Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, octubre 15

El Camp Nou.

Aquests darrers dies que no hi ha futbol del que parlar, ha agafat força el tema de la remodelació o construcció d’un nou Camp Nou.
D’aquí a la data de votar per part dels socis sortiran moltes opcions i moltes idees però bàsicament hi ha dos camins, remodelar i ampliar la zona que es pot ampliar o bé fer-ne un de nou. Al final són els dos trets bàsics a la hora de decidir, ja que les noves dimensions, la nova ubicació o el que sigui ja es veurà si arriba el moment.
A mi personalment m’agrada més la opció de remodelar, sempre i quan l’estructura principal pugui aguantar encara sense el més mínim risc, ja que és un camp molt ben situat, amb les dimensions més grans ara mateix de la majoria dels camps importants i amb un estil de construcció que l’únic defecte que pot tenir és el tema que quan plou et banyes. La resta ja seria un tema de remodelació i de “netejar la cara” de l’estadi. Però els camps que estan fent els equips punters, alguns són fins i tot més petits del que tenien i fer un camp nou amb aquesta capacitat sortiria molt car. Més valdria reduir el deute del club poc a poc i quan sigui estrictament necessari que ho decideixi el soci i la junta que estigui. Ara amb una remodelació, la millora d’accessos i de tot el que estigui obsolet crec que ja n’hi hauria prou, encara que jo crec que s’hauria de remodelar els seients i fer-se una mica més amplis, perquè estan molt ajustats i no tothom són top models els que van al camp. Però bé, això ho ha de decidir el soci, jo no tinc res a pelar.
El més preocupant, sota el meu punt de vista, és el tema del Palau Blaugrana. És evident que el Palau ja s’ha quedat obsolet, que hi ha zones on no es pot veure de cap manera el que passa la pista perquè ho tapen les estructures enormes i que necessita més aforament de cara a poder ser un dels equips punters de la eurolliga. Però és un tema més complicat que això. Perquè hi ha un evident problema d’assistència al Palau i als camps del futbol base, mini estadi inclòs. És una situació ben estranya perquè les seves seccions són punteres en els seus respectius esports, el filial (dintre de les possibilitats de que t’entreni Eusebio), normalment fa un bon futbol perquè té molt bons jugadors la pedrera. Però les dades d’assistència són molt decepcionants.
Per tant el club està en una cruïlla a l’hora de decidir, ja que per a ser un equip amb llicència A de la eurolliga, ha de construir un nou Palau de 10000 persones d’aforament com a mínim. Si durant tot l’any cap secció, excepte els partits assenyalats amb una creu al calendari, és capaç d’omplir el Palau, quina rendibilitat ha de tenir construir aquest nou Palau?? Si amb tant de soci que hi ha, apart dels socis específics de cada secció, la gent és incapaç d’anar a recolzar a l’equip als partits que juga (l’handbol i l’hoquei, per exemple a vegades dona vergonya aliena fins i tot, veure els partits per la tele que s’escolten fins i tot les “derrapades” pel parquet del poca gent que hi ha), més que quan es juga alguna cosa important, perquè gastar-se un dineral en fer un Palau enorme i amb tantes places.
El tema de les seccions és un tema molt per a analitzar, perquè després veus el Madrid de bàsquet per exemple i tenen unes assistències espectaculars, equips com Unicaja, Bilbao, Caja laboral, equips que també tenen equip de futbol i que sempre estan plens els seus pavellons amb capacitats molt més grans que el Palau.
Resulta que a can Barça se li omple la boca a molta gent que si són més que un club, que si és el club amb més seccions i a més alt nivell, etc i després resulta que a l’hora de recolzar-les ningú ho fa. I això que hi ha milers de socis del Barça que no tenen cadira al Camp Nou i que moltes vegades no poden anar a l’estadi i que podrien anar a recolzar a les seccions. Però res, el Palau buit i encara s’atreveixen a exigir un pavelló nou de 10000 persones per a que quan vagin dos partits a l’any tinguin un pavelló molt arregladet. Perquè hi ha molt de soci, que renova el carnet i després va als 2-3 partits importants de cada competició i no va en tota la resta d’any, però que així s’assegura de tenir la cadira assegurada aquell dia en concret. Molt trist tot plegat la veritat.
Perquè aquests que no van a cap partit seran els primers que quan s’haurà d’anar al Palau Sant Jordi a jugar l’eurolliga l’any vinent per a mantenir la llicència, es queixaran amargament del que costarà arribar al Sant Jordi en un dia de partit en quant a accessos. Si cada partit el Palau fos ple de gom a gom, la junta segur que ja hagués anat endavant cap a un nou Palau, però entenc que aquesta junta, mirant com miren els diners a sobre, siguin reticents a fer un nou Palau quan no omplen aquest que és la meitat.
Del tema esportiu, primer que res la cessió de Fontàs al Mallorca després de la plaga de lesions que ha tingut l’equip balear. Per a mi és molt bona decisió, tant del club com per part de Fontàs. Primer perquè el club es treu un marró de damunt considerable tenint un jugador que no ha de jugar en tota la temporada i que no pot jugar al filial per contracte. El mateix hauria de fer el club amb Dos Santos si no l’ha de fer jugar i cedir a Bartra si l’ha de tenir tot l’any a la banqueta com porta fins ara. Per a jugar dos partits de copa del rei, més val que jugui tot l’any a un club amb un cert nivell, perquè si no ha jugat amb Puyol i Piqué lesionats, no se quan jugarà la veritat. També és molt bona l’elecció del club, ja no per un estil similar de joc, perquè el Mallorca amb Caparrós, precisament, no és que faci un joc semblant al del Barça. Però Caparrós per a mi és un dels millors entrenadors del futbol espanyol, no pel seu estil, sinó per la intensitat que transmet als seus equips i li pot anar molt bé a Fontàs, una temporada amb aquest entrenador que “l’espavili” una miqueta i que no té cap problema en posar a jugar a nois joves, si rendeixen com deu mana.
Després està el tema Villa, resulta que fa dies que s’està llençant merda de que al Barça Villa no juga perquè Messi està barallat amb ell, que quina falta de respecte amb el màxim golejador amb la seva estimada Espanya, que si és campió del món i Messi no i un seguit d’animalades considerables només per a intentar desestabilitzar a un equip que va perfectament. Resulta que es diu que els tècnics encara no el veuen com per a fer un partit sencer i ells encaparrats en que és un problema intern. A més, segueixen ampliant la teoria i diuen que al anar convocat amb Espanya que es demostra que Villa està bé i que tot bé perquè Messi no vol que jugui.
Jo ja vaig dir que se li veia una falta de ritme encara per a jugar a l’extrem després de veure’l el dia contra el Granada.
Però la caverna és així. Ara resulta que contra la totpoderosa Bielorrússia, Villa juga els últims quinze minuts de partit quan ja està totalment decidit. Messi juga amb la selecció espanyola i no me n’he adonat?? Perquè Villa tampoc va ser titular amb Espanya. Però clar, amb la selecció llavors si que surt la caverna a dir que és que Villa potser no està al 100% com per a ser titular. Tenen la cara forrada xaic.
També he vist que hi ha urgència per part del jugador de venir al Barça aquest hivern o l’any vinent. Ara el Barça s’ha de gastar una milionada en un jugador que la seva posició ara mateix està coberta de sobres?? Si tantes ganes tenia de vindre al Barça, perquè va renovar el contracte en lloc de venir gratis al Barça i ja faria dos anys que estaria al club?? Ara veurem si el president del Barça, tant auster com és ell, si demostra que és auster segons amb quin fitxatge i que quan li interessa portar a un dels seus amics brasilers no li dol amollar la pasta. De fet, diuen que ja ha amollat deu milions. Ja veurem si Rosell demostra una certa coherència o no.

No hay comentarios:

Publicar un comentario