Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, febrero 7

L’absurda data FIFA.

Primer que res dir que em sembla molt penós que la secció de futbol sala guanyi la copa de la lliga, faci història a la secció i que l’únic que ocupi a una portada d’un mitjà català sigui una línea petita a una cantonada. Però és que passa amb totes les seccions. La gent que compra el diari ja sap el que compra, no cal que posin sempre el futbol o una noticia xorra relacionada amb algun jugador. La portada d’ Sport era de Messi i la de Mundo Deportivo també. Aquesta portada la podien fer demà igualeta que la que han fet avui i haguessin pogut quedar bé amb la secció de futbol sala. Ho dic perquè em sembla absurd després demanar que els mitjans de Madrid ho facin quan ni a Catalunya se li dona la importància que mereixen.
Però el tema de la setmana és sense cap mena de dubte la data FIFA una vegada més. Una data que no és obligatori jugar però que en canvi totes les seleccions amb el seu afany recaptatori juguen un partit de costellada sense cap preocupació pels jugadors i sense cap tipus d’assegurances ni de contractes amb els clubs per si es lesionen. Total que per a que les seleccions es lucrin els clubs que són els que paguen s’han de fer fotre. El partit d’Espanya contra Colombia per exemple. Aquest partit l’han intentat camuflar com un homenatge als campions del món i com una manera d’agrair-los per part del públic als jugadors. Però la veritable realitat d’això és que s’ha muntat la paxanga aquesta amb Colombia (un dels equips més durs i rascadors de sudamèrica) pactat per la federació i la AFE (associació de futbolistes) per a que es puguin recaptar fons per a l’associació i que així puguin pagar deutes a jugadors que no cobren. Total que la lliga de futbol i l’associació de futbolistes, que l’únic que tenen que fer en tot l’any és assegurar que es compleixin els drets dels futbolistes i que cobrin regularment, no han fet la seva feina. Vaia collons més grossos que tenen. Però és que com sempre, els que han d’arreglar les desfetes de les cúpules de poder són els mateixos, és a dir, el poble que ha de gastar-se els diners en una entrada per a que puguin recaptar els diners. En lloc de fer pagar als que han de pagar, el que fan és generar més diners a costelles de la població. Perquè és l’autèntic objectiu d’aquest partit.
Després surt del Bosque i diu que hagués pogut convocar a gent que no va habitualment però que al final no ho ha fet. Molt bé company. Total que el Barça que li paga religiosament als seus jugadors cada data de pagament, té que cedir a 7 jugadors contra una selecció “rascadora” i que no entén d’amistosos sense cap remuneració i amb possibilitats de que torni algun jugador lesionat. Una setmana després d’acabar un mes de gener on han jugat partits cada tres dies per culpa d’un format obsolet de copa del rei i que no fa més que saturar el calendari. Però clar, com que no els suposa cap despesa i si es lesionen a la federació se li’n fot doncs que vagin i ja està. I les proves amb jugadors futuribles quan les farà el marqués de Del Bosque?? Quan sigui un partit oficial?? No ho entenc la veritat. Per a que se li ha de fer un homenatge específic a l’equip si ja ha guanyat l’injust príncep d’Astúries i avui ha guanyat el laureus. A més de poder fer l’homenatge el pròxim partit classificatori que es jugui aquí. Totalment absurd ja que no és obligat jugar. Però es que a més només es poden fer sis canvis i ja veurem el seu “criteri” a l’hora de distribuir minuts, esperem que els que juguin més minuts siguin els convocats de Madrid que no han viatjat però tots sabem de l’equip que és el seleccionador i que més d’un jugador del Barça jugarà els 90 minuts.
Però es que el cas d’Espanya no és el més preocupant perquè juguen a Madrid i poden tornar el mateix dia se suposa. Però es que se’n van tots els jugadors, avui Pep ha entrenat amb 4 jugadors. Quan pensen pegar un cop de puny sobre la taula els clubs?? Estaran tragant i tragant sempre?? Perquè aquests no tornaran el mateix dia de partit. A més resulta que van passi el que passi. Avui Messi no s’ha entrenat per una sobrecarrega. Així que jugarà el dimecres sense haver entrenat avui i arribarà a Barcelona segurament dijous. Entrenament suau, entrenament divendres i dissabte a les vuit a jugar contra l’ Sporting, un equip que no es que siguin excessivament tècnics i un camp molt calent, contra l’equip que aquest any al Camp Nou ho ha posat més difícil en quan a fer un gol. No sé, no era més lògic que el Barça veient com anava la cosa de les seleccions jugues el diumenge?? Igual que el Madrid?? El que fa els calendaris no ho mira això, o es que potser ho mira massa?? El Madrid casualment juga diumenge a les 21, és a dir, el màxim descans possible per a jugar al camp de l’español i a més li posa a l’àrbitre més “amic” que té de la lliga Mateu Lahoz, per a que puguin pegar totes les patades que vulguin. Està clar que d’aquí al final s’intentaran totes les “jugarretes” per a que el Madrid pugui retallar punts al Barça. No interessa que s’acabi la lliga al febrer...
Però el més preocupant de Messi és que juga contra Portugal (i juguen a Ginebra, no era més fàcil jugar a Portugal?? Money money money...), el dia després de que el seu portuguès il·lustre hagi demanat que li peguin patades a Messi (si això no és generar violència...però té carta blanca) després de no entrenar per problemes físics. Esperem que no haguem de lamentar aquest partit i que, el descerebrat portuguès que està desquiciat perquè està a una diferència abismal, no vagi a lesionar-lo ni li faci una entrada brutal com va intentar en més d’una ocasió quan van jugar l’amistós i que encara va tindre els nassos de dir que per desgràcia no havia lesionat a Busquets. Esperem que no hi hagi “consignes” i que Messi torni sa i estalvi.
Però comença a ser hora que els clubs es plantin amb aquests amistosos absurds i que es jugui quan realment sigui necessari, és a dir, en classificatoris i que s’acabin els amistosos paxanga per a recaptar diners.

No hay comentarios:

Publicar un comentario