Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



jueves, diciembre 29

Prou ja de partidets de nadal.

El tema va evidentment, pel partit que es jugarà demà a les 19.00 de la tarda i que jugarà Catalunya contra la “totpoderosa” Tunísia. Per a començar l’horari ja. Jugar a les 19 en un dia laborable a Montjuïc després que no es queixin de l’afluència de públic.
Jo soc el primer que m’agradaria que Catalunya participés com a país en un partit oficial. Jo vaig anar al partit contra Brasil al Camp Nou i va ser una festa total, però també eren els primers anys d’il·lusió per començar un camí que per desgràcia no s’ha seguit. I com que no s’ha seguit, aquest tipus de partits cada cop va menys gent i serveixen més per a que es facin la foto els quatre hipòcrites de torn que no pas l’acte en si. Em sembla perfecte, per exemple, que emetin el documental aquesta nit de les traves sibil·lines i lamentables per part de l’estat espanyol, que rep Catalunya a l’hora d’intentar participar oficialment. Però m’agradaria que aquest documental les declaracions d’aquestes persones s’enviessin a estaments superiors i també que es senyales a les parts implicades de Catalunya que surten molt guapos a la foto del partit d’avui i que després marxen cap a casa i es renten les mans també.
Aquest partit, cada vegada em rebenta més veure als hipòcrites dels polítics que surten cantant l’himne i que surten molt ben col·locadets a la foto i que després passen de tot. L’altre dia vaig veure al “tijerita” (Artur Mas) que va rebre al seleccionador i a l’encarregat de muntar tot aquest partidet oferint-los tota l’ajuda institucional i sortint a la foto molt guapet i molt arreglat. Però després res de res. Si tanta ajuda institucional vol oferir, perquè no fa un referèndum, encara que no sigui constitucional, per a saber la opinió del poble català?? Que passa que té por del govern central?? La excusa de sempre llavors és que no és constitucional, que si el govern central no ho tindria en compte, que no aprovaria aquest referèndum i bla bla bla. I què? Almenys serviria per a saber la opinió de tot un poble, que els polítics són el que representen i sembla que no s’hagin adonat encara. Perquè després ben bé que es passa pel forro al govern central que en ningun moment li ha demanat i ens fa ser ciutadans de segona i haver de pagar cànons per recepta, o cànons per passar la nit a un hotel. Ben bé que es baixa els pantalons davant del PP aquí a Catalunya que per a que li aprovin els pressupostos a canvi cedeix a les seves peticions i va llevant delegacions internacionals. Després sortirà defensant amb la boca plena Catalunya i les seves il·lusions quan li posaran un micro propet de la boca, però després resulta que li sua totalment que Catalunya pugui ser un país o que pugui participar oficialment. Per això dic que també aquests personatges que de cara a la galeria són els més catalans i els que més “lluiten” i després resulta que ens converteixen en ciutadans de segona categoria i en lloc de demanar el que és nostre a l’estat, encara ens escanyen més i es baixen més els pantalons. Perquè el que realment els importa és la seva poltrona.
Però no vull que sembli una cosa només dels que hi ha ara al poder. Perquè la resta, els que avui també sortiran a la foto i cantaran més que ningú han tingut 8 anys per a fer-ho i tampoc ho han fet. Tampoc han mogut un dit per fer-ho. N’hi ha inclús que no acudeixen al parlament el dia que va el rei, tot focs d’artifici, perquè després resulta que al dia següent, tan valents que són i l’únic que diuen és que els comptes de la casa reial s’haguessin hagut de fer públics abans...No faltes el dia anterior perquè no reconeixes la figura del rei?? Perquè llavors el dia següent no ets conseqüent amb les teves idees i demanes públicament que treguin la monarquia??? Perquè al final tots són iguals, focs d’artifici previs i després el mateix gos amb diferent collar.
Per això no soc partidari de que es juguin aquests partits, perquè al final el que es fa és donar-los a aquests personatges la oportunitat d’aprofitar un dia l’esport per a fer el seu míting electoral. No s’ho mereixen, no s’ho han guanyat. El dia que sigui oficial (per desgràcia no crec que els meus ulls ho vegin) s’omplirà el Camp Nou amb gent disposada a onejar la senyera i animar als seus jugadors per a que guanyin una competició per a glòria del seu país, però ara això només serveis per a fer-li el joc als quatre polítics de torn.
Però bé deixem als polítics perquè tampoc arreglarem res. Per l’altra banda també són un problema, perquè llavors la caverna aprofita també aquests partits per a fer política a costelles nostres, els ho deixem massa fàcil i que sens en riguin a la cara.
Perquè se’n riuen a la cara?? Doncs molt fàcil, només hem de veure el descens evident de les assistències a aquest partit i el descens més clar encara de la qualitat dels rivals que cada any són pitjors. Que passa, que amb aquest tipus de rivals tens molt a perdre perquè si perds se ten foten descaradament i et diuen que per a que vols ser oficial si perds amb una banda de selecció. Si guanyes no té cap mèrit perquè és un partit de nadal. Per tant no guanyes res, l’únic que guanyes és que algun jugador important se’t pugui lesionar.
Després està un altre tema que sembla que no es vulgui tocar. Vaig llegir una entrevista l’altre dia al que munta el partit que deia que les seleccions importants cobraven més diners i que entre que unes les vetava la federació espanyola i d’altres cobraven massa jugaven amb qui podien. Lògic. Però després resulta que es deixen una morterada de diners amb el personatge de l’entorn del Barça que és un autèntic càncer. El senyor Johan Cruyff. Aquest personatge li podem agrair el que va fer esportivament com a jugador, encara més muntar la estructura del futbol base i fer que tots juguessin igual i el Dream team (els cinc anys de glòria, perquè els anys anteriors i posteriors amb Escaich, Korneiev, Jordi Cruyff i companyia no mereixen ni comentari). Però no per això ens ha d’estar xuclant la sang tota la vida com una sangonera. Ja està bé home. Aquest personatge fa anys que escriu per a un diari perquè ha sigut qui ha sigut. En aquest quan li interessa fot canya i quan no ho tapa tot. A més sempre vol influir en els fitxatges, si un fitxatge funciona és perquè ell el va recomanar, si no ho fa el que fitxa és el club. Clar que si. Ell mai perd, sempre s’amaga sota la ploma del diari i entre el famós entorn. Em fa gracia veure a aquest personatge que cada dos per tres va als llocs cobrant i clar, com ho cobra per a la fundació seva ja sembla que sigui un heroi. Però la trista realitat és que ho cobra tot. La fundació em sembla perfecta la iniciativa d’ajudar als desfavorits, però posa els diners de la teva butxaca o busca patrocinadors o gent que posi diners, com fan totes les fundacions. No fent totes les coses cobrant i posant-ho allí i després vendre públicament com si ho fessis tot de manera altruista.
Total, per a què necessitem un seleccionador català per a un partit a l’any?? No pot venir Pep, Pochettino, qualsevol entrenador català, Oscar Junyent que és el segon i entrena el juvenil, etc.? Aquests per un dia i per la causa segur que no cobrarien un euro, o almenys no el que cobra el senyor Cruyff. Perquè amb l’excusa de que és per a la fundació i que ell no cobra res no s’ha sabut mai quin és el muntant total. El tema aquest de que Cruyff sigui l’entrenador és molt vergonyós. A més un personatge que fa anys que viu dels catalans i fa 30 anys que està aquí i no ha après a parlar en català perquè no li ha sortit dels collons. Aquest personatge és un exemple d’integració?? Em sembla que no. Després encara surt l’anunci del partit i surt un camp de golf buit i com si li haguéssim de donar les gràcies per entrenar un dia a la selecció en un amistós ja que es deixa de jugar a golf. Va home va. Potser amb el que cobra ell, més el pressupost assignat, més el que s’enduen els jugadors que els sobren els diners, podria venir una selecció mínimament decent. Una cosa que em molesta també és l’actitud de l’espanyol de Barcelona. No se per a que es posen “de Barcelona” per a demostrar que són catalans si després resulta que tenen un camp, novet de trinca, ideal per aquest partit perquè més o menys són les previsions d’aforament i que s’hagi d’anar a Montjuïc perquè l’Espanyol DE BARCELONA no cedeixi el seu camp o demani molts diners. El Barça el cedeix però no interessa perquè com és tant gran llavors sembla que no vagi molta gent. Després es van queixant sempre que si aquí a Catalunya són uns apestats o s’ofenen quan els diuen que són el filial del Madrid. Penós.
El dia que tots els hipòcrites del govern treballin per a ser independents (ara el senyor Pujol parla d’independència, ara que té el sou garantit d’expresident de la generalitat i que està jubilat, quan estava al poder es baixava els pantalons davant d’Aznar sempre que el bigotis volia) i tots vagin a una pot ser podrem complir el somni de participar en una competició oficial. Però mentrestant deixem de fer-li el joc a aquests personatges i de fer més fàcil la cosa als fatxes i donar-los arguments. Ahir Euskadi va perdre contra Tunísia i ja parlaven de ridícul i de que per a perdre amb un equipet no calia fotre tant merder. Els donem munició cada nadal per a que ens ataquin i se’ns en riguin.
Per acabar uns quants temes d’actualitat. Primer el bocamoll del Barça, el seu president, que un cop més, s’ha fet el valent i el defensor de tots els clubs i ha disparat contra la UEFA i FIFA pel tema dels representants. Així Rossell, fent amics per fer-te el xulo davant dels de Qatar i davant d’una càmera. Mentrestant els del G-20 o els que siguin que se li’n riuen a la cara perquè no han de moure ni un dit. Senyor Rossell, aquestes coses es diuen a les reunions de forma interna, no fent-se l’abanderat dels clubs. Ara que ens tracten tant bé a la UEFA encara la cagarà de ple. És patètic aquest personatge.
Després està el tema de la gespa. Si ja sabien que s’havia de canviar i posen una gespa resistent al fred, perquè collons no han canviat la gespa el dia després de jugar amb el Rayo i marxar cap al mundialet?? Si l’únic partit que quedava era contra l’Hospitalet, que el podien jugar fins i tot al mini. Després, si vols demanar el canvi de partits, parles primer amb Patxi Izco de president a president i un cop d’acord ho demanes a la federació. Pot ser així no haguessin fet el ridícul retirant la petició perquè es va saber i li va donar munició a la caverna per a que pogués treure el villarato que el tenien ben guardat després de les ajudes al Madrid. Així els cules no ens haguéssim hagut d’escoltar que si som uns prepotents i que si fem el que volem i menyspreem a l’Osasuna.
També està el tema Urdangarin. Es parla de retirar la seva samarreta del palau pel que ha fet ara. No estic d’acord, encara que el declarin culpable. El que va fer pel Barça d’handbol i el comportament exemplar que va tenir amb el Barça allà està. Que després es va casar amb una família més pròxima a la màfia i va fer el mateix, problema seu, pagarà o no pel que ha fet, però no té res a veure amb el que va donar esportivament al Barça. Tot això és posterior a la seva retirada. Jo soc partidari de que no la treguin.
Per acabar el tema Neymar. Al final el president té el que volia, un fitxatge de campanetes fet per ell, per a poder treure pit per alguna cosa. Jo pel preu que val hagués portat a Silva 40 vegades, un jugador ja fet a Europa, amb perfil clarament Barça i que pot jugar perfectament de fals nou i que està adaptat al sistema Barça com demostra a la selecció. Però bé, ara Rossell tindrà el seu fitxatge, de Brasil com no....

No hay comentarios:

Publicar un comentario