Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, diciembre 8

Messi tapa molt.

Un partit més que la qualitat individual de Messi soluciona la papereta a l’equip quan tenia molts números de tenir molts problemes al derbi, un derbi on l’español va sortir molt concentrat i sense cap por i va fer molt de mal a la contra. La primera part el Barça va fer bastant el ridícul i va ser un “pilotes a Messi” i que ens solucioni la papereta. Es veia molt descarat com jugador que rebia en zona del mig camp o una recuperació en defensa, es buscava a Messi en cada ocasió, per la banda dreta van intentar-ho una mica Alves i Rakitic en combinacions amb l’argentí, però la part esquerra va ser bastant nul·la i Neymar només feia que anar cap a dintre per a buscar-lo a veure si resolia alguna cosa.
És el que té tenir a un exjugador al mig camp que no genera res per si mateix, que necessita que li facin les coses fàcils la resta de companys i que quan aquests no estan inspirats o no tenen espais, es converteixen en partits mediocres. Jo es que no em voldria cebar amb excés amb aquest exjugador, ja en té prou ell que fa el ridícul partit rere partit, que no arriba a cap pilota dividida i que no genera res en atac. El que fa ell ho podria fer qualsevol jugador del juvenil que sap els conceptes. Mira que ho intento no haver de parlar d’ell, però després resulta que apareixen les patètiques campanyetes de la premsa i dels seus amiguets per a mantenir-lo a l’onze titular i Lucho que s’està baixant els pantalons d’una forma lamentable. Em fa molta gràcia quan veig que els mitjans diuen que ordena l’equip i marca el ritme del partit, quan surten coses com ahir que treuen l’estadística de passades bones i de totals i que tenen la poca vergonya de dir que li dona una assistència a Messi.
Ja fa temps que els mitjans s’estan flipant a l’hora de donar assistències al personal, s’ha perdut l’autèntic significat del que la paraula implica. Com poden dir que és una assistència quan li donen la pilota per a que xuti, s’entrebanca amb la pilota que gairebé cau i la deixa enrere amb una passada a Messi que està a dos metres de distància del semicercle de l’àrea, l’argentí rep, fa una finta de llançament amb la qual es desfà de dos defenses i la clava amb una rosca impossible des de fora de l’àrea, apegada al pal que fa inútil l’estirada del porter. Assistència de què?? El mateix passa amb l’assistència de Suárez, que no diguin que és perquè no puc veure al jugador de Terrassa. Com poden dir que és una assistència, una passada a Messi, que està encara més lluny que al gol anterior, fa una sotana i marca de fora l’àrea amb la dreta. És surrealista la veritat.
Com surrealista és que treguin l’estadística de passades bones de Xavi, quan resulta que li dona les passades a dos metres del seu company, sense generar cap avantatge per a la resta i molts cops cap enrere, com feia Bakero. Així qualsevol fa aquestes passades, jugant contra un rival que et cedeix la possessió, que et flota i marca a la resta, clar que pots fer aquestes passades i més i tot. En canvi em de sofrir veure com va amb la pilota als peus i mou els braços demanant que la resta es moguin, perquè sinó és un jugador totalment nul sobre el camp, és ridícul que hagi de baixar Messi al mig camp a donar les assistències com la que li dona a Alba a la primera part, que hagi de baixar l’argentí a fer la seva feina. Després, a sobre, resulta que quan la pilota arriba a banda contraria, se’n va a l’àrea a rematar, com si fos un gran rematador i deixa tota la seva zona totalment buida, si a això li sumem que Rakitic està una mica més escorat a banda dreta combinant amb Alves, això fa que li quedi un forat al mig camp brutal, que encara que no pugés a rematar seria el mateix, perquè no li manté una carrera a ningú, però almenys faria nosa, que ara li deixen tot el camp a Busquets que s’ha de multiplicar. S’ha vist tots els partits que ha jugat ell al mig camp, que ens han destrossat a la contra, el PSG, València, Madrid, Español, etc. Però el més frustrant és veure com l’estan flotant perquè saben que és incapaç de marxar de ningú, de generar res per ell mateix i que l’entrenador s’hagi baixat els pantalons d’aquesta manera, que amb Iniesta i Rafinha, jugadors que poden regatejar a un rival, que poden fer un canvi de ritme, dividir entre línies, qualsevol jugada de desequilibri i que continuï jugant per decret aquest senyor, perquè si no juga tota la premsa se li tira a sobre de l’entrenador i tota la setmana es fa insuportable. Ara com que ha tornat Iniesta i Rafinha està al 100%, ahir i avui ja han començat amb les campanyetes de si x passades, que si assistència que si és decisiu, fotent ja merder per a que jugui davant el PSG. Espero que la mitja sigui Busi-Iniesta-Rakitic, pel bé del Barça.
El partit un cop més va tapar Messi les seves carències, les carències d’un mig camp que quan juga amb l’exjugador és incapaç de trencar una defensa ben ordenada, incapaç inclús de generar ocasions, tot el que es va generar a la primera part, va haver de ser amb jugades individuals de Messi, buscant associacions i parets en curt o amb passades a l’espai o bé obertures a banda cap a Alba quan ja ha basculat tota la defensa degut als moviments de Neymar i Suárez per a que li generi el forat per la banda a Alba. Però clar, després quan controla el lateral, mira cap enrere per a buscar la jugada i només troba a Xavi, perquè Rakitic està basculat a banda dreta i els altres tres davanters estan preparats per a la rematada. Llavors o bé la penja a l’àrea o bé li dona a Xavi i s’acaba la jugada. És trist però és així i ja no parlem quan es perd la pilota, que llavors el mig camp blaugrana queda com un solar.
Però per sort, Messi va decidir que aquell partit no es podia perdre i va fer tot el necessari per no fer-ho, malgrat la mediocritat del migcampista de Terrassa i el dia espès en atac de Neymar. Va fer dos jugades inversemblants, que demostren qui és el millor jugador de la història. Aquesta setmana s’ha vist la diferència entre anar a buscar un hattrick respecte altres que esperen que els hi regalin, amb dues jugades que li regalen el gol i el penal de costum.
La pitjor notícia de tot això és que em recorda massa a les darreres temporades que el Barça guanyava perquè Messi volia, no pel joc col·lectiu i Messi no pot estar a aquest nivell tots els partits, necessita de la col·laboració dels seus companys. Esperem que amb la tornada d’Iniesta es torni al format de començament de temporada i Rakitic que sembla que torna a estar totalment en forma, és el que té quan tens continuïtat. Igual que passa amb els corners, portàvem mes i mig sacant els corners el mateix i cap gol, en quan ha sacat un jugador amb qualitat per fer-ho, primer gol del Barça a pilota aturada. Em sembla molt ridícul que amb Rakitic i Neymar al camp, que la segona opció a les faltes sempre sigui Xavi, ni que tingués un percentatge elevat de gols de falta, quan té uns números ridículs, però és un exemple més de com s’han abaixat els pantalons al vestidor. És un problema que s’hagués pogut solucionar a començaments de temporada, però clar, el gran culer va preferir omplir-se la butxaca, que proporcionar una transició tranquil·la al equip que diu que estima tant.
En l’apartat individual està clar que no hi ha color, va ser Messi i deu jugadors més. Ell va generar les ocasions, ell va definir les jugades amb gol i ell va portar tot el pes atacant del Barça. Va ser amb diferència el davanter més entonat de tots, amb un Neymar amb un altre partit mediocre. Per a tenir un jugador que només fa que regatejar un i altre cop sense avançar ni un metre i sense generar perill i profunditat per a això ja teníem a Deulofeu, tots dos tenen un treball cap enrere similar i l’altre era de casa i no valia 100 milions més clàusules amb el pare. Ahir un cop més l’únic que va fer va ser regatejar al seu oponent anant cap a dintre i donar-la al mig, ni desequilibri per banda (quan era el que necessitava l’equip) ni treball col·lectiu ni res de res, un altre partit que al no marcar no li va tapar la mediocritat. Necessita posar-se les piles perquè Pedro almenys treballa i, nul·litat per nul·litat en atac, almenys el canari pressiona i treballa defensivament. Ahir Pedro va tenir uns bons minuts, a veure si es posa a lloc i ara que ha marcat es treu la pressió i el buscar cada cop que rep fer el gol ell.
Suárez possiblement va jugar el pitjor partit des de que és al Barça en quan a participació i combinació amb la pilota amb els seus companys, però un cop més es va buidar amb la pressió i els constants moviments sense pilota per a generar-li els espais a Messi al centre de la defensa quan entrava amb carrera, caient a bandes i ajudant en tot moment.
Al mig camp Rakitic va fer un molt bon partit, amb la línia habitual dels darrers partits, ara només falta que li posin un company a la medul·lar que treballi igual que ell i que desequilibri amb la pilota als peus per a poder tenir una mica més d’arribada i no haver d’estar contínuament tapant forats. Molt ben secundat per Busquets, que va tenir el punt negre del gol de l’español, que malgrat que penso que va ser falta, s’hagués pogut complicar menys la vida, inclús llençar-la fora, però és el que té Busquets, normalment surt bé, jo no seré el que critiqui una errada seva amb tot el que li dona a l’equip.
La defensa va estar a un bon nivell, la parella Piqué-Masche es van entendre bastant bé i van estar molt bé en l’anticipació i en la recuperació abans de que les jugades es transformessin en més perilloses. Es parla molt del gol atacant a Piqué, que si li va donar molt d’espai, que si el va trencar, etc. Per a mi no és tant d’error de Piqué, va donar-li metres i va intentar frenar-lo per a que pogués arribar Masche, ja que era un dos contra un, el primer objectiu el va complir, després Sergio se’n va anar d’ell amb facilitat, però no és fàcil defensar, un contra un, corrent cap enrere, a un davanter com Sergio Garcia. A més va fer el gol de la tranquil·litat i van estar molt segurs a les pilotes aèries que es van produir. Mascherano com sempre impecable, molt pocs errors i aportant molt a l’equip, molta anticipació i moltes jugades frenades abans que fossin realment perilloses, és un jugador avui en dia vital per al Barça, tant si juga de central, com quan ho va fer després al mig camp.
Els dos laterals van estar prou bé, més bé Alba en atac amb un Alves que va saber entendre que el forat ahir estava a l’altre cantó, que ell bàsicament tenia que arribar a la zona d’atac per a que la basculació li generés espais a Alba. Va tenir una errada de marcatge en un parell de contres però en general van fer tots dos un bon partit, amb una passada espectacular inclosa d’Alba a Pedro que el va deixar tot sol davant el porter. Els dos laterals estan en bastant bona forma i s’està notant al joc col·lectiu. Esperem que vagi a més la cosa.
Per acabar volia comentar la victòria del filial a camp del Girona. Més que res perquè, com sempre, els periodistes, agafen el resultat final i a partir d’allà fan la crònica i llavors és quan fan el ridícul. El filial va guanyar amb moltíssima sort, contra un Girona que va ser molt millor i va tenir almenys cinc ocasions clares de mà a mà contra el porter, que unes va parar-les Ortolà, d’altres les van fallar inexplicablement, apart d’altres jugades que van tenir també el seu perill, xuts de fora, córners, etc. El Girona va passar per sobre del filial, però clar veus la premsa i sembla una altra cosa. El mateix passa a final de temporada, miren on ha quedat el filial i segons on ha quedat diuen que ha estat una gran temporada d’Eusebio o normaleta. El filial feia 5 jornades que no guanyava i ahir ho va fer de xurro. Els jugadors amb aquest mediocre entrenador s’estanquen i després quan arriben al primer equip els costa molt tenir minuts, són jugadors que apunten moltíssim i que en canvi no milloren a les seves mans. El Barça necessita ja un entrenador al filial que es dediqui a formar jugadors i a fer-los millorar, no a intentar aconseguir un contracte amb un equip de primera a costelles de cremar als petits cracks, com fa l’entrenador actual.

Dels grans Xavi Pascual de les seccions i dels seus darrers ridículs a Sevilla i a Cracòvia respectivament millor no en parlem, que no tinc ganes que em bulli la sang. És ridícul amb el poc que tenen que actuar durant l’any i que es llencin planters a la brossa d’aquestes maneres per posar entrenadors molt justets simplement per ser de la casa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario