Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



jueves, agosto 22

Baixada anímica.

El partit d’ahir de supercopa va fer baixar la il·lusió de molts culers que tenien des de l’inici de lliga. És trist però es així, d’un dia per a l’altre.
Però abans d’entrar a lo que va ser el partit m’agradaria comentar el tema de la segona samarreta i l’enrenou que es va muntar. El president, per suposat que tot eren brometes davant les càmeres que si Casillas si o no (per a mi no sota cap concepte) i amb la federació, mentrestant alguns personatges de la caverna madridista fotien merder sobre el partit i sobretot els matalassers ens feien la pirula sense regar el camp, sense que el nostre gran president faci res per a que s’implanti d’una punyetera vegada la normativa d’obligar regar els camps quan estan secs. Quines maneres de carregar-se l’espectacle, permetent tot tipus de trampes legals als equips rastrers per a igualar les coses a falta de futbol.
Si ja anava el Barça a un camp d’intolerants i de mal educats com és el Calderón, només faltava que els merengots de la caverna encara anessin barrejant política amb l’esport. El que tant ens critiquen cada cop que poden, en canvi ells ho fan a l’inrevés i no passa res, la típica hipocresia del nostre país veí. De seguida van sortir tots amb els seus twitters, mitjans de comunicació, etc a pregonar que el Barça anava amb la segona equipació per a provocar a Madrid, quan resulta que l’àrbitre els va fer canviar-la perquè coincidien pantalons i calcetes amb les de l’equip local. Però per a que contrastar la informació abans de fotre merder?? Si després no passa res. Molava més fotre el Calderón a parir contra el Barça i fer del partit un Catalunya contra Espanya que d’informar sobre el partit. Si total no jugava el Madrid la supercopa. Però cap mitjà ho ha reprovat el d’ahir i els càntics contra els catalans i contra els blaugranes, per a què, seria donar-nos la raó de que el millor que pot passar és divorciar-nos.
Però bé passem d’aquest tema i anem al tema esportiu. Perquè a mi personalment m’ha pegat una baixada anímica després del partit? Doncs perquè veig que les coses continuen igual. Pensava que al venir el Tata aquest, net d’entorn i d’influències, posaria als que estan millor en cada partit sense pensar amb el que diran i que faria rotacions com deu mana. Però al final les coses segueixen igual, segueixen jugant els mateixos que jugaven per decret i que ens feien la temporada passada, als partits importants, ser una mica menys competitius i deixar de sorprendre a ningú al camp, amb passades horitzontals previsibles.
Quan vaig veure l’alineació, que Cesc era suplent després de donar quatre passades de gol al partit anterior i tal com ha jugat tota la pretemporada, ja vaig veure que aquest entrenador és igual que la resta, se l’ha menjat el vestidor als dos dies. No entenc perquè no va jugar Cesc, no tinc cap explicació esportiva ni tàctica per a poder-ho entendre. Físicament està bastant millor que els dos que van jugar, tàcticament té més armes per a desequilibrar que el que va amb la pilota als peus esperant que algú se li desmarqui, que és incapaç de desequilibrar amb una finta, un control orientat, un canvi de ritme, res de res. Però és que a sobre quan vaig veure com estava Iniesta físicament ahir, encara entenc menys perquè no va jugar Cesc. Per a mi és indiscutible Iniesta, però ahir se’l va veure molt malament físicament la veritat, no tenia canvi de ritme, anava molt lent, fallava inclús controls que no solia fallar, molt malament. Un dels pitjors partits que li he vist a Iniesta. Això no treu que no sigui indiscutible estant bé de físic.
També s’ha de tenir en compte que tant ell com Messi, havien de baixar a fer la feina de l’altre que no arriba ni cap avant ni cap enrere. Però clar, ben bé que s’encarrega de fer entrevistes i d’omplir-los minuts i pàgines als mitjans. Cosa que comporta que ahir, per exemple, els senyors del micro de tv3 no van tenir els ous de criticar-lo en tot el partit, cosa que si es van atrevir de Messi, d’Iniesta i la majoria. Hi ha una jugada que fot la gran pedrada, que es munta un contraatac que per sort l’atura Valdés i el comentarista diu “ha fet una passada un pel forta”. Si senyor!! Com havien de dir res, si els havia emplenat la estona entre les noticies i el partit amb un especial.
Jo esperava que el Tata fos el Pellegrini del Barça. Aquest va tenir els ous d’asseure a Raul, el que nosaltres tenim de moment no. Encara damunt que el treu a falta de dos minuts per acabar la cara de mala hòstia que fotia quan sortia del camp. Lamentable, amb el partit que va fotre, que encara s’emprenyi de que el canvien a falta de dos minuts.
El que comença a mosquejar també és el tema Messi. Els secretismes de les lesions i tot el que està passant des del dia del PSG. Tampoc ha ajudat que lesionat, anés a jugar amb Argentina i després els bolos de pretemporada benèfics. Però sobretot el que no ha ajudat a ningú, és la merda de pretemporada recaptatòria que ha decidit el president del club, per a guanyar 6 miseriosos milions d’un pressupost de gairebé 500.
Comença a ser hora que algú expliqui que està passant amb Messi, si se li ha canviat la preparació física, si s’ha canviat el membre del staff que el feia funcionar, si el jugador no es cuida el que s’hauria de cuidar o que collons passa. Perquè no és normal passar de dos anys seguits sense lesions a trencar-se en cada partit. L’altre dia van parlar d’una sobrecàrrega, va estar una setmana parat. Una sobrecàrrega no és tant de temps. Resulta que juga contra el Llevant i ahir dura deu minuts de partit. Que aquesta és una altra, si et lesiones al minut 10 demana el canvi i que surti un altre jugador, que ja juguem amb un menys per partit, com per a jugar amb dos menys!! Per a que estigui caminant pel camp, que el canviïn. Però sobretot, si el jugador necessita estar dues setmanes parat per a recuperar-se, que ho faci, que una merda de supercopa a l’aficionat ens la bufa, el que ens interessa és lliga i xampions i és llavors quan ha d’estar a tope. Si comencem amb forçar-lo, al primer partit estarà tot l’any que no farà net. Per a la lliga, es pot guanyar gairebé qualsevol partit sense ell al camp i la supercopa amb empat a zero la guanyen i això sense tenir en compte que la tornada és a casa i que el camp estarà en perfecte estat i regat, no com el desert d’ahir que era impossible circular la pilota en condicions i molt menys conduir-la amb velocitat. Que s’asseguin amb el jugador i que mirin el que és millor per a que es recuperi i que ho facin, no anar posant pegots i recuperacions a mitges.
El partit futbolísticament va tenir molt poca història la veritat. L’equip local, des de la sacada del centre, que es va posar a defensar amb dues línies defensives davant la seva àrea, amb els dos extrems fent de laterals i el seu punta fent de mig centre defensiu. Així és molt difícil. Encara és més difícil quan el camp està completament sec i no roda la pilota i si cada cop que un jugador se’n va del seu rival, pot tombar-lo amb falta amb total impunitat, tallant el ritme de partit. El partit es va jugar al que va voler l’equip matalasser, però clar, per a que això passi ha d’haver un àrbitre que ho permeti, en això és especialista Undiano quan xiula al Barça, quan acabes la primera part amb 17 faltes un equip i 6 l’altre i amb les mateixes targetes tots dos equips, et dona a entendre de que va la cosa. Si acabes el partit amb 3 targetes cada equip i la gran errada arbitral és perdonar l’expulsió a Busquets (que és cert que li perdona) segons els mitjans, després de tot el que va repartir l’equip local amb total impunitat, és que falla alguna cosa al món del futbol.
Com les opinions a molts mitjans de que el Barça s’enduia més premi del que mereixia. Però quin partit van veure aquesta gent?? Que em diguin que el Barça no va jugar bé, estic d’acord, que em diguin que mereix guanyar un equip que es tanca amb onze tios i juga a la patada, jugant a casa davant la seva afició, em sembla bastant ridícul la veritat. El resultat és totalment just, perquè tots dos equips van jugar bastant malament, per tant mereixien no guanyar cap dels dos. Que sigui a un gol després de la racaneria de l’equip local i un Barça que ho va intentar sense sort des del minut 1 de partit controlant la pilota i jugant a camp rival, doncs penso que mereix aquesta mínim avantatge de cara a la tornada.
Perquè el Barça ho va intentar fins al final, amb molt de desencert i amb una circulació de pilota molt lenta, intentant fer gol però tampoc sense arriscar massa sabent que quedava la tornada. L’equip ahir va pressionar a dalt en contades ocasions, a diferència del dia del Llevant i quan tenia la pilota la circulava però sense desequilibrar ningú. Del partit d’ahir per a mi no se’n salven massa la veritat. Per a mi Piqué, malgrat escoltar moltes crítiques durant ahir i avui, va fer un molt bon partit, igual que Mascherano, que encara el va fer millor, va ser el millor del partit en diferència, sota el meu punt de vista. Alexis va jugar també un partit més que acceptable, intentant jugades i desequilibrar i treballant molt per a l’equip. Busquets també va jugar bastant bé penso jo, malgrat alguna errada puntual va tallar molt de joc del rival i va jugar amb criteri.
Em costa molt no salvar a Iniesta, un jugador que m’encanta, que ahir no va tenir el seu millor dia, però malgrat això és el mig que ho va fer millor, intentant-ho en cada jugada malgrat que les coses no sortien bé. Cesc quan va sortir també va generar bastant joc, encara que no entenc perquè per a no llevar a l’altre s’ha de renunciar a un davanter. Per a mi els canvis al descans eren Cesc per Xavi i Neymar per Messi, per la lesió, sinó per Pedro, que ahir va estar horrible. Pedro ja es pot espavilar perquè darrera, apart de Neymar, ve Tello, que té molt més desequilibri. Per al Tata penso que Alexis és bastant titular, per a mi també. Alves també va estar bé, malgrat que el gol ve per la seva banda, però claro, se suposa que ja se sap i que l’interior li ha de fer la cobertura, qui és l’interior dret del Barça?? Doncs ja veiem perquè sempre venen per la seva banda els gols quan aquest puja a l’atac, Busquets no pot abarcar els dos costats i els que baixen pel mig. A Neymar el va salvar el gol, perquè després va fer ben poca cosa la veritat, li falta una mica més de mala hòstia. Tots entenem que quan té passada clara i té un company millor col·locat ho intenti, però no ha de buscar sempre la passada. Ahir va tenir una pilota sobre la línia de l’àrea petita i en lloc de buscar la jugada va intentar una paret amb Alba. Però bé, malgrat algunes petites errades, com que vegi groga cada partit per situacions que no hauria de fer, està entrant bé a l’equip.
Per acabar el tema Villa. Molta gent s’ha enfadat per la celebració i per l’actitud del jugador al partit d’ahir. A mi aquestes xorrades em donen bastant igual la veritat. Un jugador quan juga amb un altre equip, jo puc estar d’acord que no celebri els gols al camp rival, per respecte a l’afició. Però a casa perquè no ho ha de fer?? Perquè no ha de soltar l’adrenalina habitual al marcar un gol?? La culpa de marxar o de com ha acabat la cosa al Barça té dos culpables. L’entrenador per no posar-lo i el president per voler-lo vendre per a portar a Neymar. No entenc perquè s’ha de culpar al jugador o dir que si ho ha celebrat tant efusivament. El que no m’ha agradat són les declaracions posteriors, parlant de la expulsió de Busquets. No perquè no sigui cert, sinó perquè el seu equip sempre parlen qui més tenen  que callar.

En fi, que queda la tornada a casa i amb la gent recolzant a l’equip hi ha moltes possibilitats d’aixecar un títol. Encara que després a la gent li toqui anar a peu a casa a una hora de camí. Però la gent no escarmenta. Després de la història aquesta de la supercopa a les onze, s’hagués hagut de boicotejar per a posar les piles als que manen, no anant al camp ni mirar-ho per la tele ningú. Però clar, quan veus dades d’assistència i dades d’audiències per la tele, l’únic que fem és donar peu a que ho tornin a fer.

No hay comentarios:

Publicar un comentario