Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



martes, julio 16

Patètic.

Tot el que estem vivint els darrers dies a can Barça és realment patètic. Un encreuament de declaracions i una lluita d’egos que no porta a enlloc. Ja se que queda molt bé, el que he escoltat o llegit de segons quines persones, que el Barça està per sobre de tot, però per desgràcia és una realitat que això és una gran mentida, sobretot quan el Barça és un transatlàntic econòmic i de poders i influències que no tenen res a veure amb l’esport. El que estem vivint amb Pep i Tito és molt similar al que va passar amb Cruyff i Reixach i quan el més normal era que, quedessin tots dos un dia i arreglessin tot el que tenen entre ells, doncs no s’ha produït i la premsa dels darrers dies sembla més salsa rosa que esports, amb casaments, disputes personals, encreuament de declaracions i guerres que no porten enlloc.
El problema amb el refredament que es va produir entre els dos tècnics, és que la tercera part, que és la directiva, s’ha aprofitat per a utilitzar aquest tipus de disputes per a intentar danyar la imatge d’un dels dos, seguint sent fidels a atacar i anar contra tot el que faci olor a Laporta. Es van fotre perquè Pep seguia guanyant-ho tot o gairebé, cosa que suposava que no podien tocar-lo. Però quan va marxar van posar a tots els sicaris de la ploma i a tot l’entorn a anar llençant merda sobre l’entrenador, no de forma descarada, sinó de forma esgraonada i separada amb el temps. Alguns blogs i persones per la xarxa, han fet una mica de recopilatori d’aquests atacs, que quan els veus tots seguits te n’adones del que està dient Pep.
Ara avui ha sortit Tito i ha dit el que ha dit. Ningú pot dir-li res a Tito pel que ha dit, ja que segurament és veritat el que ha dit. Però les declaracions de Pep no anaven en cap cas contra Tito Vilanova. Jo vaig veure el que va dir, cadascú que s’entengui el que vulgui, Pep en cap moment diu que vagi a veure’l 2, 3 o mil vegades. Diu que el va anar a veure quan va anar per primer cop i després no va anar més. El perquè no ho va dir, però hi ha gestos que són bastant clars, quan ho veus per la tele. Suposo que els que ho van llegir per la premsa aquestes coses no es veuen, però el gest que va fer va ser bastant clar. Jo les paraules de Pep en cap cas les vaig veure contra Tito, sinó contra la directiva i els seus sicaris de l’entorn i de la ploma. El que passa és que aquestes dues parts del primer dia que han utilitzat a Tito contra Pep.
Que quedi clar que tampoc m’ha agradat el que ha fet Pep en aquestes declaracions. Però si que ha estat aguantant estoicament tots els atacs, que s’han dit durant la temporada i, podent fotre merder quan l’equip es jugava alguna cosa, fins i tot a la gala de la pilota d’or, es va callar completament i no va molestar en cap cas a l’equip. Ho ha dit en pretemporada i quan no afecta en res a les trajectòries de l’equip, quan simplement ha explotat.
La directiva que també ha fet riure, els que més, van tocar sostre ahir amb el president del club. Fent una actuació patètica davant les càmeres, manipulant, enganyant i sent un fals. Primer per les seves grans lloances a Pep, per a que avui tots els sicaris surtin a dir que és tant bo per no entrar en guerres. Després pegant voltes i manipulant per a no dir la veritat, preguntes de si o no clares, anant-se’n per la tangent.
Exemples n’hi ha molts, només en diré dos. Primer quan diu que el fitxatge Neymar no hi ha comissions ni res, que ell no n’ha pagat mai estant com a president. En canvi “deixa anar com qui no vol la cosa”, que li ha donat un dineral a una empresa del pare. Suposo que es pensa que la gent és retardada mental. Perquè si li pagues un dineral a una empresa del pare, quan es diu que li has donat al pare, doncs no cal ser molt viu per a veure que és cert i que ho han tapat amb una creació d’empresa, per a sobre blanquejar-ho directament. Quin treball ha fet la empresa del pare per a cobrar tants de milions??
Després resulta que li pregunten que si no té por que Tito no pugui exercir durant l’any i diu que cap metge li ha dit que no ho pot fer. Llavors hàbilment l’entrevistador li pregunta si algun metge li havia dit que Abidal no ho podia fer. Llavors li pega tres voltes a la cosa, ven la moto que si l’havien renovat estant malalt i bla bla bla, per acabar dient que és per un tema esportiu. Si precisament el que no entén ningú és que se l’hagi fet fora per motius esportius!!! Està reconeixent que l’ha fet fora perquè ha volgut, no perquè no pogués rendir al màxim nivell.
Però ja el colofó és quan va parlar de gran operació de la venda de Villa, quan diu que els fitxatges s’ha de mirar el sou que t’estalvies, si l’entrenador el vol o no, etc. que no només s’ha de mirar el que va costar i pel preu que es va vendre. Així perquè no ho va mirar amb el tema Ibra?? Per posar un exemple. En aquell cas no valia tot això, només interessava carregar-li tot a la motxilla de Laporta. Una entrevista molt patètica la veritat.
El Barça és més que un club i el Barça està per sobre de tot. Això és una frase molt bonica, però la trista realitat és que ja fa molts molts anys, que tots els que formen part del club, directives, entrenadors i jugadors, estan per sobre del club i miren pels seus propis interessos. Les directives perquè estan el temps que estan i moltes vegades ni acaben els mandats, per problemes de qualsevol tipus. Els entrenadors, no destaparem ara la inestabilitat dels seus càrrecs quan les coses van malament. Els jugadors, que tenen carreres curtes i que normalment són bastant egoistes. No cal anar molt lluny, aquests darrers anys, quan un jugador actual està posant per davant clarament els seus interessos als del club i de l’equip, encara que després vagi presumint de barcelonisme. Així que aquesta frase sobre el Barça és molt bonica però molt mentida al mateix temps. Per tant no podem pretendre que això passi com si res quan veiem com al mateix entorn li encanta tot això per a emplenar minuts de tertúlies i de pàgines de premsa. Una cosa que s’acabaria suposadament amb una trucada, resulta que es munta un circ mediàtic per a emplenar l’actualitat estival, mentre no es fitxi a ningú més. Totes les parts, tenen la seva gran part de culpa, uns més que altres, però esperem que després del d’avui, tots compleixin el que diuen, perquè tots parlen que no diran res de la seva vida privada però tots acaben parlant. Que compleixin i que deixin de fer el ridícul uns i altres d’una vegada, que cadascú faci la seva feina, que molts no l’estan fent i que deixin de fer mal a la institució. Si volen muntar pollastres, que dimiteixin i que se’n vagin de bolos als programes.
De l’actualitat esportiva dels darrers temps. Primer el tema Busquets. Gran notícia la seva renovació pel Barça fins al 2017-2018. Peça clau del Barça al que durant el tram final de temporada se’l va atacar molt injustament i se’l va culpar dels mals blaugranes al mig camp, per no atacar al que els dona entrevistetes, portades i minuts televisius i radiofònics, quan no hi ha futbol normalment, per a fer-los favorits. Apart dels privilegis que no es veuen clar. Molt bona notícia la seva renovació perquè així s’apuntala el mig camp de cara al futur.
El tema Villa. La veritat és que m’ha semblat vergonyosa la venda pel preu que s’ha fet. Per molt que ho vulguin maquillar amb variables, amb estalvis de fitxes, etc. Només cal veure que Callejón (si si Callejón) ha costat 10 milions d’euros al Nàpols. Entenc que Villa havia de marxar, primer per motius esportius, perquè un jugador així, amb la edat que té no està per a xuclar banqueta. Estava clar que algú havia de sortir per a fer-li lloc a Neymar i era el que tenia més números, així tindrà més rodatge Tello se suposa. Entenc que un jugador passada la trentena no el pots vendre pel que va costar, però vendre per 2 milions un jugador que et garanteix 20 gols per temporada com a mínim, és una barbaritat.
El tema Thiago. Per a mi és una venda lamentable, una venda que ens han volgut vendre la moto com a que el jugador se’n va voler anar a qualsevol preu i que ells pobres només podien treure un bon preu. De seguida van sortir els sicaris de la ploma a treure números freds per a intentar justificar que no tenia raó, deien que havia jugat mil i pico minuts, mil menys que Xavi i que tampoc havia jugat tant poc. Que si no s’arriba a lesionar hagués estat el jugador número 12 en quant a minuts. Em fan molta gràcia els “i si”. Després com aquell que no vol la cosa, posen en lletra petita que el jugador va jugar un partit de 12 a la xampions i que no havia jugat cap dels partits transcendents durant la temporada. I després encara es pregunten el perquè marxa o que si se’n va per diners. Se’n va per anar a un equip on jugarà el que millor està, un club on realment el volen.
Aquí el club s’ha limitat a dir-li que comuniqui al club el que vol fer. L’entrenador diu que va intentar que es quedi i al mateix temps en roda de premsa diu que “si viene Thiago y me juega un partidazo contra el Madrid, es posible que vuelva a ponerlo en otro partido trascendental. Si no es así, pues quizá juegue otro”. Molt bé Tito company. Però si hi ha una vaca sagrada que fa riure, segueix abaixant-se els pantalons miserablement. Quina mostra de confiança!!
Per això marxa Thiago, perquè hi ha posicions a can Barça que no juga el que millor està, sinó el que té la “posició guanyada” i juga per decret. Thiago se’n va perquè no confia amb Tito, com no confien els suplents aquest any que han merescut més minuts i que han jugat altres.
És una llàstima perquè se’n va el futur del Barça al mig camp, un jugador que va ser declarat el millor jugador a l’europeu sub-21 d’aquest estiu, que ha demostrat clarament que és de lo millor que hi ha del mercat jove europeu. Una baixa que la culerada es lamentarà i molt en el futur, sota el meu punt de vista. I el següent l’any que ve serà Cesc, si segueix veient que juga el mateix de sempre pel nom i no pel rendiment.
Ara a vore qui ve de central, que suposarà també que en un any Bartra se’n vagi també asquejat del Barça, quan té qualitat de sobres per a jugar en aquest equip, com ha demostrat sobradament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario