Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, abril 16

Sempre la paguen els mateixos.

És la conclusió que se’n pot treure després del partit del Barça al camp del Levante. Les crítiques sempre van cap als mateixos, encara que la culpa sigui compartida, però clar, suposo que és millor posar-se amb els xavals o els recent arribats que amb les “vaques sagrades” o els mimats de l’entrenador.
És evident que el Barça no va jugar el seu millor partit de la temporada, tampoc és fàcil amb 9 tios tancats al seu camp, bé més que al seu camp a la seva àrea, deixant les bandes i tapant els passadissos interiors. He escoltat que des d’alguns sectors es parla que el Llevant no va ser inferior al Barça i que si no arriba a ser per l’àrbitre el Barça no hagués guanyat. El típic quan els entra la rabieta perquè ja es veien campions de lliga i al final els queda una mica més per a patir encara. Com poden dir que el Llevant no va ser inferior si des del minut 1 juga amb 9 tios tancats a la seva àrea? Des del primer moment que surts amb aquesta tàctica ja estàs demostrant una inferioritat no tant sols evident, sinó que tu mateix l’estàs reconeixent. Un Llevant que va parar una trampa al Barça deixant un petit buit entre les dos línies per a quan intentaven combinar per aquella zona tancar-los i robar la pilota. Després pilotada llarga a Kone i a aguantar la pilota per a la sortida en velocitat de Valdo i Barkero per les bandes. Una jugada que els va funcionar durant gran part del partit, entre altres coses perquè el Barça no va tenir la sort de “gaudir” de la habitual èpica del Madrid (és a dir, menjar-se el xiulet i no xiular ni una falta dels defenses al davanter encarregat de fer la funció que dissabte feia Kone) i havia de lluitar amb el jugador marfileny sense haver de fer faltes.
I això que el plantejament inicial semblava que era l’adequat, ja que el Barça va gaudir de 3-4 rematades clares que va parar el porter. Però llavors va arribar la jugada desgraciada, que per a mi és errada de Valdés, que estrenava guants de la seva nova marca. Vull pensar que no és culpa d’aquests nous guants i la falta d’adaptació, però l’error va ser greu, tant greu com Busquets que mou els braços cap al pit en lloc de deixar que li toqui al pit el xut, però va ser un moviment instintiu i amb el partit que va fer tampoc és per a criticar en excés.
Però clar, com sempre, la lectura del partit és que Cesc no va estar bé i que Thiago encara no pot substituir a Xavi i que perd pilotes perilloses. El típic vaja, que a Cesc si no marca i no té ocasions ja es consideri que ha fet un mal partit i a Thiago per una jugada de malentès amb Mascherano ja sigui el culpable de tot el perill generat al Barça. L’anàlisi fàcil vaja. Aquests meravellosos analistes no veuen que la pèrdua de Thiago va ser per no arrencar-li el cap a Masche, que alguna vegada és passa de ganes de recuperar pilotes, és culpa exclusivament de Thiago perquè a la nineta dels ulls de Pep no se la pot tocar. Un Mascherano que va fer un partidas, però que va fer una errada greu als darrers minuts que se’n va a pressionar a un jugador al mig camp com un boig i es llença a terra i deixa la zona descoberta. I qui va salvar la jugada amb un “tackling” decisiu?? Doncs si, el jugador que com no va fer gol ja va fer un mal partit. Perquè Cesc els darrers partits està actuant més en la construcció del joc, el que se suposava que venia a fer per a començar a donar descans a Xavi, però com va començar fent molts gols ara sembla que hagi de marcar en cada partit, sinó no val res el que fa. Però clar, és més fàcil criticar a Cesc que acaba d’arribar que a Xavi que fa mesos que no està gens fi. Si Thiago la perd és imperdonable, si Xavi la perd callem tots.
Fins i tot els mitjans tots cagats de si el canvi de Xavi era per lesió. És que no quedava clar que era el canvi que havia de marxar durant la primera part?? Molt d’estrenar botes noves, però va fer un partit horrible. El problema ja no és que faci un partit horrible, el problema és que va pel camp al trot i en més d’una jugada de contraatac del rival se’l va veure baixant a mig gas quan era l’encarregat d’ajudar al doble pivot a Busquets. Hi va haver una jugada fins i tot que se’l va veure parat mirant sense moure’s a la frontal de l’àrea blaugrana. Però el senyor Xavi sembla intocable. A mi em va encantar el canvi perquè ja comença a ser hora que algú li digui que ha de treballar com la resta. Thiago i Cesc ho fan, podran estar millor o pitjor en atac, però el seu treball cap enrere no els hi pot discutir ningú. Un Thiago que per a mi va fer un partidas, donant velocitat a la circulació a l’igual que Cesc i que es van sacrificar per a deixar un espai pel mig per a Messi. Dos jugadors que no necessiten fer la volteta cada cop que tenen la pilota i que poden obrir una pilota a la banda o a l’espai de primeres o amb molt pocs tocs.
El canvi tàctic també el va fer una mica tard Pep, perquè es va veure des del minut 1 que deixaven les bandes lliures i Messi necessitava algú pel mig per a descarregar el joc en parets, als pocs minuts de encaixar el gol i veure l’autobús granota ja hagués pogut modificar l’equip, però també és comprensible que treure un jugador abans de la mitja part és una mica delicat. La conclusió és que el Barça va aconseguir el seu objectiu, amb un Messi estel·lar quant va veure que o el salvava ell el partit o no ho faria ningú. Un Messi molt ben ajudat per Alexis, que sembla que no va fer res i va ser decisiu en les dues jugades de gol (al primer aguanta el temps per a que Messi es col·loqui per a marcar el golas i el segon la paret amb Cuenca que no era gens fàcil perquè estaven molt prop un de l’altre i es necessitava de molta precisió).
Però el més ridícul del partit és veure com encara tenen els pebrots de queixar-se de l’actuació arbitral. Aquestes campanyes absurdes des de la caverna, han propiciat que ara qualsevol equip quan perd, li faci la culpa a l’àrbitre i no faci cap mena d’autocrítica, és lamentable. Com poden queixar-se de l’àrbitre si aquest es menja tres penals a favor del Barça a la segona part. El primer una mà de Pedro Lopez, el segon una “zamorana” descarada de Cabral i el tercer un penal claríssim de Ballesteros a Iniesta. Però clar, els mateixos que deien que el penal de Godin sobre Higuain l’altre dia era clar, ara diuen que el penal sobre Cuenca no ho és i ni s’han dignat a comentar el de Ballesteros que és increïble com s’emporta per davant al jugador. El penal de Botelho que algú li hauria d’explicar que si vols empentar o guanyar la posició amb un rival s’ha de fer amb el cos, no empenyent al jugador amb els dos braços i més davant mateix del linier. Un penal que era la segona de Botelho, però clar això no interessa dir-ho. Un Botelho que ja no havia d’estar al camp, perquè la patada que li pega a Messi, sense opció de tocar la pilota i per darrere, és de vermella directa, però és molt barat pegar als jugadors del Barça, agafar-los, etc. Es veu que hi ha un reglament alternatiu. Que el Llevant acabés el partit amb 11 diu molt de la permissivitat asquerosa que té el “senyor” Teixeira quan xiula al Barça.
Un Teixeira que cada cop que xiula al Barça se li nota la ràbia que li té. Està esperant a la més mínima acció amb candeletes de poder xiular en contra del Barça. Les estadístiques són escandaloses, els últims dos partits (i ja no vaig al partit contra el Villareal, el de Mestalla de la mà d’Higuain, etc) que li ha xiulat al Barça, li ha xiulat tres penals en contra i li ha deixat de xiular sis penals a favor. És diu aviat eh?? Sis penals clars i el de Cuenca perquè li xiula el linier, sinó serien set penals no xiulats. És escandalós. Un àrbitre que té “l’estranya habilitat” de desquiciar sempre que xiula als blaugranes. Fins i tot a un Messi que després del gol es cagava amb tot i se li van llegir els llavis que deia “con este siempre igual, siempre pasa lo mismo”. Un àrbitre que habitualment és una metralladora de targetes i que “sorprenentment” quan xiula al Barça és tot el contrari. Que permet miserablement que els equips que juguen contra el Barça perdin el temps descaradament, sense dignar-s’hi ni a avisar-los o amenaçar-los. Una vergonya.
Però bé, després de la reunió de Florentino i Villar i els seus treballets a l’ombra dels despatxos ja ens podem preparar perquè les designacions seran més “a la carta” que mai. Un fet que també hem pogut comprovar de cara a la xampions. A veure a quin cap entra que els àrbitres designats siguin del país d’un dels semifinalistes de cada part del quadre. El partit contra el Bayern que juga el Madrid a Howard Webb, un àrbitre que com hem pogut comprovar molts cops és molt permissiu i el qual Mourinho ha alabat en més d’una ocasió. Àrbitre ideal per a que els gossos de presa blancs Ramos, Pepe, Khedira, Arbeloa i cia puguin pegar patades a tort i a dret i així evitar encaixar gols sense el més mínim càstig.
Però el que realment fa por és el que li ha tocat al Barça. Perquè Webb deixa pegar, però els alemanys ja saben que podran fer el mateix. Però la designació de l’àrbitre alemany de cara a Stamford Bridge és més que sospitosa. Primer perquè no pots posar un àrbitre alemany quan a l’altra part del quadre juga l’organitzador de la final, que és del mateix país i que han dit durant tota la xampions que li tenen por al Barça. Però és que a més, si tu decideixes posar un àrbitre alemany, se suposa que has de posar l’àrbitre que tu consideres més capacitat no?? Perquè doncs posen a l’àrbitre alemany que no està escollit de cara a xiular l’europeu?? Si poses a un àrbitre alemany, almenys posa al millor que tens al país no?? Hi ha moltes coses estranyes que estan envoltant aquesta eliminatòria, s’està recordant massa a Obrevo i hi ha alguns indicis que no inviten a l’optimisme. El Barça ja sap que serà una ensarronada en tota regla. Esperem que no vulguin tornar l’afronta que segons els anglesos tenen que cobrar-s’hi aquest any...

No hay comentarios:

Publicar un comentario