Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, julio 30

Oportunisme perico.

Els “senyors” de l’Español de Barcelona han aprofitat clarament el tema de la supercopa catalana per a guanyar “adeptes” que es creuen el que interessa, potser per aconseguir algun que altre soci dels 7-8 mil que han perdut aquest any, per la seva patètica segona volta, on han llençat jugar a Europa (no sabrem mai si per una mala ratxa o perquè no estava la caixa per a desplaçar-se per Europa). Així doncs han aprofitat aquesta suspesa de competició per atacar el catalanisme del Barça i el que diuen menyspreu a Catalunya.
És curiós el fàcil que és fer culpable a qui interessa amb veritats a mitges i amb justificacions per a salvar-se les esquenes de cara a la galeria com ha fet l’Español i la federació catalana de futbol per a que el culpable de tot el que ha passat sigui el Barça.
És cert per exemple, que Barça i Español van acordar que anirien amb el millor equip possible a la competició, però el Barça ha avisat amb la suficient antelació com per a que la gent sàpiga si li interessa o no anar a veure el partit. Pitjor va ser quan la van fer al meu poble la copa Catalunya, que va suposar una despesa considerable per a condicionar l’estadi, les despeses derivades i que a última hora amb la gent amb les entrades a la mà resulta que tant Barça com Español van venir amb el filial pràcticament. Però clar, llavors a l’Español tant se li’n va fotre que la gent del meu  poble fos estafada de mala manera.
Per a començar aquesta competició, només serveix per a que les institucions facin el populisme barat i la campanya electoral dels que van al partit, perquè per desgràcia (ja que encara no som un país), aquesta competició no val per a res, l’únic que fa és molestar als equips que tenen altres interessos i que ja tenen un calendari prou atapeït de partits. Un més que l’altre. Però que passava aquest any, que fent aquest format en principi s’asseguraven molts més ingressos perquè les dues aficions que es jugaven la copa catalana, a més es sumava la gent que volia veure l’altre partit. Que passa, que el Barça avui s’han incorporat els jugadors internacionals que van jugar l’euro copa i aquesta setmana és la única que té l’entrenador per a preparar la pretemporada amb tots els efectius ja que aquests marxen amb les seleccions.
Des del punt de vista del Barça a mi em sembla totalment raonable aquesta postura. És molt fàcil parlar i criticar per part de l’Español quan pràcticament no té cap internacional que se li’n vagi i que el seu primer partit seriós és el primer de lliga. Els seus jugadors ni tenen que viatjar amb les seleccions ni jugar la supercopa espanyola. Així és molt fàcil jugar aquest partit amb jugadors del primer equip.
Total el Barça no ha fet res que no hagi estat fent els darrers anys, que és jugar amb el filial. L’any passat sense anar més lluny tant Barça com Español van jugar amb una gran majoria de jugadors dels seus filials i l’Español per exemple no té ni filial a segona divisió, però clar és molt fàcil desprestigiar la pedrera del Barça d’aquesta manera. El que els cou tant a Español com Federació catalana és que els ingressos no eren els mateixos, perquè una mentida per molts cops que es digui no es converteix en veritat. El Barça, per molt que volen vendre el contrari, en cap cas s’ha negat a jugar la competició, sinó que ha dit que la jugaria amb el filial, però clar això ja no agradava tant de cara a l’Español i Federació. Perquè no entenc com pot sortir un representant perico i dir amb tota la cara dura del món que el Barça falta al respecte a Catalunya i a la competició. I ells que fan llavors suspenent l’acte d’acord amb la Federació demostrant que és una xarlotada de competició?? Si tant els interessa que vagin amb el primer equip i que li fotin sis gols (si poden) al filial del Barça, llavors quedaran d’allò més bé amb Catalunya i amb les institucions. Perquè l’ha suspès llavors? Per la pela, com sempre.
Em fa gràcia també aquest menyspreu a la pedrera blaugrana, aquesta pedrera on l’any passat van intentar fitxar a Dos Santos per al primer equip, aquest any a Lobato i quan mitja Europa i gran part de la primera divisió està preguntant per aquests jugadors i quan molts estan a cavall del primer equip. Molt han corregut per a intentar que la final de la copa Catalunya es jugui al seu estadi el dia del seu torneig estival, per a recaptar més diners per a les entrades. Ara es menysprea la pedrera catalana i quan els interessa ben bé que la posen pels núvols.
Si en lloc de fer aquesta supercopa el Sabadell o el Girona (per posar-ne dos) aconsegueix eliminar a un dels dos grans i passen a la final llavors que fem?? Es suspèn també?? Perquè el filial del Barça ha quedat per dalt de tots dos equips a la segona divisió. La gent parla del filial del Barça sense tenir en compte els jugadors que tenen i el joc que fan, així després se’ls pot omplir la boca dient que el Barça menysprea la copa per fer el mateix que porta fent els darrers anys.
Després em fa gràcia també escoltar que el Barça només mira els diners i que ben bé que se’n va a fer amistosos fora de casa cobrant uns diners. Potser si les coses es fan quan toca llavors poden quedar bé. S’hauria d’explicar a més d’un que la pretemporada s’organitza abans fins i tot d’acabar la temporada de lliga, sense anar més lluny a Pep li van preguntar per la pretemporada més “europea” i sense gires per Àsia i Amèrica molt abans fins i tot de dir que marxava. Potser si s’hagués acordat aquesta supercopa molt abans, el Barça hagués previst per exemple no jugar amb el PSG aquest divendres i jugar la supercopa amb els internacionals havent entrenat tota la setmana. Però és molt fàcil aprofitar aquestes coses per a titllar-los de mercenaris i de que donen l’esquena a Catalunya.
M’ha semblat molt penós també que la culpa sigui de Tito ara per demanar el que més li interessa a l’equip. Molt malament la directiva que només fa que tapar-se baix els paraigües dels entrenadors. Ja ho van fer amb Pep fora del Barça, quan se’ls va criticar que el club no va denunciar amb el tema dit a l’ull, que van treure a les seves plomes interessades a dir que és que ho va demanar Pep. Ara ja fa dos dies que diuen que és que Tito ho va demanar, fins i tot ha hagut de sortir a dir-ho públicament per a que els ....... (que cadascú posi la paraula que vulgui) que van negociar que es jugués aquest dia, perquè estava tota la setmana buida fins al dissabte, quedin bé de cara a l’aficionat. No calia ser un Einstein per a veure que tornava tot el gruix de jugadors que han jugat la euro i que es necessitava per a treballar veient que en quinze dies pràcticament comença la lliga. Però suposo que és demanar molt...
Després està el tema central-mig, el tema de la pretemporada. Una pretemporada la qual Marc Bartra està demostrant que és perfectament vàlid per a jugar en aquest equip i que ara molts de entesos de la premsa cule se n’adonen, igual que amb el tema Sergi Roberto, fins i tot Dos Santos. Pot ser si miressin algun partit del Barça B durant l’any ho sabrien, perquè són jugadors que a segona divisió han demostrat que van més que sobrats per a donar el salt. Amb un Busquets que és indiscutible i que no té cap lesió durant la temporada, amb el comodí Mascherano, si tants diners falten hi ha gent més que capacitada per a jugar aquests minuts que queden sols abans de gastar-s’hi 40 milions en Javi Martínez. A mi m’encanta aquest jugador, pot ser molt vàlid per al Barça, però al preu que demanen no.
De moment també, després de veure com ha tornat Messi, em sembla que la culerada pot estar més que tranquil·la de cara als reptes que venen, la superioritat de l’altre dia va ser insultant la veritat, ja no és el que fa cara a porta i el que desequilibra, és que està desenvolupant una capacitat per a donar l’última passada quan van com un boig a per ell donant gols cantats que sembla que aquest any serà molt divertit. Mira si va causar sensació, que els lamentables que posen els àrbitres han posat a dos àrbitres lamentables per a xiular la supercopa. El repte de cara a aquesta supercopa ja no és guanyar-la, el repte veient els àrbitres és que no li trenquin la cama a ningú, perquè no se a quin retrassat mental se li pot ocórrer posar a Mateu Lahoz a xiular la tornada de la supercopa al bernabeu. Pepe i Ramos ja estan afilant els tacs.
Veient aquesta designació sembla que per aquest any el ser superior li seguirà passant la mà per la cara al seu amic Rossell als despatxos federatius...Però bé, sempre li quedarà fer el “bravucón” al patètic president blaugrana...

No hay comentarios:

Publicar un comentario