Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



sábado, diciembre 12

Accident evitable.



La setmana passada parlàvem d’un empat totalment immerescut, on el València va aconseguir un punt amb un sol xut a porta i en un partit on el Barça, va jugar a un molt bon nivell, avui no podem parlar amb els mateixos termes i l’equip blaugrana ha jugat un partit molt discret que ha merescut guanyar als punts, no de forma totalment meritòria. Mai estaré a favor d’un equip que jugui com ho ha fet el Depor avui, que ha sortit amb dos laterals a cada banda, amb 8 defenses i els davanters molestant als mitjos del Barça, tots al seu camp, s’han limitat a tapar espais i defensar, fins que ha arribat el segon gol blaugrana, que llavors el seu entrenador ha reaccionat i ha posat més jugadors ofensius i s’han fet amb el partit, en un moment on el Barça ja estava amb el cap a Japó i que després no s’han sabut refer. Parlo d’accident evitable, perquè el primer canvi del Barça, era el que acostuma a fer quan no està el trident, treu a un dels dos joves i posa a l’altre, el segon canvi també era lògic, jo fins i tot pensava que Rakitic avui estaria a la banqueta i jugaria Sergi, ja que el croat porta una tralla al cos, que pot portar risc de lesió, però el tercer canvi era el totalment evitable i el que ha provocat l’empat del Depor, quan ha decidit treure a Mathieu Lucho s’ha pegat un tret al peu. No se quantes oportunitats més de cagar-la li han de donar a aquest paquet, degut al preu que va costar, m’agradaria que Bartra tingués la meitat de carta blanca que té aquest senyor per a cagar-la, perquè no és normal que un dia rere l’altre sigui lamentable la seva actuació i torni a jugar al següent partit, no entenc perquè si volia donar descans a Alba no ha sortit Adriano. Aquest personatge ja és dolent quan surt de titular, ja ni et vull explicar quan surt de suplent, hi ha exemples molt variats cada cop que surt a jugar amb el partit mig sentenciat. És vergonyosa la seva apatia, ha estat sortir ell i convertir-se la banda esquerra en un colador, trenca el fora de joc al primer gol dos metres més endarrerit que la línia defensiva, el segon gol està a anys llum del davanter que va per la seva banda, encara que qui la caga més sigui Busquets, és intolerable com ha sortit aquest personatge al camp. A un jugador se li pot perdonar una errada en un moment determinat, són humans, se li pot perdonar un mal partit, un mal dia el té qualsevol, el que no es pot permetre és que un jugador no surti al 100% de concentració i actitud, que és el que passa cada cop que aquest personatge surt de la banqueta.
No li està malament a Lucho, per seguir confiant amb un dels pitjors jugadors qualitat-preu de la història del Barça, que amb dos minuts al camp s’ha convertit en el millor jugador del Depor. El jugador va costar 20 milions, ha quedat més que demostrat que va ser un fracàs de fitxatge, perquè seguir incidint amb el mateix error dia rere dia? No serà ni el primer ni l’últim mal fitxatge del Barça, no entenc aquesta tossuderia amb intentar demostrar que no es van equivocar, quan és palmari el fracàs, que no jugui més, els diners ja estan gastats, el mal ja està fet, no incidim en fer més mal i que encara surti més car amb el seu rendiment.
El partit ha estat molt avorrit, amb un equip que ha vingut a jugar amb vuit defenses, dos mitjos i un davanter tots al seu camp i el Barça que els partits a les 16 hores, se li encallen (la primera volta de lliga el Barça haurà jugat 7 partits en aquest horari, però clar el senyor Bartomeu això de queixar-se li ve gran), la combinació ha estat el que s’ha vist al camp, dos gols per jugades individuals i molt de control amb poques ocasions, amb el cap a Japó i amb una afició que per a variar sembla que no estigui més que per a cridar independència al 17:14 de cada part. Malgrat això, l’equip havia pogut resoldre el partit jugant a mig gas, però la llençat per la borda d’una forma bastant lamentable, perquè s’ha deixat robar la pilota i el domini del partit, pensant que a una contra marcaria el tercer, però ha sortit Mathieu i ha suposat el gol visitant que ha trencat els esquemes als blaugrana i ha donat molta moral al Depor, que s’ha vist amb opcions de pescar un punt i ha pujat la intensitat. Els jugadors ja han sortit prou al tran tran, no són màquines i un cop desconnectes, no és tant fàcil activar-se un altre cop i menys quan tens la pressió d’un marcador ajustat i el rival motivat, ha estat un empat en un moment molt tardà que no ha donat temps a reaccionar.
L’entrenador rival ha encertat el seu plantejament tancant tots els espais interiors i posant a dos laterals a jugar de mitjos, per ajudar als laterals per les sortides d’Alba i Alves, apart ha posat als dos davanters a sobre de Busquets i a tapar la línia de circulació entre el de Badia i els dos interiors, no s’han complicat la vida i davant de la possibilitat de perdre la pilota se l’han tret de sobre sense miraments.
Amb l’apartat individual avui queda bastant desert, l’equip ha jugat un partit correcte en quant a entrega i actitud però molt poc brillant, sense destacat massa pràcticament cap jugador. Preocupant l’estat que està Messi, que malgrat això ha estat el millor del partit amb diferència, ja no pel gol, sinó perquè ha participat molt en la construcció i ha donat moltes passades de mèrit que els companys no han sabut aprofitar. Però el veus pel camp i no sembla el jugador que va començar la temporada, els moviments pel camp recorden més al Messi de fa dues temporades, amb problemes als isquios, que jugava a mig gas, per molt que diguin que no passa res i Lucho digui que està perfecte, se’l veu sense la velocitat i l’estat físic adient, esperem que sigui un procés normal després de lesionar-se un lligament del genoll, però que no venguin la moto que està bé perquè està molt lluny de com estava abans de la lesió.
Rakitic també ha fet un molt bon partit, gol inclòs, però ha notat el desgast a la segona part, ha fet un partit com acostuma a can Barça, molt seriós, recuperant pilotes i ajudant a Busquets a la contenció i les cobertures sobretot quan puja Alves, ho ha provat en vàries ocasions de fora de l’àrea i esperem que el gol que ha marcat, l’animi a provar-ho més en un futur, ja que té totes les condicions per a fer-ho i l’equip ho necessita, en aquestes ocasions que es tanquen molt i tapen les passades interiors.
Iniesta i Busquets han complert l’expedient, però tampoc han fet un partit brillant, el de Badia inclús ha estat decisiu negativament a la jugada de l’empat. Han fet un partit com la majoria, sense destacar massa i complint amb les seves funcions.
Suárez avui no ha estat tot el resolutiu que s’espera d’ell, malgrat haver marcat i anul·lar-li el gol injustament, ha tingut algunes jugades de mèrit però se l’ha vist una mica més apagat que de costum en atac, malgrat que ha estat el jugador que més ha corregut i pressionat al rival i el que ha arrastrat a la resta a fer la pressió, encara que avui no era massa necessari ja que el Depor la regalava ja que tenia tots els jugadors a camp propi i pegaven pilotades a seguir. Si sumem el desencert seu, l’estat de Messi i que amb Sandro no es confia, trobem el resultat del partit d’avui. Entenc que la gent digui que Sandro i Munir no són jugadors per al Barça, perquè aquests mesos no han complert les expectatives que van posar els aficionats, però en moltes ocasions han sofert la indiferència dels seus companys, ja que Sandro avui no ha jugat malament i ha tingut moltes oportunitats que estava sol per a encara el porter i tant Suárez com Messi, han decidit acabar ells la jugada.
Probablement, els que han estat més entonats han estat els dos laterals, que han fet pràcticament d’extrems i que han recolzat molt als mitjos amb la sortida de pilota, encara que no han estat gens precisos quan han arribat a línia de fons. Els dos centrals avui han estat molt fluixos, han tingut poca feina i la poca que han tingut no l’han resolta gens bé, a part que avui no han ajudat als mitjos fent conduccions per a trencar línies, avui que l’equip rival s’ha concentrat en tapar la circulació amb Busquets, aquestes conduccions eren molt necessàries i no s’han produït. En quant al porter ha fet una parada molt meritòria i molt important a la primera part, quan l’equip encara anava empatant, però al segon gol em sembla que pot fer una mica més.
Al final, un partit que estaven avisats, que venia el sisè classificat, que s’havia cobert l’expedient i resolt sense gaire esforços, es llencen dos punts que a final de temporada igual es troben molt a faltar, ha dit Lucho en roda de premsa que els canvis no han aportat el que esperava, que ho apuntava i que era errada seva. Si aquesta punxada ha de servir per a que apunti a la seva llibreta que Mathieu és un inepte, que no és jugador per al Barça i que juguin els altres, jo els dono per molt útils aquests dos punts perduts.
Per acabar alguns temes extra esportius. Primer que res la demostració que els mitjans són igual de caverna a Madrid que aquí a Barcelona. Aquestes darreres setmanes s’han produït dos accions patètiques, de prepotència per part de tots dos clubs, una ja la vaig comentar que va ser la denuncia al TAS del Barça pel tema Arda, l’altra el fracàs coper del Madrid. Les dues accions són ridícules, dos clubs recorrent sancions perquè es pensen que són els amos del món i actuant amb una prepotència lamentable. Que ha passat? Doncs que totes dues cavernes han decidit “informar” (bonica paraula, llàstima que el periodisme l’hagi desterrat del seu full de ruta), segons el que han volgut els clubs que els manen i han atacat a l’altra part. Que surti la premsa blaugrana a parlar de la prepotència blanca i que es callin la boca amb el ridícul del Barça amb el tema TAS, doncs no fa més que demostrar un cop més la seva submissió lamentable i la seva pèrdua d’independència, si ets bo per a criticar el Madrid per prepotents, has de ser bo per a criticar al Barça pel mateix.
Igual que ara, tots estan parlant que si el Barça està espiant a Dybala de la Juventus, que si és l’objectiu d’aquest estiu, però es callen un cop més de la patètica gestió que fa el club, de la feina que fan els seus scoutings i xarxes de captació, però clar això no tenen els collons de dir-ho, no sigui cosa que s’enfadi el senyor Bartomeu i no els doni merchandising per a fer col·leccionables. Aquest noi, el segueix el club des que jugava a l’Argentina, des que va fer el salt a Itàlia i els diferents equips que ha anat passant, però resulta que s’interessen pel jugador i el volen fitxar quan es parla als mitjans d’entre 50 i 60 milions, quan es seguia al jugador des que en valia 1. Al final un cop més es demostra la incapacitat d’aquests senyors per a gestionar un club i per a fitxar jugadors quan valen poc, anar a fitxar a Dybala quan val 60 milions i està jugant a la Juventus i sent dels millors del Calcio, no té cap mèrit, el mèrit és tenir un director esportiu i un organigrama que el porti quan valgui 1-2 milions. Ara anirà el Braida aquest a justificar el seu salari, quan fa ja més de dos anys que està al club i que se suposa que coneix el mercat de jugadors, més encara el mercat italià. És molt ridícul la veritat.

Però els mitjans es callen la boca, com callen a l’hora d’exigir al president del Barça, que tingui cura de les seccions en lloc de presentar-se només quan hi ha possibilitats de títol per a fer-se la foto. Ja no vull parlar de posar als dos Pascual, a dirigir els clubs amb pressupostos milionaris per any rere any llençar-los a la brossa, és que el propi Palau fa pena, és que l’afluència de públic cada cop és més escassa. Porten prometent un pavelló nou des de l’anterior període de govern i de moment l’únic que estem veient és que el Barça de basquet, amb un dels pressupostos més grans d’Europa i una història al darrere, que se li ha baixat la categoria per la merda de pavelló obsolet que tenen, que cada cop que es televisa al Barça com a partit de la jornada a l’Eurolliga, els culers hem de veure avergonyits com el club queda com un equipet de carrer, sempre amb problemes amb els marcadors i els cronòmetres. Ja està bé de fer el ridícul a tota Europa, que fins i tot el Financial Times ha hagut de sortir a desmentir al president del Barça dient que en pocs anys el Barça tindria uns ingressos de mil milions, perquè esperen obtenir molts ingressos de patrocini. Però si no són capaços de trobar un patrocini adient al prestigi del club, que han de pidolar a Qatar i promocionar una dictadura que té a la seva gent sense drets i que patrocinen als terroristes islàmics. Com volen aconseguir mil milions? Ja per a cloure, la darrera notícia dels insults de Cardoner a la cantant Marina Rosell, per recriminar-li el tema de Qatar, són les formes d’alguns dirigents del club, quan no hi ha càmeres pel voltant. En mans d’aquesta gentussa està el club que diuen que és Més que un club.

No hay comentarios:

Publicar un comentario