Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, febrero 27

Barra lliure.

És el que tenen els equips que juguen amb el Barça. El més fort és que després encara tenen la cara dura de queixar-se de l’àrbitre. Anit, una vegada més, van posar un àrbitre covard a xiular el partit més important de la jornada, decisiu de cara a la lliga. Es parla de que és la millor lliga del món i després vas veient coses que donen pena. Aquest dissabte estava veient el Milà - Juventus que decidia pràcticament la lliga, ja que estan a un punt de diferència amb els llombards amb un partit menys. Doncs bé, els arbitres que xiulaven eren internacionals, però no es quedava només amb els tres sinó que el quart àrbitre era l’altre internacional italià i el que van designar per a xiular el mundialet per part d’Europa. Aquí en canvi, a cada partit important del Barça tot el contrari, no sigui cosa que xiulin bé i sigui el partit fàcil. Partit de semis de copa contra el València Gonzalez Gonzalez, partit a Pamplona Parada Romero, partit contra el València (3r lliga) de lliga xiula Turienzo Álvarez, que repetia després de la merda de derbi contra l’español a Cornellà que tots sabem com va acabar. Ahir Pérez Lasa. Mentrestant els arbitres internacionals espanyols no els veiem ni per espitllera als partits decisius del Barça.
Així ens trobem a un àrbitre covard, que li perdona la expulsió a Godín quan li pega una patada brutal a Alexis amb la pilota ja fora i el jugador fora del camp, que es queda en groga. Després resulta que Koke li clava els tacs voluntàriament al turmell de Busquets en una jugada esgarrifosa, que es queda només en falta. El linier, al que acusen del menjar-se dos fores de joc (és curiós com el dia de Mallorca el fora de joc equivocat era només això, o el dia d’Alexis a Pamplona també, ahir en canvi els dos fores de joc eren gols cantats segons la premsa i mitjans  clar) veu com Filipe Luis li trepitja el turmell a Alexis voluntàriament quan el jugador està a terra. Però clar només ens interessa la vista del linier per al que volem. És una vergonya que l’Atletico es queixi de l’arbitratge quan va fer un partit miserable i per sobre del reglament en tot moment. Perquè el reglament diu que una patada per darrere sense opció de tocar pilota és vermella, però clar només ho és quan l’equip no és el Barça. Perquè primer Juanfran, que li pega tres patades consecutives a Messi i veient que no li treu, quan ja ha deixat anar la pilota encara li pega una altra patada per darrere, que clar el covard Perez Lasa va deixar en groga. Però és que després en una contra de Messi, Tiago li pega una patada per darrere a Messi quan ja se n’anava a l’alçada del genoll, que només es queda en groga. Gabi es va passar  el partit tombant als jugadors per darrera quan ja s’havien desfet d’ell, els primers quinze minuts va fer 5 faltes consecutives. Però clar, pegar als del Barça és gratis. Amb dos jugadors menys com a mínim s’hagués produït tot el que va passar a la segona part?? Ho dubto.
No se com un equip que es passa tot el partit jugant a defensar al seu camp amb faltes continuades, que en quan recupera busca una passada llarga en busca d’un dels seus puntes, pot tenir la cara dura de queixar-se de l’àrbitre, de demanar una expulsió per a Alves quan el que fa és agafar-lo del braç a Filipe Luis. Un Atlético que va ser tant patètic de deixar tota una setmana créixer la gespa i no regar-la per a entorpir la velocitat de circulació. Comença a ser hora que la federació dels collons, tant que parla de fair play, comenci a exercir-lo d’una vegada. No pot ser que cada partit que el Barça va a jugar fora, es trobi un camp de patates, sense regar-s’hi i amb una alçada desmesurada. No pot ser que permeti que els arbitres quan xiulin al Barça, vagin en contra de l’espectacle. No pot ser que un equip que fa gairebé el doble de faltes (a quina més dura) s’endugui gairebé les mateixes targetes que el Barça. No pot ser que els àrbitres es deixin condicionar pels jugadors. És impossible que veiessin les mans de Messi al gol que li anul·len, però clar tres jugadors es desentenen de la pilota i comencen a gesticular como a bojos, igual que amb el gol anul·lat a Alexis. No pot ser que a l’àrea que ataca el Barça tinguin la vista tan susceptible i que després permetin a la del barça a les jugades de pilota parada que diversos jugadors facin entrepans sobre els del Barça. El penal que tant demanen de Busquets es veu a la jugada que està entre dos jugadors a l’aire que li fan falta i encara tenen la barra de demanar penal, la jugada de Valdés que cau i perd la pilota, hi ha una falta claríssima sobre el defensa que li pugen al coll i el foten contra Valdés dintre de l’àrea petita. Ja està bé de permissivitats sobre el Barça home.
Dit això, el Barça no va fer un bon partit, En part pel camp horrible i sec, però també per l’alineació. Jo no se que passa amb Piqué, però jo ahir el vaig trobar molt a faltar en les jugades que penjaven els jugadors matalassers des del seu camp. Mascherano ho fa molt bé i s’anticipa moltes jugades perfectament, però en aquest tipus de partits té problemes per a saltar amb el “davanter tanc” que ha de baixar les pilotes. Tampoc em va agradar l’alineació perquè es va tornar al començament del problema. El Barça amb la pressió que li fan al mig camp i el joc de frenar contínuament no es pot permetre el luxe de jugar amb Cesc, Iniesta i Xavi. Perquè això comporta que Iniesta vagi a l’esquerra i es perdi molt de joc de mig camp i un extrem que és necessari de cara al treball per banda. Jo entenc que Xavi té molt bona premsa, que és català i és el mimadet de la premsa de Barcelona, però Xavi ara mateix no està per a jugar de titular amb el Barça, inclús Thiago està demostrant més mobilitat i més frescor per a jugar. Perquè ahir Xavi va jugar pràcticament d’interior dret i no té un físic per a fer-ho. Si està malament per a això vas fitxar a Cesc i per això vas pujar a Thiago del filial. El que no pot ser és que jugui sense estar al 100%. Perquè llavors Cesc està en terra de ningú i s’han d’anar alternant ell i Iniesta per la mateixa zona. El Barça no pot perdre l’essència de jugar amb dos extrems, i si vols jugar amb tots treu un defensa i juga amb tres. Tampoc m’agrada quan Alves juga de fals extrem perquè no té desequilibri en parat i ha d’arribar per sorpresa, sinó llavors centra a l’àrea cada vegada i el Barça no juga amb un nou permanent per a rematar-les. Pot aparèixer Messi o Alexis però sinó és regalar la pilota.
El partit d’ahir es va jugar molt bona primera part, encara que no es va crear massa oportunitats, però no es pot perdre tot el treball de la primera part en pocs minuts a la segona. La segona part del Barça va ser per a oblidar i sort que tenim al millor jugador de la història que va clavar el golas per l’escaire quan ningú s’ho esperava. És un gol que pot donar una lliga i que només el pot fer ell, té el do de fer aquest tipus de coses quan més es necessiten. Un partit al qual va anar més pel terra que jugar a futbol, va generar el primer gol i va fer el segon en un xut magistral. Es parla que no saca bé les faltes, però quan toca la clava per l’escaire, es diu que no remata bé de cap, però quan toca fa gols amb el cap típics d’un rematador experimentat. És un jugador inspiració pura, potser hi ha d’altres físicament millors, que tinguin algunes facultats que ell no tingui, però ell té el do de la competitivitat i de la inspiració en els moments clau i això només ho poden fer els grans. Podem estar agraïts, com diu Pep, de ser contemporanis d’ell, perquè tardarà molts anys a veure’s alguna cosa similar. No entenc com encara qüestionen alguna de les pilotes d’or després de veure coses com el gol d’ahir. Perquè ja no és la “pilleria” de veure l’ocasió, és executar-la a la perfecció, a cama canviada escorat a banda esquerra quan Xavi potser ho hagués tingut més fàcil, per fora de la barrera. Una situació que ni el més optimista s’hagués pensat i ell li pega el xut per a fotre-la a l’escaire contrari. Brutal. En canvi es flipen amb un gol de taló, que parlen de meravella de geni, de jugada brillant, quant la va fer fa quatre dies Toquero i va passar més que desapercebuda. Però necessiten fer aquestes coses per a intentar comparar-lo amb el més gran. És molt trist.
Per acabar, espero que els “brillants” directius hagin vist la merda de gespa que hi ha al Calderón i tinguin en compte que a sobre d’això encara s’ha de realitzar un concert en aquesta gespa. Però principalment, espero que no siguin tant burros, després de la cacicada del bernabeu, d’accedir a jugar al Calderón i donar els beneficis als madrilenys que han dit que no els volen a Madrid a la final. Si no ens volen al bernabeu que es fotin sense ingressos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario