Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, noviembre 9

Millor impossible.

El Barça arriba al clàssic de la millor manera possible, amb els dos davanters amb ratxa, amb l’equip jugant a un molt bon nivell i amb una victòria de molt mèrit. Està clar que podria arribar millor amb tots els efectius, però amb totes les dificultats de la temporada i les baixes el Barça no pot arribar millor al partit del bernabeu.
Per desgràcia no tot són bones notícies, un cop més hem de veure com se’ns en foten a la cara degut al poc poder institucional que tenim al club. Es va contractar al “senyor” Soler per a millorar aquest tipus de situacions però pel que es veu se’l va contractar per a tornar algun favor que li devia deure Rosell o Bartomeu i li va oferir un càrrec al Barça per a que es pugui tocar els ous tot el dia i viure la vida. Estem veient com Navas és alliberat de jugar amb Costa Rica, per una lesió a la carta que segons el partit està bé i segons quin partit no, Ramos el mateix, Marcelo segurament també es lliurarà, després alliberen a Kroos, a Cristiano, etc. En canvi hem de veure que el marqués convoca a cinc jugadors del Barça per a jugar dos amistosos de merda abans de jugar el clàssic. Puc entendre que, els que es juguen alguna cosa, vagin amb les seves seleccions, però que vagin cinc jugadors del Barça amb la selecció espanyola és més que ridícul. Això es soluciona agafant el telèfon i trucant a qui s’hagi de trucar i posar uns límits, no acotxant el cap i cedint a tots els teus jugadors. Després veiem que ve a xiular un àrbitre lamentable que fa tot el possible per a muntar el numeret, no cal recordar tots els arbitratges rebuts fins ara. La cosa comença a ser molt descarada, però clar, si els que manen a can Barça prefereixen acotxar el cap i callar-se la boca, després passa el que passa. Aquesta darrera setmana hem vist com Soldado ha jugat al Camp Nou perquè al darrer partit hi va haver un defecte de forma a l’acta i el club groguet va recórrer i va aconseguir anul·lar la sanció. En canvi a can Barça, les imatges demostren que hi va haver un error a l’acta i el club en lloc de recórrer va acatar la sanció. Són els petits detalls on es veu els clubs que tenen gent treballant per al club i altres que es dediquen a assistir als partits de gorra i a viure la vida, en lloc de treballar. Es va contractar un nou advocat especialitzat en dret esportiu i sembla que l’únic que importi es la tonteria de les estelades, que per a rentar la cara d’alguns s’estan enredant davant la Uefa, cosa que reportarà mals arbitratges i persecucions com la que està rebent ara mateix. El tema inscriure a Arda Turan en lloc de Rafinha, encara estem esperant i ja fa més d’un mes que es va lesionar. Tot plegat un seguit de ridículs que com entra la piloteta la gent té una vena als ulls.
Amb el tema estelada és una cosa surrealista, l’ANC i Òmnium estan fotent merder i utilitzant políticament al Barça, perquè clar, les denúncies i els problemes els té el Barça. La utilització política que estan fent alguns del club és vergonyosa i el senyor Bartomeu com veu que així puja la popularitat, com ell no paga res que ho paga el club, tots a utilitzar al Barça. És lamentable.
Per sort la piloteta està entrant. El partit d’ahir probablement ha estat el millor partit del Barça des que es va lesionar Messi, juntament amb el de Sevilla encara que es va acabar perdent. Normalment el mèrit d’un partit s’ha de veure segons el rival, ahir el Barça tenia un dels pitjors partits que li podien tocar, en quant a tenir un rival que el posa en problemes. Era un dels pitjors perquè el Barça acostuma a dominar els partits i quan perd la pilota fa una pressió molt ràpida post pèrdua, però la dificultat davant aquest rival és que no es posen nerviosos amb la pilota, que surten amb aquesta controlada i tenen capacitat per a jugar amb possessions llargues i generar perill mitjançant el joc de combinació, a més tenen un més que acceptable contraatac i jugadors que poden trencar individualment.
Així doncs va ser un partit molt difícil però el Barça va fer el millor partit perquè va minimitzar molt al rival i va sofrir molt poc defensivament, només quan el paquet de Mathieu feia de les seves, ja fos perdent la posició de forma absurda o bé calculant malament una pilota aèria i menjant-se-la en patates, continuo sense entendre que fot jugant aquest senyor quan Bartra i Vermaelen estan en condicions per fer-ho, així com continuo sense entendre com es va fitxar aquest senyor per vint milions o a Vermaelen per 19, mentre el Villareal  fitxava a Bailly per menys de 8 milions o el Valencia fitxava a Mustafi per 8 milions i poc més d’un milió de fitxa per temporada, a Otamendi per menys de 10 milions. Em sembla surrealista la veritat.
Però bé deixem els ridículs i tornem al partit, un partit molt igualat on tots dos equips volien la possessió i amb un Barça que va ser més dominant que l’equip groguet i que va dominar grans fases de partit a camp contrari, però el Villareal feia molt bé la seva feina i costava molt entrar, tenia ben encaixonat a Neymar, tapava molt bé les línies de passada i sempre tenia 2-3 jugadors a cada banda per a tapar les entrades dels laterals. La primera part va costar moltíssim i només algunes combinacions entre Iniesta (va fer un partidàs) i Neymar o amb Suárez caient a banda, generaven una mica de perill però sempre es fallava la darrera passada. La segona part el Barça va sortir molt millor i més decidit, malgrat perdre el nord uns minuts degut a la inexplicable actuació arbitral, l’equip es va centrar i va comprendre que només podia trencar el partit recuperant una pilota molt a dalt i agafant al equip visitant una mica fora de posició, perquè amb atac estàtic estaven fent un gran treball. Així doncs, un dia més i en van ja uns quants, el que sembla que no estigui mai per als que fan les llistes de la pilota d’or, però que sempre és bàsic i decisiu al Barça, va trencar el partit amb una recuperació fantàstica i una assistència a Neymar encara millor, que el brasiler va resoldre molt bé. A partir d’obrir la llauna les coses van ser molt més fàcils, ja que el Villareal es va descol·locar una mica i al haver de sortir a fer un gol va ser quan se’l va acabar de matar, primer amb un penal de llibre, que va xutar Suárez contra pronòstic, però que diu molt de l’harmonia que hi ha a l’equip, va decidir definitivament el partit, que després va posar la cirereta Neymar amb un golàs, probablement influenciat pel gol de William que havia fet pel matí a San Mamés, per a mi encara millor que el de Neymar i que se n’ha parlat ben poc, però clar l’Athletic no és el Barça mediàticament parlant, em sembla bastant injust, però així està muntada la paradeta.
En l’apartat individual està clar que els flaixos se’ls emporta Neymar després del golàs i de marcar un altre gol i fer la jugada del penal, però a mi m’agradaria destacar el treball que va fer el mig camp blaugrana al complert, on Sergi Roberto va complir amb escreix, on Busquets va estar imperial i on Iniesta va semblar el de les grans ocasions. És una molt bona notícia de cara al clàssic que tots tres acabessin el partit amb molt bones sensacions, si li sumem la més que probable incorporació de cara al clàssic de Masche, podem anar al bernabeu amb la tranquil·litat que no serà un desastre com l’any passat, veurem si es pot aportar solidesa i que després entre Iniesta, Neymar i Suárez puguin generar perill com per a poder marcar gols, inclús alguna entrada de segona línia de Sergi que pugui trencar la defensa merengue, perquè jo dono per fet que Lucho aprendrà dels errors de l’any passat i no sortirà amb inferioritat al mig camp.
S’ha de destacar que el Barça ha millorat bastant defensivament i ha aconseguit que li marquin molts menys gols els darrers partits, té molt mèrit jugant amb Mathieu, espero que al bernabeu la parella de Piqué sigui Bartra o Vermaelen. Bartra té un gran problema a can barça, que se’l veu massa semblant a Piqué i no li agrada a Lucho jugar amb dos jugadors de característiques tant similars, cosa que fa que el de Sant Jaume jugui molt menys del que mereix, però si és el substitut de Piqué, en Gerard és el que juga més partits al centre de la defensa.
Ahir Piqué va estar a un molt bon nivell i els dos laterals també, tots dos van tallar pilotes importants fent la cobertura que haguessin pogut ser molt perilloses i van saber pujar més selectivament que de costum, on pugen a totes les jugades, ahir sabent la dificultat del partit i el perill del rival, van ser més selectius i l’equip ho va agrair.
Bravo va tenir poca feina però la va resoldre molt bé, especialment a l’única ocasió que va tenir el Villareal on va estar molt ràpid amb la seva sortida i va fer una molt bona parada, apart va jugar com acostuma amb els peus que a l’hora de donar tranquil·litat i sortida neta de pilota en superioritat sempre ajuda.
En quant als davanters, parlar de Neymar no fa molta falta ja que ho va veure tothom, igual que Suárez, realment estem repetint setmana rere setmana el mateix perquè estan sent decisius tots dos i el més important, molt regulars i apareixent als moments importants. Ahir a més se’ls va sumar un actiu Munir, que va ajudar molt per la seva banda i que va provocar molt hàbilment el penal.
Per acabar un petit apunt del clàssic, és un tòpic que un clàssic no se sap mai el que pot passar i que és igual com arribin els equips. Jo penso que és més un tema de petits detalls, ahir es va veure al Pizjuán com un gol pot canviar tant a un equip i un altre, com un partit que semblava plàcid per al Madrid es va convertir en un malson a partir del primer gol del Sevilla, on uns van caure en picat i els altres van decidir el partit recolzats pel seu públic quan menys s’ho esperava ningú. El Barça té una gran oportunitat de pescar en aigües revoltes i de treure un bon resultat al bernabeu que li aplani una mica la lliga i sobretot l’average particular, però ha d’anar amb peus de plom i no cometre errades absurdes i pèrdues de pilota estúpides, perquè un gol a favor del Madrid pot fer-los pujar com la escuma i amb el seu públic convertir-se en una desfeta, com va passar l’any passat, que el Barça va sortir millor al partit, va marcar primer i després un gol dels blancs ho va canviar tot. El Barça ha de sortir amb molta tranquil·litat i concentració, sabent que la pressió per guanyar la tenen ells i que han d’esperar el seu moment, esperem que s’hagi après dels errors del passat i sobretot aïllar-se de l’actuació arbitral, que ahir ja vàrem veure que no va ajudar en res i que els va treure uns minuts del partit, tots sabem que els àrbitres aniran amb el Madrid, el Barça ha de tenir paciència i sobretot no protestar perquè està vist que aquest any als culers no els en deixen passar ni una, mentre veiem altres jugadors cridar a un pam de la cara de l’àrbitre o el linier i no passa res, però aquests porten una altra samarreta, amb una directiva que sap com obtenir el poder institucional, no com la nostra.



No hay comentarios:

Publicar un comentario