Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.domingo, diciembre 1

Complicat.

Després de veure el partit, fer l’anàlisi en calent d’aquest resulta bastant complicat, perquè costa no insultar a segons quin jugador i a quin entrenador, però intentarem separar l’encesa del partit amb el que ha passat.
Perquè encesa? Doncs perquè el Barça la segona part s’ha deixat portar miserablement i no ha mostrat cap ambició per guanyar aquest partit, s’ha trobat amb una primera part bastant còmoda i a la que ha gaudit de bastantes bones oportunitats i la segona s’ha pensat que amb una jugada individual resoldria el partit, això no ho fa un equip que vol ser campió i un equip que en principi havia de sortir decidit després de que els seus dos perseguidors havien guanyat el seu partit, després d’anar provocant la premsa que si els jugadors del Madrid estaven segurs que retallarien aquesta jornada. S’ha de tenir una mica més d’amor propi i de mala hostia en segons quines situacions.
El partit, a més, tenia tots els ingredients per a sortir amb el ganivet a les dents, camp nou, amb una afició espectacular i un equip que recolzat per aquesta meravellosa afició no ha perdut cap partit aquesta temporada al nou San Mamés. El partit mereixia més per part del Barça la veritat.
Però el Barça, s’ha deixat portar miserablement i el seu entrenador segueix deixant-se portar miserablement per l’entorn i el que mana al vestidor. Després de fer un dels millors partits de la temporada amb Iniesta i Cesc al mig camp, degut a la lesió de la vaca sagrada, perquè si no passa això és impossible que es vegi a can Barça, per desgràcia seguim amb els entrenadors covards. Després de probablement el millor partit de la temporada, es torna als mateixos errors al camp de l’Ajax, sortim amb la vaca sagrada i ens passen per sobre el mig camp. Seguim sacrificant un home atacant per a posar a Cesc de fals nou per acontentar a tots els jugadors i que no ens facin males caretes. Avui un cop més, el Tata s’ha limitat a posar l’onze amb més “caché” que podia posar i que ens solucionin la papereta.
Molts diran que li tinc mania a Xavi, però que em diguin a mi, per a que el volem al camp. Es diu que si és el termòmetre del Barça, que si és el guardià de l’estil, que si és el que posa l’ordre. Tonteries que ja fa temps que es diuen sense cap sentit, perquè els partits li estan passant per sobre ja des de fa temps. No és normal que estiguin pressionant als centrals, al mig centre defensiu i als laterals i que el senyor es quedi mirant al mig camp a veure com resolen la papereta. Si es suposa que és el que quan les coses van malament ha de posar ordre i oferir-se per a controlar l’esfèric, on està Xavi la majoria de partits?? Ja se que demà serà el que s’endurà més clatellades, segurament se les endurà Cesc quan jugant de davanter ha de baixar fins al corner de la seva porteria per a defensar al lateral que hauria de perseguir Neymar o a l’altra banda a tapar els forats que deixa el que va caminant, quan les millors oportunitats i passades han sortit de les seves botes quan ha hagut de baixar a fer la feina de l’altre al mig camp. Perquè és que a més la vaca sagrada ja no arriba a cap pilota dividida, no arriba a cap pressió, se li’n van com volen, no talla cap pilota ni per col·locació ni res. És bastant vergonyós veure com aquest senyor s’està arrastrant pel camp per decret i com s’està barrant el pas a un possible molt bon mig camp i amb un gran relleu al que se li estan tallant les ales i que té cames per a donar treball al mig camp de sobres, Sergi Roberto. El Barça té un problema gros i fins que no el solucioni la cosa seguirà sense rutllar. El Barça s’estava morint fins que va venir Pep i va prendre dues decisions impopulars, fer fora a Dinho i Deco i netejar el vestidor i donar aires nous. Això el Tata no ho està fent, quan jo esperava que si al arribar net d’entorn  i no tenir cap influència externa. Per desgràcia em vaig equivocar, és tant cagat com els altres. No es pot canviar la forma de jugar si no tens les peces adequades i és el que està passant.
Per desgràcia avui no és l’únic que se li pot recriminar alguna cosa. El senyor Neymar. Fins al moment s’ha tingut paciència, s’ha dit que ja arribarien els gols i que havia de jugar amb tranquil·litat, però no ens passem coi. El que ha fet avui pel camp ha estat bastant penós, sobretot el tema de les botes. Es suposa que els escalfaments serveixen també per a provar el camp i decidir quin calçat posar-te, no pot ser que perdis les ocasions que s’ha perdut per patinar pel camp per no anar amb les botes correctes, que hi ha gent al staff només per a això. No fotem home. Tampoc s’ha posat l’equip a les esquenes quan més se’l necessitava i no ha ajudat gens en la creació. Molt mal partit avui del brasiler que a sobre a fallat dos oportunitats claríssimes.
Un altre que ha estat horrible avui, i mira que em sap mal haver-ho de dir, és Mascherano. Avui el jugador argentí ha fet un partit horrible la veritat. Molt precipitat, molt imprecís amb els controls, amb les anticipacions i sobretot no ha arriscat gens en les passades. Avui ha estat un recital de pilotades de l’argentí que no han afavorit gens que l’equip hagi pogut combinar la pilota amb passades curtes.
Els laterals tampoc han estat massa bé la veritat, sobretot Montoya que ha tingut molta feina. Però tampoc se’l pot culpar quan gairebé sempre ha hagut d’estar un contra un amb Muniain i molts cops contra dos, perquè no donaven abast entre ell i Alexis, en part perquè el xilè havia de defensar la zona que el que anava caminant pel camp no tapava. Tampoc l’ha ajudat un Piqué molt desencertat i descentrat en algunes ocasions. Almenys el xaval de la casa ha pujat la banda i ha generat cert perill, cosa que Adriano no s’ha atrevit mai i que en defensa ha estat un colador avui.
Del partit d’avui es poden salvar pocs jugadors, Iniesta, Cesc, Alexis, Pinto i Busquets. La resta tampoc es que es pugui dir que han fet errades greus, perquè el problema del Barça avui no ha estat d’una passada mal donada, una pèrdua o una ocasió fallada, el problema del Barça avui ha estat de poca ambició d’anar al nou San Mamés i ser els primers que guanyessin i demostrar que eren els líders per alguna cosa. Amb el partit d’avui no han demostrat res la veritat.  El Barça ha començat molt bé el partit, bé a partir dels deu minuts de partit, on ha agafat el control i ha pogut marcar 2-3 gols, movent bé la pilota i donant sensació de molt bon equip, jugant tots a una. Però inexplicablement només ha durat vint minuts, després s’ha entrat en una apatia que ni els jugadors, ni sobretot l’entrenador no han sabut capgirar.
Perquè sobretot l’entrenador? Perquè el partit ja demanava algun canvi al descans, el canvi que ha fet faltant quinze minuts i quan ja no valia per a res perquè era tot un contrarellotge amb l’Athletic carregat de moral i de motivació pel marcador. Que vols que et faci un Sergi Roberto amb 10-15 minuts company?? Molt malament el Tata avui, tant amb l’alineació com amb els canvis, però sobretot per la covardia que està demostrant de no posar als que estan millor tinguin el nom que tinguin.
Tampoc ha ajudat l’àrbitre. Un àrbitre que he deixat per al final perquè jo no havia de caure a l’error de tapar la derrota amb l’actuació arbitral. El Barça no ha perdut per l’àrbitre, però aquest no es que hagi ajudat massa a que el partit fos més equilibrat i sobretot ha pecat de covardia a la segona part. La primera part ha fet un bon arbitratge, però la segona ha permès una cacera de bruixes contra Neymar, com fan tots, ha permès faltes que eren de groga clares, d’agafades, d’esgarrapades a la cara i de patades a destemps que ha estat lamentable, més encara quan després, com fan tots, acaba amonestant a Neymar quan l’estan unflant a patades i a faltes i ho estàs permetent. Per desgràcia estem assistint a l’aparició de la nova generació d’àrbitres, els que deixen pegar més del compte i que permeten la falta continuada, que permet als rivals tallar qualsevol desequilibri individual o qualsevol falta dura si no és de “llescada”. La cirera del pastís ja ha estat quan s’ha menjat l’expulsió de Iturraspe quan fa falta a Neymar sent el darrer defensor. Una jugada que demostra el maltracte que té el Barça a la lliga espanyola. Aquesta jugada ha estat calcada a la que va suposar l’expulsió d’un jugador de l’Ajax dimarts passat, aquí en canvi s’ha cagat damunt i ha acabat en groga només, quan suposava uns trenta minuts de partit amb superioritat. Passa el mateix amb els penals, veus que a Europa te’ls xiulen i a la lliga no. És bastant lamentable, però és evident que les campanyes mediàtiques de la caverna han suposat que els àrbitres no s’arrisquin gens ni mica a afavorir al Barça, perquè saben que estaran al mig d’una diana al dia següent. Amb aquestes pors i pressions no es pot xiular i ja si parlem dels que designen és de traca i mocador com poden posar a un debutant a xiular un partit d’aquesta mena a la Catedral. És surrealista.

Però bé, per acabar l’entrada només animar a la culerada, és la primera derrota de la temporada en lliga i el Barça segueix líder, només pot fer que millorar i si tal com està, encara va per davant, quan millori serà gairebé imparable. Encara que queda molt treball, el Barça té jugadors suficients com per a solucionar aquests problemes, amb l’experiència suficient i jo no tinc cap dubte que serà així. Però amb una altra ambició, el d’avui no es pot tornar a repetir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario