Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



domingo, octubre 4

Poca memòria.



Els darrers dies hem pogut comprovar que injustos amb aquest equip són tant l’entorn com el soci habitual que va al Camp Nou. Aquests darrers dies em recorda fa gairebé un any quan es va perdre a Anoeta i que després a final de temporada tots aquests es van pujar al carro del triplet sense cap tipus de vergonya. Lamentables.
Ja vàrem veure l’altre dia com es xiulava de forma ridícula i lamentable a l’equip perquè s’anava perdent davant dels alemanys a la xampions. No es mereixen aquest equip, no es mereixen un equip que està lluitant contra tot tipus d’adversitats en forma de mala planificació, de necessitat per part d’altres equips que el Barça perdi per a guanyar una lliga, de lesions importants inesperades. La gent es pensa que s’ha de guanyar tots els anys un triplet quan és dificilíssim i quan aquest any és més difícil que mai. Però el pitjor de tot són els mitjans que se suposa que han de tenir professionals de l’esport i que cada dia fan més pena. El partit d’ahir, segons els cronistes, va ser un desastre de partit del Barça, perquè no va entrar la piloteta clar, si entra un dels pals que es van produir i el resultat és un altre, les cròniques se n’haguessin anat cap a l’altre extrem. És igual que l’equip dominés el partit, que tingués moltes més ocasions clares de gol, que porti en 21 dies 7 partits, és igual que se li hagi lesionat el crack i el mig que s’ocupa de generar el joc, només importa que el resultat va ser negatiu. Me n’alegro que Lucho els hagi tallat els privilegis a aquests personatges de la premsa, no mereixen altra cosa, potser aquest és un dels motius que s’hagi incrementat el grau de pressió negativa d’aquests, ja es va veure amb la caverna durant l’era Mourinho, perquè ara si que els han atacat el que més els dol, la butxaca i els interessos econòmics i privilegis que tenien, perquè si realment els interessés el Barça, haguessin pintat l’any com realment hauríem d’esperar, una temporada plena de dificultats i amb un planter escassíssim, que ens hauríem de donar amb un canto a les dents per com està anant el Barça amb la plaga de lesions sumades a la banqueta que tenim i el poc que s’està podent rotar. Això és el que hauria de fer una premsa responsable. Com assenyalar amb cara i ulls als vertaders culpables de que la defensa faci aigües. No és una coincidència molt gran que cada cop que la defensa presenta problemes i poca seguretat sempre estigui Mathieu al camp? Perquè no assenyalen el gran fracàs d’aquest fitxatge? Perquè llavors han d’atacar al senyor Bartomeu i això no es pot fer. Perquè no ataquen al senyor Bartomeu pel ridícul que estan fent amb el tema Arda que encara no saben si el poden inscriure o no, que se’ls en està fotent la FIFA a la cara? Perquè no interessa atacar al que mana clar, si no llavors no hi ha regalets per a fer promocions ni privilegis per als directors dels diaris amb entrades a la llotja i tal. Igual com s'estan callant la boca mentre el Barça torna a renovar amb Qatar.
El partit d’ahir no va ser ni molt menys un mal partit del Barça. El partit va ser un dels molts que es produeixen al llarg d’una temporada, on la davantera no està encertada cara al gol i després jugues amb el paquet de Mathieu que et costa dos gols. El cas Mathieu em té molt desconcertat, perquè tinc a Lucho per un bon entrenador i fins a cert punt bastant just amb qui mereix jugar. Però amb el cas del francès, que jugui per davant de Bartra, no puc entendre de cap manera que jugui per davant seu. Per molt que el posi, no serà més bo ni serà més rentable el seu fitxatge, un jugador quan és dolent als 31 anys, ja no es farà un crack del futbol. Si l’has fitxat per 20 milions sent en quant a qualitat preu un fitxatge ruïnós, doncs ja l’has fet, no serà ni el primer ni l’últim mal fitxatge que es fa a can Barça. Però aquesta tossuderia de posar-lo quan partit rere partit és un autèntic despropòsit, no puc entendre-ho de cap manera. És que els dos gols venen per culpa seva, el primer gol, amb un Alba tornant de l’atac, és una vergonya com deixa passar al jugador, es que fins i tot s’aparta!! El segon gol, tres metres més endarrerit que la línia defensiva, habilitant a Gameiro, ja és per a que el posin una temporada a la nevera. Si el problema d’aquest senyor ja no són les errades individuals, és el passotisme amb el que juga, és la poca qualitat per a fer les passades i sobretot és la inseguretat que presenta la línia defensiva amb ell al camp. Es que fa pitjors als seus companys que juguen trastocats. Ja no és que sigui dolent, és que a sobre es complica la vida com la groga que veu per una patada a Iborra al mig camp quan no pinta res, que li condiciona la resta de partit. De veritat que no ho entenc com juga ell i Bartra no, algun dia algú ho haurà d’explicar.
En un partit on el Barça en línies generals estava fent un bon partit, amb un Neymar que s’havia posat l’equip a l’esquena com li estàvem demanant, amb un Suárez treballador i generant perill i un partit podríem dir que fins i tot habitual del Barça al Pizjuán amb un joc molt intens d’anada i tornada que es podia decantar per als dos costats, però generant ocasions més clares el Barça. Amb els condicionants que venia el partit, el Barça estava complint amb escreix a un dels camps on es pot punxar amb totes les baixes que jugava, fins i tot podem dir que va mostrar capacitat de reacció i coratge per a intentar empatar quan va rebre el ridícul 2-0, un partit on el Barça no va merèixer de cap manera perdre, però és el que té el futbol, hi ha dies que no surten les coses bé i que la pilota no vol entrar, només cal veure la jugada de la falta de Neymar. Ara es parla de la manca d’encert i que el Barça sense Messi no pot guanyar, clar, com que les ocasions no es van generar, es poden dir aquest seguit de tonteries, que ho digui la caverna que li va perfecte per a no parlar de les seves misèries pot passar, però que ho faci la premsa pròpia és ridícul. D’aquí quatre dies les ratxes dels davanters canviaran i ja es tornarà a parlar de davantera demolidora i que si triplets i estupideses per l’estil. Estupideses tan grans com que sense Messi el Barça ja ha perdut dos partits, quan amb el Celta igual no se’n van adonar, perquè alguns ni miren els partits i després només treuen bilis per la boca, però Messi estava a Balaídos. Periodisme de qualitat.
Jo individualment excepte al paquet de sempre no tinc res que recriminar a ningú, no hi va haver cap jugador que se li veiés manca d’actitud, que fes errors greus o que no donés un rendiment que acostumin. Al contrari, Neymar va fer un molt bon partit, Suárez el que acostuma, Busquets va donar el tipus jugant fora de posició, Mascherano igual que sempre, Rakitic intentant-ho tot fins al final i treballant en defensa, Munir ajudant a Sergi Roberto i intentant coses al camp i Sandro igual, tots dos van tenir ocasions de gol clares i van estar desencertats cara a porta, com tot l’equip. Piqué se’l va veure nerviós, però sempre que juga Mathieu, el propi jugador francès ho va dir que quan va arribar no se’n fiava gens d’ell, jo penso que continua igual, perquè se’l veu massa preocupat per les seves errades i per intentar tapar-les i no es preocupa de fer la seva feina, el mateix passa amb Alba o Mascherano.
Individualment els millors van ser Neymar i Alba i la resta els va acompanyar, però jo personalment estic bastant content pel rendiment que va tindre al partit d’ahir el brasiler, perquè no va estar encertat dimarts davant el Bayer i ahir li tocava agafar la pilota i generar com fa amb Brasil i no va decebre.
Al final es va perdre però això és molt llarg, jo ja vaig dir que es necessita arribar al gener amb opcions de guanyar-ho tot i soc conscient que no serà el primer ni l’últim partit on es punxarà, perquè hi ha un planter molt curt i partits on hi haurà una baixada general i una manca d’encert, l’important és que aquest tipus de partits siguin els menys possibles i que quan es pugui arreglar tot això no sigui massa tard ja. El que s’hauria de conscienciar és el tribunero que va al Camp Nou i que només se sent quant ha de cridar independència, sense animar durant tot el partit encara que l’equip ho necessiti, que fan pena i tot.
Avui també volia parlar del bàsquet, on sembla que aquest any s’ha fet un bloc on tothom pot aportar i on per fi s’ha configurat un equip per a poder anar sense Navarro. Si Navarro torna bé doncs molt millor, però si es torna a trencar o adquireix un altre rol, almenys hi haurà jugadors que puguin aportar punts i donar alternatives al joc base-Tomic. Pel que he pogut veure els diferents partits, sembla que han trobat alternativa a quan es tanquen per a intentar impedir el joc amb Tomic, o bé Doellman o el nou fitxatge Vezenkov, castigant des de la llarga distància. L’equip aquest any li han confeccionat més que mai per a l'estil de l’entrenador, han portat jugadors de pes al joc interior amb un Lawal que aportarà el múscul i la defensa que li faltava al Barça a nivell de rebots i taps, un Samuels que en atac pot fer mal i un Vezenkov que malgrat la seva joventut treballa molt i aporta molt ofensivament, encara que té el però de que li falta experiència a l’hora de defensar i s’està carregant massa de faltes. Apart s’ha portat a un Ribas en una molt bona edat per arribar al Barça i després de ser un dels millors escortes de la lliga l’any passat, apart de que esperem que sigui l’explosió definitiva d’Abrines i de Satoransky que probablement serà el darrer any que jugarà aquí perquè marxarà a la nba. Aquest any si no canvia molt la cosa serà un estil de joc de defensa a mort i pocs punts, els fitxatges van encarats a això i és l’estil de l’entrenador, amb fitxatges com Peperouglu, Ribas, Lawal i la renovació d’Oleson, també vaig veure massa llançaments de tres punts els dos partits de supercopa que tenen el perill que el dia que no entren pots perdre amb qualsevol. Veurem com evoluciona l’equip durant l’any, però té pinta que no serà un joc massa atractiu per a l’espectador, però més competitiu que l’any passat.

Després està el cas de l’handbol, que han cobert la baixa de Karabatic amb un Jicha que ve aquí a jubilar-se i el pivot nòrdic i el lateral croat Koplar. Dos jugadors molt ofensius i un pivot total per a cobrir la baixa d’un sol jugador, és el que té perdre al millor jugador del món que aporta als dos cantons de la pista. De moment a la xampions estan patint més del normal amb equips que no són punters i s’ha perdut amb l’equip alemany, és el que té jugar a una merda de lliga on no tens cap tipus d’exigència i tenir un entrenador mediocre. No se que espera el Barça a demanar jugar la bundesliga o la lliga francesa perquè la lliga espanyola està morta i no serveix pràcticament ni com a entrenaments. Veurem com va la cosa però veient com està anant per la xampions no pinta massa bé la veritat. Per últim agrair els serveis prestats a Rutenka, que ha marxat per la porta del darrere a Qatar i que encara no sabem perquè els dos darrers anys l’entrenador l’ha maltractat fins que ha marxat fastiguejat de l’equip, un jugador que ha donat 25 títols al Barça i al que se l’ha maltractat com es va fer amb Iker Romero. Bastant lamentable. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario