Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



martes, mayo 1

Sort Tito!!

El Barça guanya 0-7 contra el Rayo i resulta que els “analistes” de la premsa culé resulta que ja han trobat el diagnòstic del que li passava al Barça, ara resulta que el Barça l’altre dia va fer set gols perquè es van deixar anar i es van treure la pressió de sobre. No se que fa Rossell posant a Tito quan aquests cracks de l’anàlisi ho farien millor.
El Barça és cert que els darrers temps competia contra ell mateix per ser el millor equip de la història, que competia els partits i en guanyava molts però que havia perdut una mica l’alegria. Però parlar de que va golejar al Rayo perquè es van alliberar i es van deixar anar, que es van dedicar només a divertir-se em sembla una mica simplista la veritat.
Per a començar pel tema tàctic. El Barça va fer tants de gols l’altre dia, perquè el Rayo no és un equip acostumat a defensar i perquè posa la seva defensa molt més avant que altres partits que posen com a exemple i que demostren que no tenen ni la més remota idea. No es pot comparar els partits de Chelsea i Madrid amb el del Rayo, entre altres coses perquè van jugar molt diferent. Els dos primers van posar dues línies en molt pocs metres de distància dintre de la seva pròpia àrea. El Rayo en canvi tenia la defensa molt avançada i pressionava a dalt, cosa que feia que el Barça i sobretot Messi tenia molts espais per a filtrar passades de gol i els jugadors si es movien bé sobre el camp tenien molta més comoditat per a jugar. És aquesta la raó i no el tema de que s’havien tret la pressió de sobre. És aquesta la raó perquè estaven contents i jugaven amb més alegria. Perquè tenien molts més espais.
És la diferència principal. Per això jo dic des del primer dia que aquesta lliga ha estat més un regal del arbitres que una lliga merescuda. Ja deixarem el tema per a més avant a l’hora de valorar la temporada del Barça, perquè si guanya la copa haurà guanyat 4 de 6 possibles, on la xampions ha perdut per molt mala sort mereixent arribar a la final i la lliga tots sabem com l’ha perduda. Que vagin a preguntar pels camps d’Espanya a veure que diuen les aficions dels arbitratges rebuts contra el Madrid. Parlo d’això perquè el Barça quan ha jugat contra un Madrid que necessitava guanyar, ha estat molt superior. Però clar si et venen amb l’airbus, amb una pilota parada se’t posen per davant amb un gol il·legal i amb un àrbitre que els permet pegar a discreció, el partit es fa gairebé impossible. Per tant, que celebrin aquesta lliga com vulguin, que l’han guanyada “a l’antiga”, és a dir, com les guanyaven antigament. Aquest any, més que mai, es pot dir que és el torneig de la regularitat, perquè fins i tot amb la lliga ja guanyada, necessiten d’ajudes arbitrals per a guanyar els partits que els queden. Diumenge es va veure un cop més amb l’amic de Mou, el senyor Lahoz, que va de valent però que quan xiula al Madrid no deixa de ser un covard més.
Però bé tornem al Barça. El Barça quan li surten a jugar no té rival, el més penós és que aquests que tenen 500 milions de pressupost, vinguin al Camp Nou i es tanquin més que equips que es juguen el descens, encara van parlant de lliçons tàctiques i de victòries merescudes.
Del partit de l’altre dia es poden treure algunes conclusions. La primera és que Thiago ha de ser titular en aquest equip si vol recuperar la velocitat en el joc, perquè hi ha d’altres que juguen mig lesionats amb un egoisme personal per no cedir el lloc al company. Això fa que el senyor Xavi jugui tota la temporada amb problemes físics i per no parar el suficient, s’hagi trencat en varies ocasions. Thiago ha demostrat que mereix ser titular en aquest equip. Un altre que ha demostrat que mereix ser titular és Pedro, per molt que diguin de Cuenca i Tello, Pedro és un jugador que si físicament està bé, no té cap discussió a l’onze titular. Alexis cada partit que passa està justificant més el seu fitxatge, per molt que hi hagi gent obsessionada en valorar-lo com un golejador quan en cap moment s’ha dit que ho sigui, per a “igualar” fracassos de fitxatges multimilionaris que no hagin rendit. Igual que fan amb Cesc. L’arribada de Cesc ha estat un problema per al Barça. No perquè no sigui un jugador per a jugar-hi, ni perquè sigui car ni res per l’estil. Ha estat un problema perquè per a fer-lo jugar i no asseure a qui havia de fer-ho perquè és una “vaca sagrada”, s’ha jugat molts partits amb una confusió tàctica que no tocava. Tocant davanters que havien de jugar per a no enfadar als de la mitja. Si ha de descansar Cesc, Xavi, Iniesta o qui sigui que ho faci. Però s’ha aprofitat de la menor importància d’alguns jugadors del davant per a treure’n un i així no tocar el mig camp. Això ha fet que Messi estigui més sol que mai a l’hora de generar els gols.
Esperem que Tito faci alguns ajustos necessaris de cara a la temporada vinent i que posi als que millor estan i no en funció de si són capitans o no i coses per aquest estil. El Barça es parla molt ara ja de cara al futur i es té una falta de respecte brutal de cara als que hi ha ara. El problema és que ataquen d’allà i aquí mateix. Ara avui un diari cule ja parla de Llorente. El més fort és que quan cliques la notícia dintre posa que s’està portant amb una gran discreció i tranquil·litat. I tu et dius “sempre amb el Barça” ?? S’hauria de dir “sempre amb l’euro”, perquè per a vendre exemplars resulta que estàs perjudicant les negociacions si realment estàs fent-les.
Es parla de Llorente, a mi em sorprèn molt la veritat. Perquè és un jugador que per menys de 35 milions no el pots fitxar. Em fa una mica de gràcia quan veig que estan demanant un “davanter tanc” per als partits que es compliquin. Però val la pena gastar-te 35 milions en un jugador que sortirà només en partits que es compliquin?? El Barça tornarà als extrems i serà Llorente el rematador?? Perquè si es així endavant, però si és un “pegat” per a partits que es compliquin no ho acabo de veure la veritat. Si mirem l’equip blaugrana, a l’equip no li fa falta gairebé res. Tens per a jugar per les bandes a Villa, Pedro, Alexis, Afellay, Cuenca, Tello. De davanter tens a Messi, però es que aquest ho juga tot. Si fitxes a un davanter (alguns dels anteriors poden jugar allà, inclús Cesc), és per a posar a Messi de segon davanter. Per tant davant està més que cobert. Al mig camp tens a Xavi,Iniesta, Thiago, Busquets, Masche, Cesc, Affellay pot jugar també i si poses a Messi entre el nou i els dos mitjos en tens un altre. De mig camp endavant vas més que sobrat, fins i tot hi ha algun jugador com Dos Santos o Sergi Roberto que poden donar la talla. Jo a Keyta el vendria, sobretot ara que marxa Pep. L’únic problema que té el Barça de cara a l’any vinent seria el lateral esquerrà, perquè de centrals tens a Puyi, Pique, Masche pot jugar allà, pujarà Bartra (per a mi si jugués de titular en molts dels partits no passaria res), Fontas i Muniesa. Si fitxes un central per a que fas pujar-ne a tres del filial?? Lateral dret Alves i Montoya i esquerrà el que penso que s’ha de fitxar i després tens a Adriano. El Barça no necessita molts fitxatges en la meva opinió. Jo penso que necessita un o dos laterals esquerres (Alba i un altre) i jo personalment fitxaria a Javi Martínez, que dona la talla tant a la posició de Busi com de central. Jo també faria fora a Affellay i fitxaria un atacant de renom que pogués jugar per les bandes i de davanter centre, però això ja és més un tema opcional.
El que no entenc és aquesta mania ara de voler fer fora a Alves. El jugador sempre que ha jugat ha complert sobradament, és el segon màxim assistent de l’equip i quan surt ho dona tot. Valorar les seves actuacions quan l’encaixen d’extrem no em sembla just, perquè no té regat en parat per a jugar d’extrem. Ara el tema del ball (penós i se l’hauria de sancionar a ell i Thiago internament) resulta que són uns dimonis. Està clar que no era ni el moment ni el lloc, però hi ha hagut coses pitjors i la gent s’ha callat la boca. Sembla que s’hagi obert la veda i que tot sigui culpa seva ara. A mi em dona igual el que faci fora del camp, perquè dintre ha complert amb escreix des del primer dia. Em sembla una barbaritat voler-lo fer fora la veritat. Espero que no sigui certa la noticia.
El que està clar és que Tito té un marró espectacular de cara a la temporada vinent. Ja no parlo de l’equip perquè aquest equip, amb l’edat de la majoria, li queden molts anys d’alegries, tampoc parlo de la comparativa amb Pep perquè és inevitable. El principal problema és la guerra en quant a l’entorn que s’ha obert, que com les coses no vagin bé des del primer dia, la cosa es complicarà mediàticament i molt. Perquè s’ha obert la veda de llençar merda i de que cada mitjà  i periodista vagi en la línia que més li interessi i això sumat al constant bombardeig de la caverna es farà insuportable. Sort Tito!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario