Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



martes, enero 29

Bon entrenament.

El partit de l’altre dia contra Osasuna va ser un bon entrenament de cara a l’anada de copa del rei. Primer perquè el partit ben aviat va tenir bastant poca història i va servir per a rotar a jugadors i per a donar descans a altres. Després perquè els jugadors, gràcies al sistema de joc de Mendilibar, van poder practicar una mica amb la pressió molt a dalt i defensa molt avançada que sempre plantegen els equips de Mendilibar.
Ara falta que Mourinho tingui un parell d’utilitzar aquest sistema contra el Barça, ja que té els seus dos centrals titulars que no poden jugar i els seus substituts no són precisament molt ràpids corrent a l’espai que diguem. Veurem si ho fa així o motivat i sobretot “defensat” per la premsa i la campanya aquesta de les baixes per a donar-li carta blanca no posa un autobús i aprofitar les contres. Veient com va jugar per exemple contra el València o com juga els partits importants jo és la opció que crec que apostarà. Posarà l’autobús al darrera i a pegar patades i trencar el ritme de partit, aprofitar qualsevol pèrdua de pilota al mig camp del Barça i passada a l’espai a Cristiano o Benzemá/Higuaín (el que jugui dels dos). Per a mi seria una sorpresa que el Madrid en una eliminatòria d’anada i tornada arrisqués jugant a casa l’anada i deixant espais al darrera, amb el perill que et puguin fer gols a camp contrari. Jo penso que prioritzarà el zero a la seva porteria que alguna en tindran ells. Potser surt els primers minuts a apretar molt a dalt, a veure si pot recuperar alguna pilota i fer un gol ràpid per a que encara li vagi millor aquesta tàctica seva, però la gran part de partit jo penso que els seus extrems seran més laterals que no pas extrems.
Per això el Barça ha de jugar a perdre zero pilotes, o almenys no perdre-la quan l’equip estigui sortint o al mig camp on deixarien tot el camp propi per a la velocitat dels davanters blancs. Però sobretot han d’anar amb compte a les jugades de pilota aturada pròpies, perquè és on el Madrid treu més benefici als seus partits, molt més que les que saquen ells. Un córner mal sacat o una falta lateral, acaba amb jugada de perill per al Madrid. Per tant, important acabar aquest tipus de jugades. El Barça juga fora de casa a l’anada i ha de fer un gol, però el que té la pressió més que el Barça és el Madrid i ha de jugar amb això. Tenir la pilota i matar el ritme de partit que després en una combinació dels de dalt sempre pot aparèixer alguna jugada, sobretot amb Messi al camp. Per tant espero que el Barça jugui amb aquesta tàctica.
I si el Madrid surt a buscar al Barça en un partit de tu a tu, doncs l’altre dia ja van fer un bon entrenament al respecte, els dos extrems ja saben els moviments que han de fer a l’espai i els mitjos han d’estar molt atents d’aquests moviments, sobretot Xavi, que cada cop li costa més fer aquestes passades si no les veu extremadament clares. Important també la incorporació per sorpresa de segona línia de Cesc. Veurem com acaba. El que està clar, de moment, és que els han posat un àrbitre al seu gust, que ja va xiular l’anada de la supercopa al Camp Nou on es va menjar moltes targetes per faltes dures del Madrid. Un àrbitre ideal per a fer el joc destructiu de la falta continuada i que està acovardit des de fa dos temporades quan Mourinho el va assenyalar públicament (malgrat haver beneficiat al Madrid, però així és la hipocresia blanca). És l’àrbitre que va expulsar a Pep al camp de l’Almeria i que el van enganxar a l’hotel la premsa lamentant-se d’un pal del Madrid i celebrant un gol, ell i la seva parella de liniers, que quan van veure a la premsa (coincidien al mateix hotel) se’n van anar a les habitacions.
Però bé, anem al partit que va jugar el Barça amb Osasuna. Parlo de bon entrenament, perquè el partit contra Osasuna, en quant van fer el penal i expulsió es va acabar el partit. Fins aquell moment Osasuna estava fent un plantejament molt valent i jugant de tu a tu, fins i tot va poder empatar en una bona jugada de conjunt i estava complicant la vida al Barça. Però deixant tants espais al darrera, amb els jugadors que té el Barça, amb molt bons passadors, amb jugadors que van molt bé a l’espai, inclosos els laterals, era qüestió de temps. Amb equips com Osasuna, Betis, Rayo, etc. quan estàs veient el partit, veus que el rival està plantant cara, però que és qüestió de temps que el Barça pugui combinar una bona passada i bona desmarcada per a deixar a un jugador sol davant el porter. Alguns cops, fins i tot dos jugadors, com la jugada que Messi li fa passada de la mort a Villa, que està al punt de penal, amb el porter venut fora de la porteria, que el linier aixeca la banderola inexplicablement, perquè està més d’un metre en posició legal Messi. Però clar aquesta jugada “casualment” s’ha oblidat a l’hora de fer els anàlisis arbitrals del partit per part de la caverna.
Ells tant contents que estaven, amb els tres gols del seu estimat Cristiano, que ja tenien tota la maquinària preparada per a vendre la moto al personal, resulta que arriba la tarda i Messi fa quatre gols. Tots els preparatius a l’aire. Llavors de que tenien que parlar?? Doncs evidentment de les ajudes arbitrals al Barça. Però són tan miserables que l’únic que fan és manipular la informació per a que així ho sembli. Posen el gol de Pedro, que era fora de joc d’Alves, això no ho pot discutir ningú, però en canvi s’obliden casualment, de la jugada que he comentat abans i que s’havia produït un minut abans. Parlen de que va influir molt en el marcador quan és el 3-1 després d’haver-s’hi avançat novament i jugar amb un jugador més. Però en canvi no parlen de la falta clara al primer gol del seu estimat Madrid clar, com que va quedar 4-0 ja no compta per a ells i ho tapen, però que va ser molt més important perquè el Getafe estava aguantant bastant bé el partit i amb 0-0 el Madrid no inquietava pràcticament. A partir d’aquest gol el Getafe es va haver d’obrir en busca d’un gol i el van matar a la contra en deu minuts. Però clar, l’important és el gol de Pedro que Alves estava en fora de joc i la expulsió totalment justa del jugador de Osasuna.
Un jugador d’Osasuna que després surt fent-s’hi la víctima i dient que no és penal i que primer li toca al cap. Algunes vegades no entenc massa als jugadors la veritat, no se si és que no donen per a més, o que tenen la cara tant folrada. Si treus la mà quan un extrem centra una pilota o poses la mà per a tapar un xut, com pots protestar després?? Com pot dir que no és penal?? No sap que les càmeres avui en dia ho capten tot o que?? Flipant la veritat.
Però les imatges a la caverna li importen ben poc, a la caverna el que li interessa és pressionar a l’àrbitre des del primer dia que se sap que li toca xiular, per a condicionar-lo, ho fan en cada partit important que tenen. El dia que es va saber ja van recordar el tema de l’àrbitre amb els partits que, sempre segons el seu món paral·lel, els ha perjudicat. Ahir van indignar-s’hi molt a favor d’Osasuna, un equip que quan els interessa (com ara fa dues setmanes) el matxaquen a favor dels seus interessos. Ahir tocava l’altra cara de la moneda clar, el pobre Osasuna que el Barça li roba i que és indignant. Molt trist tot plegat.
Com molt trist és la poca vergonya que tenen a l’hora de demanar un canvi d’horari. Aquí és on vull veure a Sandro Rossell i el seu “poder” institucional. Resulta que volen canviar l’horari per a tenir un dia més de descans contra el Manchester a la xampions i per a fer això volen que el Barça tingui un dia menys de descans entre el seu partit de xampions i el partit de lliga contra el Sevilla i que a sobre li retallin un dia de descans respecte el post partit amb el Sevilla i la tornada del clàssic de copa. Espero que els que decideixen aquestes coses (tv i lliga) tinguin la mateixa mà esquerra que l’any passat amb el Barça. Perquè l’any passat el Barça va haver de jugar el clàssic molt pocs dies abans de jugar el mundial de clubs i no li van fer la més mínima deferència, malgrat que jugaven un torneig internacional i que li donava prestigi al futbol del seu país. Es van passar la petició del Barça per allà on van voler i el Barça va haver de jugar a Madrid i després del partit viatjar a Japó i tenir molt pocs dies per a preparar el partit. Espero el mateix tracte per part dels que manen i sobretot espero que el senyor Rossell tingui un parell d’ous en cas de que prosperi la demanda per a negar-s’hi i defensar el seu club, que és la seva feina.
Per acabar el tema Valdés. Jo estic d’acord en que se li ha de donar suport fins a final de temporada, que se li ha d’agrair tot el que ha fet pel Barça i que seria perjudicial per al Barça no fer tot el contrari. Però em sembla que quan va sortir a escalfar, la primera entrada seva al camp, l’haguessin hagut de xiular. A partit d’aquesta xiulada no fer-ho mai més, recolzar-lo fins que se’n vagi. Però fer-li saber que les formes que ha portat aquest tema no són les més adients i que són molt egoistes jo penso que se li hagués hagut de fer saber. Respecto totalment que vulgui marxar, però no respecto la seva postura egoista de portar el tema i la falta de respecte als seus companys i als socis.

No hay comentarios:

Publicar un comentario