Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



domingo, diciembre 22

Gran reacció, horrible començament.

És el resum, sota el meu punt de vista, del partit d’avui del Barça a camp del Getafe. El Barça ha sortit totalment desconnectat al partit, fent errades incomprensibles de jugadors d’aquest nivell i donant un aire al equip local, que sense fer res més que estar ordenats al darrera i sortint a la contra, estava donant més sensació de perill que el Barça. Un partit on a sobre semblava que el Barça no tenia la sort de cara, de cara a rebots de segones jugades i que s’ha passat, d’estar a punt de marcar Piqué, a encaixar el gol del Getafe. Un partit que el Barça no mereixia perdre, però que per dues errades clares s’ha posat molt costa amunt i amb el joc dels primers 25 minuts de partit no eren com per a ser molt optimistes, perquè el Getafe estava molt tancat i el Barça no donava sensacions de poder remuntar i desequilibrar res a dalt.
Podria ser com els analistes de la premsa, que miren el resultat i després fan la crònica del partit, però seria enganyar al personal o almenys no escriure el que penso. Jo estava pensant, veient el partit, cagant-me en tot amb el Tata, per posar novament a Cesc de fals nou. No puc entendre quant de temps li costarà veure que Cesc ha de jugar d’interior i no malgastar-lo de mala manera jugant fora de la seva posició, on pot jugar per una urgència, però que està molt desaprofitat. Si es veu clarament quant baixa a rebre al mig camp que està sent decisiu, influint en tots els gols de l’equip. Avui assistència espectacular al primer gol, combinació espectacular amb Alba per al segon i la que deixava a Pedro tot sol que ha xiulat fora de joc. Això sense comptar amb el quart gol que fa ell però que comença amb un control orientat espectacular i que acaba rematant el segon pal.
Una altra cosa que no m’ha agradat gens ha estat aquesta mania de posar noms i no gent que està tenint un rendiment notable. Estic parlant primer que res d’Alves, que feia un mes que no jugava per lesió i que l’ha posat d’un bon començament i s’ha pagat bastant al primer gol i aquests primers minuts per la seva banda. Li passaven els davanters com a bales i se’l veia que no tenia ritme. Després Mascherano, que penso que està fent uns partits bastant discrets i que avui els primers minuts ha estat un desastre, poc a poc s’ha anant entonant, com tot l’equip, però que no pot fer les errades de principiant que ha fet els primers minuts. El mateix podem dir de Piqué, que ha acabat molt bé però que ha fet vint minuts desastrosos. Si després veiem que a la banqueta estaven un Bartra que s’està mereixent per rendiment ser titular i un Bartra que ha suplert molt bé Alves durant la seva lesió, doncs no s’entén la veritat.
Per sort l’equip ha reaccionat i d’una jugada que semblava que sortia la pilota de banda, molt dubtosa, una bona acció de Piqué defensiva i d’Alexis de sortir d’un bosc de jugadors, pilota que acaba a peus de Cesc que assisteix a Pedro que fa un molt bon gol. Aquesta jugada ha decidit el partit perquè li ha donat ales a un equip semi enfonsat i que ha fet que el Getafe reculi més encara donant tot el domini al Barça.
A partir d’aquí ha estat un monòleg blaugrana, on hi ha hagut bastants ocasions de gol que s’han fallat o que ha aturat el porter i a partir de llavors s’ha vist un partit molt més controlat.
Les actuacions individuals són una mica estranyes avui, perquè hi ha hagut jugadors que han començat molt malament però que en canvi han acabat molt bé, com és el cas de Piqué o Mascherano i sobretot Alves, que se li ha notat moltíssim la falta de ritme i que he notat a faltar un canvi del Tata traient a Montoya quan el Barça s’ha posat 2-4.
Potser no l’ha fet perquè Alves no ha patit tant gràcies a l’ajuda d’Alexis, que ha fet un treball defensiu espectacular i que a sobre ha participat del joc col·lectiu d’elaboració del joc. Molt bon partit del xilè que pot estat millor o pitjor cara a porta, però que sempre aporta.
Partidas de Busquets, malgrat que la ràdio li hagi penjat el mort dels dos gols del Getafe. És increïble que se li pugui recriminar que a una jugada a pilota aturada algú se li pugui escapar i rematar, amb la de bloquejos i jugades estratègiques que hi ha dintre de l’àrea a pilota aturada. El partit de Busquets és un cop més per a emmarcar com ha mogut a l’equip i com ha tallat pilotes i controlat les envestides de l’equip rival. És ridícul que per un error individual se l’hagi matat per part d’alguns a Catalunya Ràdio amb el partidas que ha fet.
Partit espectacular de Pedro en la definició i participant del joc ofensiu cada jugada pràcticament, apart de tot el treball d’ajudes a Jordi Alba, que ha fet un autèntic partidas també pujant la banda que semblava un extrem més de l’equip. Pedro ja fa uns quants partits que està tornant a ser el Pedro que tots hem volgut a l’equip i que hem aplaudit i alabat. Quant les coses les ha fet bé, perquè la temporada passada i fins farà pels volts d’un mes ha estat molt malament. Ara mateix està molt bé i mereix minuts ja sigui titular o alternant banqueta amb Alexis. En quant al cas de Alba se l’ha trobat molt a faltar, ha tornat molt bé i segueix sent decisiu, cosa difícil jugant des del lateral.
Sergi Roberto ha fet un partit més que acceptable. Ha tingut dos pèrdues al començament que haguessin pogut costar cares, però jo prefereixo un jugador que perdi pilotes per arriscar, que no pas un que tingui 90% d’encert i que totes les passades siguin al que té a un metre seu o enrere com feia Bakero. S’ha anat entonant i ha fet un molt bon partit, en un camp difícil i on la pilota no rodava massa bé. Inclús ha tingut dos ocasions de gol. Esperem que segueixi tenint minuts perquè el xaval té molt bona pinta.
Però els dos pilars del Barça avui han estat Iniesta i Cesc. El manxec no ha tingut brillantor cara a porta, però ha donat un recital de posar-s’hi l’equip a les esquenes i de controlar el ritme de joc, la pilota i de sortir amb ella controlada des del darrera, donant claredat en tot moment a la sortida de pilota i formant part de gairebé totes les jugades de perill del Barça. En el cas del d’Arenys doncs ha estat molt similar la seva tasca i entre tots dos han controlat el joc i generat la majoria del perill blaugrana, no s’han posat nerviosos i Cesc inclús ha arribat a la rematada en varies ocasions. Ha sigut clau la baixada de Cesc al mig camp a ajuntar-s’hi amb Iniesta i formar superioritat juntament amb Sergi Roberto, partint des de l’esquerra i generant forat per a Alba. Molt bé tots dos.
L’arbitratge, un cop més vergonyós, però tots sabem com se les gasta el senyor Undiano quant xiula al Barça. Barra lliure i les targetes a la mínima possible per als jugadors del Barça, menjant-s’hi penals i permetent el joc dur. Després quan el partit ja estava perdut n’ha tret unes quantes de seguides per a “despistar”, però és que hi ha hagut un moment que estaven 14 a 4 de faltes i el Barça tenia dos grogues i el Getafe cap. Lamentable com sempre.
Però bé canviem de tema, felicitacions al Barça d’handbol, que s’ha proclamat campió de la copa Asobal. No és que tingui especialment mèrit, perquè tota competició que sigui d’àmbit domèstic, que no guanyi el Barça sobradament serà un fracàs, vista la enorme desigualtat entre l’equip blaugrana i la resta d’equips. Però bé, no està de més felicitar-los.
Per acabar el tema institucional. És una llàstima, perquè m’agradaria parlar només de temes esportius, m’agradaria que no tinguéssim que veure aquest tipus de situacions, però per desgràcia, amb la merda de junta que té el club, molt em temo que no serà la última.
Estic parlant, evidentment, del tema Messi-Faus. És una vergonya que tinguem aquest tipus de saraus perquè els que no tenen perquè parlar de res d’això, que per alguna cosa són vicepresidents, vagin tocant-li els collons a la nostra màxima estrella. És increïble que un tipus que només ha de fer números es prengui la llibertat d’alliçonar públicament al millor jugador de la història, que podria demanar molt més del que cobra veient el que s’està pagant a altres jugadors, que podria exigir moltes més coses i que en canvi es dedica a jugar a futbol i poca cosa més. Qui collons és Faus per anar parlant de la gestió esportiva del club? A sobre d’un jugador que t’ha pujat de la pedrera i que pràcticament t’ha costat zero euros. Quant valdria fitxar a Messi avui en dia?? Resulta que el tenim gratis, compromès amb l’equip i que estima i està molt agraït i només fan que anar tocant-li els pebrots.
Ja em sembla prou lamentable que no l’estiguin defensant com toca per part dels serveis jurídics o donant-li suport públic, a sobre que li vagin tocant els pebrots de dintre de casa i els mitjans palmers de la junta. No pot ser que totes les coses que estan sortint siguin mentida, per molt que vulguin tapar-ho la caverna blaugrana, de jugadors que marxen per aquesta junta, d’altres que no renoven, d’altres que els critiquen cada dos per tres. No pot ser sempre una campanya des de Madrid. Hi ha moltes coses fosques en quant a tracte d’aquesta junta, a segons quins jugadors, entrenadors, etc. S’estan carregant el millor club de la història que teníem fins ara que sembla una garjola de grills, tot és merda i carnassa que a sobre li donen gratis a la caverna merengue per a que fotin més merder. Comença a fer molta pudor tot això, més els val que no facin emprenyar al crack, perquè de moment ha llençat amb bala discretament, com plantegi un ultimàtum de “o ells o jo”, es cagaran damunt i hauran de fotre el camp. Així que estaria bé que el senyor Rosell faci els deures i s’envolti de gent capacitada i no de bocasses prepotents, si no ho té més clar que l’aigua.

No hay comentarios:

Publicar un comentario