Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



martes, octubre 5

Afició i premsa d’alts i baixos.

Cada vegada entenc menys a la premsa i la afició del Barça la veritat. Els primers són tan penosos de segons el resultat final començar a dir tonteries, això al meu poble es diu ser un hipòcrita i un oportunista.
Perquè tota aquesta premsa que ara diu, que si perquè no va jugar Busquets i Puyol. Que si Bojan falla molt, que l’equip no remata i tal, tots aquests són els mateixos que els hi queia la baba veient jugar a l’equip fins que va empatar el Mallorca. Qui diu la premsa diu la ràdio. Durant tota la primera part no vaig sentir a ningú dir que Mascherano estava jugant malament, o que feia falta Xavi, o Villa. Que no estàvem encertats, que jugaven massa preciosista ni  res per l’estil. Tot el contrari.
En canvi al final del partit la crònica era que Mascherano no li arriba a la sola de Busquets (quan per a mi l’argentí va fer un partidasso). Aquest es el primer punt que no entenc. En lloc de criticar a Keyta que és el que té la funció de crear joc resulta que la culpa es de l’argentí. No ho entenc. Està clar que segons el peu amb el que entres a un equip tens més dificultats o menys per a triomfar. Perquè no entenc que la premsa digues ahir que Masceherano alenteix el joc i que només sap destruir. Només els vaig veure jo els tres canvis de joc perfectes al peu i les dos passades interiors que van deixar a Alves tot sol??? Però clar com que Alves va estar horrible en les centrades i les definicions finals ja es culpa de l’argentí. Però ningú ha dit res de l’horrible partit de Keyta. També que feia falta Puyol. És que Milito va jugar malament?? No se, a vegades sembla que agafin un patró i que es dediquen a seguir-lo a l’’hora de fer una crònica, perquè la paguen jugadors que ho han fet bé i en canvi d’altres amb més “protecció mediatica” se’n van de rosetes.
Perquè el partit en atac d’Alves va ser molt dolent a l’hora de les centrades i d’acabar les jugades. Va haver-hi dos vegades que tenia el xut creuat i per voler fer l’assistència la jugada es va quedar en res.
Després que si falta Xavi, no va donar un recital Iniesta de passades i de fer jugar als companys??? Té ell la culpa de que cada deu minuts el facin jugar en una posició diferent?? La primera meitat va fer un partit per emmarcar, després Pep va traure a Keyta i en lloc de posar a Tiago en el lloc del de Mali resulta que avança a Iniesta i li dona tot el pes del joc al xaval. Cagada la hemus. Perquè el xaval ho va fer bé però no és la seva posició natural.
Però pera mi el gran error de Pep és el de posar a Bojan a l’extrem perquè les seves ànsies de marcar perjudiquen a l’equip. La temporada passada va funcionar perquè li va donar continuïtat i va jugar tranquil. Però aquest any amb l’arribada de Villa gairebé no juga i llavors vol fer el gol de qualsevol forma per a tindre més minuts. El partit contra el Mallorca no es que no treballi per l’equip o que no jugui bé. El problema és que amb les ganes de marcar no va triar la jugada adient en cap ocasió, quan havia de centrar xutava i al reves. No se, jo estava veient el partit i volia que el canviessin per Nolito o Jefren. O el poses de 9 o que no jugui en partits que necessites desequilibri per bandes perquè només té la porta entre cella i cella....
Però el pitjor de tot del partit va ser la gespa. Després de 4 partits que veus que no funciona et decideixes a canviar-la quan és lesiona un jugador per culpa d’ella. Juga de forma descarada en contra de l’equip. Hi ha una  jugada que defineix perfectament l’error de mantenir-la. Alves retalla i el defensa es passa de frenada, i quan es disposa a fer la centrada sense cap oposició s’aixeca un tros, li frena la pilota i propicia que el defensa es recuperi. I jugades que per la gespa van acabar en no res perquè havien de driblar al jugador i després a la gespa.
Però al final la premsa ho acaba tot en que va faltar punch o pegada i que falta instint assassí...clar clar. El Barça va jugar un partit molt complert com a bloc i només algun error individual en la definició va fer que no acabi en golejada. Però bé el pròxim partit quan es guanyi i bé, llavors la premsa tornarà a flipar.
Després està l’afició que semblava un enterro durant gran part del partit i comentaris que escoltes o bé d’oients o bé de gent coneguda i que em semblen inexplicables després de venir d’on venim. Es que no recorda ningú l’època de Gaspart i companyia?? En lloc d’estar agraïts a la mínima ja són tot rajades...Una mica més de confiança home!! Jo si fos jugador fliparia veient com després d’un parell de mals resultats la gent ja comenci a rajar i a impacientar-se. Els jugadors són els primers que ho volen arreglar així que serà qüestió de deixar-los treballar i no tocar els collons. Com fa la premsa ara que no hi ha lliga aquesta setmana i que analitzaran al detall tot el que passi per a vendre diaris.
Encara que això no treu que es pugui dir que Pep tarda massa a fer els canvis i després se’n menja més d’un. Però bé després de guanyar el que ha guanyat que faci el que vulgui perquè s’ho ha guanyat amb treball i més treball.
Jo ho sento pels pessimistes però tinc confiança cega en aquest equip i un mal resultat no em farà canviar d’opinió.
Per a canviar de tema, tinc un problema amb els comentaristes que no se com resoldre’l la veritat perquè he provat gairebé de tot. El problema primordial és que en castellà no es pot ni escoltar ja perquè donen asco directament. El primer problema és amb c+, que no té els sants collons de posar gent a fer el partit en català (quant tenen a gent en cartera com ara el “chapi” ferrer) i que en lloc de posar comentaristes per a que el so i la imatge vagi igual el que fan és signar col·laboracions amb ona fm. Llavors a més de que al ser per ràdio va desigualat el so i imatge resulta que estos d’ona fm és de lo pitjoret en quant a retransmissió del partit, ja que directament no en fan, estan parlant entre ells com si estesin al bar i amb un tio que fa veus que és lamentable la veritat. Després vaig provar amb Rac, que no tinc cap problema en quant a la retransmissió ja que crec que són els millors. Però és que va gairebé un minut retardat i és inviable. I la que queda és Catalunya radio que és la que he vist que va més compassada però es que cada cop van més a pitjor. El Puyal ja li podrien donar la jubilació i posar a algú decent perquè cada cop és més penós i s’equivoca més. I després està el Torquemada este, que va començar molt bé, però que se li han pujat els fumets i ja té un to de veu i una prepotència més que lamentable i que sempre ha d’acabar dient la seva com si fos el que ell diu va a missa. Així doncs ja no se que fer per a escoltar el Barça de forma decent la veritat. Algú té alguna solució al respecte???

4 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. si tarriba primer lo so que la imatge, hi ha algo q te pot ajudar... no recordo com se diu xo es com un grabador de buffer que te permet sincronitzar lo so en la imatge; si lo q fas es mira lo partit x la plus, i tens un tdt en buffer tu soluciona, enxufes la radio xl tdt i lo futbol x la plus, grabes lo so i lo sincronitzes en la imatge.
    yat preguntare com se diu la peça esta...

    ResponderEliminar
  3. Hola d 9, fiera!

    No puc comentar gaire del partit, ja que estava tornant del concurs de catells de Tarragona i no el vaig poder veure.

    Xo estic bastant d'acord amb el que comentes. A mi, generalment, l'Alves mágrada poc centrant. Crec que tant Adriano com Maxwell ho fan bastant millor. El problema es que els hi falta (sobre tot al Max) un punt d'esma i del fondo físic que te en Dani.

    De vegades tampoc acabo d'entendre els canvis (o els no canvis) del Pep. Hi ha cops que penso "és tant evident el que passa que no se per qué no ho arregla".

    Lo de la premsa no te nom. Volen ser la versió en català del Marca o qué? Por em fan aquestes dues setmanes sense partit.

    Saps que venen aparatos de ràdio amb retardador del so? també hi ha algún software per PC que ho fa.

    Ja has arreglats el problemes amb el proveïdor d'internet?

    Ens llegim!

    ResponderEliminar
  4. Si, les ràdios estes vaig informar-me quan van sortir fa uns anys, però llavors valien un pastón i vaig passar.
    No és que Alves centri malament tampoc, no volia dir això. El que vull dir es que últimament va molt accelerat i s'equivoca. El gol de Villa al camp del Racing per exemple va ser molt bona centrada.
    Em refereixo més a quan arriba a ratlla de fons últimament que se'l veu molt precipitat. En va tindre dos de pegar-li un xut creuat i per centrar de memòria la va cagar, però quan va arribar tots deiem que fer fi un lateral que la centra bé.
    Lo dels canvis é del primer dia però que hi farem, no podem fer -los nosaltres...jejeje.
    La premsa pos com sempre. El Mascaró este per exemple, ahir eren tot puçes i ara avui va de superperiodista demanant calma i paciència, però ahir ja els va clavar la crítica...Per això el títol dels alts i baixos perquè un dia ja hem perdut la lliga i l'altre guanyarem tots els partits...
    El proveïdor estic provisional, esperant que m'he canviat a vodafone però no m'ha arribat l'aparato encara.
    Bueno vaig a dinar, que vagi bé...

    ResponderEliminar