Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



viernes, febrero 3

Ja està bé la cosa.

Després dels últims partits del Barça el senyor Rossell comença a ser hora que en lloc de dir-ho públicament per a que la gent se li tiri a sobre, que parli directament amb qui ho ha de fer sense micros pel mig. No és normal el que li està passant aquest any al Barça amb els arbitratges, comença a anar-se’n de mare la cosa. Ja no ho dic pels penals que no li xiulen i totes les jugades polèmiques que s’estan produint aquesta temporada. El que no es pot permetre és que els àrbitres puguin permetre aquestes autèntiques batalles campals quan juga el Barça.
Després encara tenen la cara dura de dir que el Barça està jugant pitjor, que té menys fluïdesa en el joc, que no desborda com abans, etc. Però “casualment” s’obliden de comentar el que fan els rivals que juguen amb el Barça. Des de que el macarra que intimida als arbitres als pàrquings va fer campanya de que el Barça sempre acabava jugant contra deu, que poc més que li tenen que trencar la cama a un jugador del Barça per a que expulsin a un jugador, a vegades ni això, com s’ha vist els darrers clàssics. Com pot sortir tant barat pegar als jugadors del Barça?? Després parlen de plaga de lesions i problemes físics. Com no han de tenir aquests problemes físics si cada dos per tres juguen partits que semblen batalles campals??
El partit d’anit es parla únicament de la mà de Pinto. Està clar que és una jugada molt important i que pot influir en un partit, però amb aquesta tapen la barbaritat d’arbitratge que es va produir amb una asquerosa permissivitat i una aplicació molt “sui generis” del reglament per part de l’àrbitre. Aquí és on està el problema. Parlen de la jugada de Pinto i que era decisiu perquè era falta i expulsió de Pinto. Però en canvi callen covardament que Jonas, l’autor del gol del Valencia, abans d’expulsar a Pinto ja havia fet dos faltes per agarrades de la samarreta i una entrada per darrere. Que passa que només ens interessa l’aplicació del reglament quan volem o que?? Agarrar per la samarreta no és targeta groga? Doncs Jonas ho fa dues vegades abans d’aquesta jugada. Un Jonas que després d’aquesta jugada, abans de marcar gol fa una altra falta per darrere llançant-se pel terra i un joc perillós a Busquets que li pega patada a l’alçada de la cara. Però en canvi rep la primera groga quan fa el gol i es treu la samarreta. Aquesta si que la treuen de seguida. Vergonyós. Un àrbitre que després que Albelda durant la primera part agafa dues vegades més per la samarreta quan ho torna a fer només començar la segona part l’àrbitre li fa el gest de que és per reiteració!! Un àrbitre de primera divisió...
Banega en una jugada de Cesc que li fa una finta i se’n va en una contra, l’agafa per la samarreta clarament i com veu que no el para, li pega una patada per darrera sense opció de tocar la pilota claríssima, com la de Ramos a Messi el dia del 5-0 que va veure vermella directa, però clar en aquest cas només groga. Mathieu li salta de forma antireglamentària a Cesc quan ja havia xiulat la falta i li obre la cella i no li treu targeta. Li pega amb els genolls a l’alçada del cap o no treu groga!! Després l’espectacle Jordi Alba, que si vol vindre al Barça més val que es deixi aquest joc brut i simulacions lamentables, perquè a can Barça això no agrada. Ahir li van perdonar fins a quatre entrades de targeta, la que li clava els tacs a Piqué (ja tenia una groga) i l’àrbitre patèticament xiula córner per no expulsar-lo, després li fa una falta a Thiago en una jugada que fa per banda que havia marxat de tots i ve per darrera i li pega tarrascada, davant mateix del linier, totalment condicionat, però la més sagnant de totes (i pel que dic que el linier estava condicionat per l’errada amb el cas de Pinto), és una jugada que s’incorpora Piqué per la banda i quan la pilota no està pel mig, Alba a terra agafa descaradament a Piqué d’una cama i li impedeix seguir la jugada. Doncs en aquesta jugada Alba està als peus mateix del linier, que es calla covardament com va fer la resta de partit.
Després està Soldado, un jugador que quan juga contra el Barça algú li hauria de dir que ja no és un jugador del Madrid perquè dona fàstics com juga contra el Barça. Protestant-ho tot per a llençar-li el públic a sobre (curiós com es va encarar amb l’àrbitre sense veure targeta, estaria bé que amb el pilota d’or tinguessin el mateix respecte). Tant que va parlar a l’acabar el partit del valor de l’àrbitre es podria aplicar una mica la lliçó i no comportar-se com un covard cada cop que juga amb el Barça, pegant patades de forma sibil·lina quan no està la pilota pel mig, com la que li pega a Abidal, però sobretot com la que li pega a Busquets amb el qual està picat i sempre que juga contra el Barça a la mínima que pot aprofita per a pegar-li a Busquets. Ahir no va ser una excepció i encara va ser més covarda perquè li va pegar quan l’àrbitre ja havia xiulat el final. Una entrada que és de vermella directa, però clar no parla del valor de l’àrbitre en aquesta jugada.
El més flipant de tot va ser escoltar als del plus dir que el partit havia estat un partit molt intens i amb molta esportivitat. Esportivitat?? Un equip que deixa la gespa alta i totalment seca en un camp horrible per a jugar a futbol, que la pilota semblava un conill, botant permanentment incapaç de circular dos metres a ras d’herba?? Esportivitat un equip que pega patades sense cap mirament i agafa de la samarreta cada cop que hi ha un desequilibri per a tallar les jugades, aprofitant que l’àrbitre és un covard i no en treu cap?? Doncs si això és esportivitat és per a flipar...
Després en acabar el partit el València (president, entrenador, jugadors) plorant per la jugada de Pinto i parlant d’injustícies i relacionant amb les paraules de Rossell la jugada de Pinto. Així no cal parlar de la resta de partit patètic que va fer el Valencia dedicat a pegar patades i intentar sortir a la contra. La jugada de Pinto ho va tapar tot. No vaig sentir a aquests mateixos protagonistes dir després del partit de lliga que el suposat millor àrbitre d’Espanya (no per a mi, segons la federació) es va tragar un penal i expulsió de Rami al minut més o menys com el de Pinto, no vaig sentir-los parlar quan es menja un altre penal sobre Messi als últims minuts. Però clar, plorant d’aquesta manera intenten recollir fruits de cara a la tornada. És flipant veure’ls queixar-se d’una expulsió del Barça quan ells van acabar el partit amb onze increïblement després del partit tant brut que van fer. Tampoc els he escoltat queixar-se de que el porter al penal de Messi s’avança descaradament i li treu porteria al jugador i l’àrbitre covardament no fa repetir quan si Alves està a la linia aquest penal no el para. Si hagués estat penal i expulsió inclús té un mica de justificació, però és que a més era falta fora l’àrea. Però qui t’assegura que es quedin amb deu JUGANT VALDÉS EN LLOC DE PINTO, que el Barça jugant amb deu no pot ser capaç de marcar un gol, si a més el van fer de córner. Qui assegura què guanyin el partit el valència per quedar-se el Barça amb un menys? Però clar és més fàcil parlar de la jugada amb Pinto que de totes les brutícies que van fer sobre la gespa. Avui ha sortit una noticia indignant:


Si en surten a la foto de personatges vividors xaic. Es reuneixen per a parlar d’esportivitat i joc net i que tothom ha de complir la llei. Molta foto i molta tonteria per a no res. Menys preocupar-se de que un equip es doni la mà amb l’altre i més preocupar-se en que els camps estiguin en condicions i que els àrbitres vagin a favor de l’espectacle i no en contra. És una vergonya veure com se’ls omple la boca amb l’esportivitat i després veus a jugadors rivals del Barça quedar-se a terra per a tallar una jugada de perill i després ells seguir la jugada sense llençar-la fora. O tornar-la d’un patadón al porter. Parar als jugadors amb faltes contínues amb la “tàctica Aito Garcia Reneses” (que diu fes 50 faltes que totes no te les xiularan i 15-20 no seran sancionades). Aquest és el joc que li estan fent al Barça. Contra el Valencia portaven deu minuts de partit i ja portaven tres agarrades de samarreta i dos patades per darrere. On estava l’àrbitre que havia de vetllar pel fair play? Patètic. És la tàctica Madrid que han copiat tots els equips per a intentar frenar al Barça. I els mitjans en lloc de denunciar-ho encara treuen estadístiques dels números del Barça per a dir que són pitjors que abans. Normal, si cada cop que dribles a un jugador vas a terra sense sanció clar que és més fàcil defensar.
Però el més patètic és la premsa cule els darrers dies. Que ho faci la caverna per a desestabilitzar és comprensible, perquè porten tres anys fent-ho,  però que ho faci la premsa cule d’una forma asquerosament oportunista ja manen ous. Flipants les opinions i cròniques post partit. Després de fer el millor partit des de l’era Pep a Mestalla, semblava veient les cròniques que no estaven contents, per mirar el resultat com sempre de forma simplista. Jo no recordo (inclús abans de l’era Pep) un partit a Mestalla on l’equip visitant xuta una vegada a porta (el gol) i després un altre xut a pilota parada que va als núvols en tot el partit. Mentre que el Barça en té fins a quatre de clares a la primera part, i després almenys quatre més de clares també (penal inclòs) a la segona. Sembla que si no es guanya sobrats per a treure pit no sigui suficient. Quant el Barça va fer un partidas en un camp impracticable sembla que per no estar encertats cara a porta sigui una crisi mundial.
Els mateixos que porten setmanes llepant-li el cul a Cesc i Alexis, ara resulta que ja no valen o tenen la poca vergonya de dir que han baixat molt el seu nivell. Al final dels seus articles, com no, diuen que és una mala ratxa i que estan convençuts que aniran cap amunt, però la clatellada oportunista ja l’han pegat...Jo per a mi, el partit que va fer Cesc a Mestalla dimecres passat ha estat el millor partit fins ara des de que està al Barça. Ha estat el partit en el qual ha controlat més el ritme del mig camp, ha connectat millor amb els de davant i ha recuperat més pilotes i el que se l’ha vist més ben col·locat jugant al mig camp. Però clar, como no va marcar un gol, doncs els analistes simplistes a fotre-li canya, justament el partit que juga millor. Igual que amb Alexis, jugant infiltrat i tenint ocasions de gol, com no les ha marcat ja se l’ha de matar, que si encara va perdut, que si li està costant una mica adaptar-se al seu rol, etc. Les barbaritats de sempre, en un partit on les ocasions les va tenir pels seus moviments conjunts amb l’equip i no perquè li van caure les pilotes als peus. Però bé és el de sempre.
Però el màxim és el que estan dient sobre Messi, que si està malament, que si pot fallar però que potser els hauria de llençar un altre els penals i animalades per l’estil. Messi està perfectament i és importantíssim per a l’equip, gran part de les jugades venen generades o per moviments o per jugades seves. Que falla un penal i que passa??
La principal diferència d’uns partits que s’empaten a els que es guanyen és que estan passant per una mala ratxa cara a porta. No és tant difícil de veure. Però clar després quan tornaran a guanyar tots tornaran a pujar al carro, mentre ara s’han baixat i han punxat les rodes. Ja té raó Pep de dir que s’ho ha de guanyar any a any les coses, perquè ni amb el millor equip de la història, la premsa que hi ha és incapaç de ser mínimament respectuosa en un parell de partits que no es guanyi....lamentable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario