Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.lunes, febrero 28

Quatre baixes, i què?

Primer que res dir que em va semblar bastant encertat l’homenatge a David Barrufet ahir al Palau Blaugrana. Encara que després per part dels mitjans i del propi club no hagi tingut la repercussió necessària per a tot un mite de l’handbol blaugrana. Una persona que ha donat títols i títols per a la secció amb les seves parades espectaculars en moments clau del partit i que potser només els que han jugat a handbol saben el mèrit que té parar una pilota quan un tio de 2 metres i cent i pico kilos et llença des d’una distància ridícula per a la velocitat que pot arribar a agafar la pilota. Però el que ha tingut més mèrit ha estat que ho ha fet durant més de 20 anys al màxim nivell. Donar les gràcies a aquesta història vivent de l’handbol blaugrana i que per sort des del club han tingut la sensibilitat de proporcionar-li una nova etapa en la seva carrera esportiva.
Anant al futbol el Barça va guanyar amb més facilitat de la prevista a un Mallorca que va aguantar fins al minut 30 sense que el Barça arribes a porta amb una pressió a dalt bestial i una molt bona organització. Ningú dels que estàvem veient el partit els primers minuts pensàvem que el Barça guanyaria 0-3 pràcticament sense esforç. A més de la gran quantitat de baixes que tenia l’equip per dir-ho d’alguna manera titular.
El títol de l’entrada ve perquè apart de que eren per necessitat Pep no es va complicar la vida i va posar els recanvis més lògics que podia posar, canviar a Adriano per Alves, a Keyta per Xavi i seguir amb el trident atacant habitual. Adriano sempre se’l critica perquè es vol entrar amb comparatives absurdes amb Alves però sempre que ha sortit ha complert a la perfecció i pot jugar en moltes posicions, hi ha molts partits que si jugués per Maxwell tampoc passaria res, però suposo que aquest manté més la posició i quan està Alves una mica d’equilibri no va malament. Ja que si sortia el Barça amb Alves i Adriano a veure a qui fas quedar dels dos a defensar...Un altre és Pinto, que sempre que ha sortit també ha complert a la perfecció encara que les pintes i l’estil no sigui el més ortodox. Hi ha que recordar que ha estat Zamora amb el Celta fa uns anys per tant mal porter no és, per a moments puntuals com aquests que s’ha fet mal Valdes va més que sobrat per a jugar. És el millor porter suplent que podria tenir el Barça i jo espero que renovi, perquè es veu amb gestos amb els jugadors que per al vestidor és importantíssim pel bon ambient que aporta, quan surt compleix i té assumit que se li acaba la carrera i que és el suplent de Valdes. Millor tenir a Pinto que no pas que el porter del B sigui etern suplent i no evolucioni. A mi em semblaria bé que el renovessin. Per últim keyta, que sempre compleix. A mi no m’agrada molt en partits que es tanquen tots darrera perquè alenteix la possessió, però en partits com el de Mallorca que t’apreten a dalt és una bona alternativa quan hi ha algun lesionat. A més tampoc es que sigui un paquet amb la pilota als peus.
La conclusió de tot això, és que malgrat el que diuen des de la premsa cavernaria de començaments de temporada de la plantilla curta és per una necessitat de veure’s per sobre del Barça. Perquè el que diuen planter curt resulta que Pep l’està fent servir més que el seu estimat equip i si convé puja un del filial i ja està. És la gran diferència entre les dues plantilles, des de Madrid diuen que és curta perquè com ells menyspreen la cantera de la manera que ho fan consideren que el Barça té pitjor planter que el Madrid perquè comparen a jugadors de la pedrera cule amb jugadors que han fitxat ells d’altres clubs i ja formats. Però després resulta que compares i per qualitat no tenen res que envejar als fitxats a cop de talonari i a més senten els colors i saben tots els mecanismes perquè juguen igual totes les categories inferiors. Quan el filial guanya per 4-6 al camp del Numancia i juga com ho fa a futbol és per a estar més que tranquils que el futur està assegurat. No hi haurà un Messi o un Iniesta perquè és pràcticament impossible però segueixen sortint jugadors molt interessants. La prova és que el rastrero de Wenger no para d’intentar pescar xavals de 16 anys de la pedrera. La política que s’està seguint és la correcta i quan sigui necessari fitxar a un crack, perquè no estigui a la pedrera (encara que amb l’scouting que hi ha ara molts dels futurs cracks ja estan lligats a les categories inferiors), el club estirà bé econòmicament per a fitxar-lo perquè no llençarà els diners com es feia abans amb mitjanies com Bogardes, Zendens, etc.
Per això em fot bastant quan veus que llencen per terra des de la caverna tota aquesta feina i és limiten a desprestigiar tot el treball per a tapar les seves misèries. El barça esta jugant amb un equip ple de canterans, fa el millor futbol, és reconegut mundialment i està al capdavant en quant a estil de joc ofensiu i des del mateix pais en el que està el Barça, per fanatismes de la premsa i dels hooligans amb la samarreta que ara fan de periodistes, no paren de llençar merda i de desprestigiar al club. De vertitat que no entenc, perquè aquests mateixos que es tornen bojos amb “la roja”, que després quan és a nivell de clubs canviïn de parer de la manera que ho fan.
El més ridícul de tot és que sembla que ni mirin els partits. Perquè a l’únic que es limiten és a dir tonteries com que el Barça guanya perquè els rivals surten derrotats, que els àrbitres els ajuden, que les teles i la federació els ajuden i que el Madrid està perseguit. Es increïble la veritat. Ahir deien que el Mallorca havia sortit derrotat i que la defensa mirava als jugadors del Barça. Això demostra clarament que no miren els partits perquè no serà perquè el Mallorca no hagi apretat al Barça ni perquè no hagin pegat patades. Però clar així s’autoenganyen i enganyen als quatre que tenen els cervell menjat. La realitat és que si defenses amb la pressió molt amunt i la defensa al centre del camp, qualsevol error a la pressió és gol i així va ser.
Parlant de patades comença a ser hora que el que no vol quedar malament amb ningú (és a dir Rossell) comenci a queixar-se dels arbitratges i de les designacions arbitrals. Cada cop que els pita Velasco Carvalho del col·legi MADRILENY  la barra lliure per a pegar patades és preocupant. De fet, des de que es fan les campanyes de que a Messi no li peguen i tal i qual que la permissivitat contra el Barça és més que penosa. Per als amants de les conspiracions i villaratos haurien de mirar quantes vegades ha xiulat un àrbitre català al Madrid des de la famosa frase de Schuster i quantes vegades ha xiulat un madrileny al Barça. Comença a ser preocupant la barra lliure fins que li fotran el turmell a l’aire a Messi o a un dels cracks cules. A Pedro el van unflar a Mallorca, però clar es veu que com ha sortit de la pedrera no ha de tenir el mateix respecte que el ninyato dels 100 milions. La sort que Pedro li ha donat un mundial a Espanya juntament amb la majoria de cracks culers, però clar els mitjans cavernaris demanen protecció per a un entrenador i un jugador portuguesos. Patètic.
Per acabar dir que m’han sorprès les declaracions d’Alves que diu que hi ha algú del club que potser ni li interessi que es quedi i que el problema no és de diners. Unes declaracions que m’han preocupat i molt perquè tothom tenia entès que era un tema econòmic. Que s’acabi aviat aquesta novel·la perquè no ajuda a la tranquil·litat ni del jugador, ni de l’entrenador i sobretot dels socis que són els propietaris del club (i que volen que renovi) i dels aficionats que veiem que és el millor lateral que es pot tenir i que per una tonteria es poden carregar una pota molt important del cicle triomfador que s’està gaudint.

No hay comentarios:

Publicar un comentario