Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, enero 6

A veure si t’atreveixes.

Avui abans que res vull començar pel tema institucional, perquè comença a donar vergonya aliena la directiva que té el Barça, per molt que els bons resultats de l’equip vagin tapant les barbaritats comeses. Primer que res el tema del contracte de patrocini. Es va vendre la cosa com una gran estratègia de mercat, com una gran oferta de la qual el Barça era pioner i on era l’equip que rebia més diners pel patrocini de la samarreta. Es va vendre la moto que era un patrocini de Catar foundations, una organització sense ànim de lucre i que feia molt pel seu país. Però clar, no van explicar la lletra petita del contracte, això que tant bé fa aquesta junta, tapar les coses que siguin molt negatives dels contractes i que no se sàpiguen fins que no hi hagi més remei. S’està veient amb el contracte de Neymar, un contracte pel qual el Barça està denunciat per un soci del Barça, se li han girat les tornes i la mateixa tàctica que han empleat ells amb Laporta, ara se l’estan menjant en patates. Conclusió d’això, doncs una mala imatge per al club i que s’aprofiti per a llençar merda a sobre i per a deixar com el cul la gestió d’aquesta directiva. Ja veurem com acaba, de moment el contracte d’un jugador del Barça està sent examinat a un jutjat. Patètic.
Però després resulta que la lletra petita del contracte de Catar s’ha transformat en Catar Airways, una empresa d’avions que en principi ningú ha dit res al respecte però que resulta que diuen que ells ja ho van avisar i que ho posava al contracte. Que ho posava al contracte és una cosa, que ho van avisar al moment que tocava això ja és una altra cosa perquè és mentida. Però és que resulta que no només han pres el pel amb el tema del patrocini, és que a sobre el contracte de patrocini està englobant moltes més coses que la samarreta i que no es va dir. Hi ha un munt de publicitat a l’estadi, un munt de publicitat a la zona esportiva i coses com la que s’ha sabut aquesta setmana passada. On està el problema?? Doncs que molts dels clubs als que deien de forma manipulada que s’estava passant al davant en quant a patrocini, cobren menys per les samarretes, però es que només cobren per la samarreta, aquestes altres formes de patrocini les cobren apart. Llavors hauríem de mirar aquestes ofertes si el muntant global no cobraven més que el Barça. I si fora poc amb això, a sobre la baixada de pantalons encara ha estat més grossa. Resulta que aquest preu també inclou partits amistosos a Catar!! Resulta que la merda de junta directiva, ha acceptat que s’hagi de jugar un amistós contra un equip fort anglès, una o dues setmanes abans de jugar la eliminatòria davant el Manchester City!! Però que s’han begut l’enteniment o que?? A quin cap entra que els teus jugadors vagin entre setmana a Catar a jugar una merda d’amistós, amb tot el que comporta, a Catar una setmana abans de jugar contra el City? El club des que es va signar el contracte que està segrestat per Catar i fan el que li passa pels collons als catarins.
Però es que no només és això, es que a sobre se n’estan fotent a la cara del Barça per part de la federació espanyola i els equips de la capital. Des que està Rosell a la presidència, que el Barça ha anat perdent força als estaments del futbol a marxes forçades, a sobre es posa d’abanderat dels clubs contra la uefa i fifa mentre els altres es tapen al darrera i se li’n foten d’amagat d’aquest personatge. No cal recordar la lliga que ens van tangar fa dues temporades després de les plorades de Mourinho. La cosa cada vegada va a pitjor. No cal recordar tampoc els dos arbitratges de la supercopa, on l’equip matalasser va fer el que li va passar pels collons amb total impunitat arbitral. Comença la lliga i les coses van a pitjor, tots els partits complicats les designacions arbitrals van a la carta, de moment portem dos partits on s’han perdonat dos penals més apart dels xiulats, tant a camp del Getafe com al Camp Nou davant de l’Elx. I n’han pitat dos perquè eren clars com una casa i l’equip ja guanyava, mentre ha anat perdent o empatant aquests partits han mirat cap a un altre lloc, s’ha mirat cap a un altre lloc a l’hora de les targetes dels rivals. Però clar, el senyor Rosell, que en lloc de posar-s’hi seriós i pegar un cop de puny sobre la taula de Villar, el més “brillant” que se li ocorre és a un acte públic a Sevilla ridiculitzar en públic al senyor Villar, quan el que tenia que fer és o bé un apart amb ell o bé fer-ho via telefònica, recriminant-li el tema dels amistosos de merda recaptatoris de la roja per Àfrica. Que intel·ligent que és el senyor Rosell!!! Perquè clar, tots sabem que la millor manera d’arreglar una cosa és ridiculitzar públicament a la persona que vols “aplanar”.
Les conclusions venen quan sembla que hi hagi una corrent per a que ja que el Madrid no està lluitant per la lliga, que almenys la lluiti l’Atlètic de Madrid. S’està veient com els àrbitres estan regalant penals als matalassers, arbitratges molt favorables en partits on no han pogut guanyar per joc, els han ajudat a guanyar. Només cal veure el darrer partit a casa contra el Llevant o l’anterior, on casualment el mateix àrbitre que va xiular ahir al Camp Nou, que no li va passar pels collons xiular dos penals al Barça clars perquè ja guanyaven 3-0, en va xiular dos d’inexistents aquell dia al Calderón.
I ja la traca final ha estat la designació per al partit fins ara més important de la lliga, el de la setmana vinent. Van i posen a Mateu Lahoz!! Un partit de la tensió que tindrà, els han posat un cartellet als matalassers que diu “teniu barra lliure nois”. És surrealista que posin aquest personatge a xiular aquest partit, però el que hauria de portar aquest cartell també, és “Rosell dedicat per a tu, de part de Villar, per a que em tornis a ridiculitzar públicament”. Seria millor que es dediqués a controlar a qui té al càrrec del Barça de bàsquet que està fent el ridícul, o també al que té al càrrec del filial, que és vergonyós, en lloc d’anar inaugurant penyes i sortint a les diferents fotos que li interessa, el soci li agrairia penso jo.
Però bé deixem a l’inútil que presideix al Barça, perquè d’on no n’hi ha no en surt i passem al futbol. Primer que res explicar el títol a que ve. Ve la cosa d’una frase que va dir el Tata en roda de premsa, on va dir que va posar Alexis perquè va veure’l millor als entrenaments que a Neymar. Em sembla totalment perfecta aquesta frase si fos veritat. Perquè si fos realment valent Neymar hagués jugat i Cesc hagués jugat a la seva posició, però és més valent fer-ho amb Neymar que s’està adaptant i ho accepta tot, que fer-ho amb una vaca sagrada.
Perquè el títol? Molt senzill, perquè ahir es va veure que l’autèntic pes creatiu d’aquest Barça el porta Cesc, ajudat per un cada cop més en forma Iniesta, són els que donen velocitat de circulació a la pilota i són els que estan assistint als davanters de forma magistral, especialment el primer que ja porta onze assistències en lliga, que haguessin pogut ser més d’estar més encertats els davanters, perquè en tots els partits deixa sol davant el porter a més d’un que han fallat inexplicablement, per mals controls o per aturades del porter rival. Ara el Tata té un problema, que d’altra banda beneït problema, de tenir els dos extrems “on fire” i que li torna el millor jugador de la història i un Neymar que s’ha guanyat també la titularitat, a sobre un Cesc que ha rendit moltíssim al mig camp incorporant-s’hi del fals nou, un Iniesta espectacular també on només li ha faltat el gol aquests darrers partits. La plaça de Busquets, malgrat el bon rendiment de Song em sembla que és indiscutible. Ara serà quan vull veure si el Tata té els collons que es necessiten per a portar aquest equip. Perquè la lògica per a mi diu que el Barça hauria de jugar amb Valdés a la porteria, Montoya (o Adriano), Piqué, Bartra i Alba en defensa. Busquets, Iniesta i Cesc al mig camp i a la davantera Pedro, Neymar (Messi segons com torni, ja veurem contra el Getafe), Alexis.
Perquè Alves ve d’una lesió i està fora de ritme, Messi no sabem com està realment en un partit real i sobretot perquè si surt d’inici el cascaran a patades amb la barra lliure que els han deixat i al mig camp perquè els dos interiors que he posat han demostrat amb escreix ser els que estan més en forma. Pesaran les jerarquies al vestidor, les vaques sagrades?? Això és el que estic impacient per veure.
El partit poca història va tenir, amb un Elx que va sortir a gaudir del partit en lloc d’escollir córrer com a bojos darrera la pilota, igual havia de perdre, almenys van tocar i van fer un partit divertit per a ells. Però va suposar una victòria molt còmoda per part dels blaugranes, on tots tenien temps de controlar i aixecar el cap per a generar perill, es va embrutar una mica al final quan els jugadors il·licitans van pegar unes quantes patades però en línies generals va ser un partit força net i esportiu.
Del partit per a mi es pot destacar que l’equip segueix amb la mateixa línia que els darrers partits, amb uns davanters molt a to físicament i que estan amb confiança amb la pilota i un equip que està pressionant i jugant molt juntets agrupats amb la ràpida recuperació de pilota, amb una defensa consolidada amb Piqué i Bartra, amb un Alba molt ràpid incisiu per la banda i sobretot una parella de interiors que estan fent jugar a l’equip al ritme que més li convé amb les acceleracions de les passades verticals a l’espai, sobretot per part de Cesc. Aquell que xiulaven molts i que del primer dia li tapen tots els mèrits en favor del seu estimat Xavi. Un Xavi que algú li podria fer veure que no sap sacar faltes ni penals, que si els deixa als que en saben millor. Així després passen coses com el golàs d’Alexis o com els que la posen dintre quan xuten un penal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario