Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



domingo, enero 29

Punt i gràcies.

Podria agafar les errades arbitrals del dia d’avui i començar a parlar de lligues per decret i que aquest any ha de guanyar com sigui la lliga el Madrid, tapar la realitat i passar el partit de puntetes, és el que faran els mitjans de la caverna blaugrana, parlar de les errades i parlar de mans negres, la mateixa directiva ja ha llençat el discurs que s’ha de seguir per par de tots els palmers de la premsa culer.

Però la trista realitat és que el Barça avui, pel joc mostrat, no ha merescut guanyar. Em dona igual que alguns diguin que el Madrid tampoc està bé i que els ajuden a guanyar, que diguin que el Barça avui amb un altre arbitratge hagués guanyat jugant malament, llavors es parlaria de partits on es guanyen lligues i les típiques xorrades que s’acostumen a publicar. Avui el Barça ha fet un partit mediocre, ha jugat un partit per a perdre 2-0 i cap a casa calentets, avui no ha aparegut absolutament ningú i no s’ha vist en cap moment el Barça que tots estem acostumats a veure. També he escoltat i llegit a gent molt emprenyada dient que si el Barça hagués jugat com els darrers quinze minuts de partit haguessin guanyat sobrats, res més lluny de la realitat, però clar, com s’analitzen els partits amb memòria de peix i amb el resultat a la mà després passa el que passa.

El Barça ha empatat injustament i els darrers quinze minuts de partit, on fins i tot ha pogut guanyar, han jugat com han jugat perquè el Betis ha volgut, perquè en marcar el gol s’han tirat cap enrere per a defensar el resultat, s’han deixat dominar i han pegat la baixada física, de poc que no els ha costat car, però no ha estat per mèrit del Barça sinó per demèrit dels bètics. També he escoltat a gent emprenyada perquè deien que alguns jugadors del Barça sembla que només s’hagin activat després del gol, que la resta de partit no han volgut jugar i que no han posat intensitat. Aquests jugadors han destacat perquè s’han trobat amb un rival defensant a la seva àrea i amb tot el camp per fer el que volguessin, fins llavors han tingut una persona a sobre en tot moment que no els ha deixat jugar.

S’han deixat sorprendre per un equip que els ha sortit a pressionar a dalt des del primer minut, que no ha deixat rebre a ningú amb comoditat i que ha fet que els jugadors perdessin moltíssimes pilotes en aquesta pressió, avui la sortida del darrere no ha sortit efecte com en altres partits. Bé, han pressionat a tots excepte al paquet de sempre, que el flotaven com es fa al bàsquet, floten al dolent i així tenen més capacitat per ajudar a l’hora de marcar algú que sigui més perillós. També hem de dir que per la merda de la copa del rei s’ha posat en tres dies de diferència als jugadors més importants els 90 minuts, la tonteria que alguns jugadors no els poden canviar perquè s’enfaden, avui ha costat ben car. Les rotacions durant aquest mes s’havien de fer a la copa, no a la lliga, a la copa tens marge d’error i en tot cas si t’eliminen és igual, a la lliga, per les errades anteriors, no hi ha marge d’error, les punxades costen molt cares. Ara a posar als titulars amb el doble partit amb l’equip matalasser i a fer rotacions al camp de l’Alavés, equip que els va guanyar a casa i per arribar a una final d’un trofeu menor es perdrà la lliga.

Un partit més que posa a un jugador mediocre de central i que fa que la defensa faci aigües totalment, no és una sorpresa, la majoria de partits que el Barça ha punxat aquest any el francès estava al camp o ha sortit des de la banqueta i l’equip ha començat a fer aigües. El problema ja no és que sigui mediocre, el problema és que fa que la resta semblin dolents, perquè van de bòlid intentant tapar les cagades. Veure a Piqué com un boig a la part del central que havia d’estar Mathieu, fa mal a la vista. Quan juga el francès els forats semblen més grans, els que fan la pressió el deixen a ell amb la pilota als peus i es limiten a defensar i pressionar al central bo i al mig centre que baixa a rebre.

També seria injust, però, donar-li a ell totes les culpes, avui no ha funcionat ningú, Ter Stegen ha estat fatal amb la sortida, Rakitic ha perdut moltes pilotes i no ha estat precís i els jugadors que formaven el mig camp tampoc han donat massa solucions, fins i tot Messi avui estava apagat i no baixava a rebre per ajudar, potser si hagués descansat la segona part dijous passat avui hagués estat més fresc. Tampoc ha ajudat que la primera ocasió clara dels blaugranes, la única de la primera part, l’hagi fallat estrepitosament Neymar, quan estava un contra un davant el porter. És la diferència que fa que de moment no estigui a l’alçada dels dos jugadors més grans a Europa ara mateix, parlo de Messi i Suárez, li falta efectivitat cara a porta, falla moltíssim en ocasions que té totes les de guanyar, molts cops per precipitació i per falta de sang freda a l’hora de definir. La jugada en qüestió el porter va a tapar porteria com un boig i li deixa tot el primer pal descobert, era claríssim el forat, però el jugador no ha mirat en cap moment, li falta controlar l’espai-temps dintre de l’àrea.

Ha estat una jugada clau perquè tal i com estava el partit el Barça necessitava un gol per a jugar amb molta més tranquil·litat i que el Betis perdés una mica la confiança amb el que estava fent, com que no s’ha marcat, els verd-i-blancs cada cop veien que el seu treball estava sent més efectiu i estaven generant ocasions. El futbol és un joc molt mental i els bètics estaven al màxim de moral i motivació veient que estaven sent superiors. Sort de Ter Stegen que ha parat dos pilotes importants i sort dels pals, que han evitat una derrota clara i merescuda, podríem dir que ha fallat una mica al gol, si obviem que li fan falta i que no la xiula. Avui individualment l’únic que s’ha salvat una mica ha estat el porter alemany, ja que ha mantingut el resultat viu per a que almenys hi hagués una mínima esperança d’empatar el partit.

El tema arbitral l’he deixat per al final, perquè un partit que jugues com ho han fet avui, no pots anar demanant que l’àrbitre et faciliti les coses, però una cosa és diferenciar entre que no t’ajudi i l’altra que et perjudiqui clarament. No hem d’oblidar que fins a la falta al porter que acaba amb gol, el partit estava empatat a zero i no sabem si hagués passat alguna genialitat o alguna jugada ben trenada que hagués donat la victòria. Tampoc es pot fer la relació absurda que fan alguns de faves comptades, que han quedat 1-1 i com han anul·lat un gol era 1-2 i la victòria, perquè no sabem si marcant l’empat s’hagués produït el segon gol. El que si que podem dir és que al Betis li han donat un gol que no era i al Barça li n’han tret un que si que ho era, és que a més hi ha penal abans que hi hagi el gol, penal claríssim sobre Neymar. Però el més ridícul de tot i que ha marcat clarament quin criteri tenia l’àrbitre avui, és la comparació de la falta que li xiula a Suárez al darrer minut de partit, que el defensa s’havia passat de frenada i cau a peus de l’uruguaià dintre de l’àrea petita, comparada amb l’espenta que rep el porter blaugrana i que fa que el refús no sigui el que ell hagués volgut. Aquí està el criteri, espenta clara, acaba amb gol bètic, mínim contacte que no és suficient per a que el jugador no refusi, falta en atac del davanter. Jo tenia entès que al porter dintre de l’àrea petita quan va a refusar no se’l podia tocar, però al reglament deu posar, amb l’excepció que el porter sigui el del Barça, perquè no s’entén. Ja fa dies que s’estan veient coses estranyes, aquesta temporada és encara pitjor que la de la lliga per decret de Mourinho, però això tots sabem de qui és la culpa, dels que després surten davant d’un micro demanant que apliquin la tecnologia al futbol.

Una directiva que per cert s’ha carregat clarament les seccions, que estan en mans de gent molt poc preparada i que en molts casos no tenen ni la més remota idea de la secció que estan dirigint. El president Laporta va deixar unes seccions que donaven goig, competitives en totes fins al final, que el darrer any de mandat van guanyar la copa d’Europa totes elles juntament amb el futbol, ara s’ha passat a tenir seccions d’anar per casa, que per anar competint, en lligues nacionals que són molt menors per la crisi, encara van fent però que després resulta que quan surten a Europa fan el ridícul de forma estrepitosa, només la secció d’hoquei aguanta una mica el tipus.

Aquest divendres vàrem veure el darrer despropòsit de la secció de bàsquet, un equip que va ser acomiadat del Palau amb xiulets i mocadorada, que sort que el darrer quart van sortir els joves i van donar una mica la cara, cosa que va calmar una mica els ànims, que la cosa hagués pogut ser molt pitjor, però a ells què, si tenen la poltrona assegurada i se’ls en fot. És lamentable la planificació que s’ha fet de la temporada, divendres un entrenador preparadíssim i amb àmplia experiència a l’ACB, que casualment va ser entrevistat per Albert Soler aquest estiu al càsting d’entrenadors, li va donar l’enèsima lliçó al mediocre entrenador blaugrana, un entrenador que ha viscut de tenir la sort de tenir al millor Spanoulis, entrenant un equip que jugava a defensar al límit i després pilota al grec i que es busqués la vida, en quan va arribar el declivi d’aquest, va tenir que sortir per potes de Grècia i fer cap a Rússia. El mateix que va passar amb Pascual fa uns anys, que va arribar amb el millor Navarro i que no va saber gestionar el declivi del català ni la renovació de l’equip. La planificació ha estat molt dolenta, no ja per fitxatges, perquè Rice i Koponen són bons fitxatges, eren necessaris, però s’ha mantingut un bloc obsolet cobrant milionades que han llastrat la renovació, a més de quedar-se amb Dorsey com a pivot suplent de Tomic, que s’assemblen com un ou i una castanya.


El principal problema d’aquest equip és que no té sistemes de joc, es fia tot a la inspiració d’un Rice, al que les lesions dels companys i que ell està també tocat, l’estan destrossant. Quan un equip està ben treballat, es veuen moviments sense pilota, es veuen ajudes, es veuen opcions de passada, opcions de cistella, però es que al Barça no es veu res de tot això, es veu un base botant la pilota quinze segons i a veure que inventa, la qual cosa ha fet que la resta s’acostumi a esperar a veure que es treu l’americà del barret de mag, però clar si el tens destrossat físicament no pot fer miracles. Després estan les rotacions absurdes i sense cap sentit, de jugadors importants asseguts tot un quart, veus a Navarro que juga els primers cinc minuts al primer i al tercer quart i ja no juga més. Si Navarro està per a jugar com a molt deu minuts, o el fas fora o li fas un contracte a la baixa, el que no pot ser és que Navarro i Oleson tinguin contracte de cracks i que després juguin menys de deu minuts cadascun. El Barça necessita un aler que aporti punts, perquè Peperouglu és irregular i Claver ha demostrat que en atac es pot comptar ben poc amb ell, aporta treball i rebots i poca cosa més, un treball i rebots que surten molt cars, tan cars com 2 milions d’euros més salari del jugador. Del Barça actual es pot aprofitar el joc interior, els dos fitxatges esmentats anteriorment i Peperouglu, la resta poden sumar per a donar relleu de qualitat però no al preu que estan cobrant. Ja s’ha llençat l'eurolliga, està a punt de llençar-se la copa del rei i ja veurem la lliga. Un autèntic desastre. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario