Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



sábado, octubre 8

Error, a la llarga encert.

Bé, després d’unes vacances comentarem una mica per sobre el que va passar a Balaídos. No deixa de ser curiós, veure com els que els primers partits de lliga van omplir pàgines i minuts mediàtics parlant del bé que ho feia Ter Stegen, tots sorpresos pel número de passades bones, que si la tocava més i millor que molts jugadors de la lliga en tot un partit, etc. com ara han matxacat al porter per una errada que va suposar un gol a l’equip. Resulta que el què era tan bo per a l’equip, que li donava tanta sortida de pilota, que era com un jugador més per a treure la pilota del darrera, ara sembla que ens l’hem de carregar per una errada que suposa un gol. Perquè se l’acusa de l’error també al primer gol i realment és més una errada de Busquets, que està mirant a qui fer-li la passada i quan la va a controlar se li escapa, també hem de veure on està el gran Mathieu al moment de la recuperació rival i Jordi Alba, però clar, estava més que assignat després del partit qui seria el culpable de tots els mals. Jo espero que no li afecti i segueixi igual, perquè el que era bo abans no pot ser ara un desastre per encaixar gols, és un porter molt jove i aquests errors a la llarga li serviran de molt, tots els porters erren, alguns per dalt, altres a l’hora de blocar, ell va errar una passada, la pròxima assegurarà més la passada i li haurà servit aquesta errada per a millorar.

Perquè el problema no va ser la errada de Ter Stegen al QUART gol encaixat, el problema és com s’arriba perdent 3-0 al descans. Un cop més, la puta mania de jugar amb el mediocre de Mathieu que li costa al Barça una derrota, no només va ser culpa d’ell, però quan juga ell tot l’entramat defensiu trontolla, els equips es limiten a tapar la sortida de Piqué i li deixen a ell la pilota, sabent que és mediocre, només cal veure el segon gol, que agafen a l’equip pràcticament un contra un amb Piqué, mentrestant el francès està a l’àrea rival, li deixen la pilota per a que condueixi cap avant i així es genera un forat brutal a la defensa quan la perd ell mateix.

Però com he dit abans, malgrat la histèria general quan ell està al camp, l’equip en general va sortir sorprenentment desconnectat, va començar molt bé, generant una ocasió clara de gol, que com una gran majoria de les jugades de desequilibri que es van produir durant el partit, va acabar amb falta clara de targeta que l’àrbitre no va voler mostrar, venia prou ensenyat de casa ja, perquè el Celta va fer setze faltes i l’única targeta que va rebre va ser per protestar el penal sobre André Gomes.

L’arbitratge va ser molt influent al partit, des del minut un de partit, que una falta sobre Neymar que encarava el porter, on l’únic dubte era si vermella o groga, aquest personatge no va treure ni targeta, però és que cinc minuts més tard, Hugo Mallo li fa una falta claríssim de targeta a Neymar que marxava per la banda i no li treu tampoc. Aquest personatge, jo li dic així perquè no li puc dir àrbitre, normalment veig altres partits apart del Barça i ja són molt de partits veient el mediocre que és, si va quedar l’últim de la classificació si traiem als dos que varen baixar de categoria. Aquest senyor és dolent en collons, però quan veus altres partits te n’adones de com venen d’ensinistrats a xiular segons quins partits, si cada cop que li treia una targeta a un del Barça o quan anaven a protestar-li una falta se’ls en reia a la cara. Aquest senyor va venir a Balaídos al que va venir, no deixen de ser curioses les designacions que s’estan veient partit rere partit, on els ha xiulat Lahoz a San Mamés i contra Alabés i Celta han xiulat els dos que van quedar últims de les valoracions arbitrals. Ja no saben que fer per a que el Barça no guanyi la lliga.

Vicandi Garrido els va deixar ben clar des del minut un, el llistó que aplicaria als locals al partit, només als locals, perquè ben bé que li va treure a Busquets targeta a la primera falta susceptible de rebre-la. Perquè tu pots ser dolent i no treure una targeta ni a la de tres, però quan estàs perdonant tota la primera part targetes clares i a la primera li treus a l’altre equip, estàs demostrant ben clar quines intencions portes. Si li sumes que amb 3-2 al marcador, no xiules un penal de llibre, on només estan els dos afectats a la jugada sense ningú al voltant, que a més hagués suposat l’expulsió per al rival, llavors ja tens una influència clara al marcador. Si no tinguessin tanta barra, serien públiques les valoracions que fa el representant que fa les valoracions dels àrbitres a cada partit, segurament veuríem que li dona molt bona puntuació, evidentment han aconseguit l’objectiu que es buscava, una punxada del Barça.

El problema ja no és que xiulis o no un penal, el problema és que permets jugar a un equip amb una agressivitat que no és tolerable, els jugadors locals cada cop que un jugador blaugrana rebia una pilota d’esquena, s’emportaven cama i pilota (quan la tocaven) sense que l’àrbitre xiulés res en moltes ocasions i en altres només falta i ja es tallava la jugada. Un equip pressionant tant i amb aquestes permissivitats, va recuperar moltes pilotes en zones perilloses, que després suposaven jugades de perill, així es fa molt complicat jugar, quan has de jugar pensant en esquivar la tarrascada pel darrera primer, després controlar i fer la passada.

Però el Barça no va perdre per l’àrbitre, va ajudar força, però el problema va ser generalitzat de manca d’intensitat i de pèrdues insòlites en un equip de la qualitat del Barça, jugadors que no en perden gairebé cap en tot un partit, en vint minuts en van perdre una barbaritat. Molts es quedaran amb la horrible primera part per anar a per Lucho per les rotacions, altres es quedaran amb la segona part per a parlar d’èpiques, de pit i collons, etc. El partit no es pot partir en dos meitats, dura 90 minuts.

Per molt que es parli que gairebé s’empata, que si no fos pel quart gol, etc. la realitat és que el Barça no va jugar un bon partit, no va merèixer guanyar-lo, perquè els gols venen de pilotes aturades i d’un penal, no podem dir que la segona part el Barça va fer un partidàs, perquè el Celta es va acular pel cansament de la Europa League i es va deixar dominar. Els gallecs van sortir molt forts per a intentar treure el màxim rendiment possible, si ja de per si surten amb pressió avançada, amb Mathieu al camp encara més. Per a mi és el principal problema que té el Barça, quan no juguen un dels tres centrals normals, que es genera un forat negre lamentable, que fa anar de corcoll a la resta. Els que no poden veure a Lucho parlaran de rotacions i que és massa atrevit. No pot ser que cada cop que es perd es faci la culpa a les rotacions, quan a començament de temporada es deia que era la plantilla més complerta dels darrers anys. Les rotacions són necessàries i encara que no les entenguem en molts casos, igual que alguns cops els canvis que es fan, molts cops tenen un motiu que nosaltres no sabem. No sabem com entrenen cada dia, si tenen molèsties, si tenen un procés gripal, si només han pogut entrenar un dia, si porten molta càrrega seguida de minuts, no podem saber aquest tipus de coses. Després passa el que passa, que alguns ataquen al tècnic per no posar a Rakitic o per canviar-lo sovint i resulta que és perquè té problemes al tendó d’Aquil·les des de fa tres setmanes.

L’equip que va sortir a Balaídos, estava capacitat de sobres per a guanyar, inclús amb Mathieu al camp, el problema va ser d’intensitat i de manca de precisió a les passades, de jugar pocs partits encara amb l’equip i de circumstàncies del partit que poden passar. Per exemple es va jugar amb Gomes i Arda d’interiors, dos jugadors que segurament ni als entrenaments han jugat junts al mateix equip fent d’interiors. Podem culpar a qui es vulgui, però va ser l’equip en general que no va estar fi, tot i això estem veient que tots estan punxant, ara és el moment d’aprendre dels errors i d’arribar en condicions als mesos finals de competició. Aquest tipus de vivències dels teòrics suplents, són ara que s’han de sofrir i adaptar-se a l’equip en situacions de partit complicades. No podem acusar tampoc personalment a Stegen, perquè va fer un parell de parades que ens van mantenir al partit, no es pot culpar a Busquets per una errada quan fa partits que ratllen la perfecció, no podem culpar a Gomes quan ben just es poden comptar amb una mà els partits que ha jugat i quan ve d’un altre equip. Els de dalt tampoc van aportar res, no per això se’ls ha de matar i dir que ja no valen.

A mi em sembla bé el tema de les rotacions, però no perquè si i sobretot abans d’una aturada de seleccions. Si Mascherano està bé, el que ha de fer es jugar i que parli amb el seleccionador i descansi amb la selecció, el mateix per a jugadors com Busquets o Piqué. Si estan tocats, amb qui han de descansar és amb les seleccions, que el Barça és qui els paga. Puc entendre que faci rotacions, com ara amb Rakitic, si no està bé, però no perquè hagin de marxar amb les seleccions. Que hagi de donar-los descans el club per a que marxin fora a jugar, això a mi m’emprenya bastant la veritat. També em va emprenyar una mica la falta d’actitud, quan saps que guanyant et poses líder, van sortir a jugar a veure-les venir i el Celta se’ls va menjar clarament, van veure que podien ser molt agressius i ho van aprofitar.

Per acabar m’agradaria comentar una mica el tema de l’handbol, perquè em fa gràcia veure titulars i articles que diuen que malgrat els canvis es continua guanyant i que són clars favorits a tot. És curiós com els resultats finals s’utilitzen per a tapar misèries de l’entrenador i de fitxatges lamentables. Es parla que s’ha guanyat, però no es diu que en lliga gairebé es perden dos partits i per bones actuacions finals dels porters no es va perdre. Aquest dimecres per exemple estava veient el Flensburg-Barça i guanyaven de 4 gols i estava el partit tranquil, fins que el brillant entrenador va decidir que havia de repartir minuts de forma quadriculada. El senyor no se li va ocórrer res millor que posar a un dels pitjors fitxatges dels darrers deu anys, a Filip Jicha, que està acabat i ha vingut a jubilar-se a can Barça, a defensar la zona del millor jugador en penetració de l’equip rival. Doncs bé, l’equip rival, que tontos no són, van carregar el joc per aquell costat i van fer quatre gols en cinc atacs pel forat que deixava el “crack” blaugrana que amb una mínima finta el trencaven amb suma facilitat, era com atacar un con a un entrenament.

Lamentable, però encara més lamentable veure com qualsevol amb un mínim coneixement del joc ho veia, com els mateixos comentaristes ho veien i el personatge aquest que diuen que és entrenador no va tenir els sants pebrots de canviar-lo i posar a qualsevol que pogués defensar mínimament. Clar, la seva quadrícula mental de repartiment de minuts deia que havia de jugar deu minuts i el pobre no dona per a més. Total que un partit totalment controlat per un bon rendiment de l’equip, va passar a ser un partit de gol a gol, amb l’equip alemany amb la moral pels núvols després de remuntar i empatar el partit. Però és que el mateix va passar amb atac amb Lazarov, que va fer quatre llançaments consecutius a les mans del porter i va seguir fent-ho amb la connivència de l’entrenador. Al final sort del porter que va fer dues molt bones aturades claus i de Jalhouz, que va fer un parell de gols clau. Però bé, el resultat diu que es va guanyar i totes les mediocritats tècniques que queden soterrades, després guanyaran els quatre títols nacionals sense oposició i es farà el ridícul a la xampions i a seguir amb el simulacre d’entrenador que tenen ara.





No hay comentarios:

Publicar un comentario