Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



martes, abril 15

Temporada en blanc.

El Barça va llençar de forma ridícula la darrera possibilitat de guanyar la lliga, la possibilitat de dependre d’ells mateixos i jugar-s’ho tot a l’última jornada a casa, davant l’Atlètic de Madrid. Era una possibilitat d’or aquesta jornada perquè desprès de quedar eliminats de la xampions (de forma lamentable), era la darrera jornada que jugaven dos partits per setmana la jornada vinent, s’haguessin pogut centrar a la lliga i físicament s’hagués notat moltíssim la cosa. Ara segurament no perdrà ni un partit del que queda, perquè físicament no és el mateix preparar un partit per setmana, és evident, però ara ja han fet tard, perquè ara no servirà de res guanyar-ho tot perquè han d’esperar dues punxades del líder i una del Madrid, que degut al fracàs d’aquesta jornada ja els ha passat també. La lliga estava de meravella per al Barça, pressionant l’equip matalasser que no es podia deixar ni un empat perquè llavors el Barça podia fins i tot empatar el darrer partit contra ells i amb l’average a favor respecte el Madrid, n’hagués tingut prou, amb un Atlètic que havia d’anar a jugar a Mestalla o al camp del Llevant entre altres, a més de la semifinal amb el corresponent desgast. Ara malauradament res de res, s’ha acabat la temporada, perquè en cas de que punxi el líder, el Madrid no punxarà cap partit veient el calendari que els queda, per tant se l’enduria el Madrid la lliga. El Barça ja només li queda pensar en la darrera temporada.
Molts diran que encara queda la copa del rei, però jo personalment penso que és un trofeu molt molt menor i que al Barça no li serveix per a salvar la temporada, encara que li guanyi al Madrid, que d’altra banda amb el joc que està fent els darrers partits és molt difícil que guanyi. Però només per als que tenen madriditis els pot salvar la temporada aquesta copa. El Barça per la seva magnitud, guanyar la lliga és fer una temporada acceptable, depenent del joc desplegat, perquè per exemple hagués pogut guanyar aquesta lliga, però el joc no hagués estat acceptable per a mi, jo no em guio amb els resultats, sinó amb el joc i el Barça ja fa dos anys que ha perdut l’essència del que era i del que l’ha fet gran.
La principal culpa de tot això és de la part tècnica i la directiva per no saber renovar un equip magnífic amb un cicle guanyador i prendre decisions difícils de prendre però necessàries i no ancorar-se en la història recent i amb el que van fer els darrers anys aquests jugadors a l’hora de renovar-los o a l’hora de renovar l’equip. El Barça ha passat de tenir plantilles molt curtes amb jugadors que podrien ser titulars en qualsevol moment, a tenir plantilles molt llargues amb jugadors amb els quals no s’ha confiat en absolut, en gran part perquè s’han posat entrenadors sense cap bagatge com a entrenadors i que han sentit la necessitat d’ afermar-se al seu càrrec i guanyar-se el prestigi. Això ja va passar amb Tito l’any passat, que va ser totalment continuista i va decidir no prendre dràstiques decisions, en part per culpa seva en part perquè la directiva no estava per la labor de fer-ho (motiu pel qual va marxar Pep en gran part), decisions molt necessàries i que ja va fer que l’any passat l’equip arribés a la part decisiva totalment destruït, sense gens de gasolina i que va fer que es produís un ridícul històric en semis de xampions davant el Bayern. Tot provocat per la necessitat de sumar punts i agafar un matalàs d’aquests i va socarrar “l’equip tipus) d’aquella temporada.
Després va passar la desgràcia de la seva recaiguda quan ningú ho esperava, però és que abans de que passés tot això, la part tècnica ja no va fitxar ningú més que Neymar, es va realitzar el populista fitxatge a cop de talonari i es va prescindir de tot el que necessitava l’equip. No tant sols no es va renovar les posicions que feia falta, sinó que a sobre es va empobrir la rotació desfent-se d’Abidal (quan pagarien per tenir-lo durant tot l’any de no tenir centrals) de forma lamentable, es va regalar a Thiago, que va marxar fart de veure com se’l maltractava simplement perquè era el relleu de la vaca sagrada principal del vestidor. Es va passar a tenir un planter pitjor que la temporada anterior, amb menys qualitat en la rotació i copsat de jugadors pujats al primer equip per contracte i amb els que no es confia. Ara estem pagant la penosa gestió de la pretemporada.
Una penosa gestió que es va acabar gestant amb la pèssima elecció de l’entrenador. Es va decidir portar a un entrenador que mai havia entrenat a Europa, que venia d’entrenar a una ridícula lliga argentina on es juga caminant i que no tenia cap coneixement ni del futbol europeu ni molt menys del Barça. En principi tenia la part positiva que al no estar viciat per l’entorn, en principi no s’havia de deixar influenciar per res i decidir sobre el que veiés. Però clar, el que no es comptava és que venia amb un mètode de treball més propi del mundial d’Argentina-86 que no pas de la professionalitat europea actual i de l’estudi gairebé malaltís que es realitza avui en dia a Europa. Es va passar d’un Pep que ho controlava absolutament tot, a un Tito que va haver de deixar el club i que es va realitzar una autogestió penosa, a finalitzar amb un entrenador que té uns mètodes de treball arcaics. Si a això li sumem que és un entrenador molt influenciable, que per a guanyar temps es va deixar entabanar pels pesos pesants del vestidor, al final ha acabat sent una titella de la vaca sagrada que ho va veure com a perfecte per a poder seguir tot l’any com a titular, amb 35 anys i pensant amb el mundial. Perquè es parla que Messi només està pensant amb el mundial, però si algú està pensant amb el mundial ha estat el que ha imposat jugar sempre a costelles dels altres dos jugadors importants del mig camp. Però clar, aquest té una premsa que no té els collons d’atacar-lo, queda més bé atacar a Messi a veure si així se’l pot vendre i es pot aconseguir l’objectiu de la directiva, pagar amb la seva venta i el segrest de Qatar, la remodelació de l’estadi.
Un entrenador que tampoc ha confiat amb els jugadors del planter i que ha confiat tota la temporada amb 13-14 jugadors, rotant-los poc i malament i s’ha arribat a la part decisiva amb el mateix error que la passada, amb dos jugadors menys per a utilitzar i amb tota la defensa en quadre tot l’any, per portar a Neymar dels collons i no fitxant un parell de centrals que és el que demanava la situació. El Barça aquest any, cada setmana que ha tingut dos partits per setmana, ha tingut veritables problemes per a competir
El problema és realment greu, perquè el Barça hauria de fer una gran renovació de l’equip, però per les lamentables gestions que ha fet la directiva amb el mercadeig de jugadors de menys de 16 anys, ara resulta que aquest any no es podrà fitxar si no canvia molt la situació. Apart dels jugadors ja aparaulats, ni es podrà fitxar ni cedir jugadors, el Barça llençarà una temporada sencera per la pèssima gestió dels seus dirigents, que tenen la poca vergonya de seguir al seu càrrec com si no hagués passat res i que a més tenen la intenció d’hipotecar el club i provocar un segrest d’aquest per part de Qatar.
Però posem-nos en el cas més optimista, perquè sinó la cosa serà un drama si s’ha de seguir tot l’any amb Pinto de porter titular i amb el mig camp cap enrere que té actualment el Barça, comptant que a sobre marxa Puyol.
Si el Barça pot fer fitxatges hauria de fer-ne molts, perquè es necessiten moltes coses per a canviar aquest equip. Primer de tot l’entrenador, es necessita un entrenador valent, amb les coses clares i que no li tremoli el pols, a l’hora de posar a qui estigui millor i no als noms i als que cobren més o els que tenen més poder dintre del vestidor. Es necessita un entrenador al que deixin treballar i prendre les seves pròpies decisions i no les que interessin per màrqueting.
Un entrenador, que necessita que l’equip realitzi una pretemporada com deu mana, “a l’antiga”, sense pensar en sumar un milió per diferents continents. Que un equip que té un pressupost de 500 milions es vagi venent i llençant a la brossa la opció de fer una bona pretemporada, per 4-5 milions d’euros en total, és una vergonya. El Barça ha de pensar més en la part esportiva i no tant en la de merchandising, si la resta ho volen fer és el seu problema, nosaltres abans per aquestes coses es deia que érem més que un club, ara som igual de mercenaris que la resta.
Evidentment, no cal ni dir-ho, el Barça necessita fer unes eleccions i fer una nova estructura tècnica i esportiva per a encarar una bona renovació del club, el problema és que aquesta part és la que té més pinta de no canviar i crec que amb Zubi i amb la part tècnica que hi ha ara serà molt difícil.
Seguint amb l’entrenador es parla de Klopp, jo el veig un bon entrenador, però els seus equips basen el joc amb una gran intensitat i sobretot un joc de transicions ràpides, que no crec que encaixi en la filosofia actual. Ja ho han intentat Tito i el Tata i no ha estat un bon resultat, s’haurien de canviar molts jugadors per a jugar a això.
El Barça, sota el meu punt de vista, necessita dos centrals si o si, un equip com el Barça ha de comptar amb quatre centrals de nivell per a afrontar una temporada. Després s’ha de prendre una decisió amb Mascherano. O bé ens quedem amb ell per a que jugui al migcentre i es ven a Song o a l’inrevés. Personalment prefereixo la primera opció, però el Barça no pot seguir amb aquest pegot defensiu.
El Barça ha d’apostar per un lateral esquerrà jove i ràpid, de l’estil Alba (Bernat del València és molt similar) perquè per desgràcia s’està notant massa diferència entre Alba i Adriano.
Després es necessita un migcampista amb el que realment es confiï, perquè si no hi juga gens Sergi Roberto, no es pot estar amb tres mitjos, un d’ells el semi retirat Xavi. El barça necessita més rotació en aquesta posició, sobretot veient que no es confia amb el noi recent pujat. Rafinha tornarà i serà una bona alternativa, sempre i quan s’hi compti amb ell, perquè si han de fer el mateix, més val utilitzar a tots dos per aconseguir portar a algú de l’estil Gundogan. Personalment jo faria fora a Xavi i fitxaria un interior com el que he dit abans i ja n’hi hauria prou, perquè ja no és només que te’l treus de damunt, sinó que et treus el problema de sobre d’asseure’l a la banqueta i que et pugui muntar el pollastre i el mal ambient al vestidor, començar de nou, és el que necessita el Barça.
A dalt es necessita un nou d’una vegada, perquè és molt lamentable veure com quant no hi ha idees es dediquen a penjar pilotes, sense ni arribar a la línia de fons, sense cap nou rematador. Es necessita ja un tio que fixi els dos centrals per a generar espais entre línies. Ja comença a ser hora que Messi jugui com a “10” per darrera d’un punta i amb dos extrems que obrin el camp i arribin a línia de fons o que generin espais per als laterals. Fa molt mal a la vista veure com hi ha 9 tios rivals defensant i que no hi ha cap jugador entre mig per a dificultar res, ni cap davanter per molestar als defenses i als mig centres defensius. El Barça necessita fitxar un jugador de banda, a mi personalment m’encanta Reus, però clar això depèn de qui fitxa i del que vulgui l’entrenador. Penso que es pot vendre a Pedro i a Tello i amb el que es trauria es podria fitxar a l’alemany, que a sobre té un gran xut des de fora i que pot jugar també a l’interior i soluciona dos problemes en un. Amb la previsible tornada de Deulofeu, penso que ja podria quedar tot bastant cobert, sempre i quan se l’utilitzi clar, perquè per a xuclar banqueta no cal que vingui.

El Barça ha de fer molts canvis de cara a la temporada vinent, decisions dures de prendre perquè hi ha jugadors que han estat molt importants per al club, però o es renova o estarem uns quants anys sense guanyar res i desaprofitant totalment al millor jugador de la història. Ja s’han perdut suficients xampions i lligues per no fer les coses bé els darrers dos cicles blaugrana per no renovar a temps.

No hay comentarios:

Publicar un comentario