Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, enero 9

Atracament d’or.

Aprofitant que avui es dona la pilota d’or podem dir que el senyor Turienzo Alvarez li haurien de donar aquest any el guardó, perquè no es pot fer més descarat.
Però abans d’entrar en tema arbitral també s’ha de mirar des de la vessant esportiva. Ahir el Barça va jugar malament, sobretot Pep des de la direcció de camp i els jugadors per no anar a per totes a sentenciar el partit. Primer que res Alves, que no és que estigués més malament que la resta però quan té un partit d’aquestes característiques no es pot jugar el 3-4-3 amb ell de migcampista. Ho hagués hagut de veure molt abans Pep i o bé posar la defensa de quatre o bé treure’l per Pedro o per un altre migcampista per a donar força a la medul·lar. Perquè ni creava res en atac i es quedava massa avançat i provocava problemes en la defensa de tres.
Com molts cops ha explicat Pep, aquest sistema s’ha de jugar quan es té molt de control de la pilota i no es poden cometre pèrdues absurdes i ahir ni es va tenir el control i a més es van perdre moltes pilotes perilloses al mig camp. Perquè aquest gran Espanyol que ens han volgut vendre (ahir van demostrar un cop més que són el filial del Madrid) i la seva gran aposta de joc va consistir en posar set tios darrere de forma permanent i amb els que quedaven a dalt jugar una mica més a fer la goma. És a dir, quan atacava el Barça feien la feina d’un migcampista més, tombant als jugadors que trencaven en jugada individual sense cap mania i quan recuperaven una pilota en zona perillosa sortien els mateixos de sempre cap a dalt deixant sempre com a mínim els quatre defenses més dos pivots defensius, un d’ells central que s’incrustava a la línia de quatre. Aquesta és la gran tàctica que tant alaben, un cop més amb el resultat a la mà de forma oportunista. M’ha fet molta gràcia també veure a Pochettino traient pit per la “valentia” dels seus jugadors i parlant d’agressivitat positiva. L’única nota positiva que puc entendre per part seva és que Turienzo es va menjar la gran majoria de targetes quan van mostrar aquesta agressivitat la veritat. Tots els cules li haguessin estat molt agraïts a Pochettino si contra el Madrid al mateix camp, haguessin mostrat la mateixa valentia de posar sis tios a la seva frontal de l’àrea de forma permanent i no posar a l’equip amb la defensa gairebé al mig del camp deixant tots els espais del món per als davanters del Madrid, que va semblar més el trofeu de pretemporada de l’espanyol que un partit on es jugués alguna cosa. També hagués estat bé que hagués mostrat la mateixa “agressivitat positiva” amb el Madrid i cada cop que un jugador controlava deixar-li el recadet com van fer ahir amb el Barça.
Però bé tornem al Barça. Ahir el millor organitzador del món em sembla que no va estar al camp, suposo que pensava més en la gala d’avui que amb el que realment importava, que era el partit d’ahir. Va estar tot el partit amagat i sense buscar la pilota, suposo que les quatre patades que li van pegar al començament li van fer pensar-s’ho dues vegades. Messi tampoc va aparèixer en excés i Cesc, encara que va fer el gol va jugar un partit molt dolent. Alexis molt treballador però molt poc incisiu cara a porta. El principal error del Barça ahir va ser un cop fet el primer gol, no anar a pel segon només començar la segona part. Però el principal error (per a mi està clar) va ser de Pep per no canviar les coses quan es va estancar o treure a qui ho mereixia. Si vols treure a Keyta no el treguis al minut 85 de partit. A més el plantejament o la lectura dels jugadors no va ser la millor. Es van entorpir durant el partit i no ho va corregir. Alexis entrava al davanter centre des de l’esquerra i Cesc en lloc de baixar a ajudar al mig camp es va quedar a la zona del fals nou creant un tap allà que va fer impossible la combinació. El millor jugador del partit sens dubte va ser Iniesta, que va ser l’únic que va tenir clar el que havia de fer en cada moment i el que millor va interpretar el partit. Tots tenim una opinió respecte els moviments a fer, per a mi, el partit demanava fer els canvis abans i Pedro havia de sortir per Cesc o per Xavi, en el primer cas posant a Pedro per la dreta obrint el camp i Alexis per l’altra i així haguessin creat més espai pel centre. Si el canvi era per Xavi endarrerir a Cesc. Però jo hagués tret a Pedro per Cesc i a Thiago per Xavi. Un Thiago que ha evolucionat molt en quant a la defensa i donar treball a l’equip, cosa que ahir Xavi no estava per a fer.
He començat pel tema esportiu perquè és molt fàcil posar-ho tot a la motxilla de Turienzo. La seva actuació va ser lamentable, però la culpa no és d’ell de ser tant dolent, la culpa és del que el designa per aquest partit. Ja fa unes quantes temporades que es va treure les designacions per ordinador precisament per això, per a fer i desfer segons interessos. Es va justificar amb que hi ha partits que no els pot xiular qualsevol, però després resulta que designen a Turienzo per a xiular un partit d’aquestes característiques. Un Turienzo que s’ha de posar en antecedents per a entendre perquè es menja el penal voluntàriament.



Aquest senyor va estar més d’un any de baixa d’arbitrar perquè no estava psicològicament preparat, després de rebre amenaces tant ell com la seva família i els seus fills les van passar putes al col·legi.
Com aquest senyor, després de passar el que ha passat, havia de xiular aquest penal i tornar a reviure la mateixa situació?? Està clar que va fer el possible per a no tindre problemes. Per tant, del que el posa a xiular aquest partit és la culpa.
Perquè ja no va ser només aquesta jugada, és veure com al bernabeu li treuen groga als 20 minuts al porter del Granada per perdre temps i el porter de l’espanyol perd un minut del temps afegit i a sobre va i l’amonesta (el que volia el porter vaja) i encara perd més temps. Un àrbitre que en una jugada que no fa mal a ningú, com és la mà de Messi al gol que li anul·la i que després permet que un jugador gairebé li trenqui el turmell a Iniesta en una entrada brutal sense targeta, que després resulta que aixequen tres pams del terra a Alexis i es queda en fora de banda, recadets sense pilota i un llarg etc. que com sempre es mengen quan és a favor del Barça. Que barat que surt castigar els turmells i les entrades per darrera als que juguen contra el Barça. Que un jugador hagi d’estar més pendent de saltar o d’evitar la patada que de jugar a futbol és una mica penós, però és així, que hi farem...
Curiós també la vista que va tenir per a veure la mà de Messi i que en canvi ni ell, ni l’àrbitre ni el quart àrbitre poguessin veure el penal. Curiós també veure com la jugada que remata Verdú i que després salva in extremis Valdés comença amb Thievy en fora de joc clar i llavors no el veu, però clar ja es va veure des d’abans de començar el partit que prohibeix jugar amb la indumentària habitual. Es parla molt del penal de l’últim minut però n’hi ha un altre de claríssim que sorprenentment tampoc xiula. A la primera part la jugada que fa Cesc que fa una volta sobre si mateix dintre de l’àrea sobre la línia de corner i quant va a xutar el defensa l’empenta clarament i li impedeix xutar amb condicions, ajudat per un altre que es llença pel terra i que en cap moment toca pilota i aixeca dos pams a Cesc. Molt lamentable la veritat.
Després resulta que li llencen una llauna al linier i aquest avisa a l’àrbitre que es recorre tot el camp per anar fins allà, agafa la llauna i torna a recórrer el camp un cop més amb la llauna a la mà amb tota la parsimònia, s’atura a renyar a un jugador de l’espanyol, i va cap a la banda a demanar que deixin de llençar objectes. Així doncs, per a que collons porten els micros i els pinganillos?? No li pot dir a l’àrbitre i aquest dir-li al quart que avisi al delegat de camp?? S’ha de perdre un munt de minuts per a això??
Però el fet més destacable de les ganes que tenia l’àrbitre de que acabes així és el descompte que va donar. Quan entren les assistències s’ha d’afegir un minut però no quan és el porter. Amb els minuts que es van perdre amb la lesió i el canvi de Cristian Álvarez, com pot afegir quatre minuts de descompte només, quan ja s’han perdut amb la lesió del porter?? Si aquests quatre minuts ja els havia d’afegir per fer els sis canvis i per les pèrdues de temps, com per exemple el tema de la llauna. Una vergonya i se li va veure massa el llautó, però bé així ja “li ha tornat” al madridisme...Un descompte que ni va deixar arribar als quatre minuts.
El problema ja no és aquest partit, el problema es que, sense entrar amb detalls amb les moltes ajudes que porta rebudes el Madrid aquest any, resulta que al Barça ja li han robat 2 punts a València, 1 punt a Getafe i 2 punts més ahir. En total 5 punts (sense entrar en penals no xiulats que afecten a l’average o la permissivitat que ha costat més d’una lesió) que són els que porta el Madrid d’avantatge. De dependre d’ells ara s’ha d’esperar una punxada del Madrid, que juga amb xarxa, com es va veure dissabte que els dos primers gols no són legals...

No hay comentarios:

Publicar un comentario