Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, junio 25

Per molts anys.

Lamentablement l’aniversari del millor jugador de la història, ha coincidit amb un dia trist per a l’esport català, la mort als 24 anys de Miki Roqué després de lluitar contra el càncer. Jo no seré tan hipòcrita com molts que des d’anit tant ho lamenten i que no el coneixien de res. A mi em sap greu perquè era un noi molt jove, però no puc dir res més, lamentar-ho com la majoria de gent que tingui sentiments i donar el condol a qui el conegui i que avui ho estigui passant tant malament si llegeix el que estic escrivint.
Per tant em centraré amb l’aniversari del crack del Barça. Ahir va fer 25 anys, més de deu que està al club. Beneït el que el va portar al Barça i va apostar per ell malgrat els seus problemes físics i mentals (en el sentit de l’especial que és Messi amb la proximitat a la seva família i el seu caràcter, problemes d’adaptació,  no cap deficiència com diuen alguns miserables de la caverna cada vegada que el volen menysprear). És sense cap dubte el  millor fitxatge que ha fet el club en la seva història, tant a nivell econòmic com a nivell de resultats esportius.
El que ha donat aquest noi des de que està al Barça és un plaer per a la vista, el que fa dintre d’un camp de futbol és fantàstic i els culers que som contemporanis del seu joc podrem explicar quan siguem més vells que nosaltres l’hem gaudit en directe i hem pogut gaudir de la seva meravellosa carrera.
El millor d’aquest noi és que segueix tenint la mentalitat d’un nen quan ja és un adult multimilionari. Potser algú hauria d’aprendre una mica d’ell, intentar fer algunes coses de les que fa ell i no imitar ridículament algunes coses per a fer una neteja d’imatge, com s’està intentant des de fa temps. El millor que té aquest noi és que és feliç jugant a futbol, seria una tonteria si digues que els diners no li importen, perquè sinó no seria el futbolista més ben pagat o un dels més ben pagats. Però té una mentalitat dintre del camp d’un nen. Només li preocupa posar la pilota dintre de la porteria i guanyar els partits, no provoca quan marca gols, no pega una mala patada, sempre intenta seguir la jugada, gairebé mai es queixa, és d’un fair play espectacular.
A més, és l’actiu més important de cara a recopilar seguidors per al club, perquè tots els nens l’adoren. Té aquesta proximitat i aquesta complicitat amb els nens que tots el volen imitar i tots volen ser Messi, allà on va arrasa i la seva part solidària i les fundacions i ajudes que dona als nens fan que juntament amb les campanyes del club i d’altres jugadors sigui el club més admirat del món i més estimat fora d’aquest país. Perquè clar, el que fan una vegada a l’any algú del Madrid surt a tot drap als mitjans d’aquest país per a ensenyar al món el solidaris que són, però aquest tipus de coses no s’ensenyen, ni es fan obligades. O ho tens o no ho tens, la resta queda molt fals. Igual que a nadal que fan un partit alguns merengues i sembla que ja hagin arreglat el món. Messi planteja les vacances i en fa fins a tres de partits benèfics per ajudar a la gent i no va traient pit de tot això. A més té actes on hi ha molts nens i on es sent molt a gust i els dona una alegria per un dia i no té cap problema en fer-ho. L’altre dia mateix, tenia un acte i per un retràs de l’avió no va poder anar a un acte. Doncs el va aplaçar per al dia següent. La solidaritat no s’obliga i en el seu cas es nota que es fa de forma sincera. A mi que un jugador ajudi a un nen i que després estigui anys sense fer res més no em diu res la veritat. Però bé això són maneres de veure-ho, cadascú tindrà la seva opinió.
Però l’actiu més preuat de Leo Messi és la seva regularitat. Tots els partits dona la talla, podrà marcar o no fer-ho, donar assistències o no, però sempre deixa alguna cosa que ja val la pena pagar la entrada per veure-ho. No necessita ni taconets per a la galeria, no necessita fer excessives filigranes, ell va directe cap a barraca i punt, juga per a l’equip i juga per a fer gols. La seva temporada és flipant, jo no se com encara hi ha gent que té el poc mirament de dir que no mereix la pilota d’or. Aquest noi mentre vulgui guanyar-la i tingui l’ambició per fer-ho, la guanyarà sempre que voldrà, perquè de no fer-ho serà per un d’aquests típics tongos que passen quan no interessa que guanyi sempre el mateix. Aquest any escoltes a la majoria dels professionals del futbol i la resposta és unànime, és el millor, està per sobre de la resta, per molt que alguns vulguin vendre el contrari. És el millor jugador de la història i a poc que segueixi amb aquestes ganes per jugar a futbol serà molt difícil de superar. Ja ho va dir l’altre dia, “el dia que deixi de gaudir jugant a futbol em retiraré”. Al final és el que mou a aquest jugador, gaudir jugant a futbol com ho feia quan era petit. És la seva millor qualitat i que el fa diferent. Per això li afecta tant poc la pressió, no com a altres, que viuen més pendents d’aconseguir més i més diners i més i més contractes publicitaris i fama mundial. Per molts anys Messi i que siguin tots a can Barça.
Però hi ha altres coses de les que parlar. Com ara la tonteria que estan fent amb el tema Alba i el que han fet amb la pedrera del València. Jo entendria que t’esperis a fer algun fitxatge quan hi ha una eurocopa en joc per veure si veus algun jugador interessant que pugui ser una bona opció de futur. Però no entenc que si tant clar tens que Alba has de fitxar-lo, que no el tinguis fitxat abans del torneig, que l’únic que pot fer és encarir i molt el fitxatge. Si a això li sumes que li “tangues” a dos jugadors de la pedrera a cost zero gràcies al canvi de residència, encara l’estàs cagant més. L’únic que pots fer és encarir encara més el preu. Aquesta operació s’ha portat fatal. Ja començant malament quan se sap des de mitjans de temporada, motiu pel qual és ridícul que encara no estigui signat. Però és que a més, els que tant presumien de discreció i de fer les coses sense filtrar res, resulta que es té que aplaçar una reunió amb el president del València perquè tota la premsa s’està esperant a les portes del restaurant. És de conya la veritat.
Com és de conya la barbaritat aquesta ara de fotre mala maror amb Alves perquè va jugar una estona el partit benèfic que va organitzar Messi l’altre dia sense tenir l’alta mèdica. Ara avui he llegit que si el Barça estudia denunciar al jugador per jugar sense l’alta. Estem de conya o que?? Estan parlant d’un partit benèfic, el que col·loquialment es diu una “patxanga” i va jugar al voltant de quinze minuts. El jugador probablement no té l’alta perquè no hi ha partits per a jugar, no perquè no estigui bé. Si es va dir fa dies ja que podria anar als jocs si el seleccionador brasiler volia, que estava perfectament ja. Cada dia fa més fàstics la premsa. Igual que la campanya contra Laporta que semblen més crònica rosa que diaris esportius. Qui són els mitjans per a treure una foto privada de Laporta a una boda?? Que passa que era l’únic que estava dintre de la piscina?? Quina relació té això amb el futbol?? La “gestió” que li estan fent a Rossell de tot el que li interessa al president és lamentable. Ara demà se suposa que Rossell farà l’habitual resum del que ha estat la temporada, veurem fins a quin punt la caga o fins a quin punt s’acovardi de dir segons quines coses. Espero no haver de fer una nova entrada demà després de les seves paraules.
Però tornant al nivell de la eurocopa, fins ara el nivell ha estat molt baix en quant a joc i en quant a nivell de jugadors. De moment no hi ha cap “ganga” que valgui la pena fitxar que sigui producte del seu joc durant el torneig que no es tingués present ja per la seva qualitat. Primer perquè el Barça busca un central i fins al moment el millor central ha estat Hummels i en principi hauria d’estar ja més que controlat, ja que porta 2-3 anys destacant al Borussia juntament amb el seu company Subotic. De la resta els dos centrals de la República Txeca, Sivoc i Kadlec, han mostrat bones maneres, especialment Kadlec. Però no hi ha res que hagi sorprès en excés. S’ha parlar de Mandzukic per al Barça, perquè els mitjans estan emperrats amb el pla B i és un davanter alt i que ha fet gols, però jo no crec que tingui qualitat ara mateix per a jugar al Barça. Per tant faria bé el Barça si ha de fitxar un central (que jo no el fitxaria) de fer-ho abans d’acabar l’eurocopa perquè no li cal esperar a veure si destaca algú.
Per acabar, avui el Barça de futbol sala és juga la lliga al cinquè partit, un cinquè partit que s’ha arribat gràcies a l’ interès de que s’arribi a un cinquè partit, perquè la tangada de dissabte va ser bastant penosa. Jo no entenc perquè el Barça quan té el factor camp molts cops jugant a casa els rivals fan el que volen amb la connivència dels àrbitres i que quan el Barça jugui fora hi hagi un autèntic “factor pista”. El gol de l’altre dia que un àrbitre deixa sacar mentre el porter està parlant amb l’altre àrbitre és flipant, igual com el penal que es mengen un minut abans d’acabar el partit, que “casualment” fa el mateix jugador que marca el gol a l’últim segon, que ja tenia una groga i era la segona perquè li pega una hòstia a la cara a Lozano quan aquest està dintre de l’àrea. Però bé, si els àrbitres ja van posar el llistó als primers minuts que un jugador agredeix a un del Barça quan ja havien xiulat falta i no passa res. La barra lliure va ser lamentable. Esperem que avui guanyi el millor i no haguem de recordar aquest quart partit tangat. Si guanya el Barça serà la primera vegada que totes les seccions professionals del Barça guanyen la lliga el mateix any. El Barça, més que un club, encara que li pesi a molta gent i a molta gent li molesti per exemple que el Barça superi a històrics com Elpozo o Interviu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario