Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



martes, octubre 27

Tenim el que ens mereixem.



Ja portem dies parlant de les excel·lències de la junta directiva que està al capdavant del Barça, parlant de la “brillant” gestió del nou càrrec que van contractar per a restablir el poder institucional amb Fifa i Federació espanyola de futbol, de veure els despropòsits econòmics d’aquesta junta que gairebé no poden ni fitxar, sumat a una ja planificació esportiva horrible. Però tenim el que ens mereixem, aquest cap de setmana s’ha produït l’assemblea de compromissaris del club i resulta que han assistit només per a votar 713 dels gairebé 5000 que haurien pogut assistir, tots han votat tot a favor i que tot està bé i perquè no van portar la oferta de patrocini de Qatar, que sinó també l’haguessin  acceptat. La gent quan la piloteta entra se li posa una vena als ulls que no atén a raons i després quan la piloteta no entrarà tot seran renecs i queixes.
El que estem veient els darrers dies de Qatar està sent bastant vergonyós, que només hi hagi una opció possible de patrocini quan el Barça és un dels equips més gran del món no s’ho creuen ni ells, però bé, ho va explicar molt bé Laporta l’altre dia al Club de la mitjanit, no calia que sortís a dir-ho, ja es veu que aquí hi ha alguna cosa que fa mala olor, però clar, si la premsa ho tapa i la pilota entra tot s’hi val. Com també tot s’hi val i es culpa a mans negres del que està passant, quan la realitat diu que el que està passant amb els arbitratges, calendari, designacions arbitrals, horaris televisius, etc. és tot per causes externes, ells no tenen cap culpa, però resulta que s’ha posat a un senyor per arreglar-ho que es veu que s’està tocant els ous.
La notícia del altre dia que els assistents tenen ordre de perjudicar al Barça per a que guanyi el Madrid, no feia falta que sortís la notícia, que tots ho sabem de fa anys, el problema és que no es fa res per evitar-ho. Des de la caverna ja s’han espavilat, per a intentar desprestigiar la notícia i fer-ho veure com una estratègia des de Barcelona per a obtenir rèdits, que no és una cosa creïble. Però clar, després veus que dos assistents ja han expulsat a dos jugadors del Barça en dos partits, quan portem 9 jornades de lliga, que varis assistents han donat gols al Madrid i li han tret als rivals durant el mateix partit, el mateix assistent. És molt curiós que casualment siguin els dos cops assistents del col·legi madrileny els que tinguin una orella molt fina per a expulsar a dos jugadors del Barça, suposo que quan Ramos es posa a cridar a àrbitres i assistents a 5 cm de la seva cara els diu que són molt guapos i que ho estan fent molt bé, entenc que la resta de jugadors de la lliga espanyola, són tant educats que quan els àrbitres la caguen els diuen que no passa res i no es caguen amb la mare de cap d’ells. Això no s’ho creu ningú, però la directiva té la seva part de culpa que ens prenguin per passerells, si amb Laporta no passava i ara passa serà que alguna cosa malament està fent aquesta junta i sobretot el que s’encarrega d’aquests assumptes no? Però clar, al senyor Bartomeu li agrada molt una tendència que per desgràcia s’està convertint en molt catalana, culpar a l’enemic exterior dels seus fracassos de gestió. Que la Fifa ens sanciona per cagar-la amb els fitxatges, és una mà negra que ens tenen mania, que la caguen amb el contracte de Neymar, és una mà negra que els té mania, que no tenen collons d’aconseguir una mica de poder institucional, és una mà negra que els té mania, etc.
Ara amb l’expulsió de Mascherano, se suposa que faran el ridícul amb l’al·legació per la sanció, com van fer amb la de Piqué, dient que és que era una expressió molt catalana. La sanció és molt probable tombar-la si es recorre, se suposa que han contractat a un advocat nou per a aquestes coses, la sanció, hi ha precedents, es pot tombar per un defecte de forma, ja que a l’acta diu que va dir “la concha de tu madre” quan les imatges demostren que va dir “la concha de tu hermana”, per tant un advocat normal, havent-hi precedents, pot aconseguir que Mascherano no hagi de complir ni un partit. Però clar, per a això s’ha de tenir un equip jurídic competent, cosa que veient les incorporacions anteriors tinc els meus dubtes.
Ja posats a demanar, podríem demanar també tenir uns mitjans i un entorn d’acord amb la grandesa del club, una afició que vagi a animar a l’equip quan més ho necessiti i no quan ho estiguin fent molt bé i jugant un partit espectacular, per a això no es necessita al públic perquè ja gaudeixen ells al camp quan el partit va fluid i tot va com s’espera, és quan es pateix que es necessita el suport de l’afició i molts sembla que vagin al teatre i a cantar independència al 17:14 de cada partit. Els mitjans també haurien d’actuar amb una mica més de comprensió i de coneixement de les circumstàncies que envolten a l’equip segons en quins partits, per a escoltar a gent que tot ho troba malament ja tenim als que fan el partit en castellà, el que es vol són comentaristes que expliquin el que està passant i que ho facin de forma objectiva però sabent la realitat del que està passant, a més de tenir la valentia de criticar quan algú ho fa malament sigui quin sigui el jugador, no si m’agrada ho trobo tot bé i si es jove carregar-li totes les culpes del que passa al camp. Aquesta setmana, vaig posar l’àudio en català i em va donar ganes de treure-ho, matxacant al Barça i dient que mereixia guanyar l’Eibar, quan el Barça tenia pels volts del 80% de la possessió i dominava el partit, em sembla surrealista el que fan alguns, com ara el Torquemada aquest, que la va prendre amb Bartra i tot el que passava era culpa seva. Si el gol que li fan a Bravo, li fan a Stegen, haguéssim estat tota la setmana escoltant crítiques al porter, però clar, en aquest cas tota la culpa era de Bartra. Hi va haver una jugada, que Bartra està amb dos a sobre, li dona a Alba i aquest li torna amb dos a sobre, que ho va solucionar com va poder i surt l’il·luminat del Torquemada aquest, que es pensa que ha inventat el futbol i li va fotre la bronca a Bartra per arriscar. Que no veus que l’ha fotut Alba amb un marró company? Doncs no, ja l’havien sentenciat per l’errada al primer gol i ja la va pagar tot el partit, malgrat ser el jugador que va recuperar més pilotes del Barça i salvar un gol cantat. El que passa amb Bartra és de psicoanalista, la majoria de partits que ha jugat ha complert amb escreix, s’esforça i ho dona tot, ha fet una errada amb 5-6 partits que ha pogut jugar i cada cop que juga sembla que hagi de demostrar més que la resta. Igual prefereixen a Mathieu, que aquest no en fa d’errades...
Després fotent merder al joc del Barça que no era tant bo com s’acostumava i que era impropi del Barça. A veure companys, que estem jugant amb Mascherano i Busquets d’interior, ajudats per Rakitic, que a sobre porten un munt de partits seguits jugant sense poder rotar, que t’esperes, miracles? Jo ja ho vaig dir al començament, que amb el que hi ha les culpes no s’han de posar al tècnic ni a l’equip, s’han de posar amb els que han planificat la plantilla les darreres dues temporades, els que han venut classe noble i que sabent que els sancionarien no van tenir els sants collons de fitxar amb cara i ulls. Ara veient el tema econòmic ja sabem perquè ho van fer, per a mantenir la cadireta, molt típic d’aquest país també. Amb el que té el Barça la primera part de lliga, sumades les lesions, ens podem donar amb un canto a les dents d’anar primers a la lliga. El Barça la missió que té aquesta primera volta és arribar al mercat d’hivern amb disposició de guanyar la lliga, que no es jugui perfecte contra Eibar, Getafe o equips de mitja taula cap avall, ara no ens ha d’importar, s’ha de guanyar com sigui, no pots exigir el que exigiries amb el total del planter. Jo si el Barça jugués malament amb l’Eibar amb l’equip titular, podria entendre les crítiques, jo seria el primer d’exigir, però amb el que hi ha ara, amb Busquets jugant d’interior i jugant-ho tot juntament amb Mascherano i Rakitic, amb Messi fora dos mesos i la lesió d’Iniesta, ni se’m passa pel cap criticar que el joc del Barça no sigui el més vistós ara mateix. Tot i que tampoc va ser un partit tant desastrós com volien vendre alguns, va ser el típic partit que l’equip rival se’t tanca al darrera, que ve fresc de cames de tota la setmana blanca per a preparar el partit i que a sobre per errades pròpies se’t posen per davant al marcador. Aquest tipus de partits són els que saps que amb deu minuts d’inspiració, els acabaràs guanyant, ja que la diferència de qualitat és abismal, això fa que uns jugadors que venen matxacats d’un inici de temporada molt exigent, inconscientment es relaxin una mica, si a sobre no tens els jugadors de més creació, doncs es converteix en un partit farragós i faltat de ritme. En aquest aspecte s’ha d’aprendre una mica del màxim rival, a ells se’ls en fot guanyar de penal a l’últim minut fent una merda de partit, durant el partit fins i tot els arriben a xiular i al final del partit si es guanya tots contents cap a casa, inclús jugant amb l’equip titular. Aquí estem jugant amb un equip molt minvat per les baixes i volen que amb Masche i Busquets es jugui com els millors temps del Barça de Pep. És surrealista.
Del partit se’n poden treure coses molt positives, la primera que Neymar segueix amb el pas endavant que va fer des de la lesió de Messi, que s’està posant l’equip a l’esquena i que està portant el pes de l’equip quan hi ha més problemes, sense marcar va fer un partit molt complert i va ser decisiu al marcador. Un altre aspecte positiu és la voracitat de Suárez, que està demostrant que es pot confiar amb ell en qualsevol circumstància i que sempre està al lloc que ha d’estar un davanter per a clavar-la dintre la porteria, un jugador que sap ser un nou pur i que a sobre treballa per l’equip i fa moviments per a la resta. Diumenge va ser decisiu al marcador quan l’equip més ho necessitava.
Però per a mi el més positiu és el bé que li està fent a Busquets jugar a la posició que ho està fent per accident. Està millorant moltíssim a l’hora de filtrar passades per als davanters i la típica passada que han fet tota la vida Iniesta i Xavi que diumenge va acabar amb el primer gol del Barça, però es que abans d’aquesta passada ja n’havia fet unes quantes de molt mèrit que van suposar un perill molt gran per al rival. A la seva facilitat per recuperar pilotes i llegir el joc, que una mica més avançat li és més fàcil recuperar i ha de córrer menys, li està sumant un atreviment amb les passades a l’espai i canvis d’orientació que quan torni a la seva posició poden ser molt útils, ja que quan juga de pivot no sol atrevir-se a fer-les. Molt grata sorpresa la seva evolució a la posició d’interior i que el partit davant l’Eibar, per a mi va ser el millor del partit, en quant a importància dintre del joc col·lectiu i de llegir el que necessitava l’equip en tot moment.
La resta de l’equip va fer un joc bastant pla, no van destacar en excés, potser algunes pujades dels dos laterals i algunes “excursions” dels centrals trencant línies de pressió amb conduccions.
Defensivament no es que estiguessin malament, les ocasions de l’Eibar es van produir totes per pèrdues amb la sortida de la pilota, ja sigui de males passades i recuperacions dels bascs molt a dalt o de regals a la sortida com la jugada del gol. Jo mai criticaré que un jugador perdi una pilota per intentar alguna cosa diferent i m’agraden els centrals valents que, quan l’equip està encallat, tinguin la valentia de pujar amb la pilota controlada, fins no fa molt eren els centrals que es demanaven a can Barça i és una de les coses que ha fet de Piqué un dels millors centrals del món. Qui no arrisca no guanya i per una errada que va poder costar un gol, després es van continuar fent les incorporacions a mig camp amb conduccions que van ajudar a remuntar el partit.
L’equip va jugar al que acostuma, control de pilota, possessions llargues, intents de jugar ofensivament, el que passa és que no estaven al camp els jugadors més adients per a donar-li fluïdesa al joc i creativitat als metres finals, tot es va produir més per jugades individuals que col·lectives, la bona notícia és que es van produir desequilibris individuals que van trencar el partit sense la necessitat que fos Messi, cosa que farà créixer a l’equip en dies que l’argentí no estigui tant inspirat com acostuma.

Ara a descansar la majoria de titulars amb la patxanga de copa i aprofitar els partits assequibles per a donar minuts de descans en la mesura de lo possible.

No hay comentarios:

Publicar un comentario