Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



sábado, octubre 26

El clàssic dels covards.

Molt decepcionant el clàssic d’avui. El clàssic que han venut la moto dels milions, de la qualitat, dels cracks, resulta que ha estat el clàssic més descafeïnat dels últims anys, on el Barça ha estat menys fidel al seu estil i on el tècnic un cop més ha demostrat que aposta pel mal menor i per asseure a la banqueta als que no es queixen per a quedar bé amb el de sempre.
Ahir vaig veure la roda de premsa del Tata i em van sorprendre les paraules del Tata quant va dir que l’equip d’avui ja el tenia pensat des d’abans de Milà. Clar, quan tu veus que Cesc és suplent, penses que serà titular en detriment d’algun dels dos mitjos, però clar l’altre jugador que ha fet més rotacions és Iniesta, per tant estava clar qui havia de rotar. Però clar, com asseus a la vaca sagrada al clàssic al Camp Nou?? Doncs decisió salomònica, asseu a Alexis, posa a Cesc i així no cal que tregui a cap dels tres, així s’acaba el debat dels darrers dies, es posa a Messi a la banda de forma absurda per a que corri perseguint a Marcelo i que arribi fos després quan arribi a l’àrea després de fer un esprint de 30 metres. Així s’arregla tot i de passada es reforça el mig del camp, sobretot quan fins i tot un empat segurament l’hagués signat l’entrenador i tot.
Si després veus que Ancelotti surt amb tres centrals i amb el seu equip a jugar com un equip de segona regional, es tanca el cercle del clàssic dels covards. Dels covards dels dos entrenadors, que per a salvar el seu cul el que fan és carregar-se un espectacle. El clàssic dels milions resulta que per la covardia de dos entrenadors es converteix en un partit infumable. Un partit on la primera part es veu un Madrid amb onze tios en dos línies de 4 defensant davant la seva àrea, esperant la errada per amb una passada intentar aprofitar un contraatac, patètic, ni els que es juguen la salvació a final de temporada surten a jugar així. Però és que a la segona part els que ho han fet ha estat el Barça, que amb un gol ja li anava bé i buscava pagar-li al Madrid amb la mateixa medicina que els darrers anys li ha fet el club blanc. Un Madrid que a la segona part ha pujat línies però és que no tenia més remei. Tot i això, com sempre a base de intentar forçar faltes laterals, penjades a l’àrea i corners. La única manera que té d’atacar el Madrid dels milions. Ha tingut una ocasió clara de la vedette que fa una gran parada Valdés, que ve d’una errada al mig camp, un robatori i una passada, la única manera d’atacar del Madrid. Després un xut de Benzemá espectacular que no acaba en gol de milacre, perquè era un xut imparable. Un Benzema, que tant que el critiquen i el volen fer fora i que fins que no ha sortit ell el Madrid no ha jugat a res. Però bé, que el venguin, millor per al Barça, ja han venut a Ozil i a Higuain, ara que venguin a Benzemá.
Però el Barça molt malament. Ja se que sortiran molts a tapar-ho, perquè el que ha fracassat un partit més i li ha passat per sobre ha estat el seu amiguet, però el Barça amb els jugadors que té no pot passar-se la segona part defensant i sortint a la contra. Hi ha una diferència molt important entre portar el control del partit i no arriscar, el que han fet a la primera part, respecte a tancar-se de la manera que s’han tancat a la segona part, amb jugadors que a sobre no arribaven a la pressió ni a tallar les pilotes.
No entenc perquè el Tata, no fa els canvis quan veu que l’equip ha caigut físicament en lloc d’aguantar i permetre que el Madrid tanqui a l’equip dintre del seu camp. No entenc perquè Cesc ha d’acabar fos o jugant d’extrem dret com la segona part per acontentar als tres mitjos. No entenc perquè sempre els canvis són Iniesta i Cesc i es queda el que té 34 anys amb la pobra excusa de que si controla el partit quan és tot el contrari, li passen els partits per sobre i es trenquen i a sobre trenca els contraatacs com ha demostrat la jugada que marxen cinc a l’atac i li fot dels peus d’Alves per a pegar la volteta i permetre que tots els del Madrid puguin baixar a defensar. Perquè ha de jugar Cesc d’extrem dret quan tens a Alexis o Pedro que són extrems??
Jo pensava que amb el Tata, venint de fora i net d’entorn, que posaria als que millor estiguin, sobretot en aquest tipus de partits. Perquè avui, al contrari del que hauria de ser i que molts taparan, es parla més de resultat que de joc, una cosa inexplicable a can Barça i que demostra que al final no se’n van de molt la caverna merengue i la blaugrana, molt d’emplenar-se la boca amb el joc i l’estil i al final se’n van al resultat com els altres.
Del partit destacables la defensa del Barça, que malgrat fer aigües el mig camp defensivament parlant, ha aguantat prou bé, sense patir en excés, tret d’alguna jugada que s’han quedat venuts per errors seus de passada o bé per errors de pèrdues del mig camp. Destacable les dues parades de Valdés que han estat decisives per a seguir per davant al marcador. Molt meritori, un cop més el partit de Busquets, tapant els forats que deixen alguns que ja no estan per a aquests partits, però que juntament amb el treball de Cesc i de Iniesta es pot anar pal·liant, tot i que ha vist una groga molt aviat, ha aguantat perfectament. Partit intel·ligent de Messi, que ja que ha tingut a un mínim de tres jugadors cada cop que tocava la pilota, ha sabut delegar la seva importància per a que altres trobessin els espais que ell generava, amb un Neymar a molt bon rendiment i un Iniesta que ja fa un parell de partits que comença a semblar el que ha estat sempre. Molt bons minuts també d’Alexis, que apart del gol, ha recuperat unes quantes pilotes corrent cap enrere i ajudant a Alves en defensa, un Alves que avui ha fet un partit molt seriós i que ha pujat molt menys per a assegurar la tranquil·litat defensiva per la seva banda.
Però bé, anem amb la polèmica. Estava clar que la jugada de la vedette amb Mascherano, seria la jugada estrella del partit per a la caverna, utilitzar-la per a poder-ho tapar tot el que no han fet el camp, la covardia del seu entrenador després de vendre la moto del nou entrenador i que si serien més ofensius. No és una cosa que sorprengui, perquè les realitzacions ja fa molt de temps que estàs veient el partit i que veus com busquen i busquen i repeteixen vint vegades algunes jugades per assortir als dos programes cavernaris. Avui han fet molts esforços, però han tingut la mala sort que fins aquesta jugada no han tingut molt que rascar, buscaven el fora de joc de Neymar i s’han fet fotre, el penal de mans d’Adriano i s’han fet fotre al veure la involuntarietat. Inclús han tingut un error que suposo que intentaven esborrar la imatge i se’ls ha colat a la retransmissió, perquè si alguna cosa fan els del “estil plus” és tapar tot el que puguin que beneficiï al Madrid. El realitzador s’ha equivocat i ha posat un penal com una casa de Pepe a Piqué a una sacada de falta, molt similar al que va rebre Ramos dimecres contra la Juve, però clar aquell el van repetir vint vegades, avui se’ls ha colat i ha estat només una repetició. Però ja quan s’han trobat amb la jugada que tant en parlen és quan ja han aconseguit el que buscaven. Una jugada per a extrapolar i culpar de tots els mals de la derrota, un penal de Mascherano a la vedette. És igual que minuts abans s’hagi menjat un penal de Pepe a Cesc, és igual que li hagi perdonat dos cops la expulsió a Ramos (manen ous que surti precisament ell a parlar de l’arbitratge), és igual que li hagi perdonat una groga a Carvajal per falta sense pilota a Neymar, després una segona quan ha llençat a Neymar contra les càmeres quan ja havia centrat el brasiler. És igual que li hagi perdonat a la vedette la expulsió per dir-li “cagon de mierda” repetides vegades al linier i a ell personalment, o el mateix Khedira que ha perdut els papers en més d’una ocasió que inclús gairebé li fot galtada una d’elles, és igual que el marrano de Pepe cada cop que ha entrat al xoc hagi entrat amb el colze per davant. La única jugada important del partit és el penal de Mascherano a la vedette, és la jugada més decisiva per a ells i la que demostra el robatori. Resulta que li perdona dos penals al Madrid, dues expulsions i els perjudicats són ells. No res que sorprengui vaja, és la mateixa tàctica de sempre quan perden, és trist però és així els que “cuando pierden dan la mano” es passen el dia plorant i manipulant al personal.
Ha estat molt graciós veure com els de la caverna han repetit i han buscat 14-15 jugades i que quan les han consultat amb els àrbitres analistes, resulta que excepte la jugada esmentada, la resta ha perjudicat al Barça. Una jugada per cert, que fa dos anys, quan el partit estava 0-1 i es jugaven la lliga al Camp Nou, Pepe fa la mateixa càrrega per darrera a Alexis dintre de l’àrea, que casualment el mateix àrbitre tampoc va xiular. Però clar llavors era una càrrega lateral i Alexis el pisciner s’havia deixat caure, que el Madrid havia estat superior i mereixia guanyar la lliga, avui en canvi és atracament clar i penal com una casa. Així en que quedem?? Ens van robar la lliga fa dos anys?? Són molt patètics.

La realitat és que el partit d’avui ha estat partit d’empat a zero i que els dos equips no sumessin cap punt, perquè per joc cap dels dos ho ha merescut, avui ni tan sols es pot dir que el Barça ho ha merescut per joc, perquè no ha estat com per a llençar petards. Però en cap cas el Barça ha guanyat per l’àrbitre ni el Madrid no ho ha fet per l’àrbitre, simplement avui el Barça ha estat més efectiu, en un partit que cap dels dos, per proposta i pel pèssim espectacle que han brindat, han merescut guanyar. Algun dia potser s’haurien de plantejar que el futbol és dels que paguen les entrades i els carnets i els abonaments televisius, que són els que els donen les morterades de diners per jugar a futbol, perquè en aquest tipus de partits, sembla que s’oblidin que l’objectiu més que guanyar o no, és brindar un espectacle per a la gent que paga.

No hay comentarios:

Publicar un comentario