Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, marzo 26

Ara o mai.

És el moment decisiu i clau de la temporada, on es juguen tots els títols i on com es diu habitualment, no val a badar. És en aquest moment quan el Barça està mostrant el seu to tant físic com de velocitat mental al màxim del que portem aquesta temporada. El partit a Mallorca va ser un partit molt treballat i on el Barça va merèixer no patir en cap moment del partit perquè el Mallorca degut al joc del Barça, poc a poc van anar perdent pistonada i van pagar l’esforç quan més necessitaven l’alè després del regalet de l’àrbitre.
Un regalet, una vegada més, que no va ser just. Jo ja estic fart d’aquest tipus d’arbitratges que les targetes “de reglament” no se’n passen ni una i que després en canvi permeten tot el joc violent que poden sense amonestar als jugadors. Comença a ser exasperant veure com tens tota l’estona la pilota, que estàs intentant jugar a futbol, et cusen a patades i a la mínima que poden li treuen targeta als jugadors blaugrana de cara a la galeria. Perquè quan un equip juga contra el Barça sempre tenen un reglament i el Barça el màxim rigor?? Després de veure com els jugadors del Mallorca agafaven de la samarreta, patades per darrera i joc dur no veuen targeta i a la primera jugada susceptible del Barça li treuen groga a Thiago?? Amb això no dic que no ho sigui, perquè el jugador arriba tard i toca al rival, per tant sense voler fer mal i en una zona de poc perill va fer la falta. Fins aquí d’acord, però perquè la mateixa falta la fa Ramis quan té una targeta i no passa res?? Perquè la fa Pereira amb una targeta i no passa res?? Després a la mínima que va poder, una mà que no és i et complica el partit una barbaritat. El mateix àrbitre que no va veure la mà de Pepe a Getafe, resulta que té una visió meravellosa (quan per la posició mai podia veure si era mà o no) que sense veure la jugada, per intuïció i per les protestes rivals si que veu falta i a més l’expulsa. A Getafe també la van demanar, encara més insistentment que els mallorquins, a més estava de cara per a veure la jugada i a pocs metres. Perquè aquella no la va veure?? No ho sabrem mai. Només sabem que amb el Barça si que la va veure. També sabem que de 5 partits porta el Barça 4 expulsats. Un partit que sort que els mallorquins estaven fosos perquè sinó el Barça hagués patit i molt.
Per sort van treure l’orgull els culers i van demostrar clarament que volen guanyar aquesta lliga i sobretot no van perdre els papers com altres que van fer el ridícul al Madrigal. Es van dedicar a jugar a futbol i a conservar la pilota, intentar fer un gol i sentenciar. Llàstima de la de Messi que falla a porta buida just després de quedar-se amb deu, perquè s’hagués estalviat l’equip i el cos tècnic (i perquè no dir-ho, més d’un culer que devia estar cagat) el patiment del resultat incert. Perquè al cap i a la fi, va ser més un tema de resultat que d’ocasions perilloses o de perill real a l’àrea blaugrana.
Del partit no em van agradar un parell de coses. Primer que tot els invents que va fer Pep per la falta de laterals. Si tens a Puyol, Piqué, Mascherano, el més lògic era posar a Montoya, que ha demostrat amb escreix que pot jugar perfectament al lateral blaugrana, cosa que hagués comportat un sistema de joc més reconegut i no els problemes de si ha de baixar Busquets o si Thiago ha de jugar gairebé de lateral. Tampoc m’agrada que Messi arrisqui tant amb el tema de les faltes. Jo entenc que vulgui fer sempre gol, sempre que sigui una distància raonable, però últimament està xutant de molt lluny algunes faltes que no hauria de xutar. Igual que a vegades parlem d’esforços innecessaris d’Alexis que provoquen ruptures fibril·lars, un xut mal pegat pot provocar lesions musculars molt perilloses i amb les lesions a la davantera no està l’equip precisament per a perdre a Messi en aquestes dates tant importants. Pep hauria de frenar-lo en aquest aspecte perquè s’està passant de xutar de massa lluny.
Tampoc m’agrada el “rotllet” que porten Messi i Tello. Tello ha de saber que quan té l’opció de passada a Messi, com en totes les plantilles de tots els esports, hi ha unes jerarquies, no pot ser que Tello cada cop que té l’ocasió baixi el cap i vulgui xutar sempre. Sobretot perquè Messi està lluitant per un pitxitxi per exemple en inferioritat amb Crc (em fa gràcia quan veig que diuen lluita igualada i preciosa dels dos quan un ha xutat 7 penals més que l’altre, i no precisament perquè no li hagin fet al Barça). Al no passar-la llavors Messi s’emprenya i no li passa a ell, com es va veure amb la jugada que el té tot sol i que busca una passada a l’altra banda a Montoya. Em sembla perfecte que els nois de la pedrera siguin atrevits, encarin i generin joc, però a vegades s’ha de saber que hi ha unes jerarquies i unes necessitats per l’equip. Tello acaba de començar en això i no per fer més gols, jugarà més minuts o més partits. Algú l’hauria d’aconsellar en aquest aspecte. No dic que busqui a Messi permanentment, però hi ha jugades a les quals has d’aixecar el cap.
Un Messi que va ser una vegada més el millor del partit, juntament amb Iniesta. El primer perquè va accelerar el joc de l’equip a les zones on calia i el segon perquè dona una lliçó cada partit que juga. Tots dos van acabar fets pols per les patades rebudes, però el que va acabar amb 11 va ser el Mallorca clar. També va estar molt bé Thiago, per molt que li critiquin quan falla alguna passada, el que no arrisca no guanya. Quan fa una passada com la que li fa a Messi sense mirar i que el deixa gairebé sol tots són elogis, però després resulta que no pot perdre ni una pilota. Em sembla que s’és molt injust amb Thiago moltes vegades. Amb el Granada Xavi va perdre dos pilotes que van generar dos gols en contra, però clar en aquest cas no cal nombrar-les. Una vegada més, en aquest partit es va demostrar que la premsa cule es flipa en colors amb Xavi i que tampoc és tant indispensable per a l’equip. Jo almenys les vegades que no ha jugat no l’he trobat a faltar.
Partit espectacular, un altre cop, de Busquets, que sempre està on toca i talla un munt de pilotes a la zona de gestació del joc que sense tallar-la ell podrien acabar en ocasions molt perilloses. Un jugador que defensivament ratlla sempre la perfecció i que cada vegada combina millor amb els mitjos i davanters i accelera el ritme des de darrera com pocs poden fer avui en dia. Molt bon partit també de Piqué, Mascherano i Puyi. Piqué ha tornat des de fa dies  i només els prejudicis sobre la seva vida privada i declaracions fan que se’l critiqui injustament. Va pujar molt bé amb la pilota i per dalt les va guanyar gairebé totes. Les que no va guanyar Piqué per dalt les va guanyar Mascherano per baix, un jugador que cada dia està més assentat a la defensa i que talla moltes pilotes per anticipació i sense fer faltes, una garantia darrere i que no perd pilotes absurdes. Puyol com sempre, gran lluita i adaptació a un lateral esquerre que no és el més adient per a ell, però que cada vegada que juga allà compleix a la perfecció.
Partit una vegada més, que el rival jugant fora de casa deixa una gespa altíssima i sense regar. Després diuen que és la millor lliga del món. És flipant. Des de que es va obrir la veda que excepte el partit contra el Sevilla, a tots els camps el Barça s’ha trobat amb la mateixa història. Estaria bé que Rossell comenci a treballar en aquest sentit de cara a modificar aquest tema per a la temporada vinent, perquè això s’està tornant una moda perillosa que pot causar lesions, tant per l’estat de la gespa, com per patades rivals que al circular més lentament la bola tenen temps d’arribar a fer la falta. Comença a ser patètic això...
Respecte la polèmica sobre el partit contra l’Athletic. És increïble com la caverna es posa al costat dels equips de la lliga quan li interessa atacar al Barça. Si en lloc de jugar amb el Barça aquesta setmana, fos la vinent contra el Madrid, estarien tots calladets. Però clar, ara va molt bé per a parlar de que si el Barça i la federació, tal i qual. Resulta que s’obliden de dir, que el Barça degut a la vaga, haurà de tornar el divendres i quedar-se el dijous a Milà. Però clar això no interessa contar-ho, més val fer quedar malament al Barça...
Per acabar un apunt d’handbol. Molt bon partit del Barça contra el Montpellier. Res a dir respecte al joc de l’equip i el partit en si que va ser molt bonic i espectacular. Un Saric estelar, que li va faltar el canvi per a rebre l’aplaudiment del Palau, però sembla que “algú” no se’n va adonar per desgràcia. Però el tema ve per Rutenka. Espero que des del club li posin una sanció considerable perquè el que va fer no ho pot fer un jugador de primer nivell del Barça. De ser una festa, probablement se’l perdrà per a tota l’eliminatòria per una tonteria lamentable. També s’ha de dir que normalment els rivals van a per ell i moltes agressions encobertes després de llançament es queden en res miserablement pels àrbitres. La jugada de Rutenka no és com per a que Krabatic faci el teatre que va fer i com per a expulsar-lo, però Rutenka hauria de saber que això no es fa i menys davant de l’àrbitre. Però veient com li peguen a ell durant el partit i que es queda en res o en dos minuts quan són agressions clares et deixa molt mal sabor de boca, perquè com sempre veus que no hi ha justícia amb tots igual. Però això no treu que no sigui una acció lamentable i sancionable pel club a més del que rebi de la EHF.

No hay comentarios:

Publicar un comentario