Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



miércoles, junio 4

Mitjanies.

L’efecte Luis Enrique es va esvaint, a mesura que passen els dies, quan es van fent públiques les intencions de la directiva per fitxar. Qualsevol que vegi els moviments que diuen que està fent el Barça, pensaria més que estem parlant d’un Valencia que no pas d’un dels millors equips del món.
Es fa complicat analitzar realment el que pot arribar a passar, perquè ara tot és un ball de noms i no sabem realment qui ha de fitxar pel Barça i quins jugadors han de marxar, no hi ha res en ferm i tot són rumors. Però quan tots els mitjans coincideixen amb els mateixos noms, et pots fer una mica a la idea.
El primer error de tots, és no haver fet eleccions i decidir un president per part del soci, un president i un equip de treball per a que estigui legitimat i per a començar un cicle nou. Més després de veure la cagada que s’ha confirmat amb el fitxatge de Neymar amb un seguit d’irregularitats que fan que no hagués hagut de continuar ni un minut més aquest personatge al càrrec. Ara veurem com una panda d’incompetents estan al càrrec de regenerar a un equip, que ja s’hagués hagut d’anar regenerant any rere any i no arribar a aquests extrems on estem ara, que han de marxar bastants jugadors i n’has de fitxar de nous per a substituir-los.
Una bona direcció tècnica, a aquestes alçades de la temporada, ja hauria de tenir els relleus seleccionats, mig aparaulats i pendents de les últimes negociacions amb el club, no veure com ara encara estan començant a arribar a acords amb els jugadors i que si tenen diferents opcions per si falla aquest o l'altre. En aquests moments, ja s’hauria de saber quins jugadors fallaran i que s’han de descartar del tot i no anar donant pals de cec. Avui, per posar un exemple, es parla que es vol el Kun Aguero, però es diu que si falla aquesta opció, el Barça ja té un acord verbal amb Marco Reus. El problema ja no és que no sàpigues si tens opcions de fitxar a Aguero o no, a aquestes alçades de la temporada, el problema és que estàs intentant fitxar a un nou i si et falla tens aparaulat un mitja-punta/extrem en lloc d’ell. Si et falla el nou, hauries de tenir aparaulat un altre nou, no un jugador que juga en una altra posició, perquè se suposa que busques a un nou. Entendria que diguessin això de Reus, si l’haguessin de fitxar en lloc de fitxar a Koke, però no si et falla el Kun.
Un altre tema és que vulguis fitxar a Koke per una milionada, una decisió surrealista de voler fitxar un jugador que encara no ha demostrat res al món del futbol, un futbolista bastant normalet i que ha jugat a un equip més pendent de perseguir la pilota que no pas d’atacar. Però el problema no és només Koke, el problema és que es parla de Mathieu, es parla de Rakitic (molt bon jugador però que al Sevilla juga per on vol i amb total llibertat, semblant a Cesc i que el vols vendre perquè no s’ha adaptat, segons alguns il·luminats clar), està gairebé fitxat Bravo, amb 31 anys, el problema és que es parla de més de 30 milions per Marquinhos, que ni ha anat al mundial, quant estàs a punt de vendre a Cesc per 35, aquest dineral per un jugador de 20 anys que ha jugat 80 partits a Europa com a molt. Tots els noms que estan sonant, són més propis d’un equip del segon escaló que no pas del Barça. Excepte els noms del Kun i Reus és clar, jugadors de primer nivell que serien molt ben acollits a can  Barça.
Però el més surrealista sense cap mena de dubte són els debats dels darrers dies. El debat pro Xavi lamentable i la cacera de bruixes encara més patètica sobre Cesc.
Començarem amb el tema Xavi. Les darreres setmanes a tots els mitjans cules sona el debat del que s’ha de fer amb Xavi. Com és normal, amb tots els amiguets de la premsa que té, tot ha estat una defensa aferrissada de la seva continuïtat, que si el jugador està molt decebut amb la temporada anterior, per com s’han portat les coses (mentre ha estat titular ha callat la boca, quant va xuclar banqueta el partit que es jugava la lliga va començar a “rajar”), que si ara que marxen dos capitans s’ha de quedar per a no deixar un buit de poder, que si encara té molt que aportar, que si és molt important per al vestidor, bla bla bla. Curiosament ningú parla del sou que té, quant si que ho fan amb altres i quant Villa l’any passat va ser traspassat perquè tenia un sou molt elevat i ja no era imprescindible, amb el seu cas es callen tots la boqueta. Quant és un problema per al vestidor perquè es pensa que encara té vint anys i vol jugar-ho tot, sobretot els partits decisius, quant ja s’ha demostrat que no està per a jugar aquests partits, quant vol imposar la seva titularitat i manava més que l’entrenador la darrera temporada, quant els partits que no ha jugat ha fet caretes a la banqueta i ha “soltat” a tots els seus gossets periodistes a fer saber a la culerada que estava descontent  per no jugar. Totes aquestes coses no se’n parla clar, no sigui cosa que després no els doni entrevistetes, portades i la corresponent informació de primera mà.
El tema Xavi per a mi està molt clar, ja no està per a jugar al Barça els partits importants i per a mi és l’autèntica prova de foc de Luis Enrique. Tenir els pebrots de dir-li a la cara o per telèfon, em dona igual, que aquest any jugarà els minuts de la brossa amb el  partit guanyat i els partits de copa i contra els rivals més dèbils. Si Luis Enrique no es posa dur amb aquest tema, no es podrà parlar de canvi de cicle perquè tindrem els mateixos problemes d’equip partit i de zero ajuda a Busquets en la contenció i la pressió a dalt.
Després està el miserable tema Cesc. Miserable perquè és vergonyós com els amiguets de l’altre li estan pegant al jugador, com la majoria està sortint de baix les pedres per a fotre-li merda a sobre i per a “ajudar” a que el venguin, fent bolos per ràdios i teles i atacant-lo de forma totalment injusta. Es diuen barbaritats com que el seu rendiment no ha estat bo, que s’esperava que venia a fer el relleu de Xavi i que l’equip amb ell no ha guanyat pràcticament res. Que fàcil és matxacar al jugador que del primer dia l’afició no l’ha acceptat i la premsa s’ha encarregat que no sigui al contrari perquè venia a substituir al seu amiguet, la vaca sagrada.
El seu rendiment no ha estat bo (segons els il·luminats) i els altres dos mitjos són intocables. Però resulta que m’he pres la molèstia de mirar uns quants números, que jo ja sabia que eren així, perquè ha tingut molt millor rendiment que els altres dos, es veia al camp, però m’he volgut assegurar dels números exactes:

· Temporada 2011/2012: Xavi 14 g i 12 as, Iniesta 8 g i 8 as, Cesc 15 g i 17 as.
· Temporada 2012/2013: Xavi 7 g i 9 as, Iniesta 6 g i 16 as, Cesc 14 g i 12 as.
· Temporada 2013/2014: Xavi 4 g i 6 as, Iniesta 3 g i 11 as, Cesc 13 g i 17 as.

Els números són freds i inqüestionables, per a demostrar el fàcil que és de boqueta parlar de rendiments i qüestionar la continuïtat del jugador d’Arenys i en canvi defensar la d’altres que cobren bastant més i que han estat molt pitjor. Un altre factor afegit a posar a la balança és que Messi juga molt millor amb Cesc al camp que amb qualsevol dels altres dos, que Cesc s’entén perfectament amb el jugador argentí i que aquest té més opcions amb ell. Tampoc cal anar molt lluny per a veure que els darrers partits ha estat decisiu per a que el Barça pogués seguir lluitant per la lliga, contra Athletic, Villareal, etc.
Però la mentida més gran de totes és quan escolto que venia per a ser el relleu de Xavi i que no ha complert. Quina vergonya escoltar això de suposats periodistes i d’analistes tècnics. Quant ha jugat Cesc a la posició de Xavi?? 4 partits solts per temporada? Quant li han donat a Cesc la oportunitat de jugar amb un mínim de continuïtat en aquesta posició, quant s’ha demostrat que el Barça jugava millor amb Iniesta i Cesc de titulars i que al partit següent ja tornava a jugar la vaca sagrada per decret? Quin entrenador ha tingut un parell d’ous d’asseure a la vaca sagrada 4 partits seguits i posar a Cesc? Cap. No se com pots ser el relleu si no jugues en aquesta posició. Si ho hem vist aquest any, que els que rotaven sempre eren o Cesc o Iniesta i l’altre ho jugava tot. És insultant que es parli de relleu d’algu quant sempre juga l’altre, però sobretot quant es parla de fracàs en aquest aspecte sense haver-ho pogut ni intentar. Jo ja ho vaig dir a començaments de temporada, que es va carregar a Thiago i que si tot segui així a l’any següent seria Cesc el que marxaria.
Perquè és totalment comprensible, quant veus que treballes més sobre el camp, que fas jugar millor al teu equip, que fas més gols, que ets part decisiva en l’elaboració de jugades, quant veus que ets millor i que entrenes millor i que després quant l’entrenador dona l’alineació veus que juga l’altre pel seu poder al vestidor i fora d’ell. Quant veus a sobre que estàs fent el sacrifici d’aguantar, que no fots mala maror, que penses amb l’equip i que a sobre has d’aguantar xiulets per part de la teva afició totalment injustos i totalment injustificats. Però està clar que l’aficionat no el pot veure des de que va arribar, simplement per haver-te buscat un futur fora del club i que després no tinguis cap culpa del que hagis costat per a tornar, que amb Piqué no ha estat el mateix, per exemple, quant també va marxar. Però clar, en el cas de Piqué no venia per a substituir a qui tots sabem, no van estar fotent merda durant les negociacions que si no era necessària, que era una despesa que no feia falta, que si havia marxat i bla bla bla. Així li va al Barça, amb la gent amb tonteries mentals i deixant-se influenciar per la premsa.
Si fins i tot s’ha arribat a xiular a Cesc, en la eliminatòria contra el Bayern, quant a l’anada no va jugar i a la tornada va ser el que més va córrer de l’equip amb diferència i en canvi a l’altre l’aplaudien. És el que té l’aficionat del Barça, em caus bé pots fallar el que vulguis, no et puc veure, et xiularem a la mínima. Així li va al Barça.
El mateix ha passat amb el tema mundial. Tot l’any s’ha dit que Messi es reservava per al mundial. Però resulta que ahir vàrem veure un partidas de Neymar, un partidas d’Iniesta i de Pedro amb la seva selecció i ja veurem com va el mundial. Però clar només era Messi, perquè els mitjans ja es van encarregar de que així fos per a la ment de l’aficionat. Sempre ha anat caminant pel camp, però aquesta temporada era pel mundial o perquè volia cobrar més. Però clar tampoc es pot dir de la resta...
Per acabar el tema seccions. Hem vist a la secció de basquet i d’handbol fer el ridícul a les final four europees. Tots dos equips van tenir un moment complicat, on es necessita l’entrenador, però en totes dues aquests no van estar. Casualment dos entrenadors de la casa, posats a dit sense experiència prèvia degut a “l’efecte Guardiola” a can Barça, pensant-se que seria el mateix. Al final s’ha demostrat que no i per desgràcia es segueix confiant en aquests dos inútils, fent el ridícul a Europa any rere any i llençant l’esforç previ per arribar. Jo no ho volia pensar, però cada cop tinc més clar que el club vol que les seccions deixin de lluitar pels títols per a no haver de tenir la exigència de despeses en jugadors importants, cada  any estan retallant i cada cop hi ha menys exigència. A veure si així s’estalvien de fer un nou palau. Perquè qualsevol directiu, pot passar un any fent el ridícul a Europa, però veient que és any rere any, no podria acceptar-ho i buscaria solucions. Però dona la sensació que ja els va bé la cosa. S’ha passat de la darrera temporada de Laporta on les seccions van guanyar a Europa a la mediocritat dels darrers anys. Si tinguessin una mica de vergonya, els dos entrenadors dimitirien, però per desgràcia tenen les esquenes molt amples.

No hay comentarios:

Publicar un comentario