Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, febrero 20

Que pesats.

Tota la culpa la tenen els presidents que obren la veda quan els interessa que els facin la feina bruta. Així el senyor Rossell va començar l’any obrint la veda amb la renovació de Pep i des d’aquell dia que els mitjans estan insuportables, tant la caverna com els mitjans catalans. No entenc tanta urgència per a que digui públicament que renova la veritat, no se si es que necessiten fer-se la foto o que passa, però així l’únic que aconseguiran és cremar-lo i que al final els enviï a pastar fang a tots.
Perquè no necessita que li preguntin a cada roda de premsa vint vegades per la renovació, ni necessita que a cada jugador que surt en roda de premsa li facin dir que el necessiten i que volen que renovi, ni tant sols necessita que el Camp Nou cridi el seu nom com va fer ahir. Potser aquests mitjans que tant li donen per sac amb la renovació, ajudarien més si quan l’equip perd no ataquessin sistemàticament com han fet els darrers dies, potser si mostressin una mica més de suport l’entorn, en lloc de renegar d’aquest equip a la mínima que han fallat en algun partit i que la lliga s’ha complicat, seria millor que cada vegada sortir amb el mateix tema.
Ahir el Barça va fer un partidas i la lectura de la premsa és que el va fer per a dir-li a Pep que es quedés. Porten uns quants dies parlant de la “necessitat” de que renovi perquè serà millor per a tothom, però casualment s’obliden de la persona que ha de prendre la decisió. Tots aquests mitjans tant ben informats, no parlen ningun respecte el que pot fer a l’entrenador tindre dubtes. Per a començar, no parlen de que estan intentant renovar a la baixa miserablement al seu staff tècnic com es diu per part d’algú, entre altres motius, ni parlen de les raons esportives. És més fàcil “apretar” a l’ombra i després que els mitjans et facin la feina de pressió al tècnic. Jo crec que Pep està esperant a veure una mica com reacciona l’equip aquestes darreres jornades per a prendre la decisió, més que un tema econòmic seu, ni esportiu en quant a anar a un altre club. No se si es que necessiten senyals de fum o que.
Els ha dit un munt de vegades, que millor que aquí no estarà a cap lloc, ha reconegut que està planejant la pròxima temporada amb l’ staff tècnic. Em sembla que són uns indicis prou clars de que la seva intenció és renovar en un principi. Només li falta veure el grau de compromís dels jugadors i les ganes que tinguin de guanyar, per acabar de prendre la decisió i si juguen amb la mateixa fam, intensitat i ganes de fer més gols l’entrenador renovarà amb els ulls tancats. Tot això només serveix per a donar carnassa a la caverna per a començar a treure suposicions sobre el perquè no vol renovar, fer-li la feina bruta a aquests mitjans amb el desgast que està suposant cada dia especulacions i draps bruts que no fan cap bé al club.
Tampoc entenc que es digui que ha tornat el millor Barça per exemple. Perquè el millor Barça no ha marxat mai. Crec que té tota la raó Pep quan diu que aquests deu punts de diferència no reflecteixen el que està passant a la lliga. Perquè el Barça ha jugat un molt bon futbol durant tota la lliga, intentant fer-lo a qualsevol camp i buscant sempre la porteria, no com altres, que no els cauen els anells a l’hora de tancar-se darrera i aprofitar la seva qualitat a dalt respecte els altres equips de molt inferior pressupost. Però clar, el dia que el Barça no fa el partit de l’any se li llencen tots a sobre, mentre que l’altre equip ha guanyat molts partits jugant horrible i amb una tàctica totalment conservadora i llavors es parla de victòries de campió, de que així es guanyen lligues, etc. És la diferència entre el líder actual i el millor equip de la lliga, que uns guanyen a qualsevol preu i ja els va bé, mentre que el millor equip de la lliga i de la història té la “llosa” d’haver de guanyar sempre i jugar molt ofensivament a futbol.
El Barça no va primer aquesta lliga per motius aliens a ells. És a dir, per uns arbitratges nefasts i per un calendari que sembla que l’hagi dissenyat el pitjor enemic possible. Mentre que d’altres no tenen aquests problemes perquè es van passar tot l’any pressionant a qui ho havien de fer per a recollir els fruits aquest any. Per això aquesta diferència. No és que Sanchez-Arminio truqui als àrbitres el dia abans del partit i els digui que han d’afavorir al Madrid, és que els àrbitres els darrers anys ja han comprovat que té que passar per a que passin la setmana tranquils. Saben que si afavoreixen al Barça o perjudiquen al Madrid, estaran tota la setmana a la premsa nacional i als mitjans a totes les tertúlies i que els acusaran sense cap rubor. En canvi fent-ho al reves viuen totalment tranquils. Només cal veure les portades el dia després de partit. Ni una sola menció a la caverna respecte el gol en fora de joc i l’expulsió d’acudit de Cisma a la primera part. Algú pensa que hagués passat el mateix de ser a favor del Barça, després de veure els darrers anys que a la mínima que un àrbitre no treia una targeta groga ja sortia en portada i parlaven de villarato?? El més penós e indignant és veure ara com aquests que fa tres anys que estan pressionant ara tenen la poca vergonya de dir que les coses han tornat a la normalitat ja que els que ploren són els del Barça. Clar que ha tornat a la normalitat, perquè ja tornen a manipular al seu gust. Però encara tenen la cara dura de dir que el tema dels arbitratges s’ha igualat. Si si, per a ells igualar-se és xiular sempre a favor del Madrid i contra el Barça, perquè és una realitat que estan setmana rere setmana afavorint al Madrid i perjudicant al Barça. Perquè jo no estic demanant en cap moment que li xiulin a favor del Barça com estan fent amb expulsions a favor i penals regalats que no són la majoria. Simplement és demanar que al Barça no li treguin res, em sembla que és bastant just. Hi ha molta gent que diu que el Barça i Madrid no es poden queixar. Evidentment que no es poden queixar respecte la resta d’equips, però si comparar arbitratges a favor i en contra entre tots dos i la comparativa és més que alarmant. Amb els números a la mà (i són jugades clares indiscutibles) el Barça ara mateix estaria per sobre del Madrid en quant a punts. Aquesta lliga està adulterada completament no per pressions dels que manen sinó per designacions a la carta i decisions personals d’aquests àrbitres covards que prefereixen això a tenir problemes després fora del camp. Doncs per a això que no es facin àrbitres...
Però bé, parlant de futbol i del que va passar ahir al Camp Nou, ahir el Barça va fer probablement el millor partit de l’any aquest que hem encetat, fallant moltes ocasions però generant-n’hi moltes i pràcticament d’un contra un. El Valencia ahir va poder sofrir la derrota més abultada probablement de la seva història si no arriba a ser per Diego Alves que ho va parar pràcticament tot. També s’ha de reconèixer a l’hora de mirar el que va ser el partit que el València va jugar el dijous la nit a Anglaterra un partit bastant dur i que tenia baixes. Però tot i això no s’ha d’oblidar que és el tercer classificat de la lliga destacat en punts, per tant va ser una victòria molt meritòria. El Barça, per això, ha fet partits molt semblants que s’han vist empanyats per l’encert cara a porta com hagués pogut passar ahir. De no ser per Valdés amb 2-1 que fa aquella parada no se sap com hagués acabat el partit. Un partit que mereixien anar guanyant almenys 4-1 al descans i que si no és per Valdés s’hagués pogut complicar molt. Els dos darrers partits al Camp Nou també s’ha generat moltes ocasions de gol, però la falta d’encert va fer que es produís una incertesa respecte al resultat final. Com que les cròniques es basen patèticament amb el resultat els darrers partits no eren com les que hem vist avui, malgrat fer un joc similar però amb menys gols. Un error defensiu greu al gol del València es torna en anècdota i no cal assenyalar a ningú ja, és tot meravellós. És la desgràcia de premsa esportiva que hi ha en aquest país, que un partit molt similar però que acaba amb 2-1 després es parla de que s’ha acabat demanant l’hora mentre que s’ha jugat un partidas. Una llàstima i una de les coses que fa que Pep s’estigui pensant renovar o no, perquè jo si fos ell, després de tot el que ha fet el Barça, després de veure les cròniques de les darreres setmanes i crítiques i filtracions de l’entorn sobre la vida privada de l’equip, em pensaria seriosament si val la pena realment treballar per aquest tipus de gent la veritat. Els dubtes de Pep són totalment comprensibles, veient la merda d’entorn que té el Barça victimista, incapaç d’abandonar aquesta mentalitat que ha tingut històricament malgrat els èxits dels darrers anys.
Del partit no acabaríem mai destacant jugadors perquè tots van estar a una gran alçada. Pedro que sembla que comença a oblidar el calvari de les lesions i millora partit a partit, Iniesta que és indispensable en aquest equip i que és la classe personificada. Messi que està a un gol del màxim golejador de lliga amb VUIT penals menys sacats, que va jugar com sempre amb la diferència que en va marcar quatre, però que sempre ha generat el mateix joc i la influència en l’atac del Barça, la diferència va ser l’encert ahir respecte la resta de partits. Un jugador que ja és el millor de la història per tot el que ha fet amb només 24 anys i que per molt que el vulguin afonar segueix sent el millor, un jugador que porta a més 22 assistències de gol. Sort que està malament, que si arriba a estar bé...després Piqué, assenyalat per tots els mitjans que va fer un molt bon partit, juntament amb Puyi i Abidal, una garantia tots dos. Montoya, que surt a jugar i sembla que porti tota la vida jugant al Barça i un Busquets que és indiscutible en aquest equip per l’equilibri que dona, la de jugades que talla per col·locació, la tranquil·litat que dona amb la pilota als peus i que de tant en tant fins i tot dona passades de gol, com el quart ahir de Messi. Jugador que no fa gaire soroll però que és indispensable en aquest engranatge del Barça. Però realment tots van jugar molt bé, perquè Cesc i Alexis van jugar un partidas tant ofensiu com de treball. I encara està a la reraguarda Thiago, que per a mi està en nivell de titular. Xavi s’haurà d’esforçar i molt per a entrar en aquest equip...
Per acabar unes coses que vaig veure ahir a la final de copa del rei. De la final en si es podrien dir moltes coses necessitaria una entrada sencera. Volia comentar, que ahir no va assistir ningú de la casa reial i no va ser necessari posar l’himne per protocol, potser si el rei hagués decidit fer el mateix amb el futbol no hi hauria cap problema. També vaig veure als jugadors del madrid provocant i cantant “que viva españa”. Però clar, es veu que segons la direcció que es polititza l’esport està ben fet. Han fotut a 30000 persones de dues aficions centenàries per una subnormalada política i ells venen a casa nostra i fan el que tant critiquen, hipocresia en estat pur. Però el que més em va indignar de tot va ser Rossell a la llotja rient i passant-ho bé amb Florentino. Està bé Rossell, t’acaba de donar pel cul a més de 15000 socis negant-s’hi a cedir el camp i tu estàs tan content fent brometes amb aquest personatge. Com defensa al soci si senyor!!! Lamentable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario