Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



martes, agosto 20

Comencem.

Comença la temporada 2013-2014, una temporada que té pinta de ser molt similar a l’anterior. Lliga bipolar i copa del rei depenent de si es creuen abans de la final o no o de les rotacions que facin en aquesta competició. És trist però és la realitat, intentar fer veure el contrari seria mentir, sota el meu punt de vista.
Però bé, abans d’entrar en matèria, algunes cosetes de la pretemporada. Primer que tot l’absurda gira recaptatòria que s’ha fet aquest any, comptant el bolo de salvadors del món i de pacifistes entre jueus i musulmans. Segur que el senyor que fa els números ho pintarà molt bé, segur que el que s’encarrega del màrqueting ho pintarà molt bé, segur que el president traurà pit del barcelonisme de la zona on s’ha anat i de la meravellosa expansió del club a Àsia. Però la trista realitat és que aquest tipus de gires només fan que perjudicar la pretemporada i la preparació de l’equip. Potser no s’acabarà de notar perquè l’equip té una base molt semblant a la de l’any passat i s’ha incorporat la pressió a dalt que feia temps que no es veia, però que ja feien també en el passat amb Pep d’entrenador. Per això la qualitat dels jugadors, que en quinze minuts et poden sentenciar el partit i la poca competitivitat de la lliga, fan que sembli que no hagi passat res.
Jo personalment penso que no compensa el que guanyes respecte el que perds. Una setmana copsada de vols d’avió, de visites institucionals i d’entrenaments de baixa qualitat, perquè les temperatures i el clima que hi fa a Àsia, fan insuportables els esforços necessaris per a carregar les piles. Se’ls omple la boca amb els sis milions que han guanyat. Que són 6 milions per a un equip que genera gairebé 500 per temporada?? Res. Però ens venen molt bé la moto.
Canviant de tema. Les comissions de Brasil cap a Rossell. Personalment me la sua bastant si cobrava de Brasil pels amistosos que jugaven si no era president del Barça. Té tot el dret a buscar-s’hi la vida com fem tots. El que no m’ha agradat tant, és la diferència en el tracte mediàtic que ha tingut per part de la caverna blaugrana, que per exemple altres situacions similars quan ho feia per exemple Laporta. Se’ls veu molt el llautó als venuts dels mitjans blaugranes que tapen tot el que vol Rossell i que generen els debats que vol, que ataquen a qui vol o que posen al mercat a qui vol. Ja fa temps que són bastant penosos, però és que des de que està Rosell que els mitjans són sicaris de la ploma del president. És molt trist que no hi hagi un mitjà esportiu blaugrana que analitzi el que passa amb la situació blaugrana sense embuts i sense limitacions de “si no fas el que et dic no tindràs entrevistes, minuts mediàtics o promocions de merchandising blaugrana”.
Per acabar, abans de posar-nos en matèria volia donar la meva opinió sobre el Gamper, entre altres coses perquè aquest any hi vaig anar. Si volen fer una festa per a robar als guiris que ho diguin a les publicitats, perquè és el que fan. No se si el problema és dels negocis que volen guanyar el màxim, si la culpa és del club al demanar massa diners als negocis. No sé qui té la culpa, però és inadmissible el que passa dintre de l’estadi. A la porta resulta que estaven registrant les motxilles buscant botelles de litre i mig per a agafar-les. Podria acceptar que li traguessin el tap per motius de seguretat, però que hi hagi gent que entri coses molt pitjors i que et vagin buscant com a bojos les botelles d’aigua grans i no te les deixin entrar ni sense tap és bastant penós. Sobretot quan després veus que les botelles petitets que són dos glops si que te les deixen entrar. Però quan vaig entrar al camp i vaig haver d’anar a comprar beure ho vaig comprendre tot. Una llauna de 33 cl, que tots sabem quan val al supermercat (entre 20 i 40 cèntims) et fotien 3.50 euros, per una botella d’aigua petita 3 euros. Per això no pots entrar aigua, perquè si entres aigua no et poden fotre la clatellada quan entres. Ja no és prou tocada de collons que has de fer cues enormes per a comprar-ho, que a sobre et foten una clavada de mil dimonis. A 30 graus a l’ombra i haver d’anar amb botelles de dos glops d’aigua. Però bé, qualsevol pot dir, si no t’agrada no ho compris, però és que el pitjor de tot és que a sobre a partir del minut 15 aproximadament de la segona part ja no en pots ni comprar. A més de 30 graus i no poder ni beure aigua. Fins que no passarà alguna cosa no ho arreglaran, com passa amb totes les coses. No se com no va haver-hi més d’una pujada de calor al personal, perquè era bastant insuportable. La gent de la volta d’on estava jo estava molt indignada, perquè a sobre que et claven, no pots ni comprar beure. Lamentable. Però bé, suposo que Rosellet i tots els seus palmers amb accés a càtering i copeta de cava al finalitzar el partit, aquestes coses no les veuen. A ells que, si només els interessa que la gent gasti.
Ara bé la supercopa.  Tema bastant patètic també que demostra el patètic que és el president que tenim i el poc que defensa el club i els seus socis. De cara a la galeria si clar, quan té un micro davant. Però que permeti que es jugui la tornada de supercopa a les onze de la nit, demostra el poc pes que té a la federació, demostra com se li’n foten al Barça Villar i els seus amiguets merengues des de que està Rosell al poder. Al senyor Rosell només li interessa cobrar entrada i guanyar els dos quilets de caixa. Se li’n fot que la gent no pugi anar al camp, que no puguin anar els nens, que la gent tingui una odissea perquè no hi ha serveis de transport després del partit. En lloc de pressionar a la federació, en lloc de almenys exigir que la federació pagui els serveis públics, per a que, si ell i els seus amiguets i companys de junta tenen plaça de pàrquing.
De la previsió de fitxatges, almenys una cosa que estan fent que m’agrada i és no llençar els diners en un central. La psicosi del central perquè els darrers anys hi ha hagut molt mala sort amb les lesions, però una defensa central, amb Piqué, Puyol, Mascherano, Bartra i en moments puntuals que pot jugar Song o Busquets, penso que és suficient. Sobretot quan veus les mitjanies que es parla i els preus que valen. A veure si es confia d’una vegada amb Bartra i se li donen minuts perquè l’any passat ja va demostrar que els mereix, encara que mitjans i entrenador estaven encegats amb Tiago Silva.
Encara no he parlat del partit, però es que va tenir poca història, molt poca. Un partit que es trenca al minut 1 i fot per terra tots els plans de Caparrós.
Del Barça algunes coses destacables, o almenys per a mi, a favor de l’equip. Primer l’entrenador que sembla que té les idees clares i que de moment no li està tremolant la mà a l’hora d’asseure estrelles o donar descans a Messi. Veurem amb altres jugadors si és igual de valent, però de moment ha arribat amb bon peu.
Parlava també dels centrals, perquè realment si l’equip planteja la pressió a dalt com sembla que serà novament aquest any, es recupera molt ràpid la pilota o almenys quan arriba als davanters rivals tenen molta distància entre la porta i on reben i els defenses prenen menys importància, com en temporades anteriors.
Molt destacable el rendiment, ja no parlo de Messi perquè és una animalada el que fa i la superioritat tant insultant que demostra en cada partit, parlo d’Alexis i de Cesc. El primer que poc a poc s’ha anat adaptant i està demostrant la qualitat que havia demostrat al calcio, encara que la gent no acabi d’acceptar-ho, perquè és difícil reconèixer que t’has equivocat. El mateix passa amb Cesc. Més d’un li està entrant urticària cada cop que juga Cesc i sobretot veient la influència que està tenint dintre del joc de l’equip. Els pròxims dies suposo que veurem al senyor de l’entorn amb alguna entrevista als mitjans de cara a “mantenir el seu status”. Ah no, que ja ha sortit en dues o tres entrevistes els darrers dies!!! Espero que el mig camp titular sigui Iniesta-Cesc-Busquets per als partits importants, perquè sinó estarem al mateix problema de sempre. Encara que el comentarista de ser Catalunya cada cop que la tocava el senyor de l’entorn li deia l’amo, encara que l’altre portava quatre assistències. Esperem que no el facin avorrir i que marxi com ho ha fet Thiago.
Molt bones sensacions del nou Barça amb intent de recuperació molt a dalt, treball de tot l’equip i molta més intensitat, amb un intent de jugar amb més velocitat en la circulació i que corri la pilota i no els jugadors, com passava l’any passat. Però clar, ni es pot analitzar degudament pel rival que van tindre davant, apart de que els equips sempre comencen la temporada amb moltes ganes. Esperem a la supercopa a veure com respon l’equip, però sobretot si s’aguanta això tota la temporada. En principi sembla que el Tata té la intenció de fer moltes rotacions, de cara a que l’equip pugui aguantar el ritme tot l’any. Veurem si s’atreveix i segons els resultats.

Per acabar una menció al que es va enfadar perquè no va sortir a les travesses de substituir a Tito i als que el defensen i alaben el seu treball. Al primer que es dediqui a fer jugar al filial, sobretot amb el mateix estil que el primer equip i tot el planter, no com un equip de tercera regional fent el ridícul per allà on va. Els que defensen el seu treball i parlen del gran mèrit que té, que mirin un partit del Barça B d’una puta vegada, en lloc de mirar els resultats al diari al dia següent, perquè el joc del filial fa pena, a sobre amb jugadors fora de posició, jugadors que juguen per ser família de qui són i un conjunt de desgavells que fan molta pena. Penosa la decisió de seguir amb aquest entrenador una temporada més, el mal que els fa als jugadors, que no progressen ni a la de tres, el pagarà el Barça en un futur.

No hay comentarios:

Publicar un comentario