Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.domingo, noviembre 24

No s’ho mereixen.

Aquesta merda d’entorn blaugrana no es mereix tenir aquest equip, no es mereix guanyar diners a costa d’aquest equip, un entorn que dona fàstics, que manipula per a l’interès del que mana al Barça i que manipulen la realitat i generen debats que no existeixen al carrer. Ho demostra clarament la enquesta que s’han tret de la mànega una enquesta que diu “le divierte el juego del Barça”, de moment el percentatge quan ho he mirat era d’un 90 % que si. Però clar els senyors dels mitjans han de generar debats per a omplir pàgines i minuts televisius i radiofònics.
Ahir estava veient el partit i escoltant una emissora catalana, una emissora que per cert té un locutor que ja hauria de fer pensaments de fotre el camp, ja que és incapaç d’encertar el jugador que porta la pilota, que acaben de substituir a un jugador i resulta que per a ell segueix estant al camp després, que confon tot tipus de jugadors i que té un desconeixement absolut de la pedrera i dels jugadors que hi ha. Envoltat d’un munt de gent que no paren de fer-li la pilota i un tot plegat que sembla bastant lamentable. Suposo que la majoria sap de qui estic parlant. El que em sorprèn i pel qual dic que no es mereixen aquest equip, és per les opinions dels seguidors que tot era un desastre.
No ho entenc la veritat. Resulta que es porta una setmana dient que si el Barça tenia moltes baixes, que si el virus fifa i que si costava tant guanyar aquest tipus de partits, que faltaven les peces importants de l’equip i que era un partit trampa. Hi havia un canguelo espectacular si escoltaves al personal. Només faltaven les baixes del seu deu Xavi i d’Alves sumades a la de Valdés per a que ja s’acabessin els dodotis de la ciutat.
Doncs bé, resulta que surt l’equip i juga una primera part boníssima sota el meu gust futbolístic, el partit d’aquesta temporada que hi havia un mig del camp molt equilibrat, amb dos jugadors que poden fer les seves funcions i que apart poden fer les funcions de la vaca sagrada, que és la gran diferència. Iniesta i Cesc poden fer les funcions de Xavi, apart poden desequilibrar individualment, en canvi Xavi no pot fer les funcions dels altres dos. Una cosa molt semblant passa amb Sergi Roberto que pot jugar a totes les posicions del mig camp. Ahir va ser el dia que el Barça, en atac estàtic, va moure la pilota amb més velocitat en la circulació, però clar, els amiguets de l’altre no poden dir això clar. Ahir amb tot l’equip tancat al darrera defensant, va aconseguir generar molt de joc ofensiu, que per mals controls finals no va acabar amb més gols. El Barça ahir va fer un partit molt complert, va dominar el partit i tret de jugades aïllades, en les quals el rival també juga, no va sofrir en cap moment.
Un partit del qual es sofria molt abans de començar, es va resoldre amb una fiabilitat i un bon joc, va ser un partit bastant entretingut, inclús quan s’anava 0-0 o 2-0. Em fa molta gràcia també que es parla que l’equip abans amb 2 a 0 en volia més i més. Clar, també a final de temporada va arribar totalment fos. Un partit post seleccions, és completament normal que l’equip intenti dosificar esforços, que baixin el pistó. Tenen molt mala memòria respecte temporades anteriors. L’any passat contra el Granada es va patir moltíssim i es va marcar als darrers minuts amb un gol de xurro de Xavi. Amb l’Almeria el mateix, recordo que inclús vaig anar al camp i es va guanyar 1-0. És normal que a la retina sempre quedi el millor, però penso que s’ha de ser més justos amb aquest equip.
Sempre es perdran les comparacions amb el Barça de Pep, no es pot comparar perquè són èpoques totalment diferents, com tampoc es podia comparar el de Pep amb el de Rikjaard o amb el Dream team. Els grans equips apareixen i al pas dels anys cada cop els costa més, per això es parla de cicles, perquè a mesura que els equips destaquen tothom els vol guanyar i tots es passen hores i hores pensant en com contrarestar el seu joc. Per tant no es poden comparar fins i tot els diferents anys de Pep, no es poden comparar els seus primers amb els darrers, tot i tenir molts de títols. Em sembla molt injust comparar l’equip del Tata amb l’equip dels primers anys de Pep, que se’ls exigeixi el mateix joc i la mateixa superioritat. El que si que es pot comparar és que aquest equip està guanyant els partits que el passat es perdien i que quan s’ha de replegar pel bon joc del rival, no sofreix tant en defensa.
Perquè dic que no s’ho mereixen? Perquè avui mirant els diferents diaris esportius, ara resulta que ja ho sabien i que l’equip no necessita a Messi i Valdés, que si no hi ha ningú insubstituïble i que aquest equip no necessita ningú. Que agraïts que són amb el millor jugador de la història. Com la directiva, anant escampant rumors i llençant merda sobre l’entorn de Messi. Aquest és l’agraïment que té aquesta gentussa amb el millor jugador de la història i que ha fet gaudir a l’afició els darrers anys. No vull ser malpensat amb els rumors que parlen que marxa a juliol, però el tracte pinta bastant malament. Com l’acte d’entrega de la bota d’or, sense cap floritura i quan l’equip estava escalfant i amb l’estadi buit. Lamentable, que no fa més que alimentar els que pensem que la directiva està maltractant als jugadors. Però clar la premsa d’això no diu res, ja ho dirà quan marxin ja, com fan sempre amb tots els jugadors que llavors engeguen el ventilador de merda. Tampoc han dit absolutament res de la participació del president amb una empresa de re venda d’entrades, per a que dir res, no sigui cosa que se sàpiga alguna cosa dolenta del president. Un president que no sap ni els llocs ni els moments per a queixar-se a Villar, ridícul el que va fer a l’acte a Sevilla, que l’únic que fa és que Villar se’n vagi emprenyat com una mona per la queixa pública i les riotes de tots els invitats. Aquest personatge no serveix per a res.
Però bé, prefereixo quedar-me amb l’actuació de l’equip. Personalment m’esperava que la parella de centrals fos Piqué-Puyol, perquè tots dos es van quedar a Barcelona, no perquè no m’agradi que jugui Bartra, gran notícia d’aquesta temporada, que tingui minuts i pugui demostrar que pot jugar perfectament. Montoya va fer un gran partit també, sense cap floritura però tampoc sense cap error, pujant a atacar sense parar i donant opcions ofensives a qui les necessitava. També pensava que jugaria Song, perquè a Busquets l’ha sobre utilitzat el marquès als bolos africans ridículs.
Molt bona actuació dels dos interiors blaugranes, Iniesta i Cesc, que van portar molt bé l’equip, van controlar el ritme en tot moment i van alternar-se les posicions i les tasques al camp, demostrant que no necessiten a ningú més i que poden treballar defensivament també. Llàstima que quan torni l’altre passarà Cesc al fals davanter i tornarem a jugar amb inferioritat al mig camp. Cosa que suposarà que Neymar no pugui gaudir d’aquesta posició molt més temps, quan va demostrar ahir que pot generar molt de joc, que també pot baixar a rebre i que genera espais per a que Alexis i Pedro puguin tenir ocasions clares de gol a l’espai. Molt bon partit un cop més d’Alexis i bon partit de Pedro, més en quant a treball que ofensivament, però està demostrant almenys que torna a tenir el punt de velocitat i d’atreviment que tenia abans.
Bona aparició també en societat d’Adama, jugador espectacular i que ahir amb el poc temps que va tenir va demostrar el que pot aportar. A veure si Eusebio se n’adona d’una vegada, perquè no és normal que un entrenador del primer equip posi a jugar a un jugador que no ha estat titular amb el filial. Per desgràcia a can Barça des de que està Eusebio al filial passa més del que voldríem i l’estancament de les perles del filial és bastant evident. Aquest jugador ja està per a jugar-ho tot amb el filial, llàstima que l’incompetent del filial sigui incapaç de veure-ho. Com segueix perdent partits el filial a casa i fora, fent un joc bastant dolent la veritat.
Avui per acabar no volia deixar de parlar de la secció de basquet. El ridícul d’ahir a pista d’Obradoiro és més que evident. Fins i tot Navarro s’ha queixat de com es va preparar el partit d’ahir i que va sentir vergonya. El Barça, ahir, a falta de pocs minuts d’acabar el partit portava 47 punts, van acabar amb 60, contra la pitjor defensa de la lliga que encaixa una mitja de 83 punts per partit, que no havia guanyat cap partit a casa, amb vint punts dels anotats des de la línia de tirs lliures. La setmana passada es va perdre a pista del cuer, que avui ha perdut a casa contra Unicaja i no ha arribat a 70 punts.

El problema és fàcil, la plantilla està confeccionada per a atacar i fer molts punts i un joc més dinàmic, però hi ha un entrenador ultradefensiu que vol que jugadors que no han estat mai especialistes defensius, que ara als trenta anys siguin els millors defenses de l’any. Un entrenador que no té pissarra ofensiva i que no té en absolut capacitat de reacció quan els partits no surten com quant ha plantejat abans del partit. Personalment penso que tot el temps que tarda Creus a fotre’l fora és temps que es perd. Perquè no és que els darrers partits que ha guanyat el Barça, exceptuant contra Partizan, s’hagin guanyat amb massa brillantor. Molt malament la veritat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario