Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



martes, septiembre 23

Equip.

És el millor que es pot destacar del Barça després del darrer partit i la resta que portem de temporada. El Barça, després de fa dos temporades, estan jugant tots a una com un equip i cadascú sap que ha de fer al camp. Segueixen havent-hi errors i punts negres al sistema, com ara la perillositat d’ahir en un parell de jugades quan hi ha un error en la passada amb l’equip sortint, que hagués pogut costar bastant car ahir, sort de la ineficàcia ofensiva del Llevant.
Però abans del futbol un parell d’apunts d’altres aspectes. Primer que res la samarreta, jo entenc que ja que paga una morterada Nike, que es tingui que cedir una miqueta amb el tema de les samarretes, però passar a l’extrem d’abaixar-se els pantalons eliminant la senyera, amb l’èxit de vendes i l’acollida que va tenir l’any passat, per a posar-se la barbaritat de samarreta que portaven ahir que feia mal a la vista, almenys per al meu gust. Si volen  posar-se colors de samarretes a la moda actual que la posin de tercera samarreta, que a la gent que li agradi se la comprarà igual, perquè on pots comprar la primera pots comprar la tercera, sacrificar la camiseta de la senyera, amb els temps que corren i l’important que pot ser, per un tema comercial de Nike, em sembla un error.
Com un error i una barbaritat està sent el judici pel tema de l’anterior junta. Està sent ridícul, veure com cada cop que va un afectat a declarar, dóna una versió totalment contradictòria davant del jutge. No pot ser que segons qui parli sigui blanc o negre, apart de la imatge que està donant el club internacionalment, nacionalment, amb la caverna a tope, buscant merda per a treure, la batalla està perduda, amb totes les campanyes no hi ha res a pelar a nivell nacional, però internacionalment està fent bastant mal a la imatge del club tot el que està passant. Perquè el que ha de fer el jutge, és aclarir la situació amb especialistes en la matèria i començar a acusar a qui pertoqui per perjuri, perquè una de les dos parts menteix. Ja que l’han cagada i han portat el club on està ara, que s’arribi al fons de la qüestió i que pagui qui ho hagi de fer.
Per sort la situació esportiva és molt més estable i dona més bones sensacions al respecte. Dona goig veure tots els jugadors al servei de l’equip i no amb interessos personals, veure com intenten jugar col·lectivament tant en defensa com en atac. L’interès de Messi en la pressió ofensiva i les ganes i la fam de recuperar la pilota, cosa que arrastra l’equip, és la millor notícia que pot tenir el Barça aquesta temporada, esperem que segueixi així tot l’any. Però sobretot esperem que Luis Enrique pugui dosificar-lo com pertoca perquè els títols es guanyen al final, no ara. Ahir ja fa fer un intent amb 0-3 que li va preguntar si el canviava i el jugador va dir que no, de moment acaba de començar la cosa i no té cap risc, però esperem que el mateix Messi pugui entendre i recordar com va acabar els darrers dos anys per forçar el cos. És de suposar també, almenys seria lògic, que forci ara a Messi esperant a que arribi Suárez, amb l’uruguaià al camp, es pot donar descans tranquil·lament al jugador argentí, poden tindre plenes garanties amb una davantera amb Neymar i Suárez.
Un Neymar, per cert, que no entraré a criticar pel que faci a la seva vida privada, sempre i quan rendeixi al camp, però més d’un soci del Barça veient les tres primeres errades garrafals al partit, fins que va marcar el primer gol, van deure estar maleint el seu viatget a Milà. No crec que sigui el millor el teu dia de descans viatjar per anar-te’n de festa a Milà, no és el  que les persones normals entenen per descansar el teu dia de descans. A mi no em va semblar que fos un mal partit del brasiler, va estar desencertat cara a porta fins al gol, però va generar les ocasions i va generar molt desequilibri per la seva zona, que és el que se li demana. Malgrat la cacera per part del Llevant que l’àrbitre va permetre de forma lamentable. Ronaldinho els primers anys també ho feia, el problema és quan ja tens 28-29 i el cos no respon igual, hauria de tenir millors assessors si vol tenir una llarga carrera exitosa.
Aquest any se l’està veient molt més implicat en el treball col·lectiu però sobretot genera molt més perill i s’entén molt més amb Messi, el normal després d’un any i de conèixer-se tots plegats dintre del camp. El que passa és que el que va costar doncs sembla que generi molta més pressa de cara a l’aclimatació, però no és fàcil adaptar-se el primer any i venint d’una lliga molt més menor, a un club com el Barça a sobre que té un estil molt peculiar. Respecte al tema de la substitució, malgrat que la caverna busqui fotre merder, és una simple situació que passa al camp i al camp es queda, de gent que vol jugar-ho tot, un malentès entre el jugador i el metge i la rapidesa del canvi va generar la situació. El que ha de fer és no pegar voltes i fer com si l’haguessin matat i potser el metge anirà amb més precaució, però si arriba a atendre al jugador, resulta que és el turmell que tants problemes li ha donat i el propi jugador li demana el canvi, després quan et canviïn no vagis donant pel cul i fen-te l’ofès.
Però bé passem al tema Messi. La evolució d’aquest any és en quant a ganes i ambició, no res més com volen vendre la moto i com volen emplenar pàgines i minuts de ràdios i teles. El que passa és que els altres anys no interessa perquè fa tants de gols que les assistències no volen saber-ne res, especialment la caverna per a vendre la moto de la pilota d’or. Messi ja fa temps que ha evolucionat en aquest aspecte, no necessitava evolucionar massa tampoc, perquè Messi té un talent innat per al futbol, diuen que no és molt llest, diuen autèntiques barbaritats, però hi ha persones escollides que no destaquen  molt en  moltes facetes de la vida, però que destaquen moltíssim en altres, com ara els jugadors d’escacs, per exemple. Aquest jugador té la qualitat innata de pensar més ràpid que la resta, de pensar al moment el que farà i escollir gairebé sempre la millor opció, veu la jugada abans que la resta i això no s’entrena, si a més té la qualitat per a fer les passades doncs és evident que pot donar moltes assistències. Ja fa anys que és dels màxims assistents d’Europa apart de tots els gols que fa, de la seva influència en el joc encara que no marqui i perquè molts cops les assistències no les aprofiten, sinó seria una barbaritat els seus números en aquest aspecte, tant aquest any com els altres. Per això és tant ridícul que a l’hora de comparar-lo amb altres jugadors es mirin els gols que fa ell respecte la resta. Ahir va ser el millor del partit amb diferència, fins i tot fallant un penal. El millor que li podia passar a l’argentí és començar així la temporada, perquè els defenses ara tenen el dubte de si li entren se’ls dribla i que si l’esperen dona l’assistència. I quan arribi Suárez ja serà la hòstia, amb Neymar i Suárez fent diagonals a l’espai i generant que la defensa vagi cap enrere i parteixi a l’equip rival.
Molt bon partit també d’Iniesta, que sense brillar va ser bastant important en la circulació i a l’hora de dividir la defensa i així poder generar espais per a la resta, li van repartir bastant també, “gràcies” al patètic àrbitre que va permetre el que va voler.
No està servint de res l’enllaç amb la federació, perquè segueixen tenint arbitratges lamentables. El d’ahir, ja per començar, va fer el ridícul amb l’esprai que porten aquest any, que amb quatre butxaques que porta la seva indumentària, no se li ocorre res més que llençar-lo i no fer-lo servir. Per a que clar. Si hi ha una falta que es foti el llançador. Lamentable. Però es que a més resulta que les tres primeres faltes de targeta groga del Llevant, les perdona, colzada de Rodas a Neymar sense pilota pel mig inclosa. Però clar, la primera falta susceptible de targeta del Barça no s’ho va pensar dos cops en treure-li a Mascherano. És bastant indignant que sempre haguem de veure com es perdonen les primeres entrades dures contra el Barça, avisant als jugadors i que en canvi no avisin en cap moment als jugadors del Barça. Clar, això és una declaració d’intencions de com anirà l’arbitratge, si les primeres faltes dures a marcar territori veuen que són gratis el partit s’endureix. Després, un cop que encerta clar és un atracament, és igual que el reglament digui que és vermella, ja la culpa és seva de carregar-se el  partit. No és culpa del jugador que si és últim defensor sap que no ha de fer falta, la culpa és de l’àrbitre per aplicar bé el reglament. Quan Rodas agredeix a Neymar i no veu ni groga no diuen res clar.
Gran partit també  de Jordi Alba, que va interpretar molt bé els espais i que el Llevant es va centrar en tapar la banda d’Alves i va pujar amb molta intel·ligència i sent decisiu al partit. Llàstima de les molèsties que esperem que no sigui res, perquè apart del que va aportar en atac, va fer dos cobertures molt perilloses que tenien opcions d’acabar amb jugada de perill, amb la seva velocitat. Un gran jugador que l’any passat va estar gafat amb les lesions i que desitgem que aquest any tingui més continuïtat.
De la resta de la defensa, Alves va estar molt discret i no va arriscar gens, però va defensar bé la seva zona, juntament amb les ajudes de Mascherano, que es van entendre bastant bé al flanc dret de la defensa. D’altra banda Mathieu va fer el pitjor partit de la temporada de moment i va tenir un parell d’errors que de no estar encertats Rakitic i Alba haguessin pogut costar dos gols, a més d’estar més imprecís del normal.
Una cosa que també li va passar a Rakitic. És impossible dir que Rakitic va fer un mal partit, perquè va fer un autèntic goles, un dels motius pels que se l’ha fitxat i en va salvar un altre, a més perquè va treballar defensivament, però va estar més imprecís del que acostuma i una mala passada seva, va poder acabar bastant malament, encara que ell mateix la va salvar quan Victor Casadesús ja estava per aprofitar la passada de la mort. Potser per això va arribar a salvar-la, per la seva errada en la passada. Però no es pot dir res d’aquest jugador que està sent un gran fitxatge. L’equilibri defensiu que dona no hi ha color respecte a la vaca sagrada que hi havia l’any passat.
Una vaca sagrada que cada cop que surt es nota, en defensa sobretot i a la hora de combinar, que cada cop que passa la pilota pels seus peus, l’ha de tocar entre 5 i 6 cops abans de donar-la. Va haver una jugada que eren 4 contra 2 i ell portava el contraatac i es va adormir de forma ridícula fins que el va empaitar el mig centre rival i va haver de frenar i pegar la volteta habitual. La diferència quan està al camp és molt evident, com es va veure l’altre dia a la xampions i com es veu cada cop que juga. Però bé, si ho va fent quan l’equip va guanyant 3-0 que el tregui quan vulgui.
Parlant de xampions, em sembla que es va ser molt injust amb l’entrenador i amb l’equip, tant per part de l’afició com de la premsa. Quina poca paciència amb un equip amb tants canvis a la mínima dificultat que apareix. Un equip que va jugar amb Adriano que debutava aquesta temporada, igual que Stegen i Samper, amb Xavi i Sergi Roberto que han jugat minuts solts, un equip amb 9 canvis de cop que no havien jugat mai junts i que no van patir en cap moment pel partit, perquè es parla de l’última jugada del partit, que la para fins i tot un juvenil, un xut fluix i centrat que tot porter desitja per a fer-se la foto. Quina merda d’entorn que té aquest club...
Per acabar dos noms propis, Busquets i Sandro. El primer, que un cop més va generar un gol, el de Sandro, amb una recuperació i passada ràpida a Messi i que fa un treball impagable al mig camp. El segon perquè està donant un molt bon rendiment cada cop que surt, un “killer” que juga parteix del extrem però que és un nou pur i sempre està al lloc per a rematar. Un molt bon reforç puntual que ha de tenir clar que de moment el seu lloc és el filial i que ha de esperar que quan torni Suarez, possiblement haurà de tornar al filial.

Un filial que per cert va perdre a casa davant el Llagostera, després de que el seu entrenador es pensi que és Luis Enrique i faci rotacions, com si tingués partit de xampions, amb l’únic però que és un filial i no en juga. Amb “eusebiades” de posar a un lateral d’interior i amb Halilovic a la banqueta. És sens dubte la millor manera de que el noi evolucioni i s’adapti a l’equip, tenir-lo a la banqueta 70 minuts de partit. Patètic, no se perquè s’esforcen en fitxar futures promeses per al filial i poder aprofitar-los en un futur si els posen a mans del nul entrenador aquest.

No hay comentarios:

Publicar un comentario