Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



domingo, octubre 23

Duríssim.


El partit d’ahir va ser un partit molt dur que per sort es va acabar guanyant, però que ha de servir d’exemple de cara al futur que no es pot donar un partit per guanyat encara que l’estiguis controlant i vagis per davant al marcador. El Barça va fer un molt acceptable primera part, dominant el partit i controlant la pilota, va inclús marcar un molt bon gol Messi que va donar molta tranquil·litat al Barça i nerviosisme al València, que es van haver d’obrir i van deixar espais que malauradament no es van aprofitar, malgrat tenir ocasions clares per marcar que, o bé per errades en la definició o bé per bones aturades del porter (manen ous que Alves estigués a tir per al Barça per uns 4 milions i que s’hagi portat a Cilessen per 12), no van acabar amb un segon gol que probablement no hagués suposat una segona part com la que van haver de sofrir.

Ja a punt d’acabar la primera part, l’ocasió de Pearejo hagués hagut de suposar un avís del que podia passar, que no es podien relaxar perquè un gol no era res. El València, sobretot a casa, quan juga contra el Barça es passa d’agressivitat i de nerviosisme, fa com l’Español, que sembla que guanyar al Barça et serveixi per a salvar mitja temporada, molts cops es perden els papers i es veu un odi de l’afició contra l’equip blaugrana que ratlla la irracionalitat. Es genera un cultiu que no és massa bo per al futbol, sobretot si a sobre tens un àrbitre que permet el joc dur fins a extrems inusitats quan xiula al Barça. La lesió d’Iniesta es veia venir, no a ell en concret, sinó a qualsevol jugador del Barça, ja fa dies que estem veient una barra lliure dels àrbitres contra el Barça, es va veure a Balaídos i la cosa segueix igual, era qüestió de temps, a veure quina entrada dura suposaria una lesió. L’àrbitre va deixar les coses ben clares des d’un bon començament, la jugada que no xiula fora de banda de Neymar, que segueix la jugada i el brasiler se’n va d’un que li pega tarrascada, no el pot caçar i se’n va d’un altre que també li pega i l’àrbitre va deixant seguir per a no haver d’amonestar, segueix la jugada i la tercera falta que no li xiula que dona un cop més avantatge i Neymar degut a la falta el darrer control se li’n va i la perd. No només no amonesta a ningú sinó que no xiula cap falta de les tres anteriors. Curiosament es veu a la segona part com Neymar fa una obstrucció a Munir, deixa seguir, la controla Parejo que fa la passada a un davanter que està en fora de joc, llavors si que no només torna enrere sinó que amonesta al brasiler.

El mateix amb Busquets, que es parla que li perdona l’expulsió per una agafada quan ja tenia una targeta, però en canvi s’obliden com Parejo talla una contra que portava Iniesta i agafa clarament al manxec sense veure targeta. Curiosament tampoc recorden com Mario Suárez li fa una entrada de vermella directa a Gomes que no treu ni groga. Són les coses que té la caverna, que no diuen res de la barra lliure dels rivals del Barça però en canvi quan els que fan la falta van de blaugrana llavors no es pot perdonar res. Igual que parlen d’un penal televisiu de Mascherano a Mangala, parlo de televisiu perquè són penals als corners i faltes laterals que es produeixen en totes les àrees del món futbolístic, però depèn dels colors del realitzador es busquen o no, Quan veiem partits del Madrid casualment on es busquen és a l’àrea rival, quan juga el Barça a la pròpia. Segurament si busquem a cada pilota aturada surt un penal a cada àrea dels dos equips, però depèn de la “polèmica” que vulguis buscar per als programes de “Sálvame” futbolístic que fan a la caverna, així poden parlar de robatoris i coses per l’estil.

Casualment s’obliden també del penal que li fa a Messi a Enzo Pérez que no xiula. Es parla d’un fora de joc posicional de Suárez al primer gol blaugrana, tampoc es parla que Mangala està en fora de joc al segon gol quan marca Rodrigo, que pot molestar al porter també, com tampoc es parla del fora de joc de Parejo a la jugada del gol de Munir. Una jugada que els realitzadors van repetir i van parar i en veure que era fora de joc va desaparèixer de la retransmissió, són les coses que tenen que els realitzadors facin una realització del partit totalment partidista i molt interessada.

Però bé, amb aquest partit queden tots contents, el Barça i el seu entorn perquè van guanyar un partit que es va complicar per moments, el València que malgrat perdre no rep les ires dels seus aficionats perquè ja s’han encarregat els mitjans de canalitzar-ho tot cap al mateix culpable i els mitjans de la caverna que ja tenen per a omplir la brossa de programes que fan per les nits.

El Barça la segona part va jugar amb foc, va perdonar massa i d’un possible gol de Rakitic es va passar al 1-1. El gol va fer molt de mal i en un tres i no res es va encaixar el segon. Llavors van venir uns quants minuts de precipitacions i de mal joc, però per sort es va empatar aviat, en un altre gol a pilota aturada, que després s’han d’escoltar coses com que els entrenadors no preparen res durant la setmana. Un gol que va tranquil·litzar a l’equip i va acollonir al València, que llavors es va tornar a tancar a defensar l’empat i a veure si caçava alguna contra. A partir de llavors el partit es va descontrolar més del que els blaugranes voldrien i va aparèixer el cansament. El partit es va jugar a dues velocitats, la del València al màxim després de poder estar preparant el partit tota la setmana, mentre el Barça va jugar al ritme que va poder, després del duríssim partit contra el City del dimecres. A la segona part es va veure alguns jugadors cansadíssims, que no donaven per a baixar a defensar les contres que va tenir el València, per sort Nani no va estar encertat ni la resta a l’hora de prendre decisions.

És una vergonya que tots els equips que han jugat xampions juguin en diumenge i que el Barça, que va tenir el partit més dur i va jugar en dimecres, hagi de jugar en dissabte i a sobre a les 16 hores. A sobre la designació d’Undiano que no el vol cap jugador. Però clar, algú del Barça ha sortit a queixar-se? Algun mitjà blaugrana se n’ha fet ressò? Algú li ha preguntat a Lucho a la roda de premsa? La resposta és no, mentre seguim amb aquesta gentussa a la directiva és a l’únic que podem aspirar, que ens la fotin per tots els cantons. Ja fa temps que tinc la teoria que és Bartomeu el que ha demanat jugar molts partits a les 16 hores per a recaptar patrocinadors asiàtics, no és possible que li toquin tants partits al Barça en aquesta franja horària i que no es faci res per evitar-ho, no es pot ser tan mediocre. Però clar, tampoc hi ha cap periodista que tingui els pebrots de preguntar-li al president o a Robert quan els entrevisten, no sigui cosa que s’enfadin per no fer-los només preguntes “llepaculs” i que els vetin.

En l’apartat individual hem de lamentar molt la lesió d’Iniesta, però aquest any si que hi ha recanvis de garanties per a no haver-ho d’afrontar com un drama, potser li anirà bé a Gomes per a poder acabar d’acoblar-se a l’equip, perquè ara està tenint un rendiment molt irregular, se’l veu a una altra velocitat que la resta, ofensivament no es nota molt perquè té molta qualitat amb la passada i té criteri per a jugar la pilota, però ahir anant cap enrere semblava un exjugador la veritat, als dos gols surt a la foto. Però és molt complicat agafar un ritme de competició amb els minuts que està tenint ara jugant un partit i dos a la banqueta. Ara té l’oportunitat de posar-se a to fins a la tornada d’Iniesta, també servirà per a donar minuts a Denis i a Rafinha en aquesta posició que se suposa que és la seva ideal.

També m’agradaria destacar a Rakitic, que va sortir i es va fer amo i senyor del partit, va donar un equilibri espectacular a l’equip fins que es va partir i ja no va poder fer res, però se’l va veure molt clarivident amb la pilota i ajudant a tots els companys amb les cobertures, apart va guanyar totes les pilotes dividides. Ja va ser dels millors davant del City i ahir va ser decisiu, un fitxatge qualitat preu fantàstic.

Potser la part més fluixa de l’equip va ser la defensa, però és normal, el partit es va fer molt llarg per a ells degut al trencament de l’equip, els atacaven amb superioritat i no estan rodats de jugar junts, fins ara Masche i Umtiti han jugat molt poc junts com a parella de centrals, Sergi Roberto venia d’una lesió i Digne estava tocat del partit davant el City. Almenys van donar la cara i excepte uns minuts de la segona part, una jugada a la primera part van donar un rendiment acceptable per al risc que es va córrer. No em vull ni imaginar el partit d’ahir si arriba a jugar Mathieu, per tant podem donar gràcies de la defensa que va sortir a jugar. Ara amb la lesió d’Alba i de Piqué també tindran uns quants partits per a conèixer-se els uns amb els altres en un partit real.

Per últim la MSN famosa. Un partit on van patir molt el joc dur del rival se’n van sortir a la perfecció i van ser decisius als moments més importants, és un valor afegit per a l’equip quan juguen tots tres i és fantàstic veure com es troben i com s’associen. No cal dir que el partit de Messi va ser brutal, es va posar l’equip a l’esquena i va fer tot per a poder trencar el partit, el va ajudar molt Suárez amb el seu treball habitual i sempre donant opcions als companys. Tots dos sempre els destaquem amb aspectes molt positius ja marquin gols o no, però a mi m’agradaria destacar en aquest partit a Neymar, que és el típic que pot perdre els papers i no ho va fer, excepte al final que les provocacions a la grada sobraven, però va estar centrat, treballant per a l’equip i sense fotre merder malgrat ser apallissat. També està millorant la seva capacitat d’associació i de llegir el futbol, ja porta uns quants partits donant bones assistències i ahir en va donar una a Suárez amb l’exterior que el va deixar sol davant Alves que va ser espectacular.


Ara ja només queda descansar una mica aquesta setmana que es pot perquè el calendari no ajuda en absolut i ve un calendari amb partits assequibles a casa però amb dues sortides molt complicades, amb aturada de seleccions pel mig abans del clàssic. Un clàssic que es jugarà després d’aturada en dissabte a les 16 hores, però tots contents que no passa res, que ens veuran a Àsia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario