Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, noviembre 12

A per Müller!!

Era  l’al·licient més gran que hi havia del partit a Mallorca apart d’aconseguir la victòria jugant correctament a futbol, perquè era un d’aquests partits que no són molt apetitosos de jugar, degut a les condicions climàtiques i el plantejament rival.
El partit va servir per a demostrar, un cop més, que la tonteria aquesta del pla B, és una milonga interessada per part de la presidència per a poder “jugar a fitxar” jugadors perquè es veu que s’avorreix al càrrec, perquè si ho penses bé no té el més mínim sentit. Tots els equips (o gairebé tots va) li surten a jugar al Barça d’aquesta manera, fins i tot els que diuen ridículament que estan a la mateixa alçada que el Barça. Si fos tant problema el sistema emprat pels rivals, el Barça estaria fora d’Europa i cuer de la lliga pràcticament, perquè tots els equips li juguen a això. La diferència està en l’encert cara a porta i la seguretat defensiva, la resta són milongues. Perquè els que diuen que s’ha de fitxar un davanter tanc, realment penso que no pensen el que diuen abans d’escriure i demanar davant d’una càmera que es fitxi un jugador d’aquestes característiques.
Per a començar perquè cap jugador d’aquest estil, que tingui un nivell dels denominats “tops” mundials es prestarà a signar pel Barça per a jugar estonetes o algun partit solt quan costi marcar gol. Apart de que s’hauria de fer una despesa bastant elevada i la relació qualitat/preu/minuts jugats seria bastant negativa. A més que després s’hauria d’adaptar a l’estil Barça per almenys quan controli la pilota saber a qui l’ha de donar i com. Si portes una “mitjania semi retirada” sortiria bé de preu, però amb tants pocs partits i la edat igual surt i es trenca amb molta facilitat per la falta de ritme de competició. Qui sap. Podríem parlar inclús de Fernando Llorente, una ganga perquè pot sortir gratis, però que per aquest mateix motiu li hauries de pagar un molt bon sou i una prima de fitxatge, perquè el jugador tonto no és. A més, el mateix jugador voldria que l’entrenador li assegurés un cert número de minuts i una importància a l’equip. El tema davanter tanc és molt complicat la veritat.
Sense aquest jugador, el Barça l’any passat va lluitar per tot fins al final, no va ser culpa de la mancança d’aquest jugador sinó la falta d’efectivitat cara a porta. Tots aquests partits que els interessats amb el pla B recorden de forma oportunista i resultadista  com argument a favor, no diuen que en tots aquests partits el Barça ha tingut ocasions clares com per a guanyar per golejada. El que passa és que per A o per B aquell dia no s’ha estat encertat. La solució està en xutar més des de fora i en jugar a més velocitat de circulació i arriscant més en les passades. Però sobretot està en l’efectivitat.
Ahir va ser un dia dels de la cara de la moneda. El Mallorca va sortir igual que el Celtic a jugar, a casa seva. Però a diferència del dia que va jugar contra el Madrid, va mossegar molt més i sobretot anava a “rascar” a jugadors determinats per a treure’ls del partit. Ajudats per suposat per un àrbitre horrorós que va permetre el joc dur del Mallorca en moltes fases del partit. Els primers quinze minuts ja portava 4 targetes grogues perdonades als balears per patades per darrere sense opció de jugar la pilota. Però la diferència respecte al Celtic, és que el Barça la primera oportunitat que va tenir clara, d’una d’aquestes entrades per darrera, va acabar amb gol. Que fa això? Doncs que l’equip jugui amb una calma que no té quan va perdent o empatant, que l’equip pogués tocar la pilota arriscant una mica més i que el Mallorca ja no defensés tant tranquil com amb el marcador a favor. No encaixar gol abans també és bastant important. La defensa, malgrat aquesta corrent periodística i d’entorn que té la necessitat de treure pegues al Barça de Tito, va estar molt bé en gran part del partit. Cosa que dona molta tranquil·litat també al joc col·lectiu. El Barça va encaixar dos gols gairebé consecutius però no va ser per una mala defensa, sinó per errades puntuals.
La primera de Mascherano (per molt que els mitjans els interessi culpar a Alves) que perd la pilota quan el Barça està sortint i que agafa a Alves al mig camp ja, però suposo que la premsa vol que sigui Usain Bolt i que arribi a tapar el forat inesperat per una pèrdua absurda. Són algunes de les errades puntuals que fa Mascherano i que no es comenten molt perquè no interessa, com per exemple l’any passat al gol del Chelsea al Camp Nou en temps de descompte de la primera part. Però és més fàcil culpar a Alves, que se’l volen carregar des de l’estiu.
El segon gol és una jugada aparent sense perill que acaba en un contacte a la mà de Busquets. Reglament en mà no és penal perquè quan el davanter toca la pilota, Busquets ja té la mà on contacta la pilota, per tant involuntària, condició per la qual es decideix si es penal o no, la voluntarietat. Però també s’entén que tant separada del cos i que és tant clara, que l’àrbitre, que només li faltava pujar a rematar els corners balears, xiuli de seguida. És una errada fins a cert punt comprensible, però que reglament en mà tinc els meus dubtes que sigui voluntària. Però bé, al final no va tindre més conseqüències que la sanció per al proper partit. Tot i la remuntada, el Barça com a Riazor, va tindre la suficient sang freda com per a portar el partit cap a on volia i va sentenciar amb un golas de Messi, gol que feia que superi a Pelé. Quina animalada!! Ara li queden 12 partits per a fer 9 gols i superar a Muller que va fer 85 gols en un any. Jo no se com s’atreveixen a qüestionar la seva propera pilota d’or. Un Messi per cert, que li van dir de tot al mateix camp que a Cristiano i que no va fer el tonto com el portuguès. Un jugador que es dedica a jugar a futbol i que no necessita de campanyes lamentables de beatificació com li estan fent ara al portuguès des de fa uns dies.
El partit també va donar algunes dades per a l’esperança, de que els jugadors estan començant a xutar de fora de l’àrea, alguns amb més encert que altres, cosa que fa que les defenses surtin més. També es va equivocar Xavi i va marcar gol. Dic que es va equivocar perquè fa al revés dels grans xutadors, els grans xutadors normalment la posen entre els tres pals i quan s’equivoquen la llencen fora. Xavi ho fa a l’inrevés, no pega un xut entre els tres pals i quan s’equivoca la clava. Ahir va marcar un golas, el vuitè de falta directa des de que està al primer equip, que són unes quantes temporades ja. Però bé almenys va fer alguna cosa bé, perquè va pegar quatre xuts de fora de l’àrea lamentables. Una cosa que em va agradar és que va arriscar més amb les passades, cosa que feia molt de temps que no veia i que suposo que més d’un li va deure dir després dels darrers partits. Jo personalment prefereixo que no tingui un 90% d’encert, però que sigui més perillós.
Partit molt bo també de Tello, que quan la rebia encarava al seu defensor i que va marcar un bon gol de fora de l’àrea.
Després està el tema Villa. Ahir no va ser un dels seus millors dies en atac, però va fer un bon treball d’arrastrar jugadors per a obrir un forat per a Alves. Per a mi va ser més important del que diuen les cròniques avui i de la nota que li posen. Per aquesta feina fosca que fa sempre d’arrastrar defenses i de generar espais. El que m’està començant a tocar el que no sona és el tema amb Messi. Avui han sortit unes imatges sobre la celebració del primer gol de Messi i que Villa pel que sembla no celebra el gol. Si està barallat amb Messi, que surti en roda de premsa, que ho digui i que anunciï que vol marxar al mercat d’hivern. Si no vol marxar i no és cert, que surti a una roda de premsa i que desmenteixi el tema, perquè ja està bé la tonteria de les filtracions de l’entorn i tal i qual. Villa és un jugador molt estimat a can Barça, però que no comenci a fer tonteries a fotre mala maror perquè si la gent ha de triar entre Messi i ell ho té bastant clar. Un que ho té bastant clar també és Rosell, que l’envia ràpid a la Juventus o algun altre club, que no en faltaran i avança l’arribada de Neymar. Així que més val que s’aclareixin les coses, esperem també que els capitans arreglin el tema.
Per últim, felicitar a la caverna pel seu gran treball. Una vegada més, un atracament al Llevant i una actuació lamentable d’alguns dels seus jugadors, aconsegueixen pegar-li la volta a la truita i que sembli que el perjudicat sigui el Madrid. Amb campanya inclosa contra Ballesteros i David Navarro clar. Ara resulta que demanen sanció exemplar per a David Navarro i que no jugui més a futbol. El més sorprenent és que per a fer la bola més grossa, treuen accions contra Messi i Llorente quan al moment de produir-se no van obrir la boca per a demanar cap sanció. També demanen que el comitè entri d’ofici per a sancionar al jugador durament. Curiosament els que han tapat miserablement les malifetes de Pepe i han acusat al Barça de fer-li un vídeo que recull tots els seus “highlight”, ara el fan de David Navarro i demanen que entri d’ofici el comitè, els mateixos que no ho van demanar quan Pepe xafa la mà de Messi amb l’argentí a terra. La típica hipocresia cavernària. Si un jugador no ha d’estar sobre un camp de futbol és Pepe, només pel que li va fer a Casquero ja, però en canvi el beatifiquen i li tapen tot, com estan fent avui amb el que va fer ahir als vestidors i al camp, xutant una pilota a la grada i provocant-los rient-se’n de la pilotada. Però el Madrid encara té la cara dura de treure un comunicat dient que res és cert i que Pepe va tenir un comportament exemplar. Que no han vist les imatges o que?
Tot per a no parlar d’un nou atracament per a mantenir al Madrid amb opcions de lliga. Res que sorprengui. Ho van fer l’any passat per a mantenir-lo líder, ho han fet els altres anys i ho  faran sempre mentre sigui l’equip del govern.
Un Madrid per cert, que veta mitjans de comunicació com TV3 a la xampions, que veta preguntes dels periodistes i que no passa res. El Barça veta a Intereconomia i es van tornar bojos fins al punt de titllar al Barça de fascistes. Hipocresia pura i dura. Amb Intereconomia no, però amb TV3 si que es pot fer. Lamentable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario