Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, febrero 21

Estan molt mal acostumats.

Cada vegada entenc menys al famós “entorn” blaugrana. No m’estranya que al final els cracks del Barça històricament hagin marxat un rera l’altre del Barça per la porta falsa. Jo si actualment fos jugador del barça almenys és el que pensaria de l’afició i premsa cule.
Ho deia ahir Pique a Barça tv, que la gent està massa mal acostumada perquè realment l’Atlethic no va crear tan perill com per al nerviosisme que es palpava a l’ambient. Em sembla que l’afició que va al camp Nou en molts casos dona molt que desitjar i em sembla que són extremadament injustos amb el millor equip de la història. És tal el victimisme cule des de sempre que són incapaços de gaudir d’un equip com el que tenim actualment i que sempre estan amb l’ai ai de que el Madrid està prop. Però el més greu és que el Camp Nou la gent va al camp i sembla que vagi al teatre, per a fer això molts socis el que haurien de fer és alliberar el seient o donar pas als cules de nova generació que van al camp al que han d’anar. És a dir, a animar com deu mana a l’equip. Fer la onada i cantar ole quan es va guanyant 4-0 ho fa tothom, però el que fa falta realment és animar quan l’equip ho necessita i ahir va ser una demostració més de que l’afició culé no anima a l’equip més que en comptades ocasions. És penós que aquest equip, que ha donat tantes alegries a l’afició, que hagi de demanar a la grada que els animi quan tenen dificultats. Ahir ho va demanar Pep i Messi quan va marcar igual. No se, pot ser s’ho haurien de fer mirar. Perquè aquests jugadors que s’esforcen partit rera partit per a millorar i jugar millor i guanyar sempre (que fàcil és dir-ho i que difícil és fer-ho) sense caure en errors de la època de Rikjaard. Doncs bé, que has de pensar si veus que la teva afició només et dona ànims quan vas guanyant. Messi, per exemple, ja ho ha fet en més d’una ocasió, recordo ahir i l’any passat amb l’Arsenal quan es va avançar al marcador i que en quant Messi va empatar va fer el mateix gest. En quant es posen les coses difícils l’afició li entra el “canguelo” i l’estadi es queda mut. És llavors quan s’ha d’animar més, però en canvi el Camp Nou és tot el contrari. A l’aficionat que va al camp li queda molt per a aprendre de les grans aficions de futbol i l’equip malgrat que diu que els han ajudat molt (president inclòs) ho diuen per quedar bé, però no crec que ho pensin, i menys veient com demanen el suport quan estan al camp en diversos moments del partit. Esperem que els jugadors no perdin les ganes de guanyar perquè si ha de ser per aquesta afició que només dona suport quan les coses van de cara estem apanyats. Tampoc és qüestió d’englobar a tota l’afició perquè no tots ho fan però una gran majoria si. Jo moltes vegades que he anat al camp em posa bastant nerviós l’aficionat culé que no està mai content i no fan més que renegar-te a l’orella en converses amb l’habitual que tenen al costat. A més tenen un munt de prejudicis i si no cau bé el jugador en qüestió estan tot el partit renegant faci el que faci, en canvi els “adorats” (Xavi al capdavant) ja poden cagar-la que no diuen mai res....
Seguint amb l’entorn també té la seva culpa la premsa resultadista que fa anàlisis demagògics i fanàtics dels partits basant-se en els resultats. Avui llegint la premsa resulta que llegeixo que el Barça va fer molt mala primera part, un quart de la segona encara pitjor i una mitja hora final espectacular. Perquè diuen això?? Perquè a la primera part gairebé no es va xutar a porta, al quart de la segona empata l’ Atlethic i després la mitja hora final es remunta. Patètic l’anàlisi. Que fàcil és parlar des de la cadira davant de l’ordinador i dir les barbaritats que diuen envers un resultat.
Que fàcil és dir que l’equip no juga bé quan el rival et planta deu tios a l’àrea, tapant tots els espais possibles i a la que se’n van individualment falta i a seguir defensant. Si l’Atlethic va encaixar el primer gol i va seguir igual, i la segona part igual i es va trobar l’empat de casualitat. Que volen més la premsa quan l’equip té un 80 % de possessió jugant contra un mur de tios que van els cinquens a la lliga, marquen un gol als 3 minuts per a jugar amb més tranquil·litat i segueixen atacant i buscant el gol. Que passa que si no guanyen 3-0 a la mitja hora ja juguen malament?? La premsa catalana hauria d’aprendre a valorar una mica el futbol i no guiar-se per un resultat o dos. El dia de l’Arsenal van fer igual, com es perd ja les crítiques a l’equip van ser brutals. Perquè clar no veus que es tan fàcil jugar al camp de l’Arsenal, on porta una ratxa espectacular en champions davant de tota classe d’equips, dominar-lo durant gran part del partit i ser superior llevant-li la pilota a l’equip que diuen que juga més similar al Barça. Però clar como al final acaben empatant resulta que les valoracions tant per part de la premsa com per part de l’afició a les enquestes són tan negatives, sobretot sobre Messi per fallar gols que habitualment no falla. Ara a la tornada, quan els traurà totes les castanyes del foc, tornarà a ser el millor i tot seran llepades de cul. Ahir els comentaristes donaven fàstic (ONA FM) excepte el “principal” i algun altre tot eren retrets i crítiques.
A la premsa els haurien de fer anar a un entrenament i posar-los a un equip i jugar ja no contra ells, sinó contra el Barça B i dir-los “au ara feu el que ens demaneu a nosaltres”, tan fàcil que ho veuen. Perquè a la tele o les cabines de ràdio és molt fàcil dir aquell està sol o allí hi ha espais per atacar, però a peu de camp a veure qui és el valent que els veu.
Que va deure pensar Messi després de la merda que se li ha llençat a sobre tots aquest dies?? Doncs que aquí només el valoren partit a partit i que el que ha fet fins ara no val per a res. Com pot sentir-se aquest jugador al pensar estic fent números brutals, estic fent història setmana rere setmana i per un partit em diuen de tot. Normal que després fotin el camp.....
Que deu pensar Pedro en llegir el diari avui i veure que li posen menys valoració que Mascherano després de la currada que es va pegar al camp fent la feina bruta de generar espais amb desmarcades i pressionar com un boig fins al minut 90?? Doncs que la premsa aquesta no en té ni idea.
És molt fàcil ara criticar a la que es tenen dos mals resultats acostumats a golejar partit rere partit. És que es pensava la gent que serien tots els partits iguals?? Si el Barça hagués empatat ahir i el madrid es posa a 2 punts. I què?? És que el Madrid guanyarà tots els partits fins al final de temporada?? Si els ha de guanyar tots ja li poden donar el títol perquè el Barça sent el millor equip jugant segur que no els guanya. És increïble després dels recitals del Barça dels darrers anys que encara s’estigui amb la mentalitat i el canguelo de pensar amb el madrid la veritat.
En lloc de gaudir d’un equip històric, d’estar tan contents i gaudir d’un joc exclusiu en tot el món i amb gent de casa, l’únic que saben fer és patir i patir i estar al camp tots callats fins que Messi marca. Fins d’aquí uns quants anys, quan l’equip no tingui aquests jugadors se’n donaran compte de com han desaprofitat l’oportunitat de gaudir d’un equip com el que tenim ara per tonteries mentals i victimismes passats.
Per acabar parlar novament d’Alves. Partit rere partit està demostrant que mereix un esforç per part del club i deixar-se de tonteries. És incrïble amb el que dona a l’equip que encara no estigui renovat, és el defensa que ha donat més gols de tota Europa i en canvi aquí, el club que va vacilant que és el segon en ingresos del món darrere del Madrid i que es vanaglorien de que han retallat amb el Madrid, que facin el ridícul regatejant un milió d’euros per temporada per a un dels teus millors jugadors...lamentable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario