Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



sábado, enero 9

Poca història.

El partit d’avui ha tingut molt poca història, un partit que ja es presumia senzill i que l’atrevida posada en escena del equip andalús s’ha encarregat de fer-lo encara més fàcil. Als vint minuts de partit ja estava liquidat i només la manca d’encert ha fet que la primera part hagi acabat amb una golejada escandalosa.
El Granada ha sortit a buscar molt a dalt al rival, dificultant la sortida de pilota del Barça, però és el que sempre es parla de la manta curta, que deixaven molts espais al darrere de la defensa i amb molts metres per a trencar de segona línia. Aquesta tàctica serveix quan l’equip rival no té massa bons passadors i tot i així, s’ha de pressionar molt bé per a que no tinguin temps per a pensar, ja que combinant una bona passada a l’espai i una bona entrada de segona línia, deixa a l’atacant mà a mà davant el porter. Així ha estat durant tota la primera part i s’ha produït més d’una jugada amb molt de perill. El primer gol però,  arriba d’una bona passada interior d’Arda a Messi, que trenca molt bé des del darrere i resol amb un toc subtil. El segon gol ve d’una jugada “made in MSN”, Neymar trenca per banda, obre al segon pal i Suárez assisteix de primeres per a que Messi només l’hagi d’empènyer pràcticament, ha hagut d’esprintar perquè anava una mica forta la passada però resol a plaer. A partir de llavors s’ha produït una allau d’ocasions que per una cosa o per l’altra no es marcava, o bé mala passada final o bé errada a l’hora de definir fins al descans.
La segona part el Barça ja ha sortit a contemporitzar i la segona part ha estat bastant dolenta en quan a generar futbol i ocasions de gol, s’han limitat a controlar la pilota i a que passessin els minuts, més encara quan ha arribat el tercer gol de Messi, que el partit encara ha baixat més de ritme i d’ocasions. Una segona part molt plana que s’ha trencat esporàdicament a base de jugades individuals quan la pilota arribava als de dalt, però molt poca cosa. Que amb el que els espera de mes i la tralla que porten entenc que es relaxin una mica la segona part, portaven dos partits molt intensos i fins i tot pot anar bé físicament i mentalment, a més a diferència del dia davant el Depor, que l’equip gallec es va tirar cap amunt i el Barça no va poder tornar a tenir el domini de partit, avui el Granada ha fet ben poquet i el Barça no ha perdut el domini en cap moment.
En l’apartat individual evidentment que els focus se’ls emportarà Messi, ha fet tres gols i ha participat en totes les jugades de perill pràcticament, però jo m’agradaria destacar el partit de Sergi Roberto, que ha hagut de donar descans a un jugador tant important per al Barça com és Busquets i ha complert amb escreix. Ha donat un recital de recuperacions de pilota, de bona distribució de la pilota i sobre tot una cosa que a can Barça alguns cops es troba a faltar, fer la falta tàctica per a tallar el joc i que l’equip es torni a col·locar correctament al camp, faltes que no han estat en cap moment dures ni greus com per a rebre targeta, però que han estat molt importants per a tallar contres del rival.
El plantejament del Granada de sortir amb 3-5-2 al camp, ha fet que molts jugadors poguessin lluir, perquè hi havia molts espais per a l’un contra un i per a fer bones assistències i crear jugades de perill. Els altres dos davanters han estat a molt bon nivell, Suárez ha fet el que acostuma, ha generat ocasions per als companys, se n’ha generat per a ell mateix i ha lluitat fins a l’últim minut, a més ha donat una assistència de gol. En el cas de Neymar ha estat una bona actuació en l’apartat individual, malgrat fallar ocasions clares a la primera part, ha estat el jugador més desequilibrant i el que ha posat l’espectacle en controls impossibles i regats inesperats i preciosistes, apart ha tingut la oportunitat de marcar el gol i ha participat decisivament de dos dels gols de Messi, partit molt complert. Llàstima que continua la cacera a la seva persona i els àrbitres continuen recolzant-la miserablement, avui l’han tornat a unflar a patades amb la connivència arbitral. És lamentable.
Molt bon partit de Rakitic en una tasca molt fosca que no s’aprecia tant de cara a l’espectacle però avui ha portat el pes del mig camp, corregint els normals errors d’Arda i tapant molt bé les pujades d’Aleix Vidal, ha estat molt bé amb els canvis d’orientació i juntament amb Sergi Roberto i Arda han aconseguit ofegar al mig camp contrari amb una pressió molt forta, que malgrat estar amb inferioritat al mig camp l’han controlat perfectament.
Arda està aportant el que s’esperava d’ell els primers partits quan pogués jugar, molta força i ganes i qualitat ofensiva. Evidentment se li noten algunes mancances encara a la zona de creació i a l’hora de fer els automatismes del Barça, però en línies generals per a ser els seus primers partits està rendint molt bé, avui ha donat una assistència de gol i dues que haguessin pogut acabar amb gol perfectament, està demostrant que segueix igual d’hàbil a l’hora de sortir de racons complicats i demostrant també que no té cap problema per associar-se amb els de davant i el mig. No hem d’oblidar que ja porta uns mesos entrenant amb el grup i només necessita els petits detalls del joc habitual i agafar el punt de forma.
El mateix li passa a Aleix Vidal, avui ha donat un recital de pujades per la banda i bones centrades des de línia de fons, no ha patit amb excés en defensa i ha jugat a una intensitat molt alta pujant i baixant la banda incansablement, a partir de la segona part ha tingut la baixada física esperada però mentre li ha durat l’alè ha fet un molt bon partit, s’ha entès molt bé amb els seus companys de banda i amb Messi, que és el més important ja que és des d’on parteix l’argentí.
La defensa i la porteria ha estat molt poc exigida, així doncs Vermaelen ha passat desapercebut i Piqué ha jugat un partit molt tranquil, potser han abusat un pel de les pilotes en llarg però la pressió avançada del Granada ha fet que no es sortís amb la pilota jugada com s’acostuma. El que no entenc és perquè continua l’ostracisme de Bartra. Aquest tipus de partits els ha de jugar el xaval, no Vermaelen o Mathieu, no entenc perquè no poden barrejar Piqué i Bartra. Entendria que no ho fessin si tinguéssim a Puyol encara, o amb el mateix Mascherano, que són jugadors de correcció i anticipació, puc entendre que puguis voler un central més de posició i de sortida de pilota i un altre corrector que surt a les anticipacions. Però es que amb Mathieu i Veramaelen tampoc tens això, són dos jugadors semi acabats que estan per al que estan. No entenc perquè s’ha de frenar la progressió del noi, perquè algun il·luminat hagi dit que és un clon de Piqué. Tampoc entenc si has de fer jugar als altres dos perquè no el deixen sortir cedit per a que progressi. Jo penso que barrejarien molt bé els dos centrals catalans i que hi hauria un joc aeri molt potent. Algun dia s’haurà d’explicar el que passa per a que no jugui perquè és realment incomprensible que jugui avui Vermaelen i no Bartra.
Un partit menys i a seguir a dalt lluitant pel liderat, que pot recuperar aquesta setmana ja que l’equip matalasser té un partit molt complicat davant del Celta a Balaídos.
Falta parlar del tema extra esportiu dels darrers dies. Entenc que la política del club pugui ser no barallar-se amb ningú, respecte i fair play, però el que no pot ser és confondre una actitud conciliadora amb ser burros i posar l’altra galta. Les actuacions de l’Español dels darrers dies, tant a nivell de jugadors com institucional ha estat lamentable, és el mateix de tots els anys quan el Barça visita el camp perico, després del partit surt el president a fer-se la víctima i a fotre merder i quan la metxa ja està encesa s’amaga i no va al Camp Nou. Amb aquest tipus de gent no fa falta portar-te bé, no fa falta que t’intentin fotre merder i encara haver de posar l’altra galta.
Ja partint de la situació que els seguidors del Barça no poden entrar a Cornellà i en canvi el club cedeix entrades per a que vinguin els hooligans pericos a l’estadi, a provocar i amb banderes espanyoles. Si no et deixen entrar als teus, perquè collons has de deixar entrar als seus? Per a fer caixa?
Després que ha de pensar Messi, si després del que ha passat amb el porter de l’Español que va anar a fer-li mal, el club no té els collons de denunciar-la per a que el sancionin d’ofici? Ja fa temps que el club no cuida a la seva gran figura mundial en molts aspectes, sembla que vulguin que vingui algú i pagui la clàusula per a fer-los un favor, que el jugador se n’afarti i vulgui marxar. És bastant lamentable el poc que defensa aquesta directiva a la seva figura. Només per a donar un missatge a l’exterior de “la meva estrella no es toca” ja ho haguessin hagut de fer, però es que a sobre veus com l’equip perico munta el pollastre als mitjans de la caverna merengue i aconsegueixen que es sancioni a Suárez (tampoc han de caure en això els jugadors del Barça) i que s’investigui a Piqué i l’únic que fan és enviar un recurs més (dels que mai els accepten) i no tenen els collons de denunciar a Pau.
Com tampoc defensa a l’equip en general, perquè avui s’ha jugat a les 16 hores i dels propers quatre partits, tres tornen a ser a la mateixa hora, no se si no se n’adonen que aquest horari és el que els va pitjor als seus jugadors o si simplement no hi ha ningú que tingui els collons de trucar a qui calgui i dir-li d’una puta vegada que s’ha acabat el bròquil. Es que ja m’està fent pensar malament i tot i començo a pensar que fins i tot ho estan demanant perquè és l’horari de màxima audiència a Àsia. Vista la pretemporada que es va fer, prioritzant la butxaca i on els jugadors es van queixar ostensiblement, començo a pensar que al club se’ls en fot que l’horari no li vagi bé als jugadors envers aparèixer als horaris de màxima audiència asiàtics.
Per últim volia comentar el tema Alves i el fitxatge del jugador Robert. En el cas d’Alves, avui s’ha demostrat que l’afició està amb ell després de les declaracions contra la premsa esportiva en general. Jo estic totalment d’acord, els mitjans ja fa temps que han abandonat els principis periodístics envers ser els gossets falders dels que els paguen el sou, ja fa temps que és un negoci. Molta gent podria pensar, amb el tracte informatiu que rep el Barça des de la caverna, que el club estaria amb la línia d’Alves, d’aquí ha vingut la sorpresa i la seva reacció al partit d’avui. El Barça és una gran vaca de la que xuclen moltes parts i és un acord club-mitjans. El Barça utilitza els mitjans quan els interessa, com van fer l’any passat amb la pressió al propi Alves, filtrant el que demanava per a quedar com el dolent de la pel·lícula, com els editorials a favor de Qatar, com cada cop que volen filtrar alguna cosa que com a club no poden dir per a no quedar malament. És evident que el club fa servir els mitjans i és per això que ha reprovat a Alves de forma absurda.

Per últim l’enèsim ridícul del Barça, fitxar un jugador que va tenir una lesió molt greu i que se’l fitxa abans de fer-li la revisió mèdica. Que vingués amb sobrepès com s’ha dit se me’n fot, ve de vacances, la temporada al Brasil encara no va i és normal que vingui una mica més pesat si no tenia equip, però que no se li faci revisió és una mica ridícul la veritat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario