Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



martes, enero 22

No passa res.

Després del partit contra la Reial Societat, sembla que s’hagi acabat el món, que ja haguem perdut la lliga, quan total s’ha perdut a un camp on es pot perdre perfectament si no fas les coses bé i que ja fa uns anys que es repeteix la mateixa història. Que el segon segueix estant a 8 punts i el tercer a 15. Però potser es pensaven que el Barça no perdria en tota la temporada. Si a qualsevol culer li pregunten abans de començar la lliga si estan d’acord en que, el Barça empati un partit en tota la primera volta i perdi el primer de la segona, un 99% signaria, inclús donaria diners i tot per a que això passés. Però com es portava aquesta bona ratxa sembla que no es pot perdre mai que és un fracàs. El típic victimisme i pessimisme blaugrana. I ja quan el Madrid es va passejar per Mestalla el cagòmetre blaugrana va augmentar exponencialment. És curiós com el Valencia, quan va el Barça, dona el màxim i que els darrers anys faci riure contra el Madrid, sobretot quan fa els plantejaments canviats, perquè va a per totes contra el Madrid deixant espais al darrera mentre que a l’inrevés juguen tots tancats i a la contra. El propi Valverde ha reconegut l’error, els ho van posar molt fàcil i a sobre es van posar nerviosos i volien marcar el segon gol abans que el primer, cosa que els va regalar el partit als merengues que amb estar sòlids darrera i sortir a la contra en van tenir prou per a matxacar-los. Que hi farem, ja ho donaran tot conta el Barça, com sempre, especialment Soldado, que sembla un corderet amb el Madrid i que amb el Barça inclús va pegant patades sense pilota com l’any passat amb Busquets, quan també hauria de ser a l’inrevés tenint ganes de demostrar al seu ex equip que es van equivocar. Passa el mateix amb Negredo quan juga el Barça contra el Sevilla, són d’aquestes coses inexplicables.
Però bé, anem al partit del Barça. Els culers van fer una bastant bona primera part, amb ocasions més que suficients per a guanyar sobradament, sobretot si amb 0-2 l’àrbitre hagués expulsat a Bravo per la falta que li fa a Messi sent l’últim defensor i que donant l’avantatge va camuflar la jugada. La jugada que Messi xuta al pal és la que estic parlant. Aquesta jugada pots deixar seguir i si acaba en gol li treus groga al porter i si no acaba en gol és falta i expulsió. Com també xiula dos fores de joc de mà a mà que no eren, un a Messi i un altre a Pedro. Ja va passar la setmana passada que va perdonar la expulsió també al porter rival. Però clar, després el beneficiat és el Barça, les movioles post partits resulta que encara va ser el Barça el beneficiat perquè no va expulsar a Iniesta. Després de tot el que li van pegar, encara volien que l’expulsés. Ridícul.
La segona part va ser ben diferent, la Reial va apretar amb les seves armes i va tancar amb corners i faltes i no deixava sortir a l’equip. Però clar, el metrònom, el que controla tant bé els ritmes de partit sembla que només és quan les coses van bé, perquè quan van malament desapareix dels partits. Amb tot va arribar la expulsió de Piqué, per a mi un error greu, tant per part del jugador com de Tito. Del jugador, perquè no es pot deixar expulsar d’aquesta manera sabent que en té una, de Tito perquè si tant clar tenia que a la primera falta l’expulsarien tampoc passava res si al descans hagués fet el canvi per Mascherano.
Després va venir el segon error per a mi, arran de l’expulsió, quan Tito fa el canvi per a posar a Mascherano. Error per  mi perquè no era el canvi Cesc, sinó Xavi. Ja no estic parlant dels meus gustos futbolístics, sinó del que demanava el partit. Amb un home menys el que necessitava el Barça eren jugadors capaços d’abastar molt de camp i penso que Cesc té molta més capacitat física que Xavi. Un Xavi que li va passar la segona part per sobre i va desaparèixer. Però com sempre la culpa és dels altres clar, Xavi per a la premsa va fer un partit per a emmarcar, per una passada que la pot fer gairebé qualsevol al mig camp blaugrana, amb els espais que tenia quan la va fer. Ja fa temps que viu de petits detalls.
També s’està notant la necessitat de Tito d’aconseguir resultats per a guanyar-s’hi el crèdit i la falta de rotacions i l’ utilització del teòricament onze tipus, comença a pesar a les cames. És la mania aquesta, que ja tenia Pep, de no fer canvis abans. L’altre dia per exemple, l’equip necessitava cames fresques quan faltaven 15-20 minuts, però resulta que va sortir Adriano al 45 pràcticament i es va quedar un canvi per a fer.
Però per a mi l’autèntic problema d’aquest partit, va ser l’egoisme vergonyós i lamentable, que va tenir, el fins fa poc per a mi gran culer i gran canterà,  Victor Valdés. He deixat el tema per al final per a no relacionar-lo directament amb el partit, per a que no sembli que l’absurda jugada que ha fet serveixi per assenyalar-lo directament. Però va ser un evident problema perquè amb tot el que ha generat, del minut 5 que va a protestar a l’àrbitre com una moto, perquè tenia un nerviosisme fora del normal. Això sembla que no però afecta a un equip i la seva actitud envers tots els gols que li van fer, en plà Casillas culpant als altres de tot, als gols encaixats i l’ambient no semblava el més agradable dels darrers temps. Això sense comptar que pot fer una mica més al segon gol i sobretot pot fer molt més al tercer gol si surt un metre de la seva porteria. Però per a mi, més que les errades seves, va ser la seva actitud al camp el que va generar nerviosisme a l’equip.
El tema Valdés jo he de dir que m’ha indignat molt el tema la veritat. El tema aquest és molt evident, qualsevol soci respecta o pot arribar a entendre, que Valdés pugui voler marxar del Barça. És una decisió estranya, perquè voler marxar del millor club del món ara mateix, que millor s’adapta al teu joc i del que fa vint anys que estàs, cobrant una morterada, no és el més normal del món la veritat. Però bé, fins i tot sense entendre-ho, la gent li hagués reconegut el seu treball al Barça i la seva importància als èxits blaugrana. Però les formes han estat lamentables i per a mi és la pitjor “traïció” des del cas Figo, per fer les coses de forma tan horribles. Però clar és el que té tenir un representant reconegudament madridista i que tant li fa el Barça i només li interessa la butxaca.
Perquè parlo de les maneres? Perquè evidentment han sigut les pitjors possibles. Tothom pot respectar que vulguis marxar, tothom hagués entès que ho hagués comunicat al club amb temps per a fer el relleu, com realment ha fet “en teoria”, però fer-ho públic, no se qui l’ha assessorat amb aquest tema, però és un error penós. Perquè dic en teoria, doncs perquè evidentment jo penso, que això ho ha fet per a posar-se miserablement al mercat de cara a la temporada vinent. Perquè ha estat un desagraït al fer-ho públic en aquests moments de la temporada, malgrat que fins i tot els companys (molts d’ells amics) li van demanar que no ho fes públic. Aquí estan els problemes i pel qual entendria perfectament que se’l xiules fins a final de temporada. Perquè l’agraïment de Valdés a un club que li ha donat la glòria, és llençar una bomba mediàtica a mitjan temporada, perquè pels seus apestosos interessos personals (encara que Valdés s’hagués posat al mercat, a final de temporada, ofertes no li n’haurien faltat) no li ha importat fotre un merder mediàtic espectacular, aprofitar els altaveus blaugranes.
Perquè s’ha portat com un marrano? Perquè ha permès, que el Barça hagi seguit la seva planificació de cara a l’any vinent pensant que seguiria sabent que no ho faria, perquè ha permès que es renovi a Pinto quan potser de haver sabut que no seguia s’haguessin seguit els passos diferents.
Perquè li ha donat una munició a la caverna per a que foti mala maror en cada roda de premsa que surti un jugador, en començar a treure històries subterrànies, perquè ara començaran a aparèixer filtracions d’uns i altres i possibles motius de Valdés.
Que no ens vulguin fotre el pel home. Si tant segur estava Valdés de marxar i tant volia al club i fer les coses bé, el que tenia que haver fet és o callar-s’hi públicament, o bé sortir i fer una roda de premsa i deixar les coses clares. Ara amb el que ha fet, per a l’únic que ha servit és per a que els clubs de fora, sàpiguen que està disponible de cara a l’any vinent, sabent que hi ha molts clubs que voldrien canviar de porter, casos de Manchester United, Arsenal, Liverpool, PSG, etc. Amb aquesta decisió, que segons els seus testaferros i els seus filtradors, era pel bé del Barça, no se quin bé li pot fer públicament una notícia d’aquesta índole.
Ara avui l’Sport per exemple filtra que els seus “amics” diuen els possibles motius i encara ho empitjoren més la cosa. Perquè fot més merda a sobre i culpa a uns i altres, queda com un gelós de merda i com un pesseter. Si els seus amics filtren això, poc amics són la veritat, si filtren aquestes coses, perquè el deixen com una merda desagraïda.
Una altra notícia que diu que això ho ha fet com una venjança a Zubi, pel tema de no posar a l’entrenador de porters que ell volia. Per això el va deixar parlar i fer-s’hi il·lusions i després li va pegar la punyalada miserable que li ha pegat, així li ha agraït que sempre l’hagi defensat i hagi donat la cara per ell quan la ha cagat.
Perquè no ha sortit en roda de premsa a explicar tot el que ha passat?? Doncs per la mateixa manera que Cristiano no va sortir a explicar perquè estava trist, perquè són coses tan incomprensibles per a la gent de fora d’aquest glamour i aquests diners que encara quedaria pitjor. A mi m’ha decebut profundament la veritat i penso que s’ha portat com un marrano amb el Barça, de forma molt desagraïda. Jo si anés al camp, el xiularia cada partit fins a final de temporada. És el que busca, que a final de temporada vindre en una oferta molt inferior al que costaria renovant-lo, aprofitant que és el darrer any i fotre el camp i endur-s’hi la prima de fitxatge, de la qual el seu representant s’endurà una bona queixalada. Que no em vingui amb que vol provar altres cultures, perquè això ho ha dit fa quatre dies i tenia temps de sobres per a provar altres cultures d’aquí a uns anys. Ha passat, per a mi, de ser el millor porter de la història del Barça que jo hagi vist, a ser el jugador de la pedrera més desagraït i el més traïdor després de Figo.
De possibles porters, doncs ja en parlarem un altre dia, quan les coses vagin més “a tocar” que les travesses que surten ara.

No hay comentarios:

Publicar un comentario