Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



domingo, enero 3

Lamentable.

És la paraula que més em ve a la boca després de tot l’esperpent viscut ahir i una mica avui quan he escoltat al personatge hooligan que diuen que és president de l’Español. El partit d’ahir va ser una trampa lamentable on hi van participar diferents estaments del futbol. El primer estament, el que s’encarrega de posar els horaris, que ja ha agafat com a costum el posar els partits del Barça a les 16 hores perquè saben que és la franja horària que pitjor li va a l’equip blaugrana. Ahir se’ls va veure més el llautó que mai, quan veiem que el derbi es va jugar a les 16 hores i a les 18 no hi va haver cap partit de primera divisió. El segon estament, el que s’encarrega de designar a cada àrbitre en cada partit, un partit que tots sabem que els darrers anys que és més que calent, ja que l’equip perico salva la temporada fent punxar al Barça per a que el seu equip amic en tregui beneficis, estic parlant evidentment del club que li cedeix jugadors totes les temporades. Doncs bé, el senyor que va xiular ahir, en lloc d’estar a la nevera pel seu nefast arbitratge al bernabeu fa tres dies, no se’ls ocorre un càstig pitjor que assignar-li a xiular el derbi. Que em diguin a mi, si tu ets àrbitre nascut a Madrid, que acabes d’afavorir clarament al Madrid, que tot el país (excepte l’afició merengue clar) està que trina per l’arbitratge que has comès, que et penses que tastaràs la nevera per tot el rebombori mediàtic, que en canvi et donen a xiular el derbi català. Evidentment que pensaràs que ho estàs fent de puta mare, que ja saps cap on t’has de decantar a l’hora de xiular als dos grans, si afavoreixes al Madrid et premien amb un partit dels grans, si t’equivoques en contra et posen a la nevera o t’envien a xiular partits de la morralla de la lliga. El tercer estament el que porta anys permetent que els equips de futbol, deixin la gespa en un estat lamentable quan ha de visitar l’estadi el Barça, tots sabem com perjudica al Barça un partit amb la gespa en males condicions, ells ho saben millor que ningú, però clar no fan res per evitar-ho perquè els dos grans de la capital juguen a la contra i a la pilotada, se’ls en fot com estigui la gespa. Si aquests juguessin un joc semblant al Barça, ja faria anys que hi hauria una norma per a que els camps de futbol tinguin la gespa adequada. Un estament que quan un equip de futbol puja de categoria, li miren fins i tot que funcionin tots els fluorescents dels vestidors, per a permetre’ls jugar a la màxima categoria i que miren cap a un altre lloc amb el tema de la gespa. La situació és més que evident.
Com heu pogut veure estic culpant als estaments, no al club perico, encara que el seu president hagi fet el miserable davant d’un micro, com fa tots els anys quan juga contra el Barça, sortir a plorar que els mitjans catalans el maltracten i començar a plorar de cara a aconseguir un àrbitre similar per a l’anada de copa al Camp Nou. L’español té tot el dret de sortir a jugar amb una gespa impracticable, total si no et sancionen pots fer el que et doni la gana. Té tot el dret de sortir a jugar amb violència i sobreexcitats amb patades per tot arreu amb pilota o sense pel mig, si total és l’àrbitre el que ha de sancionar-les, si mira cap a un altre lloc doncs endavant. Igual que té tot el dret del món a fer riure contra el Madrid i donar-ho tot i més contra el Barça, cadascú es busca les companyies que vol i si així, afavorint que la vedette madridista faci 4-5 de cara al pitxitxi i et comporta que amb el pressupost que tens el Madrid et cedeixi jugadors per a reforçar el teu equip.
Perquè parlo d’estaments? Perquè la responsabilitat de tenir bones relacions amb els estaments i assegurar que no et tractin pitjor que a la resta, la responsabilitat quan veus a qui t’han posat d’àrbitre d’agafar el telèfon i cagar-te amb la mare que ho va parir tot, la responsabilitat d’agafar el telèfon i plantar-te, a jugar a les 16 hores i dir que ja has jugat abans d’acabar la primera volta, més partits a aquesta franja horària que els que et pertoquen en tota una temporada, tot això correspon a la directiva del Barça. Dic la directiva del Barça perquè se suposa que varen portar al senyor Albert Soler, exsecretari del Consell Superior d’Esports durant tres anys, per a donar-li el càrrec de Director de Relacions Institucionals al Barça. Aquest senyor va deixar el seu càrrec de diputat a Barcelona per acceptar aquest càrrec. Però aquest senyor tret de cobrar un sou per tocar-se els ous poca cosa més. Però veient que no funciona el president, en lloc de preocupar-se tant de col·locar amiguets i d’aconseguir negocis propis amb Qatar, potser hauria de pensar una mica més amb el club i defensar-lo i quan vas a Japó amb el senyor Villar, no aparèixer somrient a totes les fotos amb ell i besar-li els peus. Aquestes situacions amb Laporta no passaven, perquè defensava el Barça, després feia els seus negocis i tenia les seves coses dolentes, però defensava al Barça on fos i com fos. Des que va entrar Rosell que això s’ha acabat i un cop rere l’altre ens estan fotent pals a les rodes sense que el club faci res. Bé res tampoc, perquè ridículs en fa un munt, que sort tenim dels èxits esportius, perquè de la part institucional i la imatge que donem...
El partit té molt fàcil explicació, partit en un camp lamentable, amb un equip vorejant l’agressivitat en tot moment, el primer partit de l’any que acostuma a anar prou malament, un partit on abans de rebre t’havies d’assegurar que no et lesionessin amb una patada sense sentit, després intentar que la pilota arribes en condicions i després jugar-la per al teu company. Partit molt difícil on el Barça tampoc va entrar com a la segona part, podríem dir que es va llençar una part a la brossa, però també és cert que la segona part l’equip perico va notar l’esforç de la primera. L’únic error del Barça va ser no aprofitar els deu minuts que va encaixonar al rival a la seva àrea i va generar ocasions molt clares de gol sense poder-les posar a dintre la porteria, perquè després ja va ser un partit ple d’imprecisions per l’estat del camp, de pilotes dividides i de patades sense cap mirament per a tallar el joc com fos, permeses clarament per l’àrbitre. Un àrbitre que es va veure clar ben aviat el llistó que tenia pensat posar. Els arbitratges que rebrà el Barça es veu molt fàcil com aniran, només has de veure els primers minuts com reaccionen a les primeres patades que reben els jugadors, ahir es va veure ràpid que la barra lliure seria tot el partit, l’àrbitre venia a acabar la feina que va començar dimarts passat al bernabeu, era un pack setmanal. Si només calia veure com se li’n fotien des del minut 1 de partit, els jugadors pegant patades i encara protestant, perdent temps a cada pilota aturada que sacaven, les sacades de banda cada cop l’agafava un jugador, feia que anava a sacar, aguantava la pilota i deixava sacar al que venia de 20 metres caminant, els fores de joc i pilotes aturades igual, feien que anaven a sacar, aguantaven el que podien i després li deixaven sacar al porter, per no comptar que durant tota la segona part cada cop que feien una falta dura o hi havia contacte, es quedaven al terra fins que es parava el joc, esperaven que vingués l’àrbitre i llavors s’aixecaven poc a poc, així perdien temps i no entrava l’assistència i no deixaven el camp. Les úniques jugades de perill del partit va ser quan es va poder fer un o dos tocs de primeres que no va permetre arribar a les ajudes, però clar, al buscar aquestes passades a una gespa tan penosa, hi havia moltes imprecisions, que si agafaven a l’equip molt a dalt, a sobre es transformaven en contres perilloses.
En l’apartat individual la veritat és que no es pot destacar massa a ningú, va ser un partit sense pràcticament joc ni ocasions, al estar tota la estona aturat, no tenia ritme ni res. El partit va tenir algun ritme els primers quinze minuts de la segona part, però després a base de patades i lipotímies al terra es va tornar a aturar totalment. El més destacable va ser Messi ja que va generar tot el joc ofensiu del Barça, encara que penso que se’l va aprofitar poc, igual que Neymar, que cada cop trencava per la seva banda però no li arribaven pilotes. Sota el meu punt de vista els millors van ser els tres de dalt i Rakitic, que penso que quan va sortir Sergi Roberto el canvi era per un molt desafortunat Iniesta, en lloc de pel croat. El partit d’Iniesta probablement sigui el pitjor que ha jugat en tota la temporada i al venir d’un partit sense jugar és la por que tinc quan comencin a venir les rotacions, veurem si va ser un miratge d’un partit o si realment li afecta la falta de continuïtat. A més va tenir un parell de jugades a la frontal, que eren corner a favor i per no acabar la jugada van poder costar cares de no ser per les cobertures.
El que va generar més va ser Messi, va endarrerir uns metres la seva posició i va donar assistències que per poc no es van resoldre, apart va acumular defensors per a que la resta estiguessin més lliures, però va ser a estones, durant fases del partit no se’l va trobar amb les passades de l’equip. El mateix va passar amb Neymar, que va alternar fases molt grises amb jugades molt brillants. El més regular potser va ser Suárez, que es va generar les jugades de forma individual i va donar passades que haguessin pogut acabar molt millor  d’estar encertats Neymar o Messi.
Rakitic i Busquets van estar al nivell de sempre, el croat va aportar bastant a l’hora de combinar de primeres per a donar fluïdesa i apart va treballar molt per a tapar les contres. Igual que el de Badia, que va apagar molts incendis que s’haguessin pogut tornar perillosos. Va ser el que millor es va adaptar a les condicions del terreny de joc.
Els que pitjor van estar va ser la defensa, són els que van sofrir més els mals bots de la pilota i la lentitud de la gespa per a sortir amb la pilota neta, que junt amb una pressió molt agressiva i avançada del rival, els va fer pegar més pilotades de les que acostumen, cosa que feia que els de dalt no poguessin rebre en condicions. Almenys van estar molt segurs amb el joc aeri a les pilotes aturades, que al partit d’ahir va ser vital perquè era pràcticament la única opció de marcar de l’Español. En atac els laterals van estar a un nivell molt diferent del que acostument i es van trobar a faltar bastant, encara que Alba va tenir una ocasió clara, no van acabar de donar bones alternatives als companys, almenys van defensar bé.
Al Barça, en aquest tipus de partits, es nota a faltar una mica més de mala llet, més agressivitat ofensiva i més ganes de demostrar que són els millors encara que els juguin d’aquesta  manera tant barroera, Suárez si que ho va fer en algunes fases del partit però els falta una mica de mala hòstia. Sobretot mala hòstia a l’hora de buscar el xut de la frontal quan no pots entrar fins a dintre. A tots ens agraden les bones jugades combinatives i que no siguin egoistes els tres de dalt, però ahir es va trobar a faltar algun xut de fora l’àrea per a obligar als defenses a sortir una mica més. En aquest aspecte penso que Rakitic ha d’aportar més i sobretot espero que ho aporti també Arda, que té una agressivitat ofensiva que li pot anar molt bé al Barça en aquest tipus de partits.

El més important, però, és no posar-se nerviosos per perdre el liderat, en breu tots dos perseguidors han de venir al Camp Nou i la majoria de partits forts els tindrem a casa, seguir sumant que això és molt llarg i encara tenim un partit menys, que de guanyar als perseguidors i guanyar aquest partit aplaçat són 4 punts per davant molt valuosos, amb la igualtat que hi ha, apart que també han de jugar entre ells.

No hay comentarios:

Publicar un comentario