el més important de la història, els dos millors equips del món (segons la premsa i mitjans), els dos millors jugadors del món (segon la premsa i mitjans), els dos millors entrenadors del món i bla bla bla.
Al final no deixa de ser un partit de lliga més i els aficionats se l’agafen d’una altra manera per la rivalitat i perquè tots coneixem a algun aficionat a l’equip rival i volem ser els que ens en fotem de l’altre. Perquè tots volem posar els típics programes de hooligans per a veure com rabien i com es maten entre uns i altres quan se les prometien molt felices. Però no deixen de ser tres punts com qualsevol altre partit.
Dic el dels tres punts perquè el Barça, encara ha d’anar a jugar a Montjuic, Mestalla, Madrigal, Pizjuan, etc. És a dir, camps molt calents, on no sempre hi ha moltes dificultats per a guanyar.
El Madrid encara ha de jugar també en aquests camps, a més de San Mamés, i rebre tots aquests equips. No hem d’oblidar que el gran Madrid que ens volen vendre encara no ha jugat amb cap equip fort de la lliga, perquè l’atletico i l’español són dos equips que el seu derbi és contra el Barça, amb els cules si que ho donen tot, però amb el madrid sempre fan riure.
Així doncs em sembla que tots dos equips en aquests camps o contra aquests rivals alguna vegada punxaran, o sigui que no em sembla que decideixi mitja lliga, com es vol vendre des de molts sectors.
La veritat és que té tota la pinta de ser com l’any passat, és a dir, un barça passat de voltes i amb ganes de marcar més aviat de l’habitual i un Madrid que sortirà a esperar i a tindre la pilota sempre que pugui però amb passades llargues a la mínima que puguin, però bàsicament a esperar en defensa i aprofitar la velocitat dels de dalt. No ja perquè sigui el Barça, perquè si ho fa amb els equips petits amb el Barça encara més. És el que passa per “casualment” que sempre toqui l’anada al Camp Nou. Que el Madrid surti a esperar perquè l’empat li va bé i que el Barça surti a guanyar com sempre ho fa però amb un plus per l’ambient infernal que es crea aquests partits, on aquest any encara serà més destacat aquest ambient. Esperem que no passi com el partit de Figo i que la gent cridi tot el que vulgui però que no llenci res al camp.
Al jugar l’anada al Camp Nou la pressió sempre és per al Barça, per això els dos últims anys s’ha guanyat al bernabeu com s’ha guanyat, perquè el Madrid ha anat per baix i com que ja es més decisiu el partit els toca arriscar una mica més i és on el Barça amb més espais els ha fet el que ha volgut.
El Madrid per molt que vulguin vendre des de Madrid juga un futbol bastant penós i li dona la pilota al rival per agafar-lo a la contra. Esperem que els jugadors del barça no perdin els papers com el dia de l’Inter i que juguin amb tranquil·litat, que de moment amb un 1-0 el partit es guanya igual i d’aquí al final de lliga queden molts partits per anar a especular amb el gol average particular. No dic que vagin a quedar 1-0, però tampoc que vulguin marcar abans el segon que el primer i que no perdin la paciència ni les posicions i que juguin com sempre perquè si es desordenen amb la velocitat que té el Madrid davant es pot inclús perdre el partit sent els merengues molt inferiors com a equip. Però es va veure dissabte, que l’Atlethic dominava i creava les ocasions i amb una jugada amb falta prèvia que l’àrbitre no pita es marca el primer i a esperar a una contra un altre cop fins que els vascos la van cagar a un corner i contra  i gol. És el joc del Madrid. Per això s’ha de jugar amb cap. Jo m’encantaria un 4-0 amb un hattrick de Villa que anés a dedicar-li cada gol al provocador de Mourinho que sempre es posa on no el demanen i que li dediquessin el partit al final al tontet portuguès que es pensa molt i que no és res. Però a veure si per passar-se de ganes encara es perdrà.
D’altra banda si el barça guanya serà l’únic partit que no podran dir que el rival els l’ha regalat i que es deixen perdre contra el Barça. Com fan de forma lamentable cada vegada que el barça juga un partidas.
És l’historia de sempre, el barça es deixen guanyar i el Madrid segons Marca en portada diumenge va ser un Madrid colossal i que va guanyar amb un partidas. Però clar no se’n recorden que fins i tot el va xiular el seu públic, que els “lleons” el primer gol van ser gatets amb higuain, que el segon entre dos jugadors i amb dues passades van fer gol entre sis jugadors miraven, que l’àrbitre els hi va regalar un penal (i ja van...) pel piscines di Maria, un golas segons ells que es menja de forma descarada Iraizoz. Però bé el barça sempre guanya perquè li regalen els partits i el Madrid perquè juguen molt bé i són els millors. Però bé, això dilluns nit i dimarts ja no ho podran dir. Això si, si perd el barça apagueu la tele tota la setmana perquè donaran fàstics la prepotència i la xuleria amb la que parlaran i escriuran a tots els mitjans cavernaris. És molt patètica la tendència que hi ha ara al periodisme esportiu que segons el resultat final el partit fan una crònica o una altra. Així li va al futbol, adorant als entrenadors ultradefensius i recolzant les seves tàctiques basant-se en el resultat final. Perquè ara que alaben tant a Mourinho i defensen tot el que fa, al final l’equip fa el mateix que amb Capello, però clar és l’última bala de Florentino i s’ha de vendre bé com sigui...
Un Madrid que per cert ha rebut 5 penals a favor i 0 en contra mentre que el barça 0 a favor i 2 en contra, a veure com s’entén això quan l’equip culé és el que juga més a l’àrea rival...Que al Madrid fins i tot li piten penals en temps de descompte guanyant 4-1.


No hay comentarios:

Publicar un comentario