Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



jueves, febrero 9

Tres de quatre.

Tres de quatre és la estadística que té el Barça a la copa del rei des de que Pep Guardiola està al càrrec d’aquest equip. Un competició que normalment entre els equips grans, qui la guanya li dona molta importància i qui la perd li treu tota. La copa del rei l’únic bonic que té realment és la final, perquè es desplaça molta gent de les dues aficions i a no ser que hi hagi una rivalitat insana i violenta sempre es veuen situacions de bon ambient i és bonic poder gaudir d’un partit d’emocions fortes i amb aficionats del teu mateix equip. Però la trista realitat és que la resta de competició molesta més que no pas afavoreix. Molesta perquè es condensa en un sol mes, a partits d’anada i tornada i té un format obsolet que perjudica l’autèntic esperit d’una competició d’aquest estil. Aquesta copa hauria de ser a partit únic a camp del rival més dèbil i en cas d’empat repetir partit a camp del que ha jugat fora, com es fa a Anglaterra. Així la copa seria molt més interessant de cara a l’aficionat dels equips més petits i mitjans que tindrien possibilitats de passar de ronda. Una competició que a més tindria molt més valor que ara si la plaça assignada fos de xampions en lloc del quart lloc de la lliga, així els equips mitjans se la prendrien molt més seriosament també. Un format que es va intentar, però que després ni va interessar a la federació ni als clubs grans. Als primers perquè es van produir finals de “perfil baix” que no li interessaven a ningú a l’hora de comprar els drets i als segons perquè es quedaven fora moltes vegades de forma humiliant, com li va passar per exemple al Barça amb el Figueres. Una competició també carregada d’hipocresia, perquè parlen de torneig del KO, de les sorpreses dels equips petits, etc, però després a l’hora de la veritat, quan es juguen les eliminatòries finals, és quan passen “coses estranyes” que arreglen els aparellaments de cara a una final atractiva. Hi ha excepcions, com el Mirandes per exemple aquest any, que malgrat tot això, aconsegueixen fer història però que al final es queda en no res i la decepció encara és més gran. Es parla de mata gegants i se’ls dona tota la propaganda corresponent i reportatges, però després els tracten fatal i ho tapen miserablement. D’aquí ve el que dic que estan carregats d’hipocresia.
El finalista d’aquest any, per exemple, va tenir una eliminatòria amb l’Albacete, que a l’anada van empatar a 0 i a la tornada l’àrbitre es va menjar dos penals clars que haguessin pogut eliminar a l’Athletic de Bilbao perfectament. Amb el Mirandés contra l’Espanyol, a l’anada els van tangar dos penals també i a l’anada amb l’Athletic també. Però això la premsa no va dir res en absolut, la mateixa premsa que emplenava minuts i pàgines amb les gestes d’aquest equip, però que a l’hora de la veritat tots mutis a la gàbia. Perquè a l’hora de la veritat sempre interessa que la final o les semis les juguin equips més potents de cara a ingressar més diners per televisió i per entrades a la final. Per això l’any passat quan van veure que podien tenir un Barça-Madrid a la final els atracaments blancs contra Atletico i Sevilla van ser considerables i la final ja no en parlem, amb un arbitratge lamentable.
Però aquesta competició, al final no deixa de ser una copa per arrodonir la temporada. És a dir, si guanyes la lliga per a fer doblet i si guanyes la xampions igual, però la copa del rei en si mateixa no val per a res en la meva opinió. I ho dic abans de guanyar-la o perdre-la, que per a mi no té cap valor.
Primer que res perquè té el nom d’una institució imposada a la qual jo ni respecto ni vull que estigui al nostre país, que és la monarquia. Hi ha moltes lligues que no es diu en cap cas copa del rei la competició sinó copa de la lliga. No entenc el perquè aquesta competició ha de tenir el nom d’una persona que no fa res, que fa anys que està imposada i que cobra un dineral de tots els espanyols i té uns privilegis lamentables. Una institució, que per donar el seu nom al trofeu, no suposa cap benefici, al contrari. Suposa una despesa encara més gran a l’hora de contractar la seguretat, suposa una pèrdua d’entrades per als aficionats de tots dos equips, suposa unes despeses relacionades amb el seu transport i manutenció aquell dia. Si almenys els diners que li donen al guanyador i el trofeu els pagués el rei de la seva butxaca, ja que ens els fot a nosaltres per no fer res, podria passar. Però és que no aporta res a aquesta competició més que problemes. Per tant comença a ser hora que el facin fora i que es canviï el nom d’una vegada.
La copa del rei és una copa que val molt poc i que suposa massa despesa per a un equip com el Barça. Jo veient els encreuaments que tenia el Barça, hagués preferit que es jugues amb els suplents i el mínim exigit de jugadors del B i fins on arribessin. Perquè aquesta despesa en copa ha suposat una complicació excessiva en lliga amb punxades que no eren esperades i amb lesions inoportunes que no valia la pena. Ha suposat una despesa massa dura per a tenir que eliminar al Madrid, al València i a Osasuna. Jo hagués preferit caure amb qualsevol d’aquests jugant amb nens de la casa i suplents i dependre de si mateixos a la lliga, perquè ara veient com és una de les lligues dels darrers vint anys on s’està fent més descarat que volen que la guanyi el Madrid, que cada cop que tenen dificultats apareix el del xiulet per a solucionar la papereta, no calia fer-los més concessions, i més després de guanyar a la primera volta al seu camp que suposava que amb un simple empat els guanyaven l’average particular. Ara s’haurà de remar molt per a guanyar aquesta lliga i esperar que l’estament arbitral tingui una mica de vergonya i freni aquesta sangonera de punts que li han costat al Barça 8 punts almenys en una volta.
El partit d’anit va ser bastant bo en quant a futbol per part del Barça, que de tots dos va ser l’únic que va intentar jugar, mentre que el Valencia va sortir a pegar patades i buscar marcar en una contra ràpida. La tàctica Madrid vaja, buscar un partit ple de faltes per a tallar el ritme i que el Barça perdés una mica la concentració, intentar que no marquessin més d’un gol i seguir dintre del partit fins als minuts finals. Van pressionar a dalt durant el primer quart d’hora de totes dues parts per a buscar la sorpresa però al final res de res. Un partit on baix el meu punt de vista, van brillar Messi, Cesc, Thiago, Masche, Puyol i Abidal, malgrat que tot l’equip va estar molt bé, crec que aquests van ser els jugadors més decisius. Messi perquè va centrar l’atenció dels rivals, va treballar molt i va generar molt de perill en totes les seves jugades, encara que no hagi marcat, va fer jugades brutals i jo almenys no li exigeixo que marqui en cada partit com fan altres. Sense marcar demostra que és el millor a cada partit. Cesc va jugar un molt bon partit també pujant molt a l’atac i aprofitant els espais que generaven els de dalt i quan feia falta baixava a combinar al mig camp. Thiago per a mi va ser el millor, malgrat un parell de pèrdues que es poden tenir perfectament en un partit, però es veu que un xaval amb aquesta edat i aquest atreviment ara no pot perdre cap pilota. N’hi ha que la perden més i no se’ls recrimina tant. Va jugar en una posició que no acostuma i va fer un partidas, donant sortida al joc dels centrals i combinant amb els de dalt. Mascherano va solucionar qualsevol petit problema amb molt bones anticipacions entrant des de darrera i va dividir molt bé amb la pilota als peus quan li deixaven l’espai per a fer-ho. De Puyol poca cosa a dir que no s’hagi dit ja, un partit molt complet, amb un desplegament físic, uns collons al camp i una força que contagien a tot l’equip. Abidal va fer una molt bona feina per banda esquerra donant sempre alternatives en la sortida de pilota i donant la opció sempre a Cuenca per a que el defensa no sabes si marcar a un o a l’altre, fent més fàcils les entrades a l’interior del noi de Reus. Per cert, menció especial també per a Pinto que va fer una parada d’eliminatòria i que no va fer cap errada amb els peus. De veritat que no entenc l’actitud del Camp Nou del run run cada cop que té la pilota Pinto. Un porter que ha jugat dos finals i va camí de la tercera i que no entenc perquè se li ha de posar aquesta pressió quan juga. El Camp Nou és molt injust amb ell.
Però la millor noticia és que es va recuperant la gent de cara al que ve i l’equip cada cop va millor i es veu al camp, sobretot amb la pressió a dalt que s’havia perdut un pel degut al cansament per les baixes i l’acumulació de partits de molts jugadors. Ara final aparcada i a centrar-s’hi en les altres dues competicions, on el calendari, com tot l’any, no afavoreix massa.
El més lamentable de tot, com sempre, la caverna i el Madrid. La caverna perquè una vegada més, hipòcritament, li ha intentat treure tot el mèrit a la victòria del Barça i el seu bon partit parlant inexplicablement de la expulsió de Feghouli, quan més clara no pot ser i quan ja li havia perdonat vint minuts abans quan talla una pilota amb la mà. L’arbitratge molt dolent i permissiu, no m’ho esperava d’aquest àrbitre, però es veu que com tots, quan des de dalt ordenen ells compleixen. A més de menjar-se novament un penal i perdonar-li dos vegades l’expulsió a Aduriz. Però clar, la caverna, que després defensa aferrissadament a l’esport espanyol i ataca als mitjans francesos, resulta que ataca cada dos per tres al Barça, intenta treure tots els mèrits a aquest meravellós equip. Hipòcrites també perquè ahir ja van obrir la veda amb el tema de l’himne, però clar es veu que barrejar política i esport ells si que ho poden fer, perquè és contra els catalans i bascs. Molt típic vaja
El Madrid però, és el que s’emporta la palma en aquest cas. Principalment per aquesta barcelonitis que tenen els darrers anys i que donen una mica de fàstics la veritat. Resulta que el camp on cap més gent apart del Camp Nou, han decidit que han de fer obres a l’estadi i que no poden oferir el camp per a la final de copa. A qui volen enganyar?? S’escuden en unes absurdes obres de manteniment dels lavabos i canvi de seients quan tenen tot l’estiu per fer-ho. Perquè “casualment” es preveuen aquestes obres per als dies que es juga la copa?? Es pensen que la gent és tonta o que?? Perquè les dos aficions que han arribat a la final, tenen que rebutjar prop de vint mil entrades cadascú perquè als madridistes, que ni els va ni els ve, no volen cedir l’estadi per a fotre al personal. Jo com a cule, si el Barça no jugués la final, me la suaria que es jugues al Camp Nou. Si és una qüestió de lògica, que es jugui als camps amb més aforament. El Barça fa pocs anys va cedir l’estadi per a jugar la final Sevilla-Atlético i va ser un ambient espectacular. No entenc perquè per tonteries s’ha de privar a 40000 aficionats a poder gaudir d’una final. És ridícul. Després no volen que es xiulin els himnes i volen veure banderes espanyoles al camp. Però si han de donar pel cul fins i tot sense jugar ells la final. És ridícul i patètic i que demostra com està de desquiciat aquest club després dels darrers anys d’èxits blaugrana. Que s’ho facin mirar...

No hay comentarios:

Publicar un comentario