Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, julio 23

Tota la raó.

Avui ha parlar Alves sobre la seva situació els darrers mesos i ha parlat directament i sense embuts. Una roda de premsa molt correcta i que el jugador ha respectat tots els temps i s’ha comportat de manera exemplar. Exemplar en el sentit de que durant la temporada quan li han preguntat pel tema no ha volgut muntar una polèmica innecessària quan encara s’estaven jugant els títols i després quan ha començat la nova temporada ha dit les coses clares. Tan clares que és totalment comprensible el que ha dit i que jo fa un temps ja vaig criticar l’actitud del club respecte al jugador. El que es sorprengui pel que ha dit Alves és perquè vol, no perquè no tingui raó.
Total tampoc és que hagi pegat la gran rajada sinó que ha donat la seva opinió real sobre el tracte rebut.
El jugador ha dit que li va doldre que el club no el va defensar davant d’aquests rumors de final de temporada passada i que fins que no va parlar Tito ningú li va deixar clar que la seva continuïtat estava assegurada i que era intransferible.
Dels moviments dels despatxos i sobretot de la premsa al servei de Rossell en cap moment el jugador es va poder sentir tranquil respecte al seu futur. La maniobra del club per a mi ha estat evident, volien vendre’l i amb els diners fitxar a Bale. Però per a aconseguir-ho, ni han confirmat ni han desmentit respecte la continuïtat d’Alves. Això és el que ha dolgut al jugador.
Perquè si el primer dia que surt el primer rumor el Barça treu un comunicat públic (ja no cal ni que surti a parlar ningú, mira si era fàcil) que Dani Alves és intransferible i que el Barça no acceptarà ninguna oferta s’acaba la tonteria i el jugador rep el tracte que mereix. Però no, en canvi es van començar a filtrar informacions interessades, enquestes interessades de sondeig de la gent i debats als mitjans cules i no cules (on van gent que diu que defensa al Barça i que és subdirectora d’un diari esportiu important, però que després resulta que només li interessa defensar la seva butxaca i la seva poltrona) on es treien a la llum draps bruts de la seva vida privada i es qüestionava absurdament la seva qualitat com a futbolista al Barça, se’l marcava com a l’ovella negra del grup i es demanava la seva venta. No m’estranya que el jugador estigués intranquil com ha dit avui. Però és que no calia ni fer-ho públicament, era suficient amb una trucada al jugador i dir-li “per molt que surti a la premsa i a les tertúlies que sàpigues que no tenim cap intenció de vendre’t, ets intransferible de cara a l’any vinent i tot això són mentides”. El jugador llavors, que sap com va el tema mediàtic i més a l’estiu o a final de temporada, que no havia de preocupar-s’hi. Però si comences a escoltar coses d’aquest tipus i ni públicament ni en privat et comenten res, doncs molt tranquil no es pot estar.
Però que passa, que coses de la vida, resulta que l’afició està amb el jugador, l’equip està amb el jugador i el nou entrenador està amb el jugador. Que el Tottenham demanava una barbaritat per Bale i no baixava del burro i que va sortir la opció d’Alba molt més barata i es va a apostar per la continuïtat d’Alves. Per això és molt normal que el jugador estigui empipat, perquè ha donat moltes coses a aquest club, del primer moment escollint únicament aquest equip per a facilitar el fitxatge i ha donat un rendiment al camp i una professionalitat que molts no han donat. Però aquesta directiva no es casa amb ningú, almenys fins que no veu perillar la seva popularitat.
Però el que més m’ha agradat ha estat la contestació sobre la pilota d’or, en la qual ha dit que facin una segona pilota d’or perquè la guanyarà sempre Messi.  El tema ve arrel de l’absurda campanya per la pilota d’or en favor de Casillas o de Crc des de la premsa cavernària. Una caverna que els darrers anys li treu importància a la pilota d’or amb l’excusa de que voten periodistes i capitans i seleccionadors de països que no tenen ni idea de futbol. Com poden parlar d’aquests països si ells estan demanant la pilota d’or per a Casillas perquè la selecció ha guanyat l’europeu quan ha estat Iniesta l’MVP del torneig?? Com poden parlar ells que estan demanant la pilota d’or per a Crc al que Messi està desquiciant cada cop més ja que no el pot agafar de cap manera?? Per molt que vulguin vendre la moto, fora d’aquest país que viuen una realitat paral·lela tothom diu que Messi és el millor de tots amb diferència. Tothom està enamorat del joc del Barça i de Messi fora d’aquest país surrealista. Però clar, els ha explotat el tema a les mans. Perquè van començar a demanar la pilota per a Crc fent-li la feina mediàtica al seu  senyor ser superior, anunciant també (com si ells fossin els que donen el premi, quan l’únic que vota en aquest país és el senyor Francesc Aguilar, que treballa a Mundo deportivo) que segons la euro copa de Crc la guanyaria segur. Però clar Crc va fer el ridícul intentant quedar com l’heroi de la tanda de penals i al final va ser el cagueta que no va arribar a llençar. Llavors com havien de fer per a quedar bé amb el Madrid i amb la selecció al mateix temps?? Venent la moto de Casillas, perquè amb Xavi o Iniesta llavors ajudaven al Barça. Podrien demanar-lo per a tots tres, però llavors al repartir-s’hi els vots encara li posen més fàcil a Messi. Total que s’ha fet el pacte de que sigui Casillas. Més ràbia tindran quan guanyi Messi després de fer la campanya ridícula que estan fent. Si es que són tan patètics que l’any que ha sigut menys decisiu Casillas tant en lliga qüestionat en alguns partits, qüestionat a les semis de xampions i totalment intranscendent a l’euro copa, resulta que aquest any és el que decideixen fer campanya per Casillas. Que ridícul!!! Algú que vingui d’un altre país on està triomfant el Barça i on tothom està intentant imitar el seu joc i vegi que aquí se li intenta treure tot el mèrit i que estan tot el dia amb el Madrid a la boca fliparà en colors. És curiós també que aquest any demanin la pilota d’or per guanyar l’eurocopa quan és un títol al que només aspiren els europeus. No els vaig veure l’any passat demanar la pilota d’or per a Luis Suarez o Forlán per haver guanyat la copa Amèrica l’any passat. Són molt incoherents.
Però bé, allà ells amb el seu surrealisme esportiu. Després està el tema Javi Martínez. Avui surt la notícia de que el Barça ja negocia amb el club de cara a fitxar al jugador en un diari esportiu culé. Si, aquests que presumeixen d’estar sempre amb el Barça i que s’omplen la boca dient que tot ho fan pel bé del Barça. Però al final resulta que no són més que un altre mitjà informatiu que llepa el cul al club i que té els seus informants (que traeixen el club, però que després surten públicament dient que són els millors cules del món) per aconseguir les seves exclusives i seguir venent diaris. Perquè el cas Javi Martínez és molt complicat. Primer perquè és l’ídol juntament amb Llorente d’aquesta fornada de jugadors. Després el club està com està institucionalment amb el tema Bielsa i el president no vol en cap cas quedar com el venedor del jugador. Per tant està enrocat amb la clàusula i d’allà no en surt. El jugador tampoc vol fer el gest i quedar com un traïdor davant de la seva gent.
Així doncs, un tema complicat perquè és un club molt especial, que està costant molt convèncer a Urrutia de que pugui negociar un traspàs, surten els mitjans a anunciar a tot bombo a fer-ho públic. Un tema que s’ha de tractar amb paciència i una discreció fora del normal per a no ferir sensibilitats i posar al president basc entre l’espasa i la paret, només començar ja ho fan públic a un diari. Molt be nois!!
També està el tema econòmic. Es parla d’uns beneficis de gairebé 50 milions d’euros aquest any. M’agradaria saber quina importància tenen en aquest números haver-li encolomat el tema Ibra i tots els números que li van posar a la motxilla de l’anterior junta directiva, que és el que es queixaven la junta anterior l’any passat que era un tema de maquillatge i per a treure després uns números econòmics espectaculars. Al segon any resulta que s’ha confirmat això, el que falta per saber és que per exemple el senyor Sala i Martín a donar la seva versió.
A mi personalment em fa sorprèn per exemple, que si tant bé estan les finances i tant de superàvit hi ha, perquè s’està plantejant el club, amb els temps que corren, de pujar les quotes de socis?? Perquè si tanta bonança econòmica hi ha i tant s’ingressa, perquè la supercopa espanyola fas pagar als socis i els poses un preu a les entrades entre 38 i 116 euros?? Aquest club dona la sensació de que només estalvien i fan esforços per al que volen.
Per acabar el tema Neymar. Comença a ser hora que algú per part del club expliqui el tema Neymar el que passa. Perquè escolto o llegeixo que està fitxat per al 2014 després del mundial, que si es pot avançar la seva arribada i tal i qual. Però no veig a cap número del senyor Faus el fitxatge d’aquest jugador. Està fitxat realment, no ho està?? Quant costarà? Que ho expliquin d’una vegada perquè comença a fer un tuf bastant dolent aquest tema la veritat...

No hay comentarios:

Publicar un comentario