Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.domingo, septiembre 27

Victòria caríssima.

Evidentment la pitjor notícia possible del partit d’ahir va ser la lesió del millor jugador de la història, un percentatge molt alt del rendiment de l’equip i que servirà per a veure de quina pasta està fet aquest equip. Podríem dir que del més mal el menys, ja que s’ha lesionat al moment de la temporada que agafa dues aturades per seleccions i que excepte la sortida a Sevilla i contra el Villareal a casa, la resta són rivals assequibles i que si amb els jugadors que té el Barça no són capaços de guanyar doncs és que no mereixen guanyar aquesta lliga, sincerament. És el moment que els dos davanters que queden facin un pas endavant i també Iniesta i Rakitic, per a donar ritme i opcions per a que els de dalt puguin ser decisius. La lesió de Messi, si el Barça es manté a les posicions capdavanteres encara li anirà bé al Barça i al jugador perquè no arribarà tant carregat al tram important de temporada, sempre i quan es recuperi bé i no li afecti al ritme i a la potència en curt que té ara, sempre s’ha de tenir aquesta precaució, perquè hi ha molts jugadors que quan es trenquen lligaments ja no són el que eren després en recuperar-se, esperem que no sigui el cas.
Serà una nova prova de foc per aquest equip i que tenen la obligació de guanyar per a seguir amb opcions de cara a final de temporada, l’important és arribar a gener amb opcions a tot i llavors en principi ja s’ha de poder arreglar tot, dic en principi perquè no hi confio gens en aquesta directiva i les solucions que poden aportar són poc més que zero.
Només cal veure el darrer ridícul amb la Fifa per a l’intent d’inscriure Arda en lloc de Rafinha. Com és possible que li preguntis a la Fifa si pots inscriure a un jugador o no i que no et sàpiguen dir amb un si o un no rotund, definitiu, que contestin que no estan segurs però que ells no ho recomanen. Estem de conya o que? Es pensen que son burros els del Barça? Home amb la directiva que hi ha no m’estranya, però no és normal la tebiesa i els pocs pebrots que tenen aquesta gent. No és gens seriós que una organització que es forra amb els diners a costelles dels clubs i els jugadors que els paguen els clubs, que no tinguin els sants collons ningú dels que treballen allà, de dir si poden inscriure un jugador o no. Així per a que collons està la Fifa?? És tant ridícul que no se ja com encarar tot aquest tema, veient els darrers recursos que ha enviat el club, no m’estranya gens que la Fifa se’n foti a la cara d’aquesta gentola. Els dos períodes de fitxatges de càstig al Barça ja han passat, la sanció ja ha passat i el Barça hauria de poder inscriure al jugador, però es que a sobre de que et putegen, encara no saben si ho pots fer o no. És molt surrealista.
De moment ahir es va poder solucionar la papereta encara que el partit la primera part va ser bastant fluixa, probablement l’equip va acusar el fort cop moral de la lesió de Messi i tampoc va ajudar que Lucho sortís amb doble pivot defensiu, encara que Busi va jugar més avançat i em va sorprendre gratament el seu rendiment en aquesta posició. Puc pensar que Lucho va optar per aquesta alineació per a donar fortalesa al mig camp i a veure si l’equip no patia tant en defensa i podia agafar una mica de confiança després dels últims errors en cadena que s’havien produït. Això va fer que la primera part no es generessin ocasions si no era per arrencades esporàdiques per part de Neymar que se’l va veure molt solt i animat, intentant agafar pes i intentar minimitzar l’absència de Messi, igual que Suárez. Són els dos que han de fer una passa endavant per a marcar gols i Suárez ho va fer i de quina manera, Neymar també va tenir ocasions, sobretot a la segona part i no va estar encertat, penal apart. El tema dels penals comença a ser preocupant, sobretot tenint a Rakitic o a Suárez que són garanties d’èxit. Igual que amb les faltes, jo entenc que Messi tingui l’estatus que té, però amb la seva absència, tenint a Neymar i Rakitic al camp, que la xuti Suárez a més de la manera que la va xutar. El Barça hauria de tenir una ranking de xutadors i no el que més ganes té en aquell moment.
La segona part va ser molt més animada, amb ocasions clares i de qualitat, amb un Neymar que desequilibrava amb facilitat, això és el que necessita l’equip d’ell, que un dia estigui encertat amb el gol o no ja és una altra història, però ell ha de trencar rivals i generar perill i ocasions per als seus companys, té aquesta capacitat i amb Brasil ho fa cada dia. És el que penso que se li ha d’exigir, no que faci molts gols, que també, que és davanter, però ha d’agafar galons al joc per als propers partits, ha de ser decisiu.
També ha d’augmentar el joc cap a Suárez, és un jugador que tant amb els equips que ha jugat com amb Uruguai, sempre ha demostrat que si l’equip juga per a ell respon cara a porta amb garantia total, ahir en va clavar dos i moltes més que en marcarà si se li donen bones pilotes, fins ara estava eclipsat per Messi, igual que Neymar, però ara l’equip ha d’intentar ser més sòlid i donar totes les facilitats i oportunitats per a que els dos cracks que queden al camp decideixin els partits. S’ha de ser optimista, el problema és la curtíssima plantilla i que ara els equips es podran centrar en defenses més col·lectives perquè no hauran de preparar plans específics per a  marcar a Messi. Veurem com ho va solucionant l’equip i el cos tècnic a mesura que vagin apareixent dificultats, per sort com he dit abans, excepte Sevilla s’han de visitar pocs camps difícils i de rival fort a casa només estarà el Villareal, fins que torni Messi, xampions apart amb el partit davant el Bayern Leverkusen. També s’ha tingut sort en aquest aspecte, ja que toquen els dos davant el BATE Borisov.
El partit va ser força tranquil defensivament i només un gran error de Mascherano va donar una mica d’emoció als instants finals, però l’equip amb els dos migcentres defensius i Rakitic va donar molta solidesa. L’equip canari no va inquietar massa però si va jugar massa dur, cosa que va permetre l’àrbitre novell, que va perdonar dues entrades de vermella que no va treure ni targeta, això va envalentir massa a l’equip canari que va jugar massa dur, un joc que no ha jugat mai però que ahir sorprenentment va emprar. L’arbitratge un cop més lamentable, sense incidir amb el resultat final, un àrbitre novell dolent de collons. Podem seguir donant les gràcies a la directiva i al titella que han posat per a solucionar aquesta situació perquè cada cop la cosa va a pitjor, o els xiulen àrbitres que saben el que han de fer, els del col·legi madrileny, Lahoz, Undiano, etc o els posen àrbitres novells que els va molt gran el partit, àrbitres que per cert no veig que xiulin mai al Madrid. Coses rares que passen...
En l’apartat individual, apart dels Neymar i Suárez que van ser decisius amb el joc ofensiu, vull destacar el treball de Busquets a una posició on no acostuma a jugar, també per la feblesa del rival no podem dir que sempre sigui així, però va fer un partit més que notable, amb la seva ja sabuda capacitat de recuperació, combinada amb moviments interessants en atac, com ara al segon gol de Suárez, que la deixa passar i trenca tota la defensa i gairebé fa que sigui una passada de la mort, però apart se’l va veure còmode en atac, jugant la pilota ràpid i donant bones passades, jugant molt bé amb el cos i fent controls orientats i jugades de bastant mèrit, no li podem demanar tampoc que faci eslàloms com Iniesta, però va resoldre bé la papereta.. Partit sorprenent del de Badia en aquesta posició la veritat. Va estar molt recolzat també per Mascherano, error apart, a més de Rakitic. Per a mi la errada de Masche és anecdòtica, no pot tacar el seu gran rendiment els altres 93 minuts de partit, fins i tot va tenir una ocasió de gol. Rakitic va fer un molt bon partit també, va treballar el que no està escrit i va portar el ritme del partit com va voler.
En defensa es va patir poc, amb la jugada del gol poc es pot fer, tant ells com el porter, els va deixar Masche venuts i després a sobre hi ha uin rebot que trenca a Stegen. La resta de partit van jugar acceptablement bé, excepte alguna de les típiques llacunes de Adriano que en un moment donat poden costar cares, però amb la plantilla es té ara mateix, és el que hi ha. Molt destacable un cop més el partit de Sergi Roberto, que sembla que brilli més quan juga de lateral però és perquè té molts més espais per a explotar les seves qualitats físiques i al mig camp està més ofegat amb les dues línies de quatre que solen plantejar els rivals. A mi em sembla un jugador molt vàlid i l’únic que necessita són partits, els que l’hem vist jugar en categories inferiors sabem el que pot aportar en condicions normals.

Al final l’equip es va sobreposar bé a la lesió de Messi i ara a veure com evoluciona en propers partits, aguantar a dalt aquests dos mesos serà totalment decisiu, però el més decisiu serà no forçar la reaparició de Messi i que torni progressivament, a mi se me’n fot si no juga al Bernabeu, prefereixo que no jugui i que es recuperi plenament, que total al final només són tres punts més com amb qualsevol rival, la resta és circ mediàtic. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario