Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



martes, septiembre 11

Catalanitat.

Porto uns quants dies, escoltant als diferents mitjans qüestionar la catalanitat de Rosell i del Barça des de que està al càrrec, resulta que avui he agafat el diari i m’he partit una mica amb les diferents coses que he vist.
La veritat és que ja em prenc amb humor la qualitat periodística, la imparcialitat i les publicacions sense cap tipus d’interès i de condicionant. Suposo que s’ha degut captar la ironia. Lo que passa és que això és el típic me’n ric per no plorar, perquè cada vegada són més patètics.
Resulta que avui ha sortir la notícia (en primícia clar, sinó no té cap gràcia besar per on xafa el que mana) al diari Sport avançant que el Barça per a l’any que ve, està treballant de cara a que la segona samarreta estarà inspirada amb  la de la senyera. La decisió a mi personalment em sembla perfecta, entre altres coses perquè quan va sortir la samarreta especial del València ja vaig dir que m’encantaria que el Barça la seva segona samarreta fos la senyera.
El que em toca una mica la fibra és la filtració interessada respecte a la nova samarreta de l’any que ve i tota la campanya de neteja d’imatge que li han fet al president del Barça. Em fa molta gràcia que segons el que passa amb el club, si és dolent o no la forma de publicar-ho. Quan són coses negatives s’assenyala al respectiu culpable, però mai és el president, o bé es parla del club o bé es parla de l’entrenador, directiu responsable, etc. Però en aquest cas, el “responsable” segons Sport és la junta directiva presidida per Sandro Rossell (en negreta clar el seu nom), a més del pertinent repàs històric i els pertinents articles dient que és el president que ha posat la senyera a la samarreta, cosa que no ha fet ningú, posant-lo d’històric i tal.
És ben evident que és una campanya de neteja d’imatge, com sempre que la caga Rossell. Ara avui diu que assistirà a títol personal a la manifestació, em sembla perfecte, però si ho dius del primer moment no fot el merder que ha fotut als sectors més catalanistes que porten dies parlant-ne.
Per a mi el tema està bastant clar. El president del Barça s’ha de comportar com a tal, a mi em dona igual que sigui catalanista o no, d’esquerres o de dretes perquè hi ha hagut de tot presidint aquest club i el club no ha perdut la seva catalanitat, perquè la catalanitat d’aquest club li donen els socis no el president. També penso que el club ha de formar part de tot acte que necessiti una mica de força per part de les institucions catalanes perquè és la millor publicitat que es pot aconseguir per part d’aquest país.
A mi em sembla perfecte que el senyor Rossell hagi anar a la manifestació, com em semblaria perfecte que no hagués anat, però ha de tenir clar en quina direcció ha anat sempre el club i un dels motius pels quals és més que un club. Des de fora de Catalunya, tret de l’estat veí, ningú qüestiona el que fa aquest club en aquest aspecte, així que s’ha de seguir igual, ja que faci el que faci sempre s’atacarà per aquest motiu al Barça des d’Espanya i sempre els menjarà la bola tota la maquinària cavernària posant en contra als socis de fora de Catalunya. Això passa sempre que es fa un acte en català, una roda de premsa, qualsevol cosa que sigui en català com a idioma vehicular. Si volen ser seguidors d’aquest club, aquí no se li tanca la porta a ningú, però si a sobre s’ha d’imposar sobre el pensament d’aquest club i d’aquest país, que es facin del Madrid, ja està bé la broma home.
A mi em preocupa més, per part del president del Barça, que es segueixi passant la mà per la cara al club tant a les institucions com per part de les seleccions. Perquè no entenc, per exemple, que tant que s’alaba a Rossell per les seves connexions a Brasil, amb la federació brasilera, que si “birlant” a Neymar al Madrid gràcies a les seves connexions ha fet un gran treball, que Dani Alves després de no jugar la segona part a la lliga per precaució per una lesió o molèsties que està arrastrant els darrers partits, que el jugador jugui els 90 minuts de dos amistosos amb la seva selecció. Si no té influència com per a exigir que un jugador no jugui els dos partits amistosos no se qui la tindrà ja.
Igual com els 9 jugadors que s’ha endut Del Bosque, igual com el tema Messi a Perú, que esperem que torni amb condicions per a jugar, però em sembla que quan es reuneixen els clubs amb FIFA i UEFA haurien d’exigir algunes coses a més de buscar només els diners.
Igual com el tema arbitral amb el senyor Villar que a la supercopa ja ens han passat per la cara, l’any passat els van robar una lliga al cicle i aquest any la cosa va pel mateix camí. Els arbitratges els darrers partits estan donant molt que desitjar i les suspicàcies cada cop són més evidents. Primera sortida complicada del Madrid al camp del Sevilla i resulta que ja li posen al seu sicari principal Undiano Mallenco, ja podem pronosticar barra lliure als merengues com cada partit que els xiula. Ja va ajudar molt a la semifinal de la copa del rei que van guanyar fa dos anys anul·lant un gol de Luis Fabiano i la final de les trepitjades i les agressions contra el Barça. Ara té una nova missió, aconseguir que el Madrid no punxi de cara a ampliar la diferència abans del clàssic. És evident que Florentino li ha passat la mà per la cara.
D’altra banda, m’ha semblat patètica la campanya des de que ha sortit la notícia respecte la segona equipació, menjant la bola dels que se la deixen menjar amb tertúlies cavernàries parlant de provocacions. No entenc perquè un club orgullós dels seus orígens no ho pot demostrar amb els seus colors a la segona equipació. Hi ha bastants equips que han inclòs els colors de les seves comunitats a la segona samarreta, la diferència està com sempre en que en aquest cas és Catalunya. Sense anar més lluny, l’español va portar la bandera de Barcelona a la segona equipació i no vaig veure cap campanya parlant de provocació als seguidors de fora de Catalunya. Només passa quan és el Barça perquè així desestabilitzen per dues bandes. Però bé, el millor és passar d’aquestes tertúlies i campanyes perquè passaran faci el que faci tant el Barça com Catalunya i no se’n traurà res de bo.
De l’actualitat blaugrana, molt bona notícia la recuperació de Thiago plenament, un jugador que feia falta per a donar relleu a Xavi i donar fluïdesa en molts partits de lliga, és el jugador que està predestinat a ser el relleu de Xavi en aquest Barça i com més aviat agafi “galons” molt millor.
Però la nota negativa de sempre, l’entrenador del segon equip Eusebio. Està portant molt malament el tema Deulofeu, no pots tractar a un xaval així castigant-lo i matant-lo públicament. Com no està sent gens just quan està jugant el paquet del Lombán aquest, que no és jugador per al Barça i que està jugant perquè és una aposta personal seva. Tampoc pots demanar deu fitxatges i després fer jugar als jugadors que tenies l’any passat. No entenc perquè Lobato ha de jugar d’interior esquerrà quan has demanat fitxar a dos jugadors per aquesta posició. Aquest entrenador s’està carregant l’escaló entre la pedrera i el primer equip i li està fent bastant de mal al Barça, espero que sigui la seva última campanya i que no afecti a l’equip en quant a baixar de categoria i que no sigui ja massa tard.

No hay comentarios:

Publicar un comentario