Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, enero 9

Petits grans detalls.

El Barça va perdre dos punts ahir al camp del Villareal, dic perdre dos punts perquè va fer un partit com per a guanyar folgadament i que per segons diuen alguns “petits detalls” es va empatar i gairebé que es podria dir que gràcies per haver empatat. Al final, un empat és el mateix que una derrota, només salves un punt mentre que en perds dos. Jo no entro amb les xorrades de que s’ha perdut la lliga i tal, estem a la primera volta i queden moltíssims punts per jugar, és una qüestió de veure el got mig ple o mig buit. Però si que hi ha moltes coses que s’han d’analitzar. Però no són petits detalls, són grans detalls en forma d’errades de col·locació i d’implicació defensiva d’alguns jugadors.

Tampoc vull entrar en massa detalls respecte el tema arbitral, penso que el Barça s’ha de centrar en les coses que s’estan fent malament i no en coses que no es poden controlar. Bé, no es poden controlar amb la lamentable directiva actual que hi ha, perquè com poden veure si agafem el pont aeri, n’hi ha que ho controlen i molt bé. El pitjor de tot és que ara sancionaran a Piqué per dir les veritats a la cara, quan no és ell qui ho hauria de fer, és molt lamentable que aquest tipus de declaracions les hagi de fer un futbolista perquè no ho fa ningú dels de dalt. El planter blaugrana des que va marxar Laporta que està totalment abandonat, està dirigit per gent que només li interessa millorar laboralment, que les seves empreses vagin millor i sobretot fer les mafiades que volen al seu gust, que total després paga el Barça i s’utilitzen els serveis jurídics a costa del soci per a defensar-se. També hauríem de veure si el senyor Robert té algun tipus de comissió baix mà per fitxar jugadors del València, un equip que porta anys sent un desastre i que no juga ni molt menys un estil similar al del Barça, després de gastar-se prop de 90 milions en dos jugadors, ara es parla de fitxar Cancelo la temporada vinent, com si estigués sent el millor lateral dret de la lliga, quan n’hi ha uns quants millors que ell i que són molt més sòlids defensivament.

Perquè no podem negar que hi ha un problema, els temes arbitrals tapen moltes coses, però no es pot tapar que aquest equip està tenint unes mancances que no tenia abans. Però això també és fruit d’una planificació esportiva prou dolenta que pel que sembla no hi ha interès en arreglar al mercat d’hivern. Es va cedir al xantatge de Ter Stegen i es va fitxar un porter que no molestés gaire a l’alemany, no sigui cosa que s’enfadi, la trista realitat és que fa que el rendiment del porter titular del Barça no sigui el que s’espera, com per exemple ahir que es menja amb patates el gol de Sansone, comença a ser hora que algú li posi les piles perquè no és la primera aquesta temporada. Però clar mira a la banqueta i veu a Cilessen o a Masip i es posa a riure. Després està el problema del lateral, va marxar Alves i no es va fitxar a ningú, sabent que Aleix no comptava per a res, ara es té un lateral que no juga i un altre que no és lateral i que com a tal comet errades per falta d’adaptació, el xaval serveix com a pegot per a tapar el tema, però hi ha partits on es nota que no té el nivell en aquesta posició.

Seguim amb el tema André Gomes, aquest noi encara no té ni puta idea de que és jugar al Barça, ahir si l’hagués tingut a tir, li hagués pegat un seguit de clatellots a veure si espavilava, em va posar dels nervis, caminant pel camp, sense seguir a ningú defensivament i ofensivament complicant-se zero la vida, una manca d’intensitat inacceptable, un jugador que ha costat més de quaranta milions i que està jugant perquè és una petició de l’entrenador, no perquè s’ho hagi guanyat al camp, s’està menystenint totalment a un jugador clau els darrers anys com és Rakitic o se li dona poquíssims minuts com és Denis Suárez i que ahir en vint minuts li va donar una classe magistral al portuguès del que és sortir amb ganes de jugar a futbol. Per a sortir a jugar caminant i donar-li al del costat que es busqui la vida no fa falta fitxar a un jugador de 40 milions, ja teníem a Denis, a Rafinha i sobretot a Arda. És que el problema ve quan a sobre no manté la posició i fa el que li dona la gana. El gol groguet ve d’una jugada que la passada a Messi li queda enrere a contrapeu i va on se suposa que havia d’estar ell, no tan sols no està, sinó que es queda parat a veure com acaba la jugada. Això no li hem vist a Rakitic en la vida.

Un altre que comença a ser hora que li piquin el crostó és Neymar. A mi em sembla perfecte que als cracks els donin més dies de vacances, me la sua com els gastin, però se suposa que quan tornes a jugar has de demostrar-ho. A mi si un jugador rendeix al camp, se me’n fot si es fot a caldo de cubates, si es gita a dormir una hora i va a entrenar borratxo, jo el que vull és que es demostri al camp el que val. Aquest senyor en quant ha signat la renovació, ha desaparegut del camp, no marxa de ningú, s’encaparra en fer tota l’estona el mateix i falla coses impròpies d’un mega crack, perquè no ho hem d’oblidar, aquest senyor cobra un sou de mega crack. Quan veus que no rendeix al camp, llavors és quan se t’inflen els nassos de veure’l de festeta aquí i allà. Si vols privilegis i cobrar com un crack, has d’exercir com a tal i ahir Neymar no va merèixer ser titular, de fet per rendiment ja fa dies que Arda mereix ser titular. Un Arda que ha demostrat implicació i ganes de fer coses, que ha demostrat estar plenament adaptat i està fent molts gols, un jugador molt intel·ligent i que pot aportar moltes coses. Espero que Lucho a la tornada de copa el faci jugar en lloc del brasiler, a veure si espavila una mica.

Perquè aquesta és una altra, la tonteria del triplet. Estic fins als nassos de veure com es llença la temporada per arribar lluny a una competició que no li interessa a ningú. La temporada passada el desgast a la copa els va fer perdre als quarts de la xampions i alguns jugadors van tenir un mes lamentable. Al seguidor blaugrana la copa se li’n fot, el que volen és guanyar la lliga i la xampions. S’està llençant per la borda l’oportunitat d’augmentar les xampions del club, desaprofitant al millor jugador de la història, per jugar una merda de títol de copa que no li interessa a ningú, ja hem vist qui s’ha emportat tots els premis, un jugador que no ha estat ni de bon tros el millor de la temporada en cap aspecte del joc i que ha guanyat perquè el seu equip ha guanyat la xampions. És que a sobre no té cap sentit, quan vaig veure l’alineació de dimecres, em vaig indignar bastant, que collons fot amb l’equip titular quan es juga mitja lliga al camp del Villareal tres dies després? Estem bojos o què?

La copa l’han de jugar els suplents i que s’arribi on es pugui, si no poses als suplents en aquests partits quan els posaràs? A la xampions? Aquí es demostra que la planificació no té ni cap ni peus, resulta que es parla que es té la millor plantilla dels darrers anys, que s’ha augmentat la qualitat de la segona unitat i a la copa que és on s’ha de rodar i agafar ritme i confiança va i no els posa, posa a jugadors que venen de quinze dies de vacances mentre els que estan a la banqueta fa una setmana més que entrenen. La copa és ideal per a què els que tenen menys minuts agafin ritme i s’acoblin al sistema, que quan vingui la costa amunt de partits els puguis donar minuts en partits importants i que els teòrics titulars tinguin descans per a estar al 100%. Que no juguin demostra la poca confiança que té l’entrenador amb ells, per molt que de portes enfora parli meravelles.

El Barça té problemes greus defensius, problemes que no es tenien i que ara partit rere partit es fan palesos, no pot ser que qualsevol pèrdua en la sortida et costi un gol. El sistema del Barça es basava en la sortida de pilota del darrera, els equips venien a mossegar a dalt i s’aconseguia sortir de la pressió i a partir d’allà es generaven ocasions clares de perill, però es que ara ningú arrisca, es perden pilotes absurdes en zones molt perilloses i quan es perden amb l’equip sortint són un autèntic drama. Els mitjans i l’entorn ho estan tapant tot amb el tema arbitral, per no parlar dels problemes reals de l’equip, però la trista realitat és que s’estan encaixant gols amb extrema facilitat. A San Mamés es va fer una primera part lamentable, que els dos penals no xiulats van tapar, ahir igual, no tant el joc, perquè jo penso que va ser bo, però les errades greus defensives les va tapar el penal de Bruno. Però es que la caverna culer és tan patètica que no sap no defensar els interessos, és el que té el periodisme caspós, que es basa amb interessos econòmics, que no té el menor interès en aprendre, només els interessa quedar bé amb segons qui. Ahir vaig veure que s’indignaven amb el penal de Bruno que no xiula i a rengló seguit diuen que també li perdonen un penal a Mascherano, segons ells perquè intercepta la pilota, perquè té separat el braç del cos i bla bla bla. Ja fa uns quants anys que l’únic requisit indispensable per a saber si és penal o no és la voluntarietat, però bé la qualitat del periodisme és una altra història.

El principal problema que té el Barça és la manca de connexió entre línies, sobretot al mig camp, que no estan sent capaços de generar el joc suficient per a que els de dalt tinguin oportunitats de gol i per a que es surti bé des del darrera, el Barça s’ha acostumat massa a les transicions ràpides i s’ha oblidat del joc de possessió, tampoc ajuda que cada dia jugui un mig camp diferent o que es doni tan poca confiança als que estaven acostumats a fer-ho. Al Barça hi ha un problema evident de creació al mig camp, un jugador que aporti la pausa suficient per a donar el ritme i ordenar a l’equip, Iniesta ho fa puntualment però ell està més encarat als metres finals i Busquets tampoc té aquesta funció, al Barça li està costant massa trobar aquest mig que aporti creació i velocitat a la circulació, entre altres coses perquè les innovacions tàctiques de Lucho no ho permeten.

Tot i això el Barça no va fer un mal partit ahir, el principal inconvenient és que s’ha perdut punts on no tocava i ara s’està en una situació al límit que no ajuda, tots els partits són de vital importància i generen una sobre pressió als jugadors que no ajuda a que juguin tranquils. El partit d’ahir, sense haver perdut els punts a casa davant equips molt inferiors o deixar-se empatar al darrer instant amb el Madrid, seria un molt bon resultat a un camp molt complicat i on es va fer un bon partit. Les lectures haguessin estat positives, partit que mereixes guanyar però que et manca encert i acabes empatant. Però com ja s’ha perdut tants punts dona la sensació que qualsevol punxada és dir adéu a la lliga.

Ahir es va fer un partit molt acceptable, es va controlar el ritme i la possessió, es va generar joc suficient com per a guanyar a un Villareal que va posar l’autobús davant l’àrea i que ho va fiar tot a una cagada dels culers per a sortir a la contra i així va ser, els va sortir el pla a la perfecció, també és el que passa quan les coses no van bé, que tot són jugades de mala sort i desgràcies. En situacions com aquestes hi ha dues opcions, analitzar bé on estan els problemes, ser autocrítics i treballar per a millorar els defectes que estan mostrant, o tancar-se en banda i culpar de tot als àrbitres, a una mà negra i espolsar-se les responsabilitats, jo soc més de la primera la veritat.

Per acabar dir que em sembla fantàstic que els jugadors del Barça hagin decidit no anar a la gala de la FIFA, però no em sembla bé que hagin demanat disculpes i hagin posat l’excusa del partit de copa. Jo penso que amb dos collons havia de sortir Iniesta i al vídeo que han enviat dir que no han anat perquè se senten menyspreats, perquè pensen que és un puto negoci on no es té en compte paràmetres esportius i que tot és mediàtic i perquè estan farts de les manipulacions que fa la FIFA i la UEFA als sortejos. Si aquests organismes els la bufa que es queixin als mitjans i que parlin de conspiracions i d’ajudes a uns equips envers els altres, de que donin pilotes d’or injustes a gent que ha fet riure només perquè té més usuaris a twitter. Aquests organismes, com han demostrat avui que els ha fotut i molt que no es presentin, com els va fotre als de la lliga a la seva gala, el que els fot és que els jugadors no es pleguin als seus capritxos mediàtics, a que guanyin diners a costa de mostrar la seva imatge. Aquest és un bon camí, però de cara, no excusant-te per no anar quan realment el que estàs fent és protestar pel tracte que t’estan dispensant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario