Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



viernes, septiembre 14

Segons qui ho fa.

Ja fa anys que s’està vivint el patètic doble raser a l’hora d’analitzar el que fa el Barça i els catalans, respecte als nacionalistes espanyols, que segueixen ancorats al passat més caspós.
Quan parlo de doble raser em refereixo a l’hora de decidir quan es relaciona política i esport, que es veu que només es produeix quan fa olor a nacionalisme català.
Els darrers dies s’està atacant miserablement tant a Rossell, com al Barça, com a Pep Guardiola per diferents motius. Sempre amb la doble moral clar.
Primer amb Rossell. Jo vaig posar a l’anterior entrada que no em semblava bé la neteja d’imatge, de cara a contestar als diferents sectors que l’acusaven de  poc catalanisme. Però no per un tema polític, sinó per la manipulació de mitjans, jo no entro a si és nacionalista, independentista o el que vulgui ser, cada persona pot pensar el que vulgui políticament. El que no és normal, és el que fa la part casposa espanyola, de criticar segons el costat que sigui.
Les crítiques per la seva assistència a títol personal em semblen lamentables, com les altres posteriors després de que Rossell hagi dit que si Catalunya fos independent que seguiria jugant la lliga espanyola sense cap problema. Tota la caverna s’ha tornat boja per la seva poca visió, són curtets de mires. Són molts els exemples de personalitats públiques que assisteixen a actes reivindicatius a títol personal, però clar, si és a favor del pensament nacionalista espanyol no es diu res clar. Quan el president del Madrid va a actes del partit popular o a reunions amb el govern llavors no els molesta, quan va qualsevol famós a una manifestació a favor de la família, contra els homosexuals o coses per l’estil llavors no els molesta, llavors no els molesta que un personatge públic que representa a un club o a una organització aparegui públicament.
Igual que són curtets de mires amb la típica frase “que jueguen la liga catalana”. Són tan simples, que són incapaços de veure que a tots els països hi ha equips d’altres estats que juguen a una lliga més competitiva, a la premier està el Swansea per exemple que és un equip gal·lès, a la lliga francesa juga el Mònaco, però es que són tant curtets que tenen un clar exemple a la mateixa lliga espanyola, perquè l’Andorra ha jugat tota la vida a la lliga espanyola de futbol sent un estat independent i amb una selecció participant a les eliminatòries internacionals. Però és el que sol passar amb aquest tipus de persones, que es pensen que són el melic del món i que se’ls ha d’adorar per a que ens facin el gran favor de jugar la lliga espanyola. Si es produís la independència, la mateixa lliga espanyola seria la que s’arrastraria per a que el Barça pogués jugar la seva lliga, perquè els ingressos i l’ interès en aquesta lliga cauria en picat. El Barça no tindria cap problema per a entrar a una lliga competitiva, sobretot a Europa, on el Barça és realment admirat i no com en aquest país. Qualsevol lliga voldria incorporar al Barça a la seva lliga, i més avui en dia que pot anar a qualsevol zona d’Anglaterra, inclús viatjant el mateix dia, per això Rosell estava tant tranquil i assegurava que no hi hauria cap problema. Perquè si la lliga espanyola ja té la desigualtat que té avui en dia, almenys té una bipolaritat, que si marxa el Barça ni això. I això sense tenir en compte que el Barça podria llavors estar interessat en incentivar la lliga europea, que ja té bastants partidaris d’uns ingressos majors i uns partits espectaculars cada setmana.
Però així, fent-se el xulet i llençant merda sobre el Barça, així generen la violència que tant els agrada contra el Barça, per a generar ambients hostils a la resta del país quan vagi el Barça.
Igual que volen posar a l’aficionat blaugrana de fora de Catalunya i de la resta del país, exclusivament, perquè fora d’Espanya, per sort, els aficionats ho són per la seva filosofia de joc i pel comportament dels seus jugadors i d’aquest club respecte al món i la seva solidaritat, no per un tema polític absurd. Tant que parlen els veïns de dir que els catalans ens tanquem i no s’obren al món, és totalment el contrari, són ells els que ho fan, potser haurien de mirar al món el que pensa internacionalment el món del Barça, en lloc de viure a una realitat paral·lela que no té res a veure. Perquè són tan hipòcrites d’acusar al Barça de barrejar política i esport, resulta que són ells els que salten perquè un club de futbol decideix lluir la bandera del seu país a la seva segona samarreta. Resulta que són ells els que parlen de provocació, intentant posar als culers espanyols en contra, llavors qui està fent política?? Qui està criticant a un equip de futbol per una decisió de màrqueting amb connotacions polítiques que no tenen res a veure amb l’esport? Perquè no ho han fet quan el València, va posar la senyera a la seva segona samarreta, quan l’Athletic es va posar la ikurriña a la seva segona equipació, el Màlaga, inclús el propi Madrid que es va posar el color de la seva comunitat autònoma a la segona equipació? Pel mateix motiu de sempre, en aquest país queda bé fer campanya anticatalanista, la típica hipocresia de la caverna, que tant que acusen al Barça i són ells els que sempre estan al punt per a utilitzar políticament al Barça per a fer les seves campanyes nacionalistes casposes, com han fet a les dues finals de la copa del rei i en cada ocasió que tenen per atacar el nacionalisme català.
Després li ha tocat a Pep Guardiola per sortir en un vídeo demanant la independència. Primer surt el “senyor” Alfonso, buscant el seu minut de glòria, atacant a Pep per tenir inquietuds polítiques respecte al seu país, relacionant-la amb la selecció espanyola i encara té la poca vergonya d’acusar a Pep de relacionar política i esport. Que li importa a Alfonso si Pep ara mateix no té cap lligam amb cap club ni selecció, ni tan sols algun càrrec públic. Encara té la poca vergonya de dir que ell era amic seu i que no en sabia res. Poc amic devia ser quan fa anys i anys que Pep forma part d’Òmnium Cultural, que ha fet campanyes pro seleccions catalanes i qualsevol declaració. Si tots ho sabem, i ell diu que era amic? Una de dos, o no era tant amic com diu, o tenia una forma de pensar que no era com per a parlar amb ell d’aquests temes. El pitjor de tot és que ho diu una persona que tota la vida ha estat al Madrid i que fitxa pel Barça (tangant una pasta per un rendiment lamentable per cert) dient que era del Barça de petit. Aquest personatge ve ara a donar lliçons de moral o de com ha d’actuar un professional?
Ara surt que si no s’alegrava dels èxits de la selecció, que si hagués hagut de renunciar a la selecció, que és un fals, que no pot ser mai seleccionador espanyol, etc. Ridícul i miserable.
Ridícul perquè qualsevol esportista d’elit vol aspirar al màxim i a jugar els tornejos més importants i si encara no ho pot fer amb la seva selecció, doncs ho haurà de fer amb el país al qual pertany, país per cert que té la absurda norma d’obligar a un jugador convocat anar amb la selecció. Ridícul perquè ben bé que aplaudeixen a Ibaka per participar amb Espanya quan ho fa perquè el Congo no té opcions de jugar aquest tornejos o almenys cap possibilitat d’aspirar a la victòria. Marcos Senna, brasiler que no optava a jugar amb Brasil i que va decidir jugar amb Espanya i va ser decisiu a la primera eurocopa. El senyor xinès de tennis taula, que va participar amb més de 40 anys amb Espanya perquè ja no anava amb Xina als jocs olímpics, o qualsevol estranger nacionalitzat que participa amb Espanya perquè no ho pot fer amb el seu país. Perquè a tots aquests no els ataquen com s’està fent amb Guardiola?? Perquè no són catalans, com es va veure amb el jugador català d’hoquei herba que va haver d’eliminar el seu twitter fins i tot.
Ridícul també que diuen que Pep no pot ser seleccionador espanyol perquè vol separar-se d’Espanya. Quants entrenadors estrangers han entrenat a diferents seleccions?? O és que Camacho per exemple no se sent espanyol i és xinès de tota la vida?? Ja comencen la campanya ja que fa temps que es diu que podria ser el següent seleccionador espanyol, si que els doldria si, que la selecció guanyés amb majoria blaugrana i entrenador inclòs, els agafaria algo.
Miserable perquè ara que queden dos anys, de cara a la pròxima competició on bé que els interessa la participació dels jugadors catalans, el debat ha derivat en atacar als jugadors de la roja de si haurien d’anar o no i rajant d’ells aprofitant que la majoria juguen al Barça, atacant a Piqué perquè va dir que tenia ganes de jugar amb la senyera, tot per atacar al Barça ara. Quan torni a haver parada de seleccions ja veurem si segueix aquest absurd debat, però clar com que només queda un mes i han de tapar les misèries del Madrid, amb la baixada de pantalons generalitzada per a que el pobre Tristiano no estigui tristó, tot val de cara a no parlar d’això.
Però és molt hipòcrita que els que aprofiten qualsevol situació del que fa el Barça o els catalans, que acusin de fer el mateix al Barça, quan l’únic que han fet és anar alguns a una manifestació a títol personal i per decidir posar la senyera a la segona samarreta, una senyera per cert que ja estava darrere del coll els darrers anys, sense que ningú digui res de res. Però clar, les dates eren propicies per a atacar perquè no hi havia lliga.
Una lliga on per cert, una vegada més, hi ha jornada de designacions més que sospitoses a la lliga, el Madrid jugant a Sevilla li posen a un dels ajudants habituals Undiano Mallenco i al Barça a Getafe que li posen a Teixeira Vitienes, un àrbitre que ja va tangar al Barça a Getafe l’any passat i que porta mesos a la nevera després de que anés per petició del Madrid, que quan va quedar eliminat de la copa a mans del Barça el va culpar de la derrota. Un àrbitre marcadament madridista i que sempre que xiula al Barça la lia, “casualment” el posen a xiular un partit tant important per al Barça.

No hay comentarios:

Publicar un comentario