Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, abril 21

Pinta malament.

El Barça ahir va jugar un partit que hagués hagut de ser importantíssim per a la lliga, malauradament, degut a les cagades de les darreres setmanes, es va convertir en un partit de costellada, amb moltes més ocasions que joc i sobretot amb una manca d’intensitat que seria preocupant en condicions normals, com que la lliga està perduda, doncs ja no cal patir, però dona a entendre un dels principals problemes d’aquesta temporada.
Però abans de tot això queda parlar del futur, perquè és realment preocupant. Primer que res veient declaracions del que diuen que és president del Barça, que segueix enrocat al seu càrrec d’una forma lamentable que no fa més que perjudicar el futur blaugrana. Està dient per activa i per passiva que no marxarà, està parlant de fer una gran remodelació de l’equip, quant por em fa que siguin ell i Zubizarreta els que han de realitzar aquesta remodelació, un personatge que ha estat una titella de Rosell (i que ho segueix sent, seguint un full de ruta) i un director tècnic que porta tres anys tenint que fitxar un central i tots hem vist com ha acabat la temporada. Però el més preocupant és veure com parla de renovar jugadors, de fer canvis i resulta que el Barça té una sanció que li impedeix fitxar la temporada vinent. És un més dels exemples de prepotència d’aquesta directiva, que es pensen que estan per sobre de la llei. Una junta que ja va anar de prepotents demanant a la Fifa de poder-se saltar la llei perquè ells eren un model a seguir amb la Masia. Conseqüència a la prepotència, sanció destructiva que impedeix renovar l’equip. Ara es pensa que anirà a parlar amb Blatter i que aquell li dirà que no passa res, que podrà fitxar. Quant acaben de sancionar també al PSG i al City, aquesta gentussa es pren la sanció com si fos una multeta de tràfic, que pagues a l’acte i et retiren el 50%. Amb un tema tant greu i ells parlen com si no hagués passat res. Patètic.
Com patètic escoltar al personatge que diuen que és el president, dir que fins que no s’acabi la temporada no faran res perquè és una falta de respecte cara l’equip. Però que diu? La única mínima justificació per a que no es convoquessin eleccions ja, és que s’hagués hagut de realitzar les operacions ja fa un mes, per a que no s’esperés a saber el guanyador de les eleccions i haver d’anar a fitxar en ple mundial on s’encareixen moltíssim els preus. Si no fan les gestions ara, quin sentit té que segueixi l’inútil aquest al càrrec?? Tant si no es pot fitxar com si s’ha de fer acabada la temporada, el club necessita una nova directiva, és increïble, amb les cagades d’aquesta junta, que no tinguin la poca vergonya de dimitir i convocar eleccions. Però clar, s’entén des del punt de vista de la remodelació del Camp Nou. Necessiten temps per a poder adjudicar totes les obres, serveis i signar tot el que faci falta per a deixar a tots els seus amics colocadets. Aquest projecte era l’objectiu únic d’aquesta junta quant van entrar al poder, tant se’ls ha fotut que l’equip hagi caigut en picat, el president en matèria de fitxatges l’únic que li interessava era portar a Neymar, amb tot el que comportava de cara a la seva butxaca i als seus amics brasilers i companyies clandestines que s’han enriquit a costelles del Barça. L’únic que li interessava era fotre dins del club i permetre el segrest per part de Qatar, país amb el que tenia molt bones relacions el president i tenia interessos comercials allà. Ara amb el tema de la remodelació, podran donar les obres a les empreses amigues del president, veurem (bé, més bé haurem d’imaginar, perquè serà a nivell privat i amb la corresponent col·laboració de la premsa culer) com s’embutxaca ell o amics seus tot el pastís, i veurem com Qatar encara aconseguirà més poder dintre del club. És el que té fer un referèndum, no informar de la lletra petita, controlar la premsa per a que no ho digui i pintar les coses de forma meravellosa, a més de seguir els passos que tot “demòcrata” fa per aconseguir els seus objectius, aconseguir que una minoria que els interessa decideixi per una majoria. Ara ja no es pot fer res, quan l’estadi es dirà Qatar Airways Camp Nou, hauran de tragar tots, perquè un 30% va dir que si.
Però el que em preocupa seriosament és la gestió de renovació de l’equip. El club no està dient res, però ja fa dies que ha soltat als seus llops amb ploma per a que vagin fent la feina. És preocupant veure el que estan dient els mitjans del que se suposa que vol ser una remodelació d’un equip. Jo, per al meu modest entendre, remodelar una cosa és treure el que no funciona o el que està més vell, per a posar-ne de nous que facin la feina com la feien abans el que remodeles. Però veient la “tendència” que està seguint la cosa no puc més que posar-me les mans al cap. Les coses es fan de forma subtil i tendenciosa, manipulació subliminal encoberta, molts cops no parlen de noms, però en canvi casualment la foto posen a qui ells volen fer fora. S’està veient els darrers dies com parlen de canvi total i en portada posen a Messi d’esquena abatut, la junta fa la seva feina, diuen que no és clar, però és una evidència que es volen treure a l’argentí de sobre, però clar envien als gossos a fer la feina. El típic que passa amb la premsa esportiva, aquesta fa la tasca de demolició i el club ho nega tot. El tema de la renovació de Messi (les discrepàncies amb el contracte de Messi amb Turquish Airlines, competència de Qatar Airways, la petició de demanar-li el 50% dels drets d’imatge, que no demanen a ningú, oferir-li menys diners que l’anterior renovació, etc ) està sent molt descarat i és evident que estan tensant la corda a veure que passa. Després el següent que surt a més fotos, Cesc, on ja comencen a filtrar que si el United està disposat a pagar 30 milions aquest estiu, que si s’escoltarà ofertes, etc. El mateix amb Alexis, que si té molt bon cartell a Itàlia, que si la Juventus el vol i que seria una molt bona operació. L’últim Alves. En aquest cas si que estic d’acord que el seu moment al Barça ja ha passat, el Barça necessita un nou lateral dret, que tingui una mica més de criteri ofensiu i sobretot que no tingui pèrdues absurdes que costin gols i que no sigui un colador en defensa.
Però em sembla ridícul que es parli de renovació i que siguin tant retardats mentals de parlar de renovar al mig que és el més jove i el qual has pagat per que vingui, al que ha tingut millors números mentre a jugat a la seva posició, que es parli de vendre a Alexis, el jugador que més gols ha marcat després de Messi i que ha tingut un rendiment espectacular aquesta temporada, fins que l’inútil de l’entrenador ha decidit que havien de jugar els noms i els que cobren més en lloc dels que ho mereixien per rendiment. Que el millor jugador de la temporada ofensivament, després de Messi, no hagi jugat cap dels partits importants on s’han jugat les garrofes ha estat ridícul, però encara més ridícul que ara se’l posi al mercat en lloc de per exemple Pedro, un Pedro totalment apàtic i que ja fa dos anys que el seu rendiment dista molt de ser el Pedro que era fa tres anys.
Després està el tema Messi. Que li hagin dit tot el que li han dit les darreres setmanes i que s’estigui parlant de vendre’l és totalment ridícul. Em fa gràcia que la “tàctica brillant” del caca Martino, hagi estat fotre cinc mitjos i que es busqui la vida Messi tot sol a dalt, sense ningú amb qui associar-se, contra deu tios defensant davant seu i que es critiqui al millor jugador de la història, que es digui que només pensa amb el mundial i que s’està reservant. Un jugador que jugant dos mesos menys que la resta, està lluitant pel pitxitixi i ha fet més gols que la resta de davanters junts pràcticament.
Per als brillants mitjans blaugranes i per al club, resulta que la brillant idea de remodelació de l’equip és vendre al millor jugador de la història, vendre al mig que ha fet més gols i assistències que els altres dos junts i que té 4 i 9 anys més que els altres dos i vendre al davanter que millor s’ha complementat a dalt amb l’argentí i que ha tingut més rendiment golejador. És insultant que aquesta gentussa sigui l’encarregada de fer la renovació de l’equip pensant amb vendre aquests jugadors.
En canvi, no ha sortit ningú que digui que potser el millor seria rescindir el contracte amb Xavi i començar a remodelar l’equip per la part més “vella”. Curiós no, que cap mitjà ni cap “analista” tingui els pebrots d’assenyalar-lo com un dels principals problemes del final d’aquest cicle. Curiós que cap hagi dit, que jugar amb 5 mitjos, és precisament perquè l’entrenador no ha tingut els pebrots d’asseure’l als partits importants, que llavors per a no ser injust amb els que realment mereixien jugar del mig, llavors els ha posat a tots. Ahir es va demostrar, un cop més, el poder d’aquest jugador al club. El van substituir i l’entrenador va haver d’anar a donar-li explicacions de perquè l’havia canviat. On s’ha vist això?? El problema de la renovació del cicle triomfal són jugadors com ell, que es pensen que han de ser titulars per decret, que quant l’escoltes analitzar els partits que s’han perdut viu a un món paral·lel. El problema és que no vol fer aquesta renovació i utilitza tots els mitjans possibles per aconseguir els seus objectius personals, ja sigui per poder dintre del club, com mediàtic guanyat a base d’entrevistes personalitzades i filtracions. Així li va al Barça.
El que em fot més de tot això és com després la paguen els altres i tenen situacions com la patètica d’ahir quan es va xiular a Cesc al sortir al camp i en canvi es va aplaudir a l’altre. Ha estat la seva estratègia des de la pujada de Thiago al primer equip i l’arribada de cesc. Dos jugadors que es deia que eren el seu relleu i ja s’ha encarregat de moure fils per a que els mitjans facin la feina bruta. El primer ja se’n va anar asquejat i Cesc porta el mateix camí aquest any. Un jugador que ha estat el mig que ha fet més gols, el que ha estat el màxim assistent de l’equip (mentre ha jugat a posicions on pot jugar clar), que està jugant pràcticament sempre fora de posició, que als partits importants l’han fet jugar de davanter centre, sense ningú amb qui associar-se, portant a Messi a una banda allunyant-lo d’ell, així li paguen. Un jugador que fa temps que està jugant amb una pubalgia i que ha pagat la derrota de l’equip perquè és la mula dels cops. Suposo que Cesc té la culpa de que la defensa hagi estat ridícula, que l’entrenador hagi sortit sense davanters, que Alves hagi perdut pilotes en ple atac blaugrana que hagin costat gols, que Diego marxés de Xavi com si fos un con i que Pinto se l’hagués menjat en patates. Clar, la culpa de tots els mals de l’equip és Cesc. Casualment quant va marxar Xavi del camp és quant el Barça va remuntar en tres minuts, però clar, la culpa es veu que era de Cesc també que s’anés perdent amb l’Athletic, estant a la banqueta. L’afició del Barça s’hauria de fer mirar, aquestes fòbies que li agafen amb segons quins jugadors ja només arribar al club, que no els entren per l’ull i llavors tot ho veuen negatiu. La veritat és que es mereixen el que passa, l’exemple més clar va ser ahir, aplaudint tots dempeus al principal problema del Barça i xiulant al relleu natural. Tenen el que es mereixen, ni més ni menys, per deixar-se influenciar per l’entorn.

Per acabar, la vergonyosa actuació de l’handbol a la xampions. L’entrenador (per dir alguna cosa), amb la lamentable qualitat de l’handbol actual, on no hi ha un euro i els principals jugadors han marxat i el rival ha desaparegut, Pascual només havia de centrar-se en aquest partit, amb un rival temible i duríssim en defensa. Tenia setmanes per analitzar-lo i buscar solucions i ahir ens trobem el ridícul que ens vam trobar. Amb els primers minuts defensant sense Sorahindo i posant a Lazarov a defensar o a Nodesbbo, per posar dos exemples de cagades ja que no són precisament roques defensant, com no posar a Juanin i treure a un junior i com no es va veure solució contra un equip que feia la mateixa jugada una vegada i una altra. Malauradament és el que passa per aguantar aquest personatge, que porta tres anys fent el ridícul a Europa als moments claus. Per a guanyar la lliga no fa falta ni entrenador amb aquest equip, és en aquests partits on es necessita i el Barça porta tres anys fracassant. Primer contra el Copenhague, després a la final four amb l’Hamburg, ara amb un altre equip alemany. No sempre es poden remuntar 7-8 gols i menys amb aquest equip, el principal objectiu de la temporada està molt molt difícil. Lamentable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario