Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, febrero 13

Ja està.

Ja ha arribat el Big Bang a can Barça. Una vegada més, l’entorn blaugrana, a la mínima que apareixen els problemes comença a engegar els seus ventiladors de llençar merda a tort i a dret. Tots els èxits aconseguits els darrers anys i aquest mateix any ja no valen per a res, quanta raó tenia Pep Guardiola!!. Ja s’ha obert la veda del periodisme cule, que comença a fer públiques sortides nocturnes d’alguns jugadors i notícies extra esportives, que comença a fotre-li canya a les “vaques sagrades” d’una forma lamentable i que és incapaç d’analitzar els partits segons el que passa al camp de joc i sense tenir en compte cap dels atenuants del que passa dintre d’aquest. Que fàcil és parlar des del sofà de casa i llençar merda d’una forma totalment oportunista. Tot el que han fet aquests mateixos jugadors i entrenador ja no val per a res. Uns acusen ja als jugadors de passotisme i d’autocomplaença i d’altres a l’entrenador de llençar la lliga. Els mateixos que es posen el pitet perquè els cau la baba o es corren de gust quan veuen que aquest equip guanya al bernabeu (ha sigut aquest any eh, no cregueu que va ser fa cinc, i no una, dues vegades), quan elimina aquest equip de la copa, després al Valencia. Però clar, aquest periodisme obsolet i victimista de sempre a la mínima que ha pogut ja ha sortit a la llum a llençar pestes de l’equip i del que fan fora del camp. Així és l’entorn blaugrana d’agraït. És igual guanyar la final de xampions amb vuit jugadors de casa, és igual que tot el món estigui meravellat del joc del Barça i de la seva filosofia, és igual que hagin guanyat 13 de 15 títols els darrers anys. Que hagin guanyat dos mundialets quan mai ningú en els més de cent anys d’història ho havien aconseguit. És igual tot el que ha fet aquest equip. Ara, el més fàcil quan es posen a deu punts del Madrid, és oblidar-ho tot i començar a rebentar-ho tot ja. Si per ells fos ja en fotrien fora a 7-8 jugadors i fitxar-ne de nous, canviar el sistema, etc. Patètic.
Doncs jo ho sento, però segueixo estant amb aquest equip, ara que estan a deu punts del líder igual que quan estaven a 3. Segueixo pensant que tenim el millor equip possible i el que fa millor futbol i segueixo pensant que si van a per la lliga segueixen amb opcions de guanyar, està més difícil, està clar això no ho pot negar ningú, però mentre matemàticament es pugui, perquè no?. Si el Barça guanya al Calderón i aquest finde al València, encara hi ha lliga i molta. El que em fot i molt és veure com a la que s’han torçat una mica les coses la gent li està donant l’esquena a l’equip. Em sembla molt injust la veritat. És molt fàcil dir que Pep ha llençat la lliga, que els jugadors no van jugar bé a Pamplona. Però m’agradaria veure a tots aquestos que parlen jugar en un camp com el que van jugar l’altre dia. Es parla molt, (fins i tot Pep, potser hagués pogut viatjar el dia abans i fer un entrenament en aquest camp, per exemple), que el Barça hagués pogut jugar igual la primera que la segona part. Però també s’ha de veure que els jugadors necessitaven una adaptació al camp, anar a un camp que està relativament bé i jugar és fàcil, però baixar pràcticament de l’autobús i jugar en un camp congelat on costa mantenir-se de peu, quan vas a fer una passada i quan ja has fet el moviment que et boti malament la pilota. Molts diuen que el camp estava malament per a tots dos,  però no és el mateix estar habituat a jugar en aquest camp i entrenar tota la setmana, que arribar al camp, acostumat a una gespa decent i jugar de sobte en aquell camp on costava mantenir-se de peu. Els navarresos, a més, sabent que baixaria la precisió en les passades, van fer un joc d’apretar molt a dalt, joc molt dur i a la mínima recuperació passada llarga als de davant. És molt més fàcil jugar a això que haver de portar el pes del partit. La segona part va ser diferent també perquè a més d’estar una mica més habituats, l’Osasuna es va tancar al darrere perquè ja havia fet el desgast a la primera part i aconseguit la renta suficient segons pensaven ells. Això va permetre també la diferencia en el joc.
Es parla molt també de que a la banqueta estaven Cesc, Iniesta i Xavi, però un portava un munt de partits seguits, l’altre recent sortit d’una lesió muscular i l’altre que ara avui deien els diaris que estava per  a jugar, però ell mateix va reconèixer a Barça Tv el dia de copa, que al  minuts finals patia perquè se li va carregar bastant el bessó. Tots aquests que ara diuen que havien de jugar, si s’arriben a sortir i fer-se mal després haguessin rajat de que es va arriscar en excés. Per a mi l’únic error de Pep va ser treure a Pedro que estava fora de forma i en aquell camp era un risc innecessari. La resta de l’equip, si no es pot guanyar a l’Osasuna amb els jugadors que van sortir a l’onze titular potser que no diguin que el Barça mereix la lliga. Ningú quan va veure la alineació el va poder sorprendre més que l’alineació de Sergi Roberto, que va començar una mica desaparegut però va anar millorant a mesura que avançava el partit. Després del partit és molt fàcil amb el resultat a la mà dir que Pep va llençar la lliga, sobretot molt oportunista. Però això ningú ho va dir abans de començar el partit.
El Barça va jugar la primera part no tant bona com la segona, però tot i això va tenir oportunitats clares per a empatar abans de la mitja part. Però aquest any la sort li està sent molt esquiva al Barça en petits detalls. Primer amb el tema meteorològic, a San Mamés diluvi, a Pamplona camp congelat, problemes de gespa a altres camps. Manen ous també que no hi hagi una normativa per als camps o una mínima exigència de com han d’estar. Perquè si quan comença l’any els camps han de tenir unes mesures, perquè no passa el mateix amb l’estat del camp i l’alçada de la gespa?? Perquè posen tantes traves amb el que els interessa i després un equip com l’Osasuna pot tenir 47 anys la mateixa gespa horrible sense canviar-la?? Perquè els equips segons amb qui juguen poden posar la gespa més o menys alta i més o menys seca??
Però sobretot està tenint molt mala sort en els “petits detalls” que tant va plorar un entrenador d’un altre equip l’any passat, que són els arbitratges i el calendari. No és normal, que el Barça, el mes que té més exigència física degut a la copa que tingui aquests partits que ha tingut, mentre que el rival per la lliga no tingui ni que sortir de Madrid per a jugar durant tot el mes. Que el Barça hagi d’anar a Pamplona i al Calderón i que el Madrid tingui dos partits seguits a casa contra Llevant i Racing, fora contra Getafe i Rayo. El calendari d’aquest any sembla que li hagin donat un paper i boli a Mourinho i li hagin dit: “Té, fes-lo tu el calendari”. Perquè manen ous el calendari que han tingut uns i altres. El més lamentable és veure com encara se’n fot a la cara dient que té un calendari més complicat que el Barça. Quin hipòcrita. Igual que els arbitratges, aquest any com que està recollint els fruits, ja no parla de res de tot això, perquè ho té tot a favor. Ja poden ser millors les seves segones temporades ja...
Suposo que a la celebració de la lliga (si la guanyen) anirà també Sanchez Arminio. Perquè és una de les lligues els darrers anys, on s’està veient molt descaradament que estan fent tots els possibles per a que guanyi el Madrid. Que em diguin a mi que pinta Paradas Romero, un àrbitre horrible, a un Osasuna-Barça?? I portem tot l’any igual, amb àrbitres dolentíssims que cada vegada van tangant més i més. Contra Osasuna, el primer gol és un joc perillós claríssim sobre Puyol, un joc perillós, que als dos minuts de marcar en fan un de clavat a la banda i llavors si que el xiula, perquè llavors no hi havia perill. Després marca el segon gol amb fora de joc de Raul García, però a l’altra banda donen fora de joc d’Alexis que es quedava sol davant del porter quan hi ha un jugador metre i mig més retrassat i que trenca el fora de joc. Això és per a fotre a la nevera al linier aquest. Després resulta que Alexis quan va a rematar una pilota penjada cau “misteriosament” agafat pel central, però clar, com ha de cometre l’àrbitre un sacrilegi i xiular un penal al Barça!! Però el més flipant és el gol anul·lat per fora de joc. Un gol on el linier es queda parat amb la bandera baixada, on hi ha una imatge que Pep està celebrant el gol perquè mira al linier que no ha aixecat la bandera i van cinc tios de l’Osasuna a menjar-se’l i el gol l’anul·la l’àrbitre veient tot el percal perquè el linier en cap moment aixeca la banderola. Un gol on si l’hagués pentinat Sergi Roberto, la trajectòria hagués variat i es veu clarament que no ho fa. Però aquest any és molt fàcil equivocar-se contra el Barça, perquè així viuen tota la setmana tranquils perquè la caverna els deixa en pau. Però el problema ja no són ni els gols anul·lats, ni els fora de joc ni res d’això, el problema està en la falta de respecte que estan tenint amb el Barça. Que veus que acaba la primera part i el que se’n va amb dues targetes és el Barça, quan veus que el rival cada cop que no recupera la pilota patada i jugador a terra. Quan veus que els jugadors rivals agafen com a tàctica cada falta protestar i llençar el públic a sobre i que es caguen i que amb el Barça no els costa res amonestar. Quan veus que Casillas li diu a un àrbitre que se’n vagi de celebració amb el Barça i li diuen de tot i no passa res i que en canvi a Mascherano l’expulsin. Quan veus que Osasuna, des del primer gol, qualsevol jugador allunya la pilota cada vegada, que desapareixen els recull pilotes, que el porter allunya la pilota cada vegada i la va a buscar. Quan veus que es perd un minut a cada sacada de banda i el que havia de sacar la deixa per al lateral que ve de 30 metres caminant. Quan veus aquestes coses i després veus com a Oscar Serrano per aguantar la pilota una mica al minut 15 de partit ja li treuen targeta contra el Madrid, que per una jugada similar a la targeta a Sergi Roberto, Granero fent-la per darrera no la veu. Quan veus que acaba el partit de Pamplona i el Barça acaba amb 7 faltes i cinc targetes i Osasuna fa 23 faltes i rep 2 targetes grogues i a mitjan segona part és bastant lamentable la veritat. Però així van les coses aquest any. Espero que quan arribin a un límit de punts les coses s’arreglin, perquè per al diumenge contra el València xiula Turienzo Alvarez, el que va xiular a Cornellà i es va menjar el penal. No se, suposo que quan tinguin 20 punts d’avantatge llavors designaran algun àrbitre decent per a que ens xiuli...
Per acabar el tema copa del rei. Em sembla vergonyós com està acotxant el cap el Barça i dient que on els enviï la federació, ells aniran a jugar. A la reunió d’avui havia d’anar Rossell i no el titella de Freixa. Havia de trucar al Urrutia i consensuar les coses, d’anar i posar els punts sobre la i de cada tema a tractar. Exigir que o es juga al bernabeu o al Camp Nou i que si no és així que el Barça i Athletic no es presenten. Que si no es juga a un d’aquests dos camps, ni un ni l’altre  no cedirà a cap jugador a la selecció a cap amistós més (té tot el dret). Tampoc entenc la tonteria de que no es pugui jugar al Camp Nou com està venent la premsa que pensa el club. Si l’Athletic vol, no entenc perquè no s’ha de poder jugar al Camp Nou amb el camp partit de les dues aficions. Això de que s’ha de viatjar i tal són xorrades. Jo estic segur, que l’aficionat prefereix poder assistir 35 mil persones, que no 17 mil i viatjar a una altra ciutat. És ridícul. Després resulta que al·leguen que pot perjudicar al Barça jugar amb un ambient no habitual, o que els socis els tocaria canviar de seient habitual. I que?? Com ha de perjudicar-te jugar al camp que estàs acostumat a fer-ho?? És ridícul la veritat. Però el més ridícul, sense cap dubte, és la barcelonitis patètica que està demostrant el Madrid de no voler cedir el camp amb una excusa ridícula de fer obres quan tenen tot l’estiu per a fer-les.

No hay comentarios:

Publicar un comentario