Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, mayo 12

Campions.

El Barça té una oportunitat única de guanyar una lliga més, depèn d’ell mateix i guanyant el partit serà campió. Molta gent parla que si no mereixerà la lliga, que si els jugadors no ho han donat tot i que encara que guanyin la lliga no es salvarà la temporada. Tenen una part de raó i una part que no, com en tot a la vida. Tenen la part de raó que el Barça aquest any no ha estat el Barça dels darrers anys, en això tenen raó, el Barça en  quant a joc ha donat bastant que desitjar en molts partits. Sota el meu punt de vista per una molt mala planificació de la temporada, per un molt mal entrenador i per la deixadesa durant parts d’aquesta per molts jugadors.
El Barça l’any passat ja va pegar una forta davallada en quant a joc, es van fer molts punts però la planificació i la gestió va ser molt dolenta, més ben dit l’autogestió perquè malauradament Tito només va poder estar una part de la temporada. Es van fer 100 punts però es va fer riure a Europa i ni tant sols es va arribar a la final de copa del rei.
Aquest any encara ha estat pitjor, perquè els errors que es van produir la temporada passada no s’han solucionat, el club sabent les mancances en segons quines posicions ho van fiar tot a l’obsessiva opinió del seu president a portar a Neymar, quant estava aparaulat per a l’any vinent i que la por per les ofertes que estava rebent van fer que s’anticipés la seva incorporació. Una jugada lamentable i  patètica, perquè si estava pactat amb el jugador, el que havien de fer és esperar un any i si no volia esperar el jugador ja era un problema seu i que no volia venir tant al Barça com han venut. Al barça es volen jugadors compromesos, no mercenaris, si volia diners que hagués marxat a un altre club. Per aquesta por absurda, es va gastar tot el pressupost en anticipar la seva arribada quant aquests diners es tenien que destinar a portar dos centrals, un mig i un davanter. A sobre ve l’il·luminat de l’entrenador i diu que amb el que té passarà.
Un entrenador que ha estat també un dels grans errors de la temporada. Un entrenador caduc, obsolet en els seus mètodes i que l’equip li ha vingut molt gran. Una cagada que se li ha d’atribuir al simulacre de president blaugrana, quant Zubi ja tenia aparaulat a Luis Enrique l’any passat, un entrenador que per la seva mà dura i la seva obsessió amb els entrenaments, era el més adequat per a portar un grup cansat de guanyar i que ja l’any passat van jugar molts de partits caminant. Però clar, el fàcil és culpar a Zubi quant el president va imposar a l’altre patètic entrenador, com va imposar portant a Neymar i obviant tota la planificació esportiva. Un president que ha destrossat un cicle guanyador a costa de fer els seus negocis particulars i deixar als seus amiguets arreglats de cara al futur, que quant s’ha vist entre l’espasa i la paret ha marxat com un covard.
Així doncs, quant els grans entrenadors diuen que es juga com s’entrena, es porta a un entrenador obsolet, amb unes tàctiques totalment prehistòriques i uns entrenaments que disten molt de ser els adequats, com més d’un ha filtrat als periodistes afins, a sobre s’ha produït una clara divergència entre el cos tècnic que es va mantenir un any que formaven part de l’staff de Vilanova respecte l’staff que ha portat l’entrenador argentí. On s’ha vist més clara la cosa ha estat en les darreres setmanes “blanques” que ha tingut l’equip, un cop eliminat de la xampions. Les darreres temporades era impensable, amb una setmana sencera per a preparar un partit, que l’equip sortís amb la condició física i la preparació que ha sortit els darrers partits. És inacceptable que la setmana que et jugues la lliga al camp de l’Elx, l’entrenador pagui un dinar als jugadors i que permeti dos festes d’Alves de celebració del seu aniversari i que doni tants de dies de festa. Aquesta setmana ha semblat la típica setmana quan ja no et jugues res que tot són comiats, així no es pot preparar un partit. És bastant penós que surti el  president a dir que aquesta setmana es prepararà el partit com toca sense distraccions i entrenant com Deu mana. Perquè estàs reconeixent implícitament que la anterior  no ha estat la millor manera de preparar-la. L’equip ahir va fer una davallada física preocupant els darrers 25 minuts de partit i això és inacceptable quant estàs jugant un partit per setmana últimament.
Tampoc em genera moltes il·lusions que diguin que es prepararà com toca aquest partit perquè l’entrenador actual ha demostrat que no en té ni puta idea de com guanyar a l’equip matalasser, ha anat acumulant ridícul rere ridícul al llarg de la temporada contra ells, anant a pitjor clarament. Un entrenador que aquesta exigència li ve gran i que en tota la temporada ni s’ha vist una trista jugada assajada a pilota aturada, ni una  sola solució tàctica als partits importants, on s’ha limitat a posar als noms i que es busquin la vida pel camp. Per la part tècnica no em genera la més mínima confiança aquest partit, no crec que pugui resoldre cap problema tàctic aquest inútil entrenador, que no en té ni idea de com funciona el futbol europeu ni de com juga el Barça. Però la culpa no és d’ell, la culpa és del que decideix posar-lo al càrrec. Si d’alguna cosa té culpa ell, és de deixar-se influenciar i ser un titella de la vaca sagrada del vestidor, que ha fet el que ha volgut aquest tot l’any, que en els partits importants li ha fet l’equip a mida per a que corri el mínim possible i segueixi titular i que en cap moment ha demostrat personalitat.
El que més em genera confiança és que se suposa que el camp estarà com hauria d’estar durant tots els partits importants, ple i animant a l’equip i no com si anessin al teatre i cantant independència quant toca, que sembla que només vagin a això, perquè la resta de partit fa pena. Amb un ambient com toca i sabent el que es juguen i que és l’últim partit a tot o res, jo segueixo confiant en aquests jugadors que tant han donat per aquest club els darrers anys, espero que encararan el partit com toca i jugaran al màxim nivell possible en aquestes alçades de temporada. Per desgràcia l’entrenador es cagarà un cop més i tornarà a asseure a Cesc i a posar al con, per tant jugarem amb un menys, però espero que Messi tingui el dia i vagi a per totes i que jugant amb dos extrems oberts es generin més espais per a ell.
Em fa una mica de gràcia també quant escolto que si el Barça no mereix aquesta lliga. Ha estat una lliga atípica per molts motius, amb un Barça molt per sota de les seves possibilitats però que no ha estat ni molt menys inferior als altres dos rivals. El que ha passat és que s’han trobat un equip en hores baixes i dos equips més que basen el seu joc al contraatac i a la seva “pegada” a dalt. Llavors el Barça ha punxat molt, però els altres dos en molts partits han punxat per la seva mediocritat ofensiva, que ha compensat les cagades del Barça. Em fa gràcia que es digui que no mereix la lliga el que ha estat campió d’hivern, que ha estat 23 jornades líder, 13 més que l’Atlètic i 19 més que el Madrid. Si no ho ha merescut el Barça, qui ho ha merescut doncs? Que no ha fet el millor futbol dels darrers sis anys és evident, però que ha estat més regular que els altres dos em sembla bastant evident. Però clar, si mirem com sempre la part més recent, doncs el Barça ha punxat molt clar, però no menys que els altres dos. El pitjor Barça dels últims anys, ha disputat la lliga fins a la darrera jornada als dos equips que es jugaran la xampions i que tants elogis han rebut per part de molts, quant s’han dedicat a jugar a la contra miserablement. El Barça, guanyant dissabte, serà el merescut campió de lliga perquè en el còmput global de tot l’any, ha fet millor futbol i haurà estat més regular, tindrà moltes més jornades com a líder i té l’average particular amb el Madrid i guanyant dissabte també contra l’Atlètic favorable amb tots dos, ni ha estat el màxim golejador ni el mínim golejat, però en canvi té la millor diferència de gols. Numèricament ha estat millor que els altres dos. Una altra cosa és que els culers no estiguem satisfets amb el joc. Una situació que per sort es viu a can Barça i que no es viu als altres dos. Que molts analitzem segons el joc i tenim aquesta exigència, a diferència dels altres dos que si guanyen la resta els dona igual. S’està parlant que si la lliga salvaria la temporada. Això parla molt bé dels darrers anys i de la exigència que tants de triomfs s’ha imposat en l’afició, perquè dir que guanyant la lliga salves la temporada és una animalada la veritat. Guanyar la lliga és fer una bona temporada, en quant a exigència de títols. Una altra cosa és el joc, on jo penso que ha estat molt dolent i que per això dona la sensació de salvar la temporada. Però qualsevol culer hagués signat al començament poder-se jugar la lliga al darrer partit a casa.
Aquest anys ha estat un any de molts de problemes, moltes situacions negatives i molt mala sort en moments importants de l’any.
Ahir sense anar més lluny el Barça va sortir amb molta força a guanyar el partit, la primera part va ser bastant bona i es van generar ocasions, a la segona part se’n van generar dues de clares. Davant d’un equip com l’Elx, amb la gespa super alta i seca, que amb un punt es quedaven a primera i que van sortir amb deu tios davant la seva àrea. Va ser un entrenament del que li espera al Barça dissabte vinent. La mala notícia és que no es va marcar, la bona és que es van generar ocasions clares per fer-ho i que el Barça va donar la sensació de tenir les idees clares.
Un partit on, malgrat que els de sempre vulguin menjar la bola a l’aficionat i generar males corrents d’opinió segons alguns jugadors, es va notar moltíssim la presència de Cesc al camp, donant joc als seus companys, entenent-s’hi molt bé amb Alexis i assistint-lo bé en les seves diagonals, arriscant passades cap a ell, en lloc d’aguantar i obrir a banda com fa l’altre que juga per decret. Va donar una assistència de gol a messi que va desaprofitar i en tot moment va ser decisiu en la participació de les jugades, ocupant l’espai que deixava Messi amb els seus moviments i amb una presència clara dintre de l’àrea que la primera part va generar molta profunditat. Els millors del partit van ser Alexis i Cesc, però clar, després de les directrius de la directiva a la premsa que es vol vendre a tots dos per a fer caixa, no ho veurem per cap lloc això.
És insultant que es vulgui regenerar l’equip i es vulgui vendre a dos dels jugadors que han donat més la talla aquesta temporada. Perquè ahir per exemple, el que no va rendir un cop més va ser Pedro, cagant totes les oportunitats que li donaven els companys i fallant gairebé en totes les passades que va fer. Encara marxava fent que no amb el cap quant el van substituir, per a mi encara van tardar massa a fer el canvi. Ja es pot posar les piles per al darrer partit perquè les seves dues darreres temporades són per a que el venguin a final de temporada. Iniesta també va jugar molt malament, però aquest ha estat decisiu durant l’any i encara li queda molt de futbol.
El principal problema de cara al proper partit, és que malgrat tot lo bo que va fer Cesc al camp, tornarà a ser suplent i es tornarà a veure un equip pastós amb contínues passades a Alves de la vaca sagrada per a que després tingui unes bones estadístiques, a un Alves que no arribarà per sorpresa i que els jugadors matalassers estaran molt agraïts de refusar cada cop que faci. Una pena podent tenir la varietat que es va veure ahir durant la primera part, tornar a jugar al que portem setmanes criticant perquè al vestidor mana qui mana. I el pitjor de tot és que pinta que l’any vinent seguirem igual, espero que Luis Enrique vingui amb ganes de gresca i no es casi amb ningú.
El que em va sorprendre van ser les declaracions de Masche, que va insinuar que marxa, quant penso que per a donar descans a Busquets seguia sent molt vàlid.
També sorprenent la notícia que David Luiz dirà passat el mundial que fitxa pel Barça. Espero que no signifiqui que es fitxarà després del mundial i que ha estigui fitxat si es que ha de venir, perquè si no és així és per a fer fora als que fitxen però ja. El barça ha de fer tots els fitxatges abans del mundial, tot el que fitxi després serà una encariment innecessari.

No hay comentarios:

Publicar un comentario