Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.domingo, abril 6

Ridícul mundial.

Aquesta setmana, per desgràcia, ve marcada per temes més extra esportius que no pas de futbol, que per cert ahir n’hi va haver ben poquet. Aquesta setmana, per culpa de la merda de directius que té el Barça i de gent que s’encarrega de l’apartat jurídic i tècnic, el Barça ha fet un ridícul mundial, ha estat assenyalat com a un equip trampós i és una vergonya tot el que s’ha produït. Uns esdeveniments, que serveixen també per a veure com està d’endormiscada la parròquia blaugrana. Ahir era un dia per a poder fer reivindicacions al respecte i demanar explicacions a aquesta patètica directiva, però sembla que és tant influenciable que s’ha cregut la cortina de fum del president en roda de premsa l’altre dia i el victimisme de la mà negra. Ahir era un dia per a demanar la dimissió de tota aquesta colla d’ineptes que si no s’arregla han llençat un any del Barça per la borda.
Estic parlant del tema de la Fifa i la sanció per a la temporada vinent, evidentment. És increïble que un club com el Barça, amb tota la magnitud que té, econòmica i a nivell de poder pagar els millors serveis jurídics del món, amb un grup enorme de gent treballant a totes les àrees del club, que se suposa que només treballen d’això i tots els dies, que passin aquest tipus de coses. Com és possible que un club com el Barça li passin aquestes cagades tant evidents i tan garrafals?? Se suposa que hauria de tenir dintre de l’equip jurídic, un especialista en aquest tipus de normatives i evitar que passin cagades com aquestes. Perquè per molt que vulguin vendre la moto que si hi ha una mà negra, que si algú va darrera del Barça, que si tot ve per una denúncia anònima, que si la Masia és un exemple per tothom, que si tots ho fan, etc. Tots els plors que es vulguin. Però la realitat de tot plegat és que han incomplert la normativa, que ho sabien, perquè aquests jugadors fa mesos que estan apartats sense poder jugar, que se n’han refiat de la colla d’inútils que hi ha a les federacions, després de l’històric d’ineptitud que tenen, tant la catalana com l’espanyola, que s’han pensat que eren intocables i que no els podien fer res. El Barça ha incomplert una normativa de la Fifa, que a mi em dona igual si ho fan tots els clubs i si no els han sancionat, el fet és que saps que l’estàs cagant i que tot i això ho segueixes fent pensant que estàs per sobre de la llei degut a la fama que tens per tot el món. Ara, gràcies a la junta, el Barça ha quedat com un equip trampós davant de tot el món, acaparant portades i destruint la imatge de club modèlic que tenia.
Perquè el cúmul del ridícul, va ser quan el president (o més ben dit, la persona que està posada de president) del Barça, després d’estar un munt de minuts plorant que si estaven perseguits, que si els tenen enveja, que si buscaran als culpables de tot plegat, resulta que diu, de forma ràpida i com aquell que no vol la cosa, per a que passi desapercebuda, que ho sabien i que havien demanat a la Fifa quedar exempts d’aquesta norma. Com? Però seran desgraciats!! Estan reconeixent l’error i dient que han demanat que els facin un tracte de favor a la Fifa. És surrealista. En lloc de tenir un mínim de dignitat, reconèixer l’error i intentar solucionar-lo de portes endins i sense històries mediàtiques, encara van fent-se les víctimes i traient cartells gegants a l’estadi amb el lema “La Masia no es toca”. Al final han aconseguit desviar l’atenció miserablement i de forma molt hipòcrita. Miserablement perquè saben, que amb l’ajuda dels mitjans de la caverna blaugrana, poden manipular la informació i enganyar al personal. Perquè la Fifa està sancionant al club per irregularitats a l’hora de fitxar jugadors extracomunitaris de menys de 16 anys, cometent irregularitats amb el tema de no portar als pares primer i després incorporar als jugadors, una norma que està precisament feta per a que no es produeixi tràfic de xavals i per a que tinguin un entorn familiar proper aquí a Barcelona, no s’està qüestionant el model de treball de la Masia, sinó la forma com s’ha incorporat alguns jugadors a ella. Hipòcritament perquè parlen de que la Masia és un entorn perfecte per als nois, que es fantàstica per a ells i que és un model i que venen des de tot arreu a analitzar el seu treball per intentar copiar-ho. Parlen que és un gran benefici per als jugadors i que estan en un entorn immillorable i perfecte per a la seva evolució, però resulta que fent aquestes cagades, tenen un grup de nens que no poden jugar a futbol cada setmana i que acaben frustrats d’entrenar tots els dies i després no poder aplicar-ho a un partit de debò. Això és la millor opció per al desenvolupament de un xaval, només entrenar?? Jo penso que no.
La situació és molt complicada, perquè justament aquesta temporada el Barça havia de fer una reestructuració de la plantilla bastant forta, això t’agafa l’any passat, per exemple, o els anteriors i endarrereixes un any la incorporació de Neymar i ja està. Però aquest any el Barça havia de fitxar dos porters, dos centrals, vendre algun jugador i intentar portar un nou jugador al mig camp o davantera que augmentés la competitivitat i el nivell de la plantilla. Si no poden arreglar aquest tema, ens quedarem amb Pinto tota la temporada, de segon porter Oier o Masip i amb Piqué i Bartra com a únics centrals, amb un Xavi semi acabat que encara tindrà un any més i amb la mateixa davantera que hi ha ara sense un nou de garanties apart de Messi. De mig camp cap endavant tampoc seria la fi del món, el Barça té jugadors de garanties i a més torna Rafinha i Deulofeu. Però de mig camp cap enrere seria desastrós.
Esperem que ara que tenen temps, després d’aconseguir el que els ha interessat únicament des de que han entrat a la presidència, apart d’anar miserablement contra l’anterior junta, el tema de l’estadi, arreglin aquest tema i almenys aconsegueixin una suspensió cautelar d’aquesta sanció i puguin fitxar. Encara que ho veig molt difícil la veritat.
El tema de l’estadi, una altra jugada que han aconseguit sorprenentment i de forma majoritària, dels que van votar clar, manipulant, amagant coses i de forma “express”, per a evitar que la gent veiés realment els inconvenients de l’operació. Per a començar, penso que la cosa no s’ha fet bé, de cara a obtenir la opinió del soci. El Barça té al voltant de 150000 socis censats i que són de totes les parts del món. Per a una operació d’aquest calat, penso que haguessin hagut d’aconseguir la opinió d’una gran majoria de la gent que pot votar, no posar un dia concret, amb un mes només d’antelació i que qui no pugui anar que es faci fotre. Penso que el club té una infraestructura, tant de personal com de mitjans a disposició, per a poder saber la opinió de la gran majoria dels socis, era el més adequat per a una operació que hipotecarà al club i que deixarà a les vinents directives sense cap tipus de marge per a modificar res, per a mi ha estat un error greu de la directiva, però clar, era el que els interessava, molt poca informació i molt poca participació, el que interessa als afectats en la majoria de votacions democràtiques vaja.
Han fet un referèndum express, explicant molt poc del projecte, sense facilitar gran part de la informació, sobretot la “lletra petita” de tot plegat, fins i tot negant aquesta informació a gent que s’havia presentat a les darreres eleccions i s’ha pintat tot com meravellós. S’ha pintat com que els faran un camp semi nou, que no li costarà res al soci, que es mantindrà el nivell esportiu i que no suposarà cap “segrest” del club per part de cap empresa estrangera. Això està per veure, la gent no escarmenta, després de l’enganyifa de la publicitat a la samarreta, que es va pintar d’una manera i que al final va ser una cosa totalment diferent, s’ha deixat realitzar aquest referèndum rapidíssim sense pràcticament temps ni permisos per a que algú pogués qüestionar aquest projecte. Quan parlo de lletra petita parlo per exemple, de les empreses que s’asseguraran les obres, si tenen cap relació amb la directiva, com s’ha dit o si realment són les millors empreses qualitat-preu, parlo del tema del patrocini de l’estadi com anirà la cosa, quina empresa serà i quines condicions entraran a l’acord, parlo de com es gestionaran les noves zones de llotges i tal i les condicions de contractació i un llarg etc. de dubtes, que jo, sense ser soci m’agradaria saber i en canvi, el soci blaugrana ha votat majoritàriament sense preocupar-s’hi d’això. Perquè la celeritat que han tingut i l’interès, per a deixar-ho tot lligat abans de marxar aquesta directiva és més que sospitós, quant és una cosa que tampoc era urgent ara mateix, excepte el nou pavelló per a les seccions. Bé esperem que amb el pas del temps el soci no es penedeixi d’haver-li donat un si tant rotund sense saber la majoria de detalls.
Ara, després d’haver votat, la premsa ja surt amb tot luxe de detalls, quant ho haguessin hagut de fer abans, però clar, ara ja tenen llum verda per part de la directiva, ara que ja no hi ha marxa enrere. Aquests són els mitjans que tenim senyors i senyores, adeu informació, hola interessos personals i editorials.
Avui la part institucional s’ha menjat a la esportiva, però la veritat és que m’han fet un favor, perquè després del partit d’ahir del Barça no hi ha ni per a dues línies. Partit lamentable, que està mostrant la patètica preparació física que ha tingut l’equip aquest any, però que hem d’esperar d’un entrenador i un cos tècnic que estan a la prehistòria i amb mètodes de fa vint anys encara, podem donar gràcies que encara puguin córrer. L’equip està sent preocupant el rendiment que dona després de partits importants de xampions, de copa o d’aturada per seleccions. Es va veure a Valladolid, a Anoeta, a més partits on es va guanyar per qualitat que no per joc, partits on sembla que els jugadors estiguin morts, totalment apàtics i sense gens d’intensitat. El partit d’ahir, perquè el Betis està tenint una mala sort brutal aquest any, però no va desmerèixer un empat del partit que va fer ahir, un Barça caminant, totalment fos, que no va demostrar en cap moment que s’estigués jugant la lliga i que de poc no els costa car, un partit on l’afició fins i tot va xiular a l’equip, ahir no estava Cesc, no li podien fer la culpa a ell, en canvi el principal culpable de que Busquets estigui pràcticament sol i que l’equip no rutlli traient la pilota del darrera, va sortir aplaudit. Jo cada cop entenc menys com pensa el Camp Nou la veritat, vull pensar que l’aplaudeixen per la seva trajectòria i no pel que està fent al camp.
És bastant lamentable que es deixi totalment sol a Busquets per a frenar les sortides ràpides del rival, ahir va ser l’únic jugador salvable de l’equip, va aguantar ell sol el mig camp del Barça, però és lamentable veure com ha de baixar Iniesta fins a la seva pròpia àrea a defensar, quan es suposa que és l’interior més ofensiu, perquè el que ha de fer el treball baixa caminant. És el que té tenir un jugador de 34 anys jugant per decret a una posició tant important per a l’equip. El mateix passa amb Cesc, que han de fer carreres d’àrea a àrea per a ajudar ofensivament i després baixar per a fer el treball de l’altre. Així ens va.

Així ens va que després als partits importants s’ha de posar a cinc mitjos de forma totalment covarda per a compensar aquests desajustos, com el dia de xampions per exemple. A mi em va fer mal a la vista jugar a casa, quant has d’intentar treure un bon resultat, veure cinc mitjos, a Neymar fora de posició per la dreta i a Messi perdut entre dues línies de 4 defenses sense tenir ningú amb qui associar-s’hi. Però és el que té tenir un entrenador covard, que no té cap idea tàctica i que es limita a posar jugadors i que es busquin la vida pel camp. El Barça s’ha deixat grans possibilitats de passar l’eliminatòria per tenir un entrenador covard, per posar jugadors per decret i per no mostrar l’ambició que tenia aquest equip en èpoques daurades no tant llunyanes. Em fa mal a la vista veure al Barça jugar com la selecció, a controlar el partit amb la possessió i esperar que Messi resolgui amb una jugada individual, un equip que era admirat per tothom per anar a buscar sempre el gol i voler sempre més, ara s’ha transformat en un equip especulador que no juga a res. Però clar els resultats de moment van acompanyant, quant no acompanyin voldran fotre una bomba i destruir-ho tot. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario